Meni Search

Gladna kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Sočna Wellington pečenka
Skandinavske rolice s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci u paketiću
Slasni BBQ burgeri
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Povrtni lonac
Vegetarijanski čips
Juha od gljiva
Pileća krilca s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski gulaš
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fish&Chips u tortilji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina s nadjevom od ajvara
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek s povrćem
Pureći hamburger
Piletina u aromatičnom omotaču
Slasni burger sa slaninom i sirom
Teleći savici u umaku od grejpa
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Quiche od bundeve, sira i luka
Kotlovina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kuhana govedina s umakom od hrena
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slatko twist pile
Medeni teleći kotleti
Umak od limete (Molho de limao)
Patka s mlincima
Slatki lungić
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ribarska popara
Glazirana patka s umakom od jabuka
Teletina s pirjanim povrćem
Fino začinjena piletina
Govedina s lukom
Vratina s roštilja
Tortilje pikant
Sarma sa suhim mesom
Harrisa janjetina s limunom
Pašticada s njokima
Mesne okruglice u umaku
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meso u woku na indonezijski način
Obojeni hamburger
Hrenovke u panceti
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Lazanje u tavi
Pizza sirni jastučići
Punjena pečenka u vinu
Biftek rolice
Janjetina na padelu
Neobične punjene paprike
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Piletina u egzotičnom umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Ramsteak u seksi umaku
Varivo od kelja i teletine
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s grilla
Pureća rolada s mlincima
Macho hamburger
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ciganski odrezak
Piletina u pivu
Tuna burger
Špageti s tikvicama
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Puretina s jabukom iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Pikantni gulaš
Mesna rolada u tijestu
Pileća prsa iz pećnice
Sočna rebarca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fino varivo v loncu
Odresci s umakom od kupina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke