Meni Search

Gladna kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Slatki lungić
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pikantni gulaš
Slatko twist pile
Sočna Wellington pečenka
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Povrtni lonac
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Ciganski odrezak
Slasni BBQ burgeri
Fish&Chips u tortilji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramsteak u seksi umaku
Biftek rolice
Svinjski gulaš
Medeni teleći kotleti
Velika Britanija - Pastirska pita
Ribarska popara
Odresci s umakom od kupina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Puretina s jabukom iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrenovke u panceti
Piletina u egzotičnom umaku
Špageti s tikvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Pašticada s njokima
Umak od limete (Molho de limao)
Glazirana patka s umakom od jabuka
Juha od gljiva
Teleći savici u umaku od grejpa
Neobične punjene paprike
Vratina s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesna rolada u tijestu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Slasni burger sa slaninom i sirom
Mesne okruglice u umaku
Meso u woku na indonezijski način
Pileća prsa iz pećnice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Quiche od bundeve, sira i luka
Janjetina na padelu
Kotlovina
Sočna rebarca
Fino začinjena piletina
Sarma sa suhim mesom
Varivo od kelja i teletine
Obojeni hamburger
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teletina s pirjanim povrćem
Odresci u paketiću
Harrisa janjetina s limunom
Punjena pečenka u vinu
Skandinavske rolice s cimetom
Tortilje pikant
Janjetina s medom od kadulje
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Kuhano meso s umakom od hrena
Mediteranski kruščić s lovorom
Pureći hamburger
Fino varivo v loncu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rebarca s grilla
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Govedina s lukom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Pileća krilca s roštilja
Piletina u pivu
Patka s mlincima
Piletina s nadjevom od ajvara
Lazanje u tavi
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Macho hamburger
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
Tuna burger
Ramstek s povrćem
Vegetarijanski čips
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke