Meni Search

Gladan kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Hrenovke u panceti
Pileća prsa punjena čvarcima
Špageti s tikvicama
Piletina u pivu
Varivo od kelja i teletine
Janjetina na padelu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Quiche od bundeve, sira i luka
Pureća rolada s mlincima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u aromatičnom omotaču
Neobične punjene paprike
Puretina s jabukom iz pećnice
Govedina s lukom
Medeni teleći kotleti
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Mediteranski kruščić s lovorom
Tuna burger
Pašticada s njokima
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Teletina s pirjanim povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Slatko twist pile
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Ramsteak u seksi umaku
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pizza sirni jastučići
Kotlovina
Ramstek s povrćem
Obojeni hamburger
Miješani grill
Punjeni kelj s plodovima mora
Odresci u umaku s češnjakom
Polpete od oslića
Svinjski gulaš
Španjolski migas s bundevom
Odresci u paketiću
Janjetina s medom od kadulje
Harrisa janjetina s limunom
Pureći hamburger
Mesne okruglice u umaku
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Tortilje pikant
Fish&Chips u tortilji
Patka s mlincima
Pileća prsa s crnim tartufom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Krumpiri u kaputiću od pancete
Velika Britanija - Pastirska pita
Punjena pečenka u vinu
Piletina u egzotičnom umaku
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantni gulaš
Umak od limete (Molho de limao)
Slatki lungić
Vegetarijanski čips
Macho hamburger
Pileća krilca s roštilja
Ciganski odrezak
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Janjetina s bižima
Meso u woku na indonezijski način
Lazanje u tavi
Svinjski medaljoni s kestenima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Gorički povrtni lonac
Mesna rolada u tijestu
Fino varivo v loncu
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Kuhano meso s umakom od hrena
Rebarca s grilla
Piletina s nadjevom od ajvara
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Biftek rolice
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pileća prsa iz pećnice
Sarma sa suhim mesom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Kuhana govedina s umakom od hrena
Svinjski kotleti s povrćem
Sočna Wellington pečenka
Povrtni lonac
Mladi krumpir s ajvarom
Sočna rebarca
Vratina s roštilja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Slasni BBQ burgeri
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fino začinjena piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke