Meni Search

Gladan kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Piletina s nadjevom od ajvara
Mesne okruglice u umaku
Španjolski migas s bundevom
Ciganski odrezak
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina u pivu
Vegetarijanski čips
Gorički povrtni lonac
Piletina u egzotičnom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci s umakom od kupina
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Patka s mlincima
Fish&Chips u tortilji
Neobične punjene paprike
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina na padelu
Tuna burger
Teletina s pirjanim povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočna rebarca
Pileća prsa punjena čvarcima
Janjetina s bižima
Pikantni gulaš
Tortilje pikant
Polpete od oslića
Kotlovina
Pileća prsa s crnim tartufom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pureća rolada s mlincima
Hrenovke u panceti
Harrisa janjetina s limunom
Pureći hamburger
Pileća prsa iz pećnice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pizza sirni jastučići
Puretina s jabukom iz pećnice
Sočna Wellington pečenka
Biftek rolice
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Slatki lungić
Medeni teleći kotleti
Quiche od bundeve, sira i luka
Varivo od kelja i teletine
Punjeni kelj s plodovima mora
Janjetina s medom od kadulje
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Svinjski gulaš
Glazirana patka s umakom od jabuka
Umak od limete (Molho de limao)
Krumpiri u kaputiću od pancete
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rebarca s grilla
Meso u woku na indonezijski način
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Slatko twist pile
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski kotleti s povrćem
Macho hamburger
Slasni BBQ burgeri
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Punjena pečenka u vinu
Svinjski medaljoni s kestenima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fino začinjena piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pileća krilca s roštilja
Mesna rolada u tijestu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Miješani grill
Kuhano meso s umakom od hrena
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni lonac
Fino varivo v loncu
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Ramstek s povrćem
Odresci u paketiću
Lazanje u tavi
Vratina s roštilja
Govedina s lukom
Skandinavske rolice s cimetom
Špageti s tikvicama
Slasni burger sa slaninom i sirom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pašticada s njokima
Sarma sa suhim mesom
Obojeni hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke