Meni Search

Gladan kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Janjetina s medom od kadulje
Mladi krumpir s ajvarom
Pizza sirni jastučići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Španjolski migas s bundevom
Gorički povrtni lonac
Medeni teleći kotleti
Kuhano meso s umakom od hrena
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Glazirana patka s umakom od jabuka
Miješani grill
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Umak od limete (Molho de limao)
Varivo od kelja i teletine
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Obojeni hamburger
Kuhana govedina s umakom od hrena
Skandinavske rolice s cimetom
Ciganski odrezak
Odresci s umakom od kupina
Slatki lungić
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Biftek rolice
Ramsteak u seksi umaku
Povrtni lonac
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tuna burger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kotlovina
Fino začinjena piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci u paketiću
Mesne okruglice u umaku
Neobične punjene paprike
Pureći hamburger
Sočna rebarca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teletina s pirjanim povrćem
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Špageti s tikvicama
Mesna rolada u tijestu
Harrisa janjetina s limunom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slasni BBQ burgeri
Punjena pečenka u vinu
Svinjski gulaš
Sočna Wellington pečenka
Velika Britanija - Pastirska pita
Slatko twist pile
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Pašticada s njokima
Svinjski medaljoni s kestenima
Janjetina na padelu
Ramstek s povrćem
Fino varivo v loncu
Meso u woku na indonezijski način
Rebarca s grilla
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pileća prsa s crnim tartufom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lazanje u tavi
Piletina s nadjevom od ajvara
Sarma sa suhim mesom
Janjetina s bižima
Pileća krilca s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Govedina s lukom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Macho hamburger
Svinjski kotleti s povrćem
Vegetarijanski čips
Piletina u aromatičnom omotaču
Pureća rolada s mlincima
Patka s mlincima
Pileća prsa iz pećnice
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mediteranski kruščić s lovorom
Fish&Chips u tortilji
Tortilje pikant
Pikantni gulaš
Vratina s roštilja
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Puretina s jabukom iz pećnice
Hrenovke u panceti
Quiche od bundeve, sira i luka
Krumpiri u kaputiću od pancete
Piletina u pivu
Piletina u egzotičnom umaku
Punjeni kelj s plodovima mora
Polpete od oslića
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke