Meni Search

Gladan kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina s bižima
Ramstek s povrćem
Mesna rolada u tijestu
Odresci u paketiću
Mediteranski kruščić s lovorom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Patka s mlincima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Puretina s jabukom iz pećnice
Pašticada s njokima
Janjetina na padelu
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lazanje u tavi
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Slasni burger sa slaninom i sirom
Vegetarijanski čips
Sarma sa suhim mesom
Pileća prsa iz pećnice
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Španjolski migas s bundevom
Harrisa janjetina s limunom
Tortilje pikant
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočna Wellington pečenka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
Varivo od kelja i teletine
Obojeni hamburger
Kotlovina
Fish&Chips u tortilji
Kuhano meso s umakom od hrena
Mladi krumpir s ajvarom
Polpete od oslića
Pureća rolada s mlincima
Pureći hamburger
Rebarca s grilla
Neobične punjene paprike
Janjetina s medom od kadulje
Špageti s tikvicama
Piletina u egzotičnom umaku
Medeni teleći kotleti
Sočna rebarca
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski medaljoni s kestenima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pikantni gulaš
Nadjeveni kaneloni u umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Slatki lungić
Punjeni kelj s plodovima mora
Punjena pečenka u vinu
Govedina s lukom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci u umaku s češnjakom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Ciganski odrezak
Pileća krilca s roštilja
Odresci s umakom od kupina
Ramsteak u seksi umaku
Fino začinjena piletina
Quiche od bundeve, sira i luka
Slatko twist pile
Mesne okruglice u umaku
Vratina s roštilja
Tuna burger
Povrtni lonac
Piletina u aromatičnom omotaču
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Kuhana govedina s umakom od hrena
Krumpiri u kaputiću od pancete
Piletina u pivu
Miješani grill
Pileća prsa s crnim tartufom
Slasni BBQ burgeri
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teletina s pirjanim povrćem
Macho hamburger
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski kotleti s povrćem
Gorički povrtni lonac
Hrenovke u panceti
Biftek rolice
Fino varivo v loncu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meso u woku na indonezijski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke