Meni Search

Gladan kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Patka s mlincima
Punjena pečenka u vinu
Sočna rebarca
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s nadjevom od ajvara
Pikantni gulaš
Pileća krilca s roštilja
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Povrtni lonac
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u pivu
Slatko twist pile
Velika Britanija - Pastirska pita
Ciganski odrezak
Fino varivo v loncu
Tortilje pikant
Medeni teleći kotleti
Mesne okruglice u umaku
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pureći hamburger
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Hrenovke u panceti
Odresci s umakom od kupina
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Neobične punjene paprike
Rebarca s grilla
Odresci u umaku s češnjakom
Meso u woku na indonezijski način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesna rolada u tijestu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Puretina s jabukom iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Obojeni hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća prsa punjena čvarcima
Varivo od kelja i teletine
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Pileća prsa s crnim tartufom
Mladi krumpir s ajvarom
Pizza sirni jastučići
Pašticada s njokima
Macho hamburger
Slasni BBQ burgeri
Teleći savici u umaku od grejpa
Španjolski migas s bundevom
Quiche od bundeve, sira i luka
Pileća prsa iz pećnice
Odresci u paketiću
Svinjski kotleti s povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Umak od limete (Molho de limao)
Slatki lungić
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Glazirana patka s umakom od jabuka
Biftek rolice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočna Wellington pečenka
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Punjeni kelj s plodovima mora
Teletina s pirjanim povrćem
Kotlovina
Janjetina s bižima
Pureća rolada s mlincima
Tuna burger
Mediteranski kruščić s lovorom
Vratina s roštilja
Vegetarijanski čips
Fino začinjena piletina
Kuhana govedina s umakom od hrena
Sarma sa suhim mesom
Svinjski gulaš
Polpete od oslića
Gorički povrtni lonac
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Govedina s lukom
Piletina u aromatičnom omotaču
Miješani grill
Ramstek s povrćem
Svinjski medaljoni s kestenima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Špageti s tikvicama
Janjetina na padelu
Piletina u egzotičnom umaku
Lazanje u tavi
Skandinavske rolice s cimetom
Kuhano meso s umakom od hrena
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Harrisa janjetina s limunom
Krumpiri u kaputiću od pancete
Fish&Chips u tortilji
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke