Meni Search

Gladna kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pureća rolada s mlincima
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tuna burger
Odresci u paketiću
Ramstek s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Tortilje pikant
Pizza sirni jastučići
Piletina s nadjevom od ajvara
Povrtni lonac
Puretina s jabukom iz pećnice
Janjetina na padelu
Mesna rolada u tijestu
Harrisa janjetina s limunom
Sarma sa suhim mesom
Velika Britanija - Pastirska pita
Slatki lungić
Slatko twist pile
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u pivu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Lazanje u tavi
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Punjena pečenka u vinu
Vegetarijanski čips
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice u umaku
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Kuhano meso s umakom od hrena
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci s umakom od kupina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Obojeni hamburger
Pikantni gulaš
Sočna Wellington pečenka
Ciganski odrezak
Patka s mlincima
Neobične punjene paprike
Pašticada s njokima
Vratina s roštilja
Piletina u egzotičnom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Juha od gljiva
Govedina s lukom
Kotlovina
Meso u woku na indonezijski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti s tikvicama
Slasni BBQ burgeri
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrenovke u panceti
Pureći hamburger
Skandinavske rolice s cimetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fino začinjena piletina
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Slasni burger sa slaninom i sirom
Svinjski gulaš
Mladi krumpir s ajvarom
Ribarska popara
Fish&Chips u tortilji
Quiche od bundeve, sira i luka
Teletina s pirjanim povrćem
Varivo od kelja i teletine
Sočna rebarca
Biftek rolice
Janjetina s medom od kadulje
Rebarca s grilla
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Medeni teleći kotleti
Glazirana patka s umakom od jabuka
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Macho hamburger
Fino varivo v loncu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Ramsteak u seksi umaku
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pileća prsa iz pećnice
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Pileća krilca s roštilja
Mediteranski kruščić s lovorom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke