Meni Search

Gladna kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Janjetina na padelu
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Ribarska popara
Pikantni gulaš
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Špageti s tikvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slatko twist pile
Pureći hamburger
Vegetarijanski čips
Vratina s roštilja
Obojeni hamburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Pašticada s njokima
Mediteranski kruščić s lovorom
Varivo od kelja i teletine
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna rebarca
Biftek rolice
Harrisa janjetina s limunom
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci u paketiću
Fino začinjena piletina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Macho hamburger
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Quiche od bundeve, sira i luka
Pileća krilca s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ciganski odrezak
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teletina s pirjanim povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuhana govedina s umakom od hrena
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slasni burger sa slaninom i sirom
Mesne okruglice u umaku
Sarma sa suhim mesom
Kotlovina
Sočna Wellington pečenka
Fino varivo v loncu
Fish&Chips u tortilji
Tuna burger
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Glazirana patka s umakom od jabuka
Rebarca s grilla
Odresci s umakom od kupina
Ramstek s povrćem
Medeni teleći kotleti
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s nadjevom od ajvara
Kuhano meso s umakom od hrena
Janjetina s medom od kadulje
Pizza sirni jastučići
Punjena pečenka u vinu
Neobične punjene paprike
Tortilje pikant
Patka s mlincima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramsteak u seksi umaku
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Juha od gljiva
Pileća prsa iz pećnice
Skandinavske rolice s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Slasni BBQ burgeri
Piletina u egzotičnom umaku
Lazanje u tavi
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Mesna rolada u tijestu
Meso u woku na indonezijski način
Govedina s lukom
Slatki lungić
Povrtni lonac
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Hrenovke u panceti
Piletina u pivu
Puretina s jabukom iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke