Meni Search

Gladna kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fish&Chips u tortilji
Tortilje pikant
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Mediteranski kruščić s lovorom
Meso u woku na indonezijski način
Slatki lungić
Velika Britanija - Pastirska pita
Skandinavske rolice s cimetom
Macho hamburger
Odresci u paketiću
Pileća krilca s roštilja
Fino začinjena piletina
Pureći hamburger
Medeni teleći kotleti
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Punjena pečenka u vinu
Ramstek s povrćem
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Varivo od kelja i teletine
Vegetarijanski čips
Odresci s umakom od kupina
Povrtni lonac
Patka s mlincima
Harrisa janjetina s limunom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pureća rolada s mlincima
Pašticada s njokima
Špageti s tikvicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočna Wellington pečenka
Slasni BBQ burgeri
Lazanje u tavi
Teletina s pirjanim povrćem
Hrenovke u panceti
Umak od limete (Molho de limao)
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Sarma sa suhim mesom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s grilla
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Biftek rolice
Quiche od bundeve, sira i luka
Kuhana govedina s umakom od hrena
Govedina s lukom
Slatko twist pile
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski gulaš
Ramsteak u seksi umaku
Pizza sirni jastučići
Neobične punjene paprike
Piletina u pivu
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pikantni gulaš
Mesne okruglice u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Pileća prsa iz pećnice
Fino varivo v loncu
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Juha od gljiva
Mesna rolada u tijestu
Tuna burger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Ciganski odrezak
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Puretina s jabukom iz pećnice
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Vratina s roštilja
Obojeni hamburger
Kotlovina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina u egzotičnom umaku
Ribarska popara
Odresci u umaku s češnjakom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Janjetina s medom od kadulje
Sočna rebarca
Mladi krumpir s ajvarom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke