Meni Search

Gladna kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Piletina u aromatičnom omotaču
Umak od limete (Molho de limao)
Vratina s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina u pivu
Pileća prsa iz pećnice
Ribarska popara
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pureća rolada s mlincima
Odresci s umakom od kupina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina u egzotičnom umaku
Pašticada s njokima
Tuna burger
Slatki lungić
Pizza sirni jastučići
Odresci u umaku s češnjakom
Meso u woku na indonezijski način
Skandinavske rolice s cimetom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Špageti s tikvicama
Pureći hamburger
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Sarma sa suhim mesom
Pikantni gulaš
Mladi krumpir s ajvarom
Govedina s lukom
Lazanje u tavi
Kotlovina
Patka s mlincima
Sočna rebarca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Obojeni hamburger
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Puretina s jabukom iz pećnice
Fino začinjena piletina
Medeni teleći kotleti
Teleći savici u umaku od grejpa
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Ciganski odrezak
Ramstek s povrćem
Biftek rolice
Fish&Chips u tortilji
Punjena pečenka u vinu
Mesne okruglice u umaku
Povrtni lonac
Vegetarijanski čips
Teletina s pirjanim povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Harrisa janjetina s limunom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Tortilje pikant
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Janjetina na padelu
Macho hamburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrenovke u panceti
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Varivo od kelja i teletine
Sočna Wellington pečenka
Neobične punjene paprike
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Kuhano meso s umakom od hrena
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Rebarca s grilla
Slasni BBQ burgeri
Mediteranski kruščić s lovorom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pileća krilca s roštilja
Juha od gljiva
Odresci u paketiću
Svinjski gulaš
Slatko twist pile
Quiche od bundeve, sira i luka
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Ramsteak u seksi umaku
Fino varivo v loncu
Mesna rolada u tijestu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke