Meni Search

Gladna kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Varivo od kelja i teletine
Quiche od bundeve, sira i luka
Lazanje u tavi
Sočna rebarca
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Rebarca s grilla
Ribarska popara
Slatki lungić
Patka s mlincima
Pikantni gulaš
Medeni teleći kotleti
Povrtni lonac
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Hrenovke u panceti
Mesna rolada u tijestu
Piletina u pivu
Ciganski odrezak
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Kuhana govedina s umakom od hrena
Fino varivo v loncu
Punjena pečenka u vinu
Piletina s nadjevom od ajvara
Kuhano meso s umakom od hrena
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci u umaku s češnjakom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna Wellington pečenka
Kotlovina
Biftek rolice
Fish&Chips u tortilji
Umak od limete (Molho de limao)
Slasni BBQ burgeri
Mediteranski kruščić s lovorom
Odresci s umakom od kupina
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Fino začinjena piletina
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Pileća prsa iz pećnice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pureći hamburger
Svinjski gulaš
Harrisa janjetina s limunom
Velika Britanija - Pastirska pita
Tuna burger
Puretina s jabukom iz pećnice
Vegetarijanski čips
Vratina s roštilja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek s povrćem
Janjetina na padelu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Juha od gljiva
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća krilca s roštilja
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Špageti s tikvicama
Macho hamburger
Pureća rolada s mlincima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Obojeni hamburger
Govedina s lukom
Sarma sa suhim mesom
Slatko twist pile
Mesne okruglice u umaku
Neobične punjene paprike
Meso u woku na indonezijski način
Tortilje pikant
Odresci u paketiću
Skandinavske rolice s cimetom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Teletina s pirjanim povrćem
Pašticada s njokima
Piletina u aromatičnom omotaču
Glazirana patka s umakom od jabuka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u egzotičnom umaku
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke