Meni Search

Gladna kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Piletina u pivu
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Špageti s tikvicama
Obojeni hamburger
Tortilje pikant
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Odresci s umakom od kupina
Slasni BBQ burgeri
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s grilla
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u egzotičnom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Velika Britanija - Pastirska pita
Medeni teleći kotleti
Vratina s roštilja
Sarma sa suhim mesom
Piletina s nadjevom od ajvara
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kuhana govedina s umakom od hrena
Puretina s jabukom iz pećnice
Govedina s lukom
Pureći hamburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slatki lungić
Pileća krilca s roštilja
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Juha od gljiva
Tuna burger
Skandinavske rolice s cimetom
Teletina s pirjanim povrćem
Fino varivo v loncu
Pizza sirni jastučići
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Teleći savici u umaku od grejpa
Ribarska popara
Biftek rolice
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Neobične punjene paprike
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Kotlovina
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci u paketiću
Fino začinjena piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Pikantni gulaš
Slatko twist pile
Quiche od bundeve, sira i luka
Patka s mlincima
Hrenovke u panceti
Povrtni lonac
Pašticada s njokima
Varivo od kelja i teletine
Mesne okruglice u umaku
Meso u woku na indonezijski način
Slasni burger sa slaninom i sirom
Odresci u umaku s češnjakom
Ramstek s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Macho hamburger
Janjetina s medom od kadulje
Vegetarijanski čips
Mediteranski kruščić s lovorom
Janjetina na padelu
Mladi krumpir s ajvarom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Ciganski odrezak
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pureća rolada s mlincima
Svinjski gulaš
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fish&Chips u tortilji
Sočna rebarca
Sočna Wellington pečenka
Ramsteak u seksi umaku
Harrisa janjetina s limunom
Lazanje u tavi
Punjena pečenka u vinu
Mesna rolada u tijestu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke