Meni Search

Gladna kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Kuhano meso s umakom od hrena
Fino začinjena piletina
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Puretina s jabukom iz pećnice
Skandinavske rolice s cimetom
Odresci s umakom od kupina
Teletina s pirjanim povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Patka s mlincima
Piletina u egzotičnom umaku
Tuna burger
Slasni burger sa slaninom i sirom
Sarma sa suhim mesom
Slasni BBQ burgeri
Kuhana govedina s umakom od hrena
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pikantni gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Govedina s lukom
Piletina u pivu
Punjena pečenka u vinu
Lazanje u tavi
Sočna rebarca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Varivo od kelja i teletine
Hrenovke u panceti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina s medom od kadulje
Vegetarijanski čips
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti s tikvicama
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Kotlovina
Povrtni lonac
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Rebarca s grilla
Odresci u paketiću
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Umak od limete (Molho de limao)
Ribarska popara
Macho hamburger
Odresci u umaku s češnjakom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Mediteranski kruščić s lovorom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Medeni teleći kotleti
Pureća rolada s mlincima
Biftek rolice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna Wellington pečenka
Fish&Chips u tortilji
Teleći savici u umaku od grejpa
Juha od gljiva
Meso u woku na indonezijski način
Pašticada s njokima
Slatko twist pile
Tortilje pikant
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina na padelu
Mladi krumpir s ajvarom
Neobične punjene paprike
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Mesna rolada u tijestu
Slatki lungić
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pileća krilca s roštilja
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Ciganski odrezak
Mesne okruglice u umaku
Ramstek s povrćem
Fino varivo v loncu
Vratina s roštilja
Pileća prsa iz pećnice
Quiche od bundeve, sira i luka
Piletina s nadjevom od ajvara
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Obojeni hamburger
Pureći hamburger
Svinjski gulaš
Harrisa janjetina s limunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke