Meni Search

Gladna kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Vratina s roštilja
Obojeni hamburger
Pašticada s njokima
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina na padelu
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Piletina s nadjevom od ajvara
Patka s mlincima
Meso u woku na indonezijski način
Kuhana govedina s umakom od hrena
Fino varivo v loncu
Odresci u paketiću
Rebarca s grilla
Teletina s pirjanim povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Mesna rolada u tijestu
Mediteranski kruščić s lovorom
Vegetarijanski čips
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Teleći savici u umaku od grejpa
Varivo od kelja i teletine
Sočna Wellington pečenka
Pikantni gulaš
Svinjski gulaš
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u egzotičnom umaku
Quiche od bundeve, sira i luka
Ribarska popara
Govedina s lukom
Slatki lungić
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Puretina s jabukom iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuhano meso s umakom od hrena
Slasni BBQ burgeri
Medeni teleći kotleti
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pileća prsa iz pećnice
Odresci s umakom od kupina
Janjetina s medom od kadulje
Pizza sirni jastučići
Pileća krilca s roštilja
Biftek rolice
Slasni burger sa slaninom i sirom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Slatko twist pile
Povrtni lonac
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pureći hamburger
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kotlovina
Sočna rebarca
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Velika Britanija - Pastirska pita
Tortilje pikant
Špageti s tikvicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lazanje u tavi
Ramstek s povrćem
Glazirana patka s umakom od jabuka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Tuna burger
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Fino začinjena piletina
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Mesne okruglice u umaku
Sarma sa suhim mesom
Juha od gljiva
Macho hamburger
Ciganski odrezak
Odresci u umaku s češnjakom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Harrisa janjetina s limunom
Hrenovke u panceti
Piletina u pivu
Neobične punjene paprike
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Punjena pečenka u vinu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pureća rolada s mlincima
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Fish&Chips u tortilji
Skandinavske rolice s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke