Meni Search

Gladna kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Povrtni lonac
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina u egzotičnom umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Sočna rebarca
Tuna burger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileća prsa iz pećnice
Fino začinjena piletina
Pikantni gulaš
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Sočna Wellington pečenka
Lazanje u tavi
Biftek rolice
Janjetina s medom od kadulje
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Ramstek s povrćem
Tortilje pikant
Rebarca s grilla
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sarma sa suhim mesom
Obojeni hamburger
Ramsteak u seksi umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vratina s roštilja
Slasni BBQ burgeri
Slatki lungić
Quiche od bundeve, sira i luka
Punjena pečenka u vinu
Kuhano meso s umakom od hrena
Špageti s tikvicama
Piletina u pivu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Vegetarijanski čips
Pileća krilca s roštilja
Svinjski gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Pizza sirni jastučići
Janjetina na padelu
Medeni teleći kotleti
Mladi krumpir s ajvarom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Neobične punjene paprike
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Meso u woku na indonezijski način
Patka s mlincima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pašticada s njokima
Varivo od kelja i teletine
Fino varivo v loncu
Govedina s lukom
Slatko twist pile
Pureći hamburger
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Skandinavske rolice s cimetom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kotlovina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice u umaku
Glazirana patka s umakom od jabuka
Mediteranski kruščić s lovorom
Ribarska popara
Juha od gljiva
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Odresci s umakom od kupina
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Umak od limete (Molho de limao)
Ciganski odrezak
Harrisa janjetina s limunom
Hrenovke u panceti
Puretina s jabukom iz pećnice
Macho hamburger
Mesna rolada u tijestu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Odresci u paketiću
Pureća rolada s mlincima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teletina s pirjanim povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke