Meni Search

Gladna kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Rebarca s grilla
Teleći savici u umaku od grejpa
Puretina s jabukom iz pećnice
Slatki lungić
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Piletina u pivu
Vegetarijanski čips
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Svinjski gulaš
Pureća rolada s mlincima
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Lazanje u tavi
Odresci u umaku s češnjakom
Tuna burger
Sočna rebarca
Neobične punjene paprike
Ramsteak u seksi umaku
Varivo od kelja i teletine
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kotlovina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sarma sa suhim mesom
Piletina s nadjevom od ajvara
Fino začinjena piletina
Odresci u paketiću
Mesne okruglice u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Povrtni lonac
Meso u woku na indonezijski način
Slasni burger sa slaninom i sirom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina u egzotičnom umaku
Quiche od bundeve, sira i luka
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Špageti s tikvicama
Biftek rolice
Hrenovke u panceti
Odresci s umakom od kupina
Velika Britanija - Pastirska pita
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Punjena pečenka u vinu
Pašticada s njokima
Harrisa janjetina s limunom
Macho hamburger
Glazirana patka s umakom od jabuka
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna Wellington pečenka
Govedina s lukom
Teletina s pirjanim povrćem
Medeni teleći kotleti
Obojeni hamburger
Pureći hamburger
Umak od limete (Molho de limao)
Kuhana govedina s umakom od hrena
Patka s mlincima
Fish&Chips u tortilji
Mladi krumpir s ajvarom
Tortilje pikant
Fino varivo v loncu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileća prsa iz pećnice
Janjetina na padelu
Slasni BBQ burgeri
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina s medom od kadulje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuhano meso s umakom od hrena
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slatko twist pile
Ciganski odrezak
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Ribarska popara
Pizza sirni jastučići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Vratina s roštilja
Juha od gljiva
Piletina u aromatičnom omotaču
Skandinavske rolice s cimetom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Ramstek s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mesna rolada u tijestu
Pikantni gulaš
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pileća krilca s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke