Meni Search

Gladna kao vuk

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka

Nadjeveni kaneloni u umaku
Medeni teleći kotleti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ciganski odrezak
Ramsteak u seksi umaku
Sarma sa suhim mesom
Slasni BBQ burgeri
Pileća krilca s roštilja
Odresci s umakom od kupina
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pureći hamburger
Piletina u aromatičnom omotaču
Ribarska popara
Skandinavske rolice s cimetom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Mesna rolada u tijestu
Velika Britanija - Pastirska pita
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Puretina s jabukom iz pećnice
Sočna Wellington pečenka
Meso u woku na indonezijski način
Pureća rolada s mlincima
Patka s mlincima
Lazanje u tavi
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Svinjski gulaš
Sočna rebarca
Juha od gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s nadjevom od ajvara
Vratina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Obojeni hamburger
Kuhano meso s umakom od hrena
Govedina s lukom
Macho hamburger
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pikantni gulaš
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci u paketiću
Punjena pečenka u vinu
Umak od limete (Molho de limao)
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice u umaku
Harrisa janjetina s limunom
Tortilje pikant
Vegetarijanski čips
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slatki lungić
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina u egzotičnom umaku
Quiche od bundeve, sira i luka
Pizza sirni jastučići
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Glazirana patka s umakom od jabuka
Varivo od kelja i teletine
Piletina u pivu
Mladi krumpir s ajvarom
Neobične punjene paprike
Janjetina na padelu
Kotlovina
Pašticada s njokima
Janjetina s medom od kadulje
Hrenovke u panceti
Kuhana govedina s umakom od hrena
Biftek rolice
Rebarca s grilla
Ramstek s povrćem
Tuna burger
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Mediteranski kruščić s lovorom
Fino varivo v loncu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Fish&Chips u tortilji
Fino začinjena piletina
Špageti s tikvicama
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Slatko twist pile
Teletina s pirjanim povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Povrtni lonac
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjeće kotlete u marinadi s češnjakom i prošekom ukomponirajte sa slanutkom i uživajte s finim jelom u predblagdanskom ozračju.

Sastojci

1 Vegeta marinada s češnjakom 90 ml
40 ml maslinova ulja
50 ml prošeka
800 g janjećih kotleta
Za pire od slanutka:
250 g Slanutka
2 žlice limunova soka
1 žličica narezanog kima
Crni papar mljeveni Podravka
sol
3 žlice maslinova ulja
Za posluživanje:
2 tikvice
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Vegeta marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i prošekom.
  • 2 Meso prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 3 Dok se meso marinira pripremite pire od slanutka.
  • 4 Slanutak koji ste dobro namočili skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Ocijedite ga, dodajte mu maslinovo ulje, kim, papar, sol i limunov sok.
  • 6 Pomoću štapnog miksera izradite u pire.
  • 7 Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhao slanutak ili još malo maslinova ulja.
  • 8 Meso ocijedite od marinade i lagano ispecite na roštilju ili gril tavi.
  • 9 Nakon mesa popecite tikvice narezane na ploške i mladi luk.

Savjet

Janjeće kotlete pripremite tako da na nekoliko mjesta zarežete masni obrub kako se pri pečenju ne bi iskrivljavali.

Ako volite slađi okus janjetine, dodajte 2 žličice meda.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s pireom od slanutka, popečenim tikvicama i mladim lukom.

Male tajne

Ukoliko niste ljubitelj kima, zamijenite ga 1 žlicom sezama i malo soli.

Sjemenke sezama stavite u čistu, suhu tavu jer sezam ima svoje vlastito ulje.

Pržite ih na laganoj vatri i svako malo protresite tavu kako bi se sve sjemenke jednako snažno pekle. Pecite sve dok sezam ne postane zlatno žut ili dok sjemenke ne počnu pucati.  Postupak će trajati oko 15 minuta.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 515.66 64 64
Kalcij mg 70.46 7 7
Kalij mg 1000.78 27 27
Pantotenska kiselina mg 1.74 25 25
Niacin mg 22.41 160 112
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 323.38 8 6
Sol g 1.56 0 0
Bjelančevine g 48.42 - -
Vlakna g 6.24 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 34.33 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke