Meni Search

Lagana depra

Marokanska salata od krumpira i mrkve

Špageti s acetom balsamicom
Pileći štapići u ketchupu
Voćna juha od višanja
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Mesne okruglice
Lungić s povrćem
Grill vratina u sendviču
Tjestenina u finom umaku
Zapečeni poriluk
Riža s tunom
Pileća prsa iz pećnice
Nadjevene lignje
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Slatki lungić
Fino varivo v loncu
Grill pirjana piletina s roštilja
Sunčani užitak mediterana
Empanade s pestom
Rebarca s grilla
Čarobna ljetna piletina
Slasni BBQ burgeri
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Riblja juha s Malte
File steak na povrću
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Salata s okruglicama od sira
Dječje lazanje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Govedina s lukom
Svinjski file s povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Dalmatinska simfonija
Ražnjići od lososa
Piletina s povrćem
Rižoto s tunom
Rižoto na španjolski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Glazirana patka s umakom od jabuka
Salata od tune i krastavaca
Marinirana piletina s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Piletina s pistacijama
Hrskave tortice od krumpira
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meksička party salata
Fina pikantna piletina
Pileća krilca s Coca-Colom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Švicarska juha sa sirom
Zimski punč
Proljetno meso i povrće iz woka
Dip od južnog voća
Prežgana juha
Punjene tikve
Crveno ljetno varivo
Juha od rikule i račića
Senf s paprikama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Pohana skuta
Rižoto tortice
Rosti
Umak od limete (Molho de limao)
Biftek rolice
Grdobina u pikantnoj šalši
Španjolski migas s bundevom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Piletina Kiev
Juha od gljiva
BBQ Steak & chips
Juha od bundeve s jabukom
Mediteranska rapsodija
Caponata alla Podravka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pohani tofu s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Finska - Juha s lososom
Salata s neobičnim preljevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Voćna salata s piletinom
Tjestenina fuži s tartufima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zabavni kineski ravioli
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lungić u sendviču
Povrtni lonac
Lazanje u tavi
Palamida s čilijem i mangom
Mladi krumpir s ajvarom
Rajčica s kukuruzom
Špinatova juha s feta sirom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pečena piletina s limunom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Juha od kelja sa sirom
Odresci u umaku s češnjakom
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina na tajlandski način
Uskršnja šunka na zabavan način
Špageti na kineski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Blagdanski rižoto s bakalarom
Svinjski gulaš
Pohane paprike
Singapurski ljuti omlet
Dagnje na buzaru
Popečci od bulgura s umakom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ciganski odrezak
Mirisni prilog iz pećnice
Pečena janjetina s bademima
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Mesne okruglice na ražnjiću
Teriyaki piletina
Salata sa skutom
Cous-cous s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Grčka seljačka salata
Osvježavajuća juha od krastavaca
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kineska juha s račićima i gljivama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Marokanska salata s cous-cousom
Piletina s mascarponeom
Polupunjene paprike
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrenovke u panceti
Riba u bijelom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Pita s crnim pivom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Marinirano svinjsko pečenje
Salata od quinoe i povrća
Sočna aromatična torta
Hrskava pileća krilca
Teletina s pirjanim povrćem
Pohani zamotuljci
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Upoznajte kuhinju Maroka i uživajte u krumpiru prelivenom finim umakom od vrhnja, majoneze i češnjaka.

Sastojci

800 g manjih mladih krumpira
400 g mrkve
1 Vegeta Twist za krumpir
50 ml maslinova ulja
75 g punjenih maslina
1 vezica peršina
Za umak:
300 g kiselog vrhnja
80 g majoneze
½ žličice Češnjaka u granulama Podravka
2 žlice nasjeckanog korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Krumpir dobro operite, osušite i prerežite popola. Mrkvu ogulite, operite i narežite na nekoliko komada (deblju prvo narežite popola).
  • 2 U lim za pečenje stavite krumpir, mrkvu, pospite Vegetom Twist za krumpir, prelijte uljem i dobro izmiješajte.
  • 3 Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 50–60 minuta ili dok ne dobije lijepu boju. Pečeni krumpir prebacite u posudu za posluživanje, dodajte ocijeđene masline, nasjeckani peršin i lagano izmiješajte.
  • 4 Umak pripremite tako da vrhnju dodate majonezu, češnjak, nasjeckani korijander te malo soli i papra.

Savjet

Za pripremu pečenog krumpira dobro je odabrati krumpir s više škroba, što ćemo utvrditi kad zarežemo krumpir. Ako se nož lijepi za krumpir i ispusti bjelkasti sok, radi se o škrobastom krumpiru.

Posluživanje

Dobro izmiješajte, prelijte preko krumpira i odmah poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 127.73 13 13
Kalij mg 900.09 24 24
Pantotenska kiselina mg 0.72 10 10
Niacin mg 3.58 26 18
Vitamin D μg 3.04 2 2
Vitamin A μg 19084.36 477 382
Sol g 0.25 0 0
Bjelančevine g 6.35 - -
Vlakna g 5.66 - -
Ugljikohidrati g 30.05 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 5.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 11.32 - -
- zasićene masne kiseline g 6.28 - -
Masti g 23.69 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke