Meni Search

Upustite se u pripremu slasnih medaljona s aromatičnim notama majčine dušice i ružmarina.

Sastojci

600 g junećeg filea
Vegeta Maestro crni papar
sol
½ žličice Vegeta Maestro majčine dušice
2 duže tikvice
8 grančica (dužih) ružmarina
2 žlice maslinova ulja
Prilog:
600 g šparoga
3 žlice maslinova ulja
1 Goveđi temeljac s ekstra povrćem Podravka
100 ml vrhnja za kuhanje
100 ml limunovog soka

Koristili smo

Majčina dušica

Majčina dušica

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Šparoge očistite od tvrdih dijelova i stavite u tavu na maslinovo ulje. Ulijte malo vode i dodajte goveđi temeljac. Kuhajte oko 8 minuta.
  • 2 Šparoge kad omekšaju izvadite, a u posudu dodajte sok od limuna i vrhnje za kuhanje. Umak još kratko kuhajte da se lagano zgusne.
  • 3 Juneći file očistite od kožica i masnoće te narežite na medaljone (1,5 – 2 cm debljine). Zatim ih posolite, pospite majčinom dušicom i paprom.
  • 4 Položite ružmarin na medaljone, tikvice izrežite na dugačke trake i omotajte medaljone. Popecite na zagrijanoj i nauljenoj grill tavi (srednje jakoj vatri sa svih strana do lijepe boje, da ostane mekana i sočna sredina.
  • 5 Popecite na zagrijanoj i nauljenoj grill tavi (srednje jakoj vatri sa svih strana do lijepe boje, da ostane mekana i sočna sredina.Kad je meso gotovo, ostavite da odstoji 5 minuta do posluživanja.

Savjet

Uz medaljone možete poslužiti i kuhane njoke.

Posluživanje

Juneće medaljone poslužite sa šparogama prelivenim umakom i hrskavim ploškama bagueta poprženima na grill tavi.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke