Meni Search

Macho

Medeni teleći kotleti

Odresci s umakom od kupina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lungić u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Govedina s lukom
Nadjevene lignje
Marinirano svinjsko pečenje
Pita s crnim pivom
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavi trokuti
Kotlovina
Pileći štapići u ketchupu
Proljetna janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s nadjevom od ajvara
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa iz pećnice
Kotlet s varivom od leće
Mladi krumpir s ajvarom
Pašticada
Pileća prsa punjena čvarcima
Salata od tune i povrća
File steak na povrću
Mesne okruglice na ražnjiću
Pirjani kunić
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Špageti na kineski način
Blagdanska rolada
Pileća krilca s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Kuhana govedina s umakom od hrena
Umak od limete (Molho de limao)
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kroketi od piletine
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Dip od južnog voća
Slatki lungić
Pileća krilca s Coca-Colom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Mirisna pureća rolada
Dagnje na buzaru
Macho hamburger
Marinirana piletina s roštilja
Pohani zamotuljci
Pureća rolada s mlincima
Palačinke s nadjevom od riže
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Juha od gljiva
Ribarska popara
Odrezak s umakom chimichurri
Čarobna ljetna piletina
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Sočni pureći ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Grill vratina u sendviču
Mini lazanje
Lungić s povrćem
Ljetni ražnjići
Irska janjetina
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s grilla
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci u umaku s češnjakom
Zlatna piletina
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pizza s tunom
Teriyaki piletina
Piletina u pivu
Punjene tikve
Teletina s pirjanim povrćem
Ramstek s povrćem
Bakalar s krumpirom
Šampinjoni u palačinki
Piletina s mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Piletina sa šafranom
Delikatesna junetina na češki
Hrenovke u panceti
Špageti s acetom balsamicom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kobasica u pivu i pecivu
Biftek rolice
Kotleti u pivskom umaku
Obojeni hamburger
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Slasni BBQ burgeri
Janjetina s medom od kadulje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mirisno pečenje s medom i ukusnim krumpirom savršen je odabir za ljetne večeri.

Sastojci

4 teleća kotleta (oko 800 g)
1 žlica Vegete
2 žlice Meda bagrem Podravka
30 ml aceta balsamica
malo Bijelog papra Podravka
30 ml maslinova ulja
1 kg krumpira
2 žličice Vegete Twist za krumpir
3 ljubičasta luka
100 ml vrhnja za kuhanje
40 g parmezana

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 U manjoj zdjelici pomiješajte med, aceto balsamico i prstohvat bijelog papra.
  • 2 Teleće kotlete lagano potucite, pospite Vegetom i premažite mješavinom od meda.
  • 3 Pripremljene kotlete ostavite na hladnom mjestu da se okusi prožmu, a za to vrijeme pripremite krumpir.
  • 4 Mlade krumpire operite, narežite na vrlo tanke ploške, prelijte kipućom vodom i kuhajte 5 minuta.
  • 5 U dubljoj tavi sa širokim dnom na maslinovu ulju popecite na tanke kolute narezan luk, dodajte mu prstohvat soli, pa ga pirjajte uz miješanje. Luk će pustiti slatkoću i karamelizirati se.
  • 6 Krumpir ocijedite, dodajte ga luku, pospite Vegetom Twist za krumpir i lagano promiješajte. Krumpir i luk prebacite u lagano namašćeni lim za pečenje, prošarajte vrhnjem, pospite parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 10 minuta.
  • 7 Teleće kotlete stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje i popecite s obje strane. Po potrebi podlijte s malo vina.

Savjet

Krumpir pripreman u kori puno je ukusniji, a kratkim prokuhavanjem u vodi, učinit ćemo ga sočnijim, mekšim i skratit ćemo vrijeme pripreme.

Posluživanje

Teleće kotlete poslužite s gurmanskim prilogom od krumpira i mješavinom radiča i zelene salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke