Meni Search

Macho

Medeni teleći kotleti

Ribarska popara
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pureća rolada s mlincima
Pizza s tunom
Irska janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Teriyaki piletina
Mini lazanje
Pileća krilca s roštilja
Punjene tikve
Kotlovina
Ljetni ražnjići
Pileća prsa iz pećnice
Bakalar s krumpirom
Pileća krilca s Coca-Colom
Tjestenina fuži s tartufima
Kobasica u pivu i pecivu
Biftek rolice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileća prsa punjena čvarcima
Marinirana piletina s roštilja
Odrezak s umakom chimichurri
Salata od tune i povrća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pita s crnim pivom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill vratina u sendviču
Pileći štapići u ketchupu
Kotleti u pivskom umaku
Pohani tofu s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Velika Britanija - Pastirska pita
Brancinovo oko
Nadjevene lignje
Meksička party salata
Čarobna ljetna piletina
Kotlet s varivom od leće
Pašticada
Blagdanska rolada
Ramstek s povrćem
Proljetna janjetina
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pirjani kunić
Piletina s nadjevom od ajvara
Slasni BBQ burgeri
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Palačinke s nadjevom od riže
Mirisna pureća rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Zabavni kineski ravioli
Piletina s mascarponeom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Špageti na kineski način
Juha od gljiva
File steak na povrću
Slatki lungić
Obojeni hamburger
Ramsteak u seksi umaku
Piletina sa šafranom
Šampinjoni u palačinki
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina s medom od kadulje
Macho hamburger
Odresci s umakom od kupina
Govedina s lukom
Teletina s pirjanim povrćem
Lungić u sendviču
Dip od južnog voća
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Marinirano svinjsko pečenje
Pohani zamotuljci
Hrenovke u panceti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rebarca s grilla
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina na padelu
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina u pivu
Špageti s acetom balsamicom
Mladi krumpir s ajvarom
Dagnje na buzaru
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci u umaku s češnjakom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Lungić s povrćem
Kroketi od piletine
Rezanci s krušnim mrvicama
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Hrskavi trokuti
Kuhana govedina s umakom od hrena
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mirisno pečenje s medom i ukusnim krumpirom savršen je odabir za ljetne večeri.

Sastojci

4 teleća kotleta (oko 800 g)
1 žlica Vegete
2 žlice Meda bagrem Podravka
30 ml aceta balsamica
malo Bijelog papra Podravka
30 ml maslinova ulja
1 kg krumpira
2 žličice Vegete Twist za krumpir
3 ljubičasta luka
100 ml vrhnja za kuhanje
40 g parmezana

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 U manjoj zdjelici pomiješajte med, aceto balsamico i prstohvat bijelog papra.
  • 2 Teleće kotlete lagano potucite, pospite Vegetom i premažite mješavinom od meda.
  • 3 Pripremljene kotlete ostavite na hladnom mjestu da se okusi prožmu, a za to vrijeme pripremite krumpir.
  • 4 Mlade krumpire operite, narežite na vrlo tanke ploške, prelijte kipućom vodom i kuhajte 5 minuta.
  • 5 U dubljoj tavi sa širokim dnom na maslinovu ulju popecite na tanke kolute narezan luk, dodajte mu prstohvat soli, pa ga pirjajte uz miješanje. Luk će pustiti slatkoću i karamelizirati se.
  • 6 Krumpir ocijedite, dodajte ga luku, pospite Vegetom Twist za krumpir i lagano promiješajte. Krumpir i luk prebacite u lagano namašćeni lim za pečenje, prošarajte vrhnjem, pospite parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 10 minuta.
  • 7 Teleće kotlete stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje i popecite s obje strane. Po potrebi podlijte s malo vina.

Savjet

Krumpir pripreman u kori puno je ukusniji, a kratkim prokuhavanjem u vodi, učinit ćemo ga sočnijim, mekšim i skratit ćemo vrijeme pripreme.

Posluživanje

Teleće kotlete poslužite s gurmanskim prilogom od krumpira i mješavinom radiča i zelene salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke