Meni Search

Gladan kao vuk

Medeni teleći kotleti

Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Punjena pečenka u vinu
Punjeni kelj s plodovima mora
Polpete od oslića
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Krumpiri u kaputiću od pancete
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pureća rolada s mlincima
Piletina s nadjevom od ajvara
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Mediteranski kruščić s lovorom
Odresci u paketiću
Miješani grill
Hrenovke u panceti
Umak od limete (Molho de limao)
Velika Britanija - Pastirska pita
Meso u woku na indonezijski način
Kuhano meso s umakom od hrena
Harrisa janjetina s limunom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina s bižima
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Fino varivo v loncu
Macho hamburger
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina u pivu
Patka s mlincima
Slatko twist pile
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Janjetina s medom od kadulje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Skandinavske rolice s cimetom
Vegetarijanski čips
Obojeni hamburger
Mesne okruglice u umaku
Teletina s pirjanim povrćem
Odresci s umakom od kupina
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Pileća prsa s crnim tartufom
Varivo od kelja i teletine
Pileća prsa punjena čvarcima
Glazirana patka s umakom od jabuka
Fish&Chips u tortilji
Slatki lungić
Španjolski migas s bundevom
Pizza sirni jastučići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rebarca s grilla
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tortilje pikant
Slasni BBQ burgeri
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Tuna burger
Lazanje u tavi
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Vratina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Gorički povrtni lonac
Puretina s jabukom iz pećnice
Ciganski odrezak
Quiche od bundeve, sira i luka
Sarma sa suhim mesom
Pureći hamburger
Govedina s lukom
Ramstek s povrćem
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Špageti s tikvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pašticada s njokima
Povrtni lonac
Sočna Wellington pečenka
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Kotlovina
Mladi krumpir s ajvarom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Mesna rolada u tijestu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Neobične punjene paprike
Pikantni gulaš
Svinjski medaljoni s kestenima
Slasni burger sa slaninom i sirom
Sočna rebarca
Biftek rolice
Fino začinjena piletina
Svinjski gulaš
Pileća krilca s roštilja
Svinjski kotleti s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Piletina u egzotičnom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mirisno pečenje s medom i ukusnim krumpirom savršen je odabir za ljetne večeri.

Sastojci

4 teleća kotleta (oko 800 g)
1 žlica Vegete
2 žlice Meda bagrem Podravka
30 ml aceta balsamica
malo Bijelog papra Podravka
30 ml maslinova ulja
1 kg krumpira
2 žličice Vegete Twist za krumpir
3 ljubičasta luka
100 ml vrhnja za kuhanje
40 g parmezana

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 U manjoj zdjelici pomiješajte med, aceto balsamico i prstohvat bijelog papra.
  • 2 Teleće kotlete lagano potucite, pospite Vegetom i premažite mješavinom od meda.
  • 3 Pripremljene kotlete ostavite na hladnom mjestu da se okusi prožmu, a za to vrijeme pripremite krumpir.
  • 4 Mlade krumpire operite, narežite na vrlo tanke ploške, prelijte kipućom vodom i kuhajte 5 minuta.
  • 5 U dubljoj tavi sa širokim dnom na maslinovu ulju popecite na tanke kolute narezan luk, dodajte mu prstohvat soli, pa ga pirjajte uz miješanje. Luk će pustiti slatkoću i karamelizirati se.
  • 6 Krumpir ocijedite, dodajte ga luku, pospite Vegetom Twist za krumpir i lagano promiješajte. Krumpir i luk prebacite u lagano namašćeni lim za pečenje, prošarajte vrhnjem, pospite parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 10 minuta.
  • 7 Teleće kotlete stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje i popecite s obje strane. Po potrebi podlijte s malo vina.

Savjet

Krumpir pripreman u kori puno je ukusniji, a kratkim prokuhavanjem u vodi, učinit ćemo ga sočnijim, mekšim i skratit ćemo vrijeme pripreme.

Posluživanje

Teleće kotlete poslužite s gurmanskim prilogom od krumpira i mješavinom radiča i zelene salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke