Meni Search

Gladna kao vuk

Medeni teleći kotleti

Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Tortilje pikant
Piletina s nadjevom od ajvara
Fino varivo v loncu
Tuna burger
Pureća rolada s mlincima
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Skandinavske rolice s cimetom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Janjetina na padelu
Fino začinjena piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Harrisa janjetina s limunom
Sočna Wellington pečenka
Hrenovke u panceti
Juha od gljiva
Špageti s tikvicama
Quiche od bundeve, sira i luka
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Pikantni gulaš
Neobične punjene paprike
Mladi krumpir s ajvarom
Sarma sa suhim mesom
Patka s mlincima
Macho hamburger
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci u umaku s češnjakom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Punjena pečenka u vinu
Pileća prsa iz pećnice
Mesna rolada u tijestu
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina s medom od kadulje
Ribarska popara
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pureći hamburger
Mediteranski kruščić s lovorom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slatko twist pile
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s grilla
Teletina s pirjanim povrćem
Varivo od kelja i teletine
Povrtni lonac
Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slasni BBQ burgeri
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Piletina u egzotičnom umaku
Pizza sirni jastučići
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramstek s povrćem
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Sočna rebarca
Svinjski gulaš
Obojeni hamburger
Govedina s lukom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Biftek rolice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća krilca s roštilja
Lazanje u tavi
Slatki lungić
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Puretina s jabukom iz pećnice
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci u paketiću
Vratina s roštilja
Vegetarijanski čips
Pašticada s njokima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Meso u woku na indonezijski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci s umakom od kupina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kotlovina
Piletina u pivu
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ciganski odrezak
Mesne okruglice u umaku
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mirisno pečenje s medom i ukusnim krumpirom savršen je odabir za ljetne večeri.

Sastojci

4 teleća kotleta (oko 800 g)
1 žlica Vegete
2 žlice Meda bagrem Podravka
30 ml aceta balsamica
malo Bijelog papra Podravka
30 ml maslinova ulja
1 kg krumpira
2 žličice Vegete Twist za krumpir
3 ljubičasta luka
100 ml vrhnja za kuhanje
40 g parmezana

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 U manjoj zdjelici pomiješajte med, aceto balsamico i prstohvat bijelog papra.
  • 2 Teleće kotlete lagano potucite, pospite Vegetom i premažite mješavinom od meda.
  • 3 Pripremljene kotlete ostavite na hladnom mjestu da se okusi prožmu, a za to vrijeme pripremite krumpir.
  • 4 Mlade krumpire operite, narežite na vrlo tanke ploške, prelijte kipućom vodom i kuhajte 5 minuta.
  • 5 U dubljoj tavi sa širokim dnom na maslinovu ulju popecite na tanke kolute narezan luk, dodajte mu prstohvat soli, pa ga pirjajte uz miješanje. Luk će pustiti slatkoću i karamelizirati se.
  • 6 Krumpir ocijedite, dodajte ga luku, pospite Vegetom Twist za krumpir i lagano promiješajte. Krumpir i luk prebacite u lagano namašćeni lim za pečenje, prošarajte vrhnjem, pospite parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 10 minuta.
  • 7 Teleće kotlete stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje i popecite s obje strane. Po potrebi podlijte s malo vina.

Savjet

Krumpir pripreman u kori puno je ukusniji, a kratkim prokuhavanjem u vodi, učinit ćemo ga sočnijim, mekšim i skratit ćemo vrijeme pripreme.

Posluživanje

Teleće kotlete poslužite s gurmanskim prilogom od krumpira i mješavinom radiča i zelene salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke