Meni Search

Gladna kao vuk

Medeni teleći kotleti

Mesne okruglice u umaku
Pureća rolada s mlincima
Teletina s pirjanim povrćem
Glazirana patka s umakom od jabuka
Piletina u pivu
Pikantni gulaš
Janjetina s medom od kadulje
Punjena pečenka u vinu
Ribarska popara
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski gulaš
Fino varivo v loncu
Slasni BBQ burgeri
Odresci s umakom od kupina
Piletina u egzotičnom umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Odresci u paketiću
Harrisa janjetina s limunom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ciganski odrezak
Sarma sa suhim mesom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Špageti s tikvicama
Pizza sirni jastučići
Neobične punjene paprike
Pileća krilca s roštilja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slatki lungić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Varivo od kelja i teletine
Pašticada s njokima
Pureći hamburger
Tuna burger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fish&Chips u tortilji
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Kuhana govedina s umakom od hrena
Sočna rebarca
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina s nadjevom od ajvara
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna Wellington pečenka
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Teleći savici u umaku od grejpa
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Juha od gljiva
Hrenovke u panceti
Mladi krumpir s ajvarom
Lazanje u tavi
Slatko twist pile
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s grilla
Puretina s jabukom iz pećnice
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek s povrćem
Quiche od bundeve, sira i luka
Patka s mlincima
Vratina s roštilja
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Povrtni lonac
Govedina s lukom
Obojeni hamburger
Odresci u umaku s češnjakom
Mediteranski kruščić s lovorom
Vegetarijanski čips
Umak od limete (Molho de limao)
Pileća prsa iz pećnice
Macho hamburger
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Fino začinjena piletina
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Tortilje pikant
Kotlovina
Janjetina na padelu
Meso u woku na indonezijski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Biftek rolice
Mesna rolada u tijestu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mirisno pečenje s medom i ukusnim krumpirom savršen je odabir za ljetne večeri.

Sastojci

4 teleća kotleta (oko 800 g)
1 žlica Vegete
2 žlice Meda bagrem Podravka
30 ml aceta balsamica
malo Bijelog papra Podravka
30 ml maslinova ulja
1 kg krumpira
2 žličice Vegete Twist za krumpir
3 ljubičasta luka
100 ml vrhnja za kuhanje
40 g parmezana

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 U manjoj zdjelici pomiješajte med, aceto balsamico i prstohvat bijelog papra.
  • 2 Teleće kotlete lagano potucite, pospite Vegetom i premažite mješavinom od meda.
  • 3 Pripremljene kotlete ostavite na hladnom mjestu da se okusi prožmu, a za to vrijeme pripremite krumpir.
  • 4 Mlade krumpire operite, narežite na vrlo tanke ploške, prelijte kipućom vodom i kuhajte 5 minuta.
  • 5 U dubljoj tavi sa širokim dnom na maslinovu ulju popecite na tanke kolute narezan luk, dodajte mu prstohvat soli, pa ga pirjajte uz miješanje. Luk će pustiti slatkoću i karamelizirati se.
  • 6 Krumpir ocijedite, dodajte ga luku, pospite Vegetom Twist za krumpir i lagano promiješajte. Krumpir i luk prebacite u lagano namašćeni lim za pečenje, prošarajte vrhnjem, pospite parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 10 minuta.
  • 7 Teleće kotlete stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje i popecite s obje strane. Po potrebi podlijte s malo vina.

Savjet

Krumpir pripreman u kori puno je ukusniji, a kratkim prokuhavanjem u vodi, učinit ćemo ga sočnijim, mekšim i skratit ćemo vrijeme pripreme.

Posluživanje

Teleće kotlete poslužite s gurmanskim prilogom od krumpira i mješavinom radiča i zelene salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke