Meni Search

Luda k'o šiba

Medeni teleći kotleti

Piletina Kiev
Brownie s kajenskim paprom
Hrskave tortice od krumpira
Marokanska salata s cous-cousom
Bugarska pita od krumpira
Mini shepherd's pie
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Proljetna janjetina
Pašticada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina sa šafranom
Piletina s mascarponeom
Meksička party salata
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza s tunom
Blagdanska rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tuna burger
Nadjevene lignje
Lignje s povrćem i smokvama
Sunčani užitak mediterana
Janjetina na padelu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Riblja juha s Malte
Pohani tofu s povrćem
Polupunjene paprike
Špageti na kineski način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s nadjevom od ajvara
Mirisna pureća rolada
Pileći gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vratina s roštilja
Prežgana juha
Patka s mlincima
Kotlovina
Pašticada s njokima
Marinirana pileća krilca s povrćem
Irska janjetina
Pikantne mazalice
Zapečena ricotta
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočni pureći ražnjići
Palamida s čilijem i mangom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kotleti u pivskom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill povrće na salatu
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Juha od bundeve s jabukom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Teriyaki piletina
Teletina s pirjanim povrćem
Špageti s pistacijama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pohana skuta
Hrskavo pečeno pile
Grill vratina u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Roštilj s umakom Romesco
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina u pivu
Kineska juha s račićima i gljivama
Jakobove kapice s umakom
Pečena piletina s limunom
Cous-cous s povrćem
Fiš paprikaš
Sendvič s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pirjani kunić
Krem juha sa sjemenkama
Male teleće pitice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Šampinjoni u palačinki
Slasni BBQ burgeri
Svinjski file s povrćem
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Aromatizirani kruh
Dječje lazanje
Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
Pohani zamotuljci
Srneći file na salatu
Cipar - Lungić na ciparski
Marinirano svinjsko pečenje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mirisno pečenje s medom i ukusnim krumpirom savršen je odabir za ljetne večeri.

Sastojci

4 teleća kotleta (oko 800 g)
1 žlica Vegete
2 žlice Meda bagrem Podravka
30 ml aceta balsamica
malo Bijelog papra Podravka
30 ml maslinova ulja
1 kg krumpira
2 žličice Vegete Twist za krumpir
3 ljubičasta luka
100 ml vrhnja za kuhanje
40 g parmezana

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 U manjoj zdjelici pomiješajte med, aceto balsamico i prstohvat bijelog papra.
  • 2 Teleće kotlete lagano potucite, pospite Vegetom i premažite mješavinom od meda.
  • 3 Pripremljene kotlete ostavite na hladnom mjestu da se okusi prožmu, a za to vrijeme pripremite krumpir.
  • 4 Mlade krumpire operite, narežite na vrlo tanke ploške, prelijte kipućom vodom i kuhajte 5 minuta.
  • 5 U dubljoj tavi sa širokim dnom na maslinovu ulju popecite na tanke kolute narezan luk, dodajte mu prstohvat soli, pa ga pirjajte uz miješanje. Luk će pustiti slatkoću i karamelizirati se.
  • 6 Krumpir ocijedite, dodajte ga luku, pospite Vegetom Twist za krumpir i lagano promiješajte. Krumpir i luk prebacite u lagano namašćeni lim za pečenje, prošarajte vrhnjem, pospite parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 10 minuta.
  • 7 Teleće kotlete stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje i popecite s obje strane. Po potrebi podlijte s malo vina.

Savjet

Krumpir pripreman u kori puno je ukusniji, a kratkim prokuhavanjem u vodi, učinit ćemo ga sočnijim, mekšim i skratit ćemo vrijeme pripreme.

Posluživanje

Teleće kotlete poslužite s gurmanskim prilogom od krumpira i mješavinom radiča i zelene salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke