Meni Search

Luda k'o šiba

Medeni teleći kotleti

Zabavni kineski ravioli
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza s tunom
Irska janjetina
Riblja juha s Malte
Blagdanska rolada
Piletina Kiev
Fiš paprikaš
Pikantne mazalice
Pirjani kunić
Tjestenina fuži s tartufima
Bugarska pita od krumpira
Vratina s roštilja
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisna pureća rolada
Mini shepherd's pie
Pohani zamotuljci
Hrskavo pečeno pile
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tuna burger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Polupunjene paprike
Pašticada s njokima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjevene lignje
Proljetna janjetina
Kineska juha s račićima i gljivama
Juha od bundeve s jabukom
Pašticada
Krem juha sa sjemenkama
Sunčani užitak mediterana
Hrskave tortice od krumpira
Sendvič s avokadom
Slasni BBQ burgeri
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Palačinke s nadjevom od riže
Kotlovina
Srneći file na salatu
Male teleće pitice
Marinirano svinjsko pečenje
Pohani tofu s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Cous-cous s povrćem
Marokanska salata s cous-cousom
Pohana skuta
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskavi trokuti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina u pivu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći gulaš
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Zapečena ricotta
Teriyaki piletina
Prežgana juha
Pečena piletina s limunom
Teletina s pirjanim povrćem
Kotleti u pivskom umaku
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Cipar - Lungić na ciparski
Svinjski file s povrćem
Palamida s čilijem i mangom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina na padelu
Aromatizirani kruh
Piletina sa šafranom
Marinirana pileća krilca s povrćem
Špageti na kineski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meksička party salata
Patka s mlincima
Piletina s mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s nadjevom od ajvara
Lungić u sendviču
Brancinovo oko
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špageti s pistacijama
Dječje lazanje
Šampinjoni u palačinki
Brownie s kajenskim paprom
Grill povrće na salatu
Jakobove kapice s umakom
Lignje s povrćem i smokvama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mirisno pečenje s medom i ukusnim krumpirom savršen je odabir za ljetne večeri.

Sastojci

4 teleća kotleta (oko 800 g)
1 žlica Vegete
2 žlice Meda bagrem Podravka
30 ml aceta balsamica
malo Bijelog papra Podravka
30 ml maslinova ulja
1 kg krumpira
2 žličice Vegete Twist za krumpir
3 ljubičasta luka
100 ml vrhnja za kuhanje
40 g parmezana

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 U manjoj zdjelici pomiješajte med, aceto balsamico i prstohvat bijelog papra.
  • 2 Teleće kotlete lagano potucite, pospite Vegetom i premažite mješavinom od meda.
  • 3 Pripremljene kotlete ostavite na hladnom mjestu da se okusi prožmu, a za to vrijeme pripremite krumpir.
  • 4 Mlade krumpire operite, narežite na vrlo tanke ploške, prelijte kipućom vodom i kuhajte 5 minuta.
  • 5 U dubljoj tavi sa širokim dnom na maslinovu ulju popecite na tanke kolute narezan luk, dodajte mu prstohvat soli, pa ga pirjajte uz miješanje. Luk će pustiti slatkoću i karamelizirati se.
  • 6 Krumpir ocijedite, dodajte ga luku, pospite Vegetom Twist za krumpir i lagano promiješajte. Krumpir i luk prebacite u lagano namašćeni lim za pečenje, prošarajte vrhnjem, pospite parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 10 minuta.
  • 7 Teleće kotlete stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje i popecite s obje strane. Po potrebi podlijte s malo vina.

Savjet

Krumpir pripreman u kori puno je ukusniji, a kratkim prokuhavanjem u vodi, učinit ćemo ga sočnijim, mekšim i skratit ćemo vrijeme pripreme.

Posluživanje

Teleće kotlete poslužite s gurmanskim prilogom od krumpira i mješavinom radiča i zelene salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke