Meni Search

Ful nabrijan

Mediteranski kruščić s lovorom

Lagana sarma
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lungić s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Povrtni lonac
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Meksička party salata
Meso s repom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramsteak u seksi umaku
Fileti lososa u finom umaku
Rolice od blitve
Mini lazanje
Sendvič s avokadom
Šampinjoni u palačinki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza sirni jastučići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brancinovo oko
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Hrskavi trokuti
Ražnjići od lososa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zlatna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina Kiev
Pohani tofu s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Brusketa s avokadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Blagdanska rolada
Riba u bijelom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Čarobna ljetna piletina
Prežgana juha
Delikatesna junetina na češki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Nadjevene lignje
Mediteranski špageti
Dagnje na buzaru
Marinirana piletina s roštilja
Pileći bataci s umakom od luka
Fina pikantna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grdobina s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Irska janjetina
Zabavni kineski ravioli
Uzbudljivi kolač od blitve
Povrtni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill povrće na salatu
Sočna rebarca
Lignje s povrćem i smokvama
Fini gulaš od gljiva
Grdobina u pikantnoj šalši
Manastirski đuveč
Pizza s tunom
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Rajčica s kukuruzom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetno meso i povrće iz woka
Vratina sa sezonskim povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kunić na bijelo
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Okruglice u umaku od rajčice
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
Pirjani kunić
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Pašticada s njokima
Kuhano meso s umakom od hrena
Zanimljiva salata s kikirikijem
Miješani grill
Urbana pola
Proljetna janjetina
Piletina laganini
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s povrćem
Lungić u sendviču
Vege odresci s marinadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Voćna juha od višanja
Račići na posteljici od povrća
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Krem juha od tikvica
Janjetina s medom od kadulje
Mirisna pečenka
Aromatizirani kruh
Teleći savici u umaku od grejpa
Pečena piletina s limunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata od liganja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kroketi od piletine
Grill vratina u sendviču
Kobasica u pivu i pecivu
Kaštelanski makaruni
Piletina sa šafranom
Salata s mora
Tjestenina fuži s tartufima
Fish&Chips u tortilji
Popečci od tikvica
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kruh pečen s listovima lovora mediteranski okus učinit će savršenijim, a limun šećer, smokve i bademi upotpuniti će mirisne zalogaje.

Sastojci

300 g Glatkog brašna Podravka
prstohvat soli
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
1 Limun šećer Dolcela
50 g šećera
250 g ricotta sira
2 jaja
60 mljevenih badema
100 g suhih smokava
60 g oguljenih badema (cijelih)
1 vrećica Vegeta Maestro lovor lista (5 g)

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, limun šećer, šećer i promiješajte. Dodajte zatim sir, jaja i mljevene bademe te pomoću električne miješalice promiješajte tijesto. Na kraju umiješajte sitno narezane suhe smokve.
  • 2 Dno vatrostalne posude (Ø 22 cm) prekrijte listovima lovora. Na njega istresite tijesto i vlažnim rukama poravnajte. Po površini rasporedite cijele bademe i lagano utisnite.
  • 3 Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Lovor je aromatizirao kolač, a ujedno nije potrebno mastiti i pobrašniti posudu za pečenje.

Posluživanje

Kruščić izvadite iz posude i skinite listove lovora. Narežite i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 102.76 10 10
Kalij mg 195.39 5 5
Pantotenska kiselina mg 0.4 6 6
Niacin mg 4.6 33 23
Vitamin D μg 5.86 3 3
Vitamin A μg 128.01 3 3
Sol g 0.13 0 0
Bjelančevine g 10.66 - -
Ugljikohidrati g 37.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.12 - -
- zasićene masne kiseline g 1.78 - -
Masti g 9.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke