Meni Search

Ful nabrijan

Mediteranski kruščić s lovorom

Dagnje na buzaru
Manastirski đuveč
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pizza s tunom
Teleći odresci u umaku od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata od liganja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice
Krem juha od tikvica
Mediteranski špageti
Miješani grill
Kunić na bijelo
Okruglice u umaku od rajčice
Grill vratina u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Prežgana juha
Čarobna ljetna piletina
Kaštelanski makaruni
Rajčica s kukuruzom
Ljetni ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Meso s repom
Vratina sa sezonskim povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina laganini
Kroketi od piletine
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Aromatizirani kruh
Lagana sarma
Grdobina u pikantnoj šalši
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grdobina s povrćem
Fina pikantna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočna rebarca
Povrtni lonac
Salata s mora
Kuhano meso s umakom od hrena
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zlatna piletina
Lungić s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Pizza sirni jastučići
Fish&Chips u tortilji
Šampinjoni u palačinki
Lignje na šumskom rižotu
Sočna pureća rolada
Piletina Kiev
Vege odresci s marinadom
Bugarska pita od krumpira
Irska janjetina
Pašticada s njokima
Riba u bijelom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Pirjani kunić
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pečena piletina s limunom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Voćna juha od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Sendvič s avokadom
Fini gulaš od gljiva
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Nadjevene lignje
Urbana pola
Roštilj s umakom Romesco
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zabavni kineski ravioli
Nadjeveni kaneloni u umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini lazanje
Marinirana piletina s roštilja
Piletina sa šafranom
Belgija - Salade Liégeoise
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Rolice od blitve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavi trokuti
Povrtni ražnjići
Janjetina na padelu
Proljetno meso i povrće iz woka
Grickalica slanutak iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
Mirisna pečenka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Popečci od tikvica
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill povrće na salatu
Proljetna janjetina
Ražnjići od lososa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s povrćem
Lungić u sendviču
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kruh pečen s listovima lovora mediteranski okus učinit će savršenijim, a limun šećer, smokve i bademi upotpuniti će mirisne zalogaje.

Sastojci

300 g Glatkog brašna Podravka
prstohvat soli
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
1 Limun šećer Dolcela
50 g šećera
250 g ricotta sira
2 jaja
60 mljevenih badema
100 g suhih smokava
60 g oguljenih badema (cijelih)
1 vrećica Vegeta Maestro lovor lista (5 g)

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, limun šećer, šećer i promiješajte. Dodajte zatim sir, jaja i mljevene bademe te pomoću električne miješalice promiješajte tijesto. Na kraju umiješajte sitno narezane suhe smokve.
  • 2 Dno vatrostalne posude (Ø 22 cm) prekrijte listovima lovora. Na njega istresite tijesto i vlažnim rukama poravnajte. Po površini rasporedite cijele bademe i lagano utisnite.
  • 3 Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Lovor je aromatizirao kolač, a ujedno nije potrebno mastiti i pobrašniti posudu za pečenje.

Posluživanje

Kruščić izvadite iz posude i skinite listove lovora. Narežite i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 102.76 10 10
Kalij mg 195.39 5 5
Pantotenska kiselina mg 0.4 6 6
Niacin mg 4.6 33 23
Vitamin D μg 5.86 3 3
Vitamin A μg 128.01 3 3
Sol g 0.13 0 0
Bjelančevine g 10.66 - -
Ugljikohidrati g 37.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.12 - -
- zasićene masne kiseline g 1.78 - -
Masti g 9.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke