Meni Search

Ful nabrijan

Mediteranski kruščić s lovorom

Kroketi od piletine
Vratina sa sezonskim povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pohani tofu s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje na šumskom rižotu
Voćna juha od višanja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina na padelu
Lungić u sendviču
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lungić s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
Belgija - Salade Liégeoise
Grill vratina u sendviču
Piletina Kiev
Kolinjsko zelje s frišketinom
Račići na posteljici od povrća
Blagdanska rolada
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći odresci u umaku od višanja
Brancinovo oko
Mirisna pečenka
Fileti lososa u finom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Riba u bijelom umaku
Meksička party salata
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pirjani kunić
Zlatna piletina
Fini gulaš od gljiva
Svinjski file s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina sa šafranom
Umak od limete (Molho de limao)
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prežgana juha
Sočna pureća rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rajčica s kukuruzom
Vege odresci s marinadom
Irska janjetina
Sendvič s avokadom
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od liganja
Urbana pola
Pečena piletina s limunom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rolice od blitve
Piletina laganini
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ljetni ražnjići
Popečci od tikvica
Proljetno meso i povrće iz woka
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Lignje s povrćem i smokvama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mediteranski špageti
Delikatesna junetina na češki
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lagana sarma
Grdobina s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Krem juha od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini lazanje
Sočni pureći ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Zabavni kineski ravioli
Aromatizirani kruh
Fish&Chips u tortilji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Miješani grill
Fina pikantna piletina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Šampinjoni u palačinki
Marinirana piletina s roštilja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata s mora
Proljetna janjetina
Pizza s tunom
Pašticada s njokima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Povrtni lonac
Bugarska pita od krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
Jabučni krumpirići s cimetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileći bataci s umakom od luka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pizza sirni jastučići
Dagnje na buzaru
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočna rebarca
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kunić na bijelo
Manastirski đuveč
Grill povrće na salatu
Meso s repom
Povrtni ražnjići
Nadjevene lignje
Ražnjići od lososa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kruh pečen s listovima lovora mediteranski okus učinit će savršenijim, a limun šećer, smokve i bademi upotpuniti će mirisne zalogaje.

Sastojci

300 g Glatkog brašna Podravka
prstohvat soli
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
1 Limun šećer Dolcela
50 g šećera
250 g ricotta sira
2 jaja
60 mljevenih badema
100 g suhih smokava
60 g oguljenih badema (cijelih)
1 vrećica Vegeta Maestro lovor lista (5 g)

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, limun šećer, šećer i promiješajte. Dodajte zatim sir, jaja i mljevene bademe te pomoću električne miješalice promiješajte tijesto. Na kraju umiješajte sitno narezane suhe smokve.
  • 2 Dno vatrostalne posude (Ø 22 cm) prekrijte listovima lovora. Na njega istresite tijesto i vlažnim rukama poravnajte. Po površini rasporedite cijele bademe i lagano utisnite.
  • 3 Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Lovor je aromatizirao kolač, a ujedno nije potrebno mastiti i pobrašniti posudu za pečenje.

Posluživanje

Kruščić izvadite iz posude i skinite listove lovora. Narežite i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 102.76 10 10
Kalij mg 195.39 5 5
Pantotenska kiselina mg 0.4 6 6
Niacin mg 4.6 33 23
Vitamin D μg 5.86 3 3
Vitamin A μg 128.01 3 3
Sol g 0.13 0 0
Bjelančevine g 10.66 - -
Ugljikohidrati g 37.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.12 - -
- zasićene masne kiseline g 1.78 - -
Masti g 9.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke