Meni Search

Ful nabrijan

Mediteranski kruščić s lovorom

Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ražnjići od lososa
Teleći odresci u umaku od višanja
Mediteranski špageti
Vege odresci s marinadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Šampinjoni u palačinki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina s medom od kadulje
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sočna pureća rolada
Zlatna piletina
Salata od liganja
Aromatizirani kruh
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Čarobna ljetna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Voćna juha od višanja
Manastirski đuveč
Brancinovo oko
Pirjani kunić
Rajčica s kukuruzom
Roštilj s umakom Romesco
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Račići na posteljici od povrća
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Kaštelanski makaruni
Prežgana juha
Salata s mora
Fini gulaš od gljiva
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna rebarca
Bugarska pita od krumpira
Lignje s povrćem i smokvama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Kobasica u pivu i pecivu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Grill oslić u aromatičnoj korici
Uzbudljivi kolač od blitve
Dagnje na buzaru
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kunić na bijelo
Proljetno meso i povrće iz woka
Pileći bataci s umakom od luka
Mini lazanje
Umak od limete (Molho de limao)
Lagana sarma
Mesne okruglice na ražnjiću
Pečena piletina s limunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od tikvica
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fina pikantna piletina
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Mirisna pečenka
Blagdanska rolada
Delikatesna junetina na češki
Irska janjetina
Piletina laganini
Proljetna janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pašticada s njokima
Grill vratina u sendviču
Fileti lososa u finom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vratina sa sezonskim povrćem
Urbana pola
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Okruglice u umaku od rajčice
Pohani tofu s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina na padelu
Hrskavi trokuti
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brusketa s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lungić u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill povrće na salatu
Sendvič s avokadom
Miješani grill
Ljetni ražnjići
Riba u bijelom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Povrtni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Piletina Kiev
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjevene lignje
Grdobina s povrćem
Krem juha od tikvica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočni pureći ražnjići
Meso s repom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pizza s tunom
Ramsteak u seksi umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Marinirana piletina s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Povrtni lonac
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kruh pečen s listovima lovora mediteranski okus učinit će savršenijim, a limun šećer, smokve i bademi upotpuniti će mirisne zalogaje.

Sastojci

300 g Glatkog brašna Podravka
prstohvat soli
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
1 Limun šećer Dolcela
50 g šećera
250 g ricotta sira
2 jaja
60 mljevenih badema
100 g suhih smokava
60 g oguljenih badema (cijelih)
1 vrećica Vegeta Maestro lovor lista (5 g)

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, limun šećer, šećer i promiješajte. Dodajte zatim sir, jaja i mljevene bademe te pomoću električne miješalice promiješajte tijesto. Na kraju umiješajte sitno narezane suhe smokve.
  • 2 Dno vatrostalne posude (Ø 22 cm) prekrijte listovima lovora. Na njega istresite tijesto i vlažnim rukama poravnajte. Po površini rasporedite cijele bademe i lagano utisnite.
  • 3 Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Lovor je aromatizirao kolač, a ujedno nije potrebno mastiti i pobrašniti posudu za pečenje.

Posluživanje

Kruščić izvadite iz posude i skinite listove lovora. Narežite i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 102.76 10 10
Kalij mg 195.39 5 5
Pantotenska kiselina mg 0.4 6 6
Niacin mg 4.6 33 23
Vitamin D μg 5.86 3 3
Vitamin A μg 128.01 3 3
Sol g 0.13 0 0
Bjelančevine g 10.66 - -
Ugljikohidrati g 37.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.12 - -
- zasićene masne kiseline g 1.78 - -
Masti g 9.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke