Meni Search

Ful nabrijan

Mediteranski kruščić s lovorom

Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje s povrćem i smokvama
Meksička party salata
Rolice od blitve
Svinjski file s povrćem
Pizza s tunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mini lazanje
Fina pikantna piletina
Šampinjoni u palačinki
Riba u bijelom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mirisna pečenka
Voćna juha od višanja
Zabavni kineski ravioli
Janjetina s medom od kadulje
Manastirski đuveč
Krem juha od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći bataci s umakom od luka
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Povrtni lonac
Pizza sirni jastučići
Okruglice u umaku od rajčice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetna janjetina
Fileti lososa u finom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Umak od limete (Molho de limao)
Ražnjići od lososa
Sendvič s avokadom
Vege odresci s marinadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Dagnje na buzaru
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill povrće na salatu
Kunić na bijelo
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Brusketa s avokadom
Aromatizirani kruh
Lungić s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Nadjevene lignje
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci u umaku od višanja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kuhano meso s umakom od hrena
Bugarska pita od krumpira
Čarobna ljetna piletina
Kaštelanski makaruni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kroketi od piletine
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pašticada s njokima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Irska janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Blagdanska rolada
Janjetina na padelu
Popečci od tikvica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Račići na posteljici od povrća
Delikatesna junetina na češki
Pečena piletina s limunom
Fini gulaš od gljiva
Salata s mora
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lagana sarma
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina Kiev
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice
Prežgana juha
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina sa šafranom
Grdobina s povrćem
Sočna rebarca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fish&Chips u tortilji
Pirjani kunić
Ljetni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Piletina laganini
Belgija - Salade Liégeoise
Urbana pola
Meso s repom
Proljetno meso i povrće iz woka
Lungić u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Salata od liganja
Miješani grill
Sočni pureći ražnjići
Mediteranski špageti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kobasica u pivu i pecivu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marinirana piletina s roštilja
Vratina sa sezonskim povrćem
Hrskavi trokuti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rajčica s kukuruzom
Roštilj s umakom Romesco
Povrtni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kruh pečen s listovima lovora mediteranski okus učinit će savršenijim, a limun šećer, smokve i bademi upotpuniti će mirisne zalogaje.

Sastojci

300 g Glatkog brašna Podravka
prstohvat soli
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
1 Limun šećer Dolcela
50 g šećera
250 g ricotta sira
2 jaja
60 mljevenih badema
100 g suhih smokava
60 g oguljenih badema (cijelih)
1 vrećica Vegeta Maestro lovor lista (5 g)

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, limun šećer, šećer i promiješajte. Dodajte zatim sir, jaja i mljevene bademe te pomoću električne miješalice promiješajte tijesto. Na kraju umiješajte sitno narezane suhe smokve.
  • 2 Dno vatrostalne posude (Ø 22 cm) prekrijte listovima lovora. Na njega istresite tijesto i vlažnim rukama poravnajte. Po površini rasporedite cijele bademe i lagano utisnite.
  • 3 Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Lovor je aromatizirao kolač, a ujedno nije potrebno mastiti i pobrašniti posudu za pečenje.

Posluživanje

Kruščić izvadite iz posude i skinite listove lovora. Narežite i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 102.76 10 10
Kalij mg 195.39 5 5
Pantotenska kiselina mg 0.4 6 6
Niacin mg 4.6 33 23
Vitamin D μg 5.86 3 3
Vitamin A μg 128.01 3 3
Sol g 0.13 0 0
Bjelančevine g 10.66 - -
Ugljikohidrati g 37.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.12 - -
- zasićene masne kiseline g 1.78 - -
Masti g 9.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke