Meni Search

Ful nabrijan

Mediteranski kruščić s lovorom

Belgija - Salade Liégeoise
Janjetina s medom od kadulje
Kobasica u pivu i pecivu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kroketi od piletine
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fini gulaš od gljiva
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Nadjevene lignje
Šampinjoni u palačinki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna pureća rolada
Piletina laganini
Irska janjetina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Umak od limete (Molho de limao)
Ramsteak u seksi umaku
Blagdanska rolada
Kaštelanski makaruni
Popečci od tikvica
Vege odresci s marinadom
Lignje na šumskom rižotu
Pizza sirni jastučići
Proljetno meso i povrće iz woka
Aromatizirani kruh
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prežgana juha
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Povrtni ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Voćna juha od višanja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Krem juha od tikvica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Okruglice u umaku od rajčice
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić u sendviču
Lungić s povrćem
Zlatna piletina
Sendvič s avokadom
Salata od liganja
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riba u bijelom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna rebarca
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Urbana pola
Lignje s povrćem i smokvama
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Grickalica slanutak iz pećnice
Mini lazanje
Piletina sa šafranom
Fina pikantna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Pirjani kunić
Pizza s tunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rolice od blitve
Pohani tofu s povrćem
Lagana sarma
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zabavni kineski ravioli
Rajčica s kukuruzom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pečena piletina s limunom
Grill povrće na salatu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Vratina sa sezonskim povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata s mora
Manastirski đuveč
Miješani grill
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kuhano meso s umakom od hrena
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočni pureći ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice
Grill pirjana piletina s roštilja
Pileći bataci s umakom od luka
Pašticada s njokima
Dagnje na buzaru
Teleći savici u umaku od grejpa
Račići na posteljici od povrća
Meso s repom
Grill vratina u sendviču
Hrskavi trokuti
Brancinovo oko
Brusketa s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Povrtni lonac
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina Kiev
Delikatesna junetina na češki
Zanimljiva salata s kikirikijem
Roštilj s umakom Romesco
Bugarska pita od krumpira
Grdobina s povrćem
Mediteranski špageti
Mirisna pečenka
Kunić na bijelo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kruh pečen s listovima lovora mediteranski okus učinit će savršenijim, a limun šećer, smokve i bademi upotpuniti će mirisne zalogaje.

Sastojci

300 g Glatkog brašna Podravka
prstohvat soli
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
1 Limun šećer Dolcela
50 g šećera
250 g ricotta sira
2 jaja
60 mljevenih badema
100 g suhih smokava
60 g oguljenih badema (cijelih)
1 vrećica Vegeta Maestro lovor lista (5 g)

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, limun šećer, šećer i promiješajte. Dodajte zatim sir, jaja i mljevene bademe te pomoću električne miješalice promiješajte tijesto. Na kraju umiješajte sitno narezane suhe smokve.
  • 2 Dno vatrostalne posude (Ø 22 cm) prekrijte listovima lovora. Na njega istresite tijesto i vlažnim rukama poravnajte. Po površini rasporedite cijele bademe i lagano utisnite.
  • 3 Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Lovor je aromatizirao kolač, a ujedno nije potrebno mastiti i pobrašniti posudu za pečenje.

Posluživanje

Kruščić izvadite iz posude i skinite listove lovora. Narežite i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 102.76 10 10
Kalij mg 195.39 5 5
Pantotenska kiselina mg 0.4 6 6
Niacin mg 4.6 33 23
Vitamin D μg 5.86 3 3
Vitamin A μg 128.01 3 3
Sol g 0.13 0 0
Bjelančevine g 10.66 - -
Ugljikohidrati g 37.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.12 - -
- zasićene masne kiseline g 1.78 - -
Masti g 9.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke