Meni Search

Ful nabrijana

Mediteranski kruščić s lovorom

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata od liganja
Grickalica slanutak iz pećnice
Mediteranski špageti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od tikvica
Povrtni lonac
Roštilj s umakom Romesco
Delikatesna junetina na češki
Umak od limete (Molho de limao)
Hrskava pileća krilca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina Kiev
Zlatna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Salata s mora
Prežgana juha
Aromatizirani kruh
Rezanci s krušnim mrvicama
Zabavni kineski ravioli
Blagdanska rolada
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Kuhano meso s umakom od hrena
Urbana pola
Viška pogača
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mini shepherd's pie
Proljetna janjetina
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Riba u bijelom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza s tunom
Ražnjići od lososa
Fina pikantna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice
Ossobuco
Odresci od morskog psa
Hrskavi trokuti
Lungić u sendviču
Mirisna pečenka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna rebarca
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lungić s povrćem
Grill povrće na salatu
Fish&Chips u tortilji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza sirni jastučići
Kunić na bijelo
Piletina sa šafranom
Špageti s ribom
Kroketi od piletine
Brancinovo oko
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lazanje s lignjama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći savici u umaku od grejpa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina laganini
Martinjska guska s hajdinom kašom
Hlebinska i pretepena juha
Nadjevene lignje
Čarobna ljetna piletina
Lignje s manistrom u škartocu
Meksička party salata
Kobasica u pivu i pecivu
Meso s repom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina na padelu
Pohani tofu s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mini lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Miješani grill
Grdobina u pikantnoj šalši
Proljetno meso i povrće iz woka
Ljetni ražnjići
Pogača sa sardinom
Pečena piletina s limunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Turske pizze
Šampinjoni u palačinki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina na kijevski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fileti lososa u finom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Pirjani kunić
Račići na posteljici od povrća
Brusketa s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Grdobina s povrćem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje na šumskom rižotu
Vege odresci s marinadom
Marinirana piletina s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Belgija - Salade Liégeoise
Voćna juha od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Manastirski đuveč
Fini gulaš od gljiva
Sendvič s avokadom
Kaštelanski makaruni
Irska janjetina
Sočni pureći ražnjići
Rolice od blitve
Krem juha od tikvica
Lagana sarma
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kruh pečen s listovima lovora mediteranski okus učinit će savršenijim, a limun šećer, smokve i bademi upotpuniti će mirisne zalogaje.

Sastojci

300 g Glatkog brašna Podravka
prstohvat soli
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
1 Limun šećer Dolcela
50 g šećera
250 g ricotta sira
2 jaja
60 mljevenih badema
100 g suhih smokava
60 g oguljenih badema (cijelih)
1 vrećica Vegeta Maestro lovor lista (5 g)

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, limun šećer, šećer i promiješajte. Dodajte zatim sir, jaja i mljevene bademe te pomoću električne miješalice promiješajte tijesto. Na kraju umiješajte sitno narezane suhe smokve.
  • 2 Dno vatrostalne posude (Ø 22 cm) prekrijte listovima lovora. Na njega istresite tijesto i vlažnim rukama poravnajte. Po površini rasporedite cijele bademe i lagano utisnite.
  • 3 Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Lovor je aromatizirao kolač, a ujedno nije potrebno mastiti i pobrašniti posudu za pečenje.

Posluživanje

Kruščić izvadite iz posude i skinite listove lovora. Narežite i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 102.76 10 10
Kalij mg 195.39 5 5
Pantotenska kiselina mg 0.4 6 6
Niacin mg 4.6 33 23
Vitamin D μg 5.86 3 3
Vitamin A μg 128.01 3 3
Sol g 0.13 0 0
Bjelančevine g 10.66 - -
Ugljikohidrati g 37.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.12 - -
- zasićene masne kiseline g 1.78 - -
Masti g 9.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke