Meni Search

Ful nabrijana

Mediteranski kruščić s lovorom

Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lungić s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kroketi od piletine
Sendvič s avokadom
Šampinjoni u palačinki
Meksička party salata
Pileći bataci s umakom od luka
Lazanje s lignjama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Manastirski đuveč
Odresci u umaku s češnjakom
Mirisna pečenka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mora
Kobasica u pivu i pecivu
Brancinovo oko
Sočna rebarca
Teleći savici u umaku od grejpa
Kuhano meso s umakom od hrena
Rolice od blitve
Kunić na bijelo
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Belgija - Salade Liégeoise
Bugarska pita od krumpira
Fini gulaš od gljiva
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice na ražnjiću
Miješani grill
Brusketa s avokadom
Pogača sa sardinom
Ramsteak u seksi umaku
Nadjevene lignje
Kaštelanski makaruni
Hlebinska i pretepena juha
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill povrće na salatu
Lagana sarma
Pečena piletina s limunom
Fina pikantna piletina
Aromatizirani kruh
Hrskavi trokuti
Riba u bijelom umaku
Špageti s ribom
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Marinirana piletina s roštilja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Čarobna ljetna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zlatna piletina
Hrskava pileća krilca
Piletina laganini
Mini lazanje
Irska janjetina
Mesne okruglice
Piletina na kijevski način
Pizza s tunom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Viška pogača
Lignje s povrćem i smokvama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pohani tofu s povrćem
Salata od liganja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Piletina Kiev
Ljetni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s povrćem
Mini shepherd's pie
Okruglice u umaku od rajčice
Meso s repom
Sočni pureći ražnjići
Prežgana juha
Piletina sa šafranom
Turske pizze
Janjetina s medom od kadulje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina s povrćem
Mediteranski špageti
Grickalica slanutak iz pećnice
Povrtni ražnjići
Odresci od morskog psa
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje s manistrom u škartocu
Grill pirjana piletina s roštilja
Urbana pola
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetno meso i povrće iz woka
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Blagdanska rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Račići na posteljici od povrća
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lignje na šumskom rižotu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pirjani kunić
Rajčica s kukuruzom
Lungić u sendviču
Fileti lososa u finom umaku
Ražnjići od lososa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od tikvica
Umak od limete (Molho de limao)
Vege odresci s marinadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Krem juha od tikvica
Fish&Chips u tortilji
Povrtni lonac
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Voćna juha od višanja
Proljetna janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Delikatesna junetina na češki
Ossobuco
Janjetina na padelu
Pizza sirni jastučići
Grdobina u pikantnoj šalši
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kruh pečen s listovima lovora mediteranski okus učinit će savršenijim, a limun šećer, smokve i bademi upotpuniti će mirisne zalogaje.

Sastojci

300 g Glatkog brašna Podravka
prstohvat soli
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
1 Limun šećer Dolcela
50 g šećera
250 g ricotta sira
2 jaja
60 mljevenih badema
100 g suhih smokava
60 g oguljenih badema (cijelih)
1 vrećica Vegeta Maestro lovor lista (5 g)

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, limun šećer, šećer i promiješajte. Dodajte zatim sir, jaja i mljevene bademe te pomoću električne miješalice promiješajte tijesto. Na kraju umiješajte sitno narezane suhe smokve.
  • 2 Dno vatrostalne posude (Ø 22 cm) prekrijte listovima lovora. Na njega istresite tijesto i vlažnim rukama poravnajte. Po površini rasporedite cijele bademe i lagano utisnite.
  • 3 Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Lovor je aromatizirao kolač, a ujedno nije potrebno mastiti i pobrašniti posudu za pečenje.

Posluživanje

Kruščić izvadite iz posude i skinite listove lovora. Narežite i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 102.76 10 10
Kalij mg 195.39 5 5
Pantotenska kiselina mg 0.4 6 6
Niacin mg 4.6 33 23
Vitamin D μg 5.86 3 3
Vitamin A μg 128.01 3 3
Sol g 0.13 0 0
Bjelančevine g 10.66 - -
Ugljikohidrati g 37.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.12 - -
- zasićene masne kiseline g 1.78 - -
Masti g 9.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke