Meni Search

Ful nabrijana

Mediteranski kruščić s lovorom

Nadjevene lignje
Pizza sirni jastučići
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Voćna juha od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci u umaku od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Proljetno meso i povrće iz woka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Viška pogača
Povrtni ražnjići
Hlebinska i pretepena juha
Grickalica slanutak iz pećnice
Salata od liganja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill povrće na salatu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina Kiev
Rolice od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Povrtni lonac
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina s povrćem
Salata s mora
Lignje s povrćem i smokvama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Račići na posteljici od povrća
Kunić na bijelo
Odresci u umaku s češnjakom
Uzbudljivi kolač od blitve
Martinjska guska s hajdinom kašom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Miješani grill
Lungić s povrćem
Sočna pureća rolada
Vege odresci s marinadom
Mini lazanje
Bugarska pita od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Kaštelanski makaruni
Lignje na šumskom rižotu
Pileći bataci s umakom od luka
Mirisna pečenka
Grill vratina u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Čarobna ljetna piletina
Meksička party salata
Sočna rebarca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavi trokuti
Irska janjetina
Piletina na kijevski način
Hrskava pileća krilca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lagana sarma
Blagdanska rolada
Lazanje s lignjama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brancinovo oko
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mediteranski špageti
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Urbana pola
Piletina sa šafranom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljetni ražnjići
Pogača sa sardinom
Grdobina u pikantnoj šalši
Zabavni kineski ravioli
Grill pirjana piletina s roštilja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prežgana juha
Fina pikantna piletina
Aromatizirani kruh
Odresci od morskog psa
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočni pureći ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Pečena piletina s limunom
Kroketi od piletine
Sendvič s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani tofu s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ražnjići od lososa
Delikatesna junetina na češki
Turske pizze
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kobasica u pivu i pecivu
Rajčica s kukuruzom
Umak od limete (Molho de limao)
Lungić u sendviču
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Manastirski đuveč
Piletina laganini
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fini gulaš od gljiva
Nadjeveni kaneloni u umaku
Popečci od tikvica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pirjani kunić
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Krem juha od tikvica
Meso s repom
Špageti s ribom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje s manistrom u škartocu
Ossobuco
Šampinjoni u palačinki
Mini shepherd's pie
Zlatna piletina
Mesne okruglice
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Roštilj s umakom Romesco
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pizza s tunom
Ramsteak u seksi umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kruh pečen s listovima lovora mediteranski okus učinit će savršenijim, a limun šećer, smokve i bademi upotpuniti će mirisne zalogaje.

Sastojci

300 g Glatkog brašna Podravka
prstohvat soli
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
1 Limun šećer Dolcela
50 g šećera
250 g ricotta sira
2 jaja
60 mljevenih badema
100 g suhih smokava
60 g oguljenih badema (cijelih)
1 vrećica Vegeta Maestro lovor lista (5 g)

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, limun šećer, šećer i promiješajte. Dodajte zatim sir, jaja i mljevene bademe te pomoću električne miješalice promiješajte tijesto. Na kraju umiješajte sitno narezane suhe smokve.
  • 2 Dno vatrostalne posude (Ø 22 cm) prekrijte listovima lovora. Na njega istresite tijesto i vlažnim rukama poravnajte. Po površini rasporedite cijele bademe i lagano utisnite.
  • 3 Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Lovor je aromatizirao kolač, a ujedno nije potrebno mastiti i pobrašniti posudu za pečenje.

Posluživanje

Kruščić izvadite iz posude i skinite listove lovora. Narežite i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 102.76 10 10
Kalij mg 195.39 5 5
Pantotenska kiselina mg 0.4 6 6
Niacin mg 4.6 33 23
Vitamin D μg 5.86 3 3
Vitamin A μg 128.01 3 3
Sol g 0.13 0 0
Bjelančevine g 10.66 - -
Ugljikohidrati g 37.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.12 - -
- zasićene masne kiseline g 1.78 - -
Masti g 9.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke