Meni Search

Ful nabrijana

Mediteranski kruščić s lovorom

Mesne okruglice
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje s manistrom u škartocu
Blagdanska rolada
Meso s repom
Kroketi od piletine
Viška pogača
Urbana pola
Grill povrće na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sendvič s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pileći bataci s umakom od luka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić s povrćem
Miješani grill
Piletina Kiev
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski file s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Pirjani kunić
Ramsteak u seksi umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mediteranski špageti
Kaštelanski makaruni
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lagana sarma
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kunić na bijelo
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina laganini
Fina pikantna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavi trokuti
Janjetina na padelu
Umak od limete (Molho de limao)
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti s ribom
Sočna pureća rolada
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna rebarca
Fish&Chips u tortilji
Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od tikvica
Pohani tofu s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjevene lignje
Meksička party salata
Manastirski đuveč
Brusketa s avokadom
Turske pizze
Marinirana piletina s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od liganja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pizza sirni jastučići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grickalica slanutak iz pećnice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fini gulaš od gljiva
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mirisna pečenka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zabavni kineski ravioli
Grill pirjana piletina s roštilja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata s mora
Proljetna janjetina
Ražnjići od lososa
Riba u bijelom umaku
Irska janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Račići na posteljici od povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rolice od blitve
Lungić u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočni pureći ražnjići
Hlebinska i pretepena juha
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grdobina s povrćem
Vege odresci s marinadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Martinjska guska s hajdinom kašom
Piletina na kijevski način
Lazanje s lignjama
Prežgana juha
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Grill vratina u sendviču
Rajčica s kukuruzom
Mini shepherd's pie
Kuhano meso s umakom od hrena
Jabučni krumpirići s cimetom
Povrtni lonac
Krem juha od tikvica
Rezanci s krušnim mrvicama
Brancinovo oko
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Ossobuco
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zlatna piletina
Povrtni ražnjići
Hrskava pileća krilca
Tjestenina fuži s tartufima
Aromatizirani kruh
Pizza s tunom
Odresci od morskog psa
Lignje na šumskom rižotu
Roštilj s umakom Romesco
Delikatesna junetina na češki
Fileti lososa u finom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pogača sa sardinom
Ljetni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Voćna juha od višanja
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kruh pečen s listovima lovora mediteranski okus učinit će savršenijim, a limun šećer, smokve i bademi upotpuniti će mirisne zalogaje.

Sastojci

300 g Glatkog brašna Podravka
prstohvat soli
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
1 Limun šećer Dolcela
50 g šećera
250 g ricotta sira
2 jaja
60 mljevenih badema
100 g suhih smokava
60 g oguljenih badema (cijelih)
1 vrećica Vegeta Maestro lovor lista (5 g)

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, limun šećer, šećer i promiješajte. Dodajte zatim sir, jaja i mljevene bademe te pomoću električne miješalice promiješajte tijesto. Na kraju umiješajte sitno narezane suhe smokve.
  • 2 Dno vatrostalne posude (Ø 22 cm) prekrijte listovima lovora. Na njega istresite tijesto i vlažnim rukama poravnajte. Po površini rasporedite cijele bademe i lagano utisnite.
  • 3 Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Lovor je aromatizirao kolač, a ujedno nije potrebno mastiti i pobrašniti posudu za pečenje.

Posluživanje

Kruščić izvadite iz posude i skinite listove lovora. Narežite i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 102.76 10 10
Kalij mg 195.39 5 5
Pantotenska kiselina mg 0.4 6 6
Niacin mg 4.6 33 23
Vitamin D μg 5.86 3 3
Vitamin A μg 128.01 3 3
Sol g 0.13 0 0
Bjelančevine g 10.66 - -
Ugljikohidrati g 37.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.12 - -
- zasićene masne kiseline g 1.78 - -
Masti g 9.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke