Meni Search

Ful nabrijana

Mediteranski kruščić s lovorom

Riba u bijelom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill pirjana piletina s roštilja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Proljetna janjetina
Račići na posteljici od povrća
Piletina na kijevski način
Zabavni kineski ravioli
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskavi trokuti
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od tikvica
Salata od liganja
Pizza sirni jastučići
Lignje na šumskom rižotu
Hrskava pileća krilca
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina Kiev
Grdobina u pikantnoj šalši
Rezanci s krušnim mrvicama
Brusketa s avokadom
Okruglice u umaku od rajčice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočni pureći ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bugarska pita od krumpira
Mirisna pečenka
Ramsteak u seksi umaku
Voćna juha od višanja
Lignje s manistrom u škartocu
Manastirski đuveč
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Jabučni krumpirići s cimetom
Rolice od blitve
Kuhano meso s umakom od hrena
Lignje s povrćem i smokvama
Sendvič s avokadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice
Krem juha od tikvica
Kobasica u pivu i pecivu
Lazanje s lignjama
Lungić s povrćem
Brancinovo oko
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Povrtni ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mediteranski špageti
Teleći savici u umaku od grejpa
Pirjani kunić
Hlebinska i pretepena juha
Sočna pureća rolada
Viška pogača
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Povrtni lonac
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ossobuco
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fish&Chips u tortilji
Piletina sa šafranom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mini lazanje
Vege odresci s marinadom
Meso s repom
Zlatna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Čarobna ljetna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fini gulaš od gljiva
Tjestenina fuži s tartufima
Grill povrće na salatu
Pečena piletina s limunom
Nadjevene lignje
Ražnjići od lososa
Delikatesna junetina na češki
Lungić u sendviču
Salata s mora
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Turske pizze
Pogača sa sardinom
Pizza s tunom
Roštilj s umakom Romesco
Aromatizirani kruh
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočna rebarca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti s ribom
Odresci u umaku s češnjakom
Pohani tofu s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Fina pikantna piletina
Ljetni ražnjići
Grdobina s povrćem
Piletina laganini
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fileti lososa u finom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Irska janjetina
Grill vratina u sendviču
Kunić na bijelo
Proljetno meso i povrće iz woka
Kroketi od piletine
Rajčica s kukuruzom
Mini shepherd's pie
Janjetina na padelu
Miješani grill
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file s povrćem
Odresci od morskog psa
Mesne okruglice na ražnjiću
Kaštelanski makaruni
Urbana pola
Prežgana juha
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lagana sarma
Meksička party salata
Šampinjoni u palačinki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kruh pečen s listovima lovora mediteranski okus učinit će savršenijim, a limun šećer, smokve i bademi upotpuniti će mirisne zalogaje.

Sastojci

300 g Glatkog brašna Podravka
prstohvat soli
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
1 Limun šećer Dolcela
50 g šećera
250 g ricotta sira
2 jaja
60 mljevenih badema
100 g suhih smokava
60 g oguljenih badema (cijelih)
1 vrećica Vegeta Maestro lovor lista (5 g)

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, limun šećer, šećer i promiješajte. Dodajte zatim sir, jaja i mljevene bademe te pomoću električne miješalice promiješajte tijesto. Na kraju umiješajte sitno narezane suhe smokve.
  • 2 Dno vatrostalne posude (Ø 22 cm) prekrijte listovima lovora. Na njega istresite tijesto i vlažnim rukama poravnajte. Po površini rasporedite cijele bademe i lagano utisnite.
  • 3 Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Lovor je aromatizirao kolač, a ujedno nije potrebno mastiti i pobrašniti posudu za pečenje.

Posluživanje

Kruščić izvadite iz posude i skinite listove lovora. Narežite i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 102.76 10 10
Kalij mg 195.39 5 5
Pantotenska kiselina mg 0.4 6 6
Niacin mg 4.6 33 23
Vitamin D μg 5.86 3 3
Vitamin A μg 128.01 3 3
Sol g 0.13 0 0
Bjelančevine g 10.66 - -
Ugljikohidrati g 37.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.12 - -
- zasićene masne kiseline g 1.78 - -
Masti g 9.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke