Meni Search

Ful nabrijana

Mediteranski kruščić s lovorom

Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s povrćem
Krem juha od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Irska janjetina
Grill vratina u sendviču
Salata s mora
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Fish&Chips u tortilji
Uzbudljivi kolač od blitve
Pirjani kunić
Ossobuco
Špageti s ribom
Mesne okruglice na ražnjiću
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Nadjevene lignje
Rolice od blitve
Sočna pureća rolada
Urbana pola
Mirisna pečenka
Prežgana juha
Lignje s povrćem i smokvama
Mini shepherd's pie
Kaštelanski makaruni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina na kijevski način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Delikatesna junetina na češki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
Odresci od morskog psa
Meso s repom
Pohani tofu s povrćem
Janjetina na padelu
Hlebinska i pretepena juha
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina s medom od kadulje
Salata od liganja
Mediteranski špageti
Sočni pureći ražnjići
Pizza s tunom
Piletina laganini
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskava pileća krilca
Lungić s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fini gulaš od gljiva
Proljetna janjetina
Pečena piletina s limunom
Čarobna ljetna piletina
Viška pogača
Zabavni kineski ravioli
Kobasica u pivu i pecivu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fina pikantna piletina
Blagdanska rolada
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rezanci s krušnim mrvicama
Kunić na bijelo
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Vege odresci s marinadom
Pogača sa sardinom
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Lagana sarma
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Proljetno meso i povrće iz woka
Brusketa s avokadom
Ljetni ražnjići
Grill povrće na salatu
Umak od limete (Molho de limao)
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grdobina s povrćem
Zlatna piletina
Ražnjići od lososa
Riba u bijelom umaku
Račići na posteljici od povrća
Mini lazanje
Lungić u sendviču
Hrskavi trokuti
Teleći odresci u umaku od višanja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Manastirski đuveč
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Martinjska guska s hajdinom kašom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina sa šafranom
Popečci od tikvica
Miješani grill
Jabučni krumpirići s cimetom
Kroketi od piletine
Povrtni lonac
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Belgija - Salade Liégeoise
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina Kiev
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sendvič s avokadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Brancinovo oko
Pizza sirni jastučići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna rebarca
Šampinjoni u palačinki
Lazanje s lignjama
Teleći savici u umaku od grejpa
Okruglice u umaku od rajčice
Fileti lososa u finom umaku
Voćna juha od višanja
Lignje s manistrom u škartocu
Povrtni ražnjići
Turske pizze
Meksička party salata
Aromatizirani kruh
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kruh pečen s listovima lovora mediteranski okus učinit će savršenijim, a limun šećer, smokve i bademi upotpuniti će mirisne zalogaje.

Sastojci

300 g Glatkog brašna Podravka
prstohvat soli
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
1 Limun šećer Dolcela
50 g šećera
250 g ricotta sira
2 jaja
60 mljevenih badema
100 g suhih smokava
60 g oguljenih badema (cijelih)
1 vrećica Vegeta Maestro lovor lista (5 g)

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, limun šećer, šećer i promiješajte. Dodajte zatim sir, jaja i mljevene bademe te pomoću električne miješalice promiješajte tijesto. Na kraju umiješajte sitno narezane suhe smokve.
  • 2 Dno vatrostalne posude (Ø 22 cm) prekrijte listovima lovora. Na njega istresite tijesto i vlažnim rukama poravnajte. Po površini rasporedite cijele bademe i lagano utisnite.
  • 3 Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Lovor je aromatizirao kolač, a ujedno nije potrebno mastiti i pobrašniti posudu za pečenje.

Posluživanje

Kruščić izvadite iz posude i skinite listove lovora. Narežite i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 102.76 10 10
Kalij mg 195.39 5 5
Pantotenska kiselina mg 0.4 6 6
Niacin mg 4.6 33 23
Vitamin D μg 5.86 3 3
Vitamin A μg 128.01 3 3
Sol g 0.13 0 0
Bjelančevine g 10.66 - -
Ugljikohidrati g 37.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.12 - -
- zasićene masne kiseline g 1.78 - -
Masti g 9.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke