Meni Search

Gladan kao vuk

Mediteranski kruščić s lovorom

Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina u pivu
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kuhana govedina s umakom od hrena
Vegetarijanski čips
Sočna rebarca
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Polpete od oslića
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Vratina s roštilja
Povrtni lonac
Janjetina s medom od kadulje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fino začinjena piletina
Pureći hamburger
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski kotleti s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teletina s pirjanim povrćem
Lazanje u tavi
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Pašticada s njokima
Fish&Chips u tortilji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kotlovina
Meso u woku na indonezijski način
Hrenovke u panceti
Punjeni kelj s plodovima mora
Pileća prsa punjena čvarcima
Rebarca s grilla
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Neobične punjene paprike
Krumpiri u kaputiću od pancete
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Govedina s lukom
Quiche od bundeve, sira i luka
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Punjena pečenka u vinu
Patka s mlincima
Ciganski odrezak
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Harrisa janjetina s limunom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantni gulaš
Odresci s umakom od kupina
Svinjski gulaš
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Ramstek s povrćem
Fino varivo v loncu
Mesne okruglice u umaku
Gorički povrtni lonac
Medeni teleći kotleti
Španjolski migas s bundevom
Piletina s nadjevom od ajvara
Sarma sa suhim mesom
Sočna Wellington pečenka
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina na padelu
Pizza sirni jastučići
Piletina u egzotičnom umaku
Glazirana patka s umakom od jabuka
Slatko twist pile
Miješani grill
Skandinavske rolice s cimetom
Varivo od kelja i teletine
Pileća prsa iz pećnice
Svinjski medaljoni s kestenima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u aromatičnom omotaču
Biftek rolice
Slatki lungić
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća prsa s crnim tartufom
Pureća rolada s mlincima
Pileća krilca s roštilja
Slasni BBQ burgeri
Obojeni hamburger
Odresci u paketiću
Mesna rolada u tijestu
Slasni burger sa slaninom i sirom
Janjetina s bižima
Ramsteak u seksi umaku
Macho hamburger
Puretina s jabukom iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Tuna burger
Kuhano meso s umakom od hrena
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Tortilje pikant
Špageti s tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kruh pečen s listovima lovora mediteranski okus učinit će savršenijim, a limun šećer, smokve i bademi upotpuniti će mirisne zalogaje.

Sastojci

300 g Glatkog brašna Podravka
prstohvat soli
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
1 Limun šećer Dolcela
50 g šećera
250 g ricotta sira
2 jaja
60 mljevenih badema
100 g suhih smokava
60 g oguljenih badema (cijelih)
1 vrećica Vegeta Maestro lovor lista (5 g)

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, limun šećer, šećer i promiješajte. Dodajte zatim sir, jaja i mljevene bademe te pomoću električne miješalice promiješajte tijesto. Na kraju umiješajte sitno narezane suhe smokve.
  • 2 Dno vatrostalne posude (Ø 22 cm) prekrijte listovima lovora. Na njega istresite tijesto i vlažnim rukama poravnajte. Po površini rasporedite cijele bademe i lagano utisnite.
  • 3 Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Lovor je aromatizirao kolač, a ujedno nije potrebno mastiti i pobrašniti posudu za pečenje.

Posluživanje

Kruščić izvadite iz posude i skinite listove lovora. Narežite i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 102.76 10 10
Kalij mg 195.39 5 5
Pantotenska kiselina mg 0.4 6 6
Niacin mg 4.6 33 23
Vitamin D μg 5.86 3 3
Vitamin A μg 128.01 3 3
Sol g 0.13 0 0
Bjelančevine g 10.66 - -
Ugljikohidrati g 37.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.12 - -
- zasićene masne kiseline g 1.78 - -
Masti g 9.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke