Meni Search

Ful nabrijan

Mediteranski špageti

Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Umak od limete (Molho de limao)
Rajčica s kukuruzom
Piletina sa šafranom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pečena piletina s limunom
Račići na posteljici od povrća
Tjestenina fuži s tartufima
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kaštelanski makaruni
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kunić na bijelo
Proljetno meso i povrće iz woka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fina pikantna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s povrćem
Zlatna piletina
Kroketi od piletine
Dagnje na buzaru
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Manastirski đuveč
Rolice od blitve
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
Miješani grill
Urbana pola
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Voćna juha od višanja
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice
Uzbudljivi kolač od blitve
Brusketa s avokadom
Lagana sarma
Grill povrće na salatu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavi trokuti
Lignje na šumskom rižotu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od tikvica
Salata s mora
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pileći bataci s umakom od luka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina na padelu
Prežgana juha
Lignje s povrćem i smokvama
Meso s repom
Mesne okruglice na ražnjiću
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina s medom od kadulje
Zanimljiva salata s kikirikijem
Povrtni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna rebarca
Okruglice u umaku od rajčice
Piletina Kiev
Salata od liganja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sendvič s avokadom
Lungić u sendviču
Povrtni lonac
Piletina laganini
BBQ svinjska rebarca u foliji
Šampinjoni u palačinki
Belgija - Salade Liégeoise
Pizza sirni jastučići
Roštilj s umakom Romesco
Irska janjetina
Brancinovo oko
Fini gulaš od gljiva
Mirisna pečenka
Krem juha od tikvica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna pureća rolada
Kuhano meso s umakom od hrena
Mediteranski kruščić s lovorom
Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Ražnjići od lososa
Teleći savici u umaku od grejpa
Fileti lososa u finom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill pirjana piletina s roštilja
Pirjani kunić
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fish&Chips u tortilji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meksička party salata
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pizza s tunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ljetni ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Delikatesna junetina na češki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vege odresci s marinadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lungić s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Mini lazanje
Riba u bijelom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Nadjevene lignje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sočni pureći ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Grill vratina u sendviču
Čarobna ljetna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Pašticada s njokima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Početničko kuhanje podrazumijeva “paštu” na sve moguće načine: jednostavno je poput pisanja prvih slova, sastojci su pristupačni, a sve uvijek ispadne dobro! Isprobajte mediteranske špagete, pune sunca i okusa ljeta!

Sastojci

400 g tjestenine (špageta)
Za umak:
3 žlice suncokretova ulja
100 g luka
800 g Pelata Podravka
1 žličica šećera
1 žlica Vegete mediteran
2 češnja češnjaka
15 g kapara
1 žlica konjaka
2 žlice maslinova ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Špagete skuhajte u slanoj vodi i ocijedite.
  • 2 Na ulju popecite nasjeckani luk, dodajte narezane pelate, šećer, Vegetu mediteran i pirjajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
  • 3 Umaku dodajte protisnuti češnjak, kapare, konjak i maslinovo ulje.

Savjet

Prije dodavanja umaku, kapare isperite pod mlazom hladne vode.

Posluživanje

Umiješajte kuhane špagete, izmiješajte i poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 33.17 11 8
Fosfor mg 100.32 13 13
Kalij mg 91.97 2 2
Niacin mg 2.01 14 10
Vitamin C mg 1.77 2 2
Vitamin E mg 9.08 41 41
Vitamin A μg 9.06 0 0
Sol g 4.57 0 0
Bjelančevine g 9.04 - -
Vlakna g 5.02 - -
Ugljikohidrati g 36.2 - -
Masti g 17.96 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke