Meni Search

Ful nabrijan

Mediteranski špageti

Popečci od tikvica
Sočna pureća rolada
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Riba u bijelom umaku
Lungić s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fileti lososa u finom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Kaštelanski makaruni
Pirjani kunić
Umak od limete (Molho de limao)
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini lazanje
Ramsteak u seksi umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Grdobina s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
Marinirana piletina s roštilja
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Manastirski đuveč
Blagdanska rolada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Meksička party salata
Roštilj s umakom Romesco
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sočna rebarca
Zlatna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina u pikantnoj šalši
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje na šumskom rižotu
Grill povrće na salatu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lagana sarma
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ražnjići od lososa
Urbana pola
Čarobna ljetna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Brusketa s avokadom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Račići na posteljici od povrća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Povrtni lonac
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pašticada s njokima
Fini gulaš od gljiva
Prežgana juha
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina sa sezonskim povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Proljetno meso i povrće iz woka
Pečena piletina s limunom
Pileći bataci s umakom od luka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ljetni ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Pizza sirni jastučići
Lignje s povrćem i smokvama
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina laganini
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Belgija - Salade Liégeoise
Kunić na bijelo
Pohani tofu s povrćem
Sendvič s avokadom
Piletina sa šafranom
Povrtni ražnjići
Fina pikantna piletina
Delikatesna junetina na češki
Krem juha od tikvica
Kuhano meso s umakom od hrena
Fish&Chips u tortilji
Vege odresci s marinadom
Aromatizirani kruh
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Irska janjetina
Mesne okruglice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrskavi trokuti
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Šampinjoni u palačinki
Zabavni kineski ravioli
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata od liganja
Salata s mora
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjevene lignje
Voćna juha od višanja
Meso s repom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza s tunom
Sočni pureći ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Dagnje na buzaru
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rolice od blitve
Miješani grill
Mirisna pečenka
Lungić u sendviču
Grickalica slanutak iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Početničko kuhanje podrazumijeva “paštu” na sve moguće načine: jednostavno je poput pisanja prvih slova, sastojci su pristupačni, a sve uvijek ispadne dobro! Isprobajte mediteranske špagete, pune sunca i okusa ljeta!

Sastojci

400 g tjestenine (špageta)
Za umak:
3 žlice suncokretova ulja
100 g luka
800 g Pelata Podravka
1 žličica šećera
1 žlica Vegete mediteran
2 češnja češnjaka
15 g kapara
1 žlica konjaka
2 žlice maslinova ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Špagete skuhajte u slanoj vodi i ocijedite.
  • 2 Na ulju popecite nasjeckani luk, dodajte narezane pelate, šećer, Vegetu mediteran i pirjajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
  • 3 Umaku dodajte protisnuti češnjak, kapare, konjak i maslinovo ulje.

Savjet

Prije dodavanja umaku, kapare isperite pod mlazom hladne vode.

Posluživanje

Umiješajte kuhane špagete, izmiješajte i poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 33.17 11 8
Fosfor mg 100.32 13 13
Kalij mg 91.97 2 2
Niacin mg 2.01 14 10
Vitamin C mg 1.77 2 2
Vitamin E mg 9.08 41 41
Vitamin A μg 9.06 0 0
Sol g 4.57 0 0
Bjelančevine g 9.04 - -
Vlakna g 5.02 - -
Ugljikohidrati g 36.2 - -
Masti g 17.96 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke