Meni Search

Ful nabrijan

Meksička party salata

Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljetni ražnjići
Piletina Kiev
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zabavni kineski ravioli
Belgija - Salade Liégeoise
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Grdobina u pikantnoj šalši
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Janjetina na padelu
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Uzbudljivi kolač od blitve
Kunić na bijelo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Voćna juha od višanja
Dagnje na buzaru
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočna pureća rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Riba u bijelom umaku
Lagana sarma
Miješani grill
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Irska janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fini gulaš od gljiva
Mini lazanje
Proljetno meso i povrće iz woka
Mirisna pečenka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza sirni jastučići
Nadjevene lignje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Pirjani kunić
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Urbana pola
Mediteranski kruščić s lovorom
Fina pikantna piletina
Blagdanska rolada
Hrskavi trokuti
Kroketi od piletine
Mesne okruglice na ražnjiću
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill povrće na salatu
Meso s repom
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Fileti lososa u finom umaku
Pečena piletina s limunom
Rolice od blitve
Aromatizirani kruh
Piletina sa šafranom
Jabučni krumpirići s cimetom
Marinirana piletina s roštilja
Grdobina s povrćem
Mediteranski špageti
Teleći savici u umaku od grejpa
Kaštelanski makaruni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Delikatesna junetina na češki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pizza s tunom
Piletina laganini
Povrtni lonac
Sočna rebarca
Kuhano meso s umakom od hrena
Popečci od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Brusketa s avokadom
Vratina sa sezonskim povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lignje s povrćem i smokvama
Ražnjići od lososa
Lungić u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lungić s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Krem juha od tikvica
Zanimljiva salata s kikirikijem
Janjetina s medom od kadulje
Manastirski đuveč
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prežgana juha
Mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pašticada s njokima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vege odresci s marinadom
Lignje na šumskom rižotu
Sendvič s avokadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Šampinjoni u palačinki
Salata od liganja
Roštilj s umakom Romesco
Umak od limete (Molho de limao)
Zlatna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s mora
Sočni pureći ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Pohani tofu s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Povrtni ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Teleći odresci u umaku od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svega pola sata dijeli nas od fieste okusa u slojevitoj zdjeli punoj zabavne meksičke salate.

Sastojci

300 g Fussila Podravka
limunov sok
2 žlice maslinovog ulja
3 žlice jabučnog octa
1 žličica kumina
1 žličica Vegete
400 g Crvenog graha Podravka
340 g Kukuruza šećerca Podravka
300 g pilećih prsa
1 glavica svježe zelene salate
150 g cheddara (ili drugog topljivog sira)
1 zreli (mekši) avokado
3 rajčice (nasjeckane na kockice)
150 g narezanih crnih maslina (otkoštenih)
3 šalice tortilla čipsa Nachos

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Tjesteninu stavite kuhati u lonac s kipućom posoljenom vodom. Nakon 8 - 9 minuta kad je tjestenina skuhana, ocijedite je u cjedilu i isperite hladnom vodom. Dobro ju ocijedite i ostavite u cjedilu dok pripremate druge sastojke.
  • 2 U srednje velikoj zdjeli pomiješajte zajedno limunov sok, maslinovo ulje, jabučni ocat, kumin i žličicu Vegete. Zatim umiješajte tjesteninu, grah i kukuruz. Na debljoj tavi na suncokretovom ulju ispecite u komadu pileća prsa s obje strane do zlatnožute boje, da ostanu sočna i meka. Pileća prsa začinite Vegetom i kada su pečena stavite na stranu.
  • 3 U veću staklenu zdjelu za salatu započnite slagati sloj salate pa mješavinu ostalih namirnica i tjesteninu. Otvorite avokado po dužini i izvadite žlicom meso. Raširite meso avokada po salati. Naribajte sir i nasjecite rajčice na kockice. Pospite sa sirom i rajčicama. Zatim na dasci za rezanje narežite pečena pileća prsa poprečno od strukture filea i posložite na vrh salate. Po vrhu salate stavite crne masline.
  • 4 Neposredno prije posluživanja posložite čips tortilje po vrhu uz rub posude. Poslužite odmah ili ohladite u hladnjaku.

Posluživanje

Prije posluživanja ohladite salatu, začinite sokom limete i poslužite uz nachose (čips tortilje).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke