Meni Search

Ful nabrijan

Meksička party salata

Janjetina s medom od kadulje
Pizza sirni jastučići
Grdobina s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jabučni krumpirići s cimetom
Čarobna ljetna piletina
Brancinovo oko
Lungić s povrćem
Janjetina na padelu
Popečci od tikvica
Pašticada s njokima
Voćna juha od višanja
Bugarska pita od krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fina pikantna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mora
Rajčica s kukuruzom
Grickalica slanutak iz pećnice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski file s povrćem
Ljetni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Mirisna pečenka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Proljetno meso i povrće iz woka
Pileći bataci s umakom od luka
Lungić u sendviču
Mini lazanje
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rolice od blitve
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavi trokuti
Zlatna piletina
Pizza s tunom
Piletina Kiev
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sendvič s avokadom
Dagnje na buzaru
Kuhano meso s umakom od hrena
Lignje s povrćem i smokvama
Nadjevene lignje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Ražnjići od lososa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Šampinjoni u palačinki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Belgija - Salade Liégeoise
Blagdanska rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata od liganja
Vratina sa sezonskim povrćem
Sočna pureća rolada
Aromatizirani kruh
Mediteranski kruščić s lovorom
Povrtni ražnjići
Vege odresci s marinadom
Prežgana juha
Piletina laganini
Povrtni lonac
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mediteranski špageti
Grill vratina u sendviču
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočna rebarca
Grdobina u pikantnoj šalši
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramsteak u seksi umaku
Brusketa s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pirjani kunić
Proljetna janjetina
Mesne okruglice na ražnjiću
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Uzbudljivi kolač od blitve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Manastirski đuveč
Fileti lososa u finom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Tjestenina fuži s tartufima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fish&Chips u tortilji
Pohani tofu s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje na šumskom rižotu
Račići na posteljici od povrća
Zanimljiva salata s kikirikijem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lagana sarma
Fini gulaš od gljiva
Miješani grill
Krem juha od tikvica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Irska janjetina
Riba u bijelom umaku
Kaštelanski makaruni
Kunić na bijelo
Grill povrće na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Delikatesna junetina na češki
Meso s repom
Kroketi od piletine
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Urbana pola
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svega pola sata dijeli nas od fieste okusa u slojevitoj zdjeli punoj zabavne meksičke salate.

Sastojci

300 g Fussila Podravka
limunov sok
2 žlice maslinovog ulja
3 žlice jabučnog octa
1 žličica kumina
1 žličica Vegete
400 g Crvenog graha Podravka
340 g Kukuruza šećerca Podravka
300 g pilećih prsa
1 glavica svježe zelene salate
150 g cheddara (ili drugog topljivog sira)
1 zreli (mekši) avokado
3 rajčice (nasjeckane na kockice)
150 g narezanih crnih maslina (otkoštenih)
3 šalice tortilla čipsa Nachos

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Tjesteninu stavite kuhati u lonac s kipućom posoljenom vodom. Nakon 8 - 9 minuta kad je tjestenina skuhana, ocijedite je u cjedilu i isperite hladnom vodom. Dobro ju ocijedite i ostavite u cjedilu dok pripremate druge sastojke.
  • 2 U srednje velikoj zdjeli pomiješajte zajedno limunov sok, maslinovo ulje, jabučni ocat, kumin i žličicu Vegete. Zatim umiješajte tjesteninu, grah i kukuruz. Na debljoj tavi na suncokretovom ulju ispecite u komadu pileća prsa s obje strane do zlatnožute boje, da ostanu sočna i meka. Pileća prsa začinite Vegetom i kada su pečena stavite na stranu.
  • 3 U veću staklenu zdjelu za salatu započnite slagati sloj salate pa mješavinu ostalih namirnica i tjesteninu. Otvorite avokado po dužini i izvadite žlicom meso. Raširite meso avokada po salati. Naribajte sir i nasjecite rajčice na kockice. Pospite sa sirom i rajčicama. Zatim na dasci za rezanje narežite pečena pileća prsa poprečno od strukture filea i posložite na vrh salate. Po vrhu salate stavite crne masline.
  • 4 Neposredno prije posluživanja posložite čips tortilje po vrhu uz rub posude. Poslužite odmah ili ohladite u hladnjaku.

Posluživanje

Prije posluživanja ohladite salatu, začinite sokom limete i poslužite uz nachose (čips tortilje).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke