Meni Search

Ful nabrijan

Meksička party salata

Sočna pureća rolada
Nadjevene lignje
Brusketa s avokadom
Piletina sa šafranom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lagana sarma
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lungić u sendviču
Sočna rebarca
Lignje na šumskom rižotu
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice na ražnjiću
Kunić na bijelo
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina laganini
Uzbudljivi kolač od blitve
Prežgana juha
Rezanci s krušnim mrvicama
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice
Dagnje na buzaru
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina Kiev
Proljetno meso i povrće iz woka
Grdobina s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pirjani kunić
Fini gulaš od gljiva
Fish&Chips u tortilji
Kobasica u pivu i pecivu
Ražnjići od lososa
Kroketi od piletine
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Urbana pola
Hrskavi trokuti
Brancinovo oko
Grill vratina u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Blagdanska rolada
Irska janjetina
Pizza s tunom
Delikatesna junetina na češki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Račići na posteljici od povrća
Teleći odresci u umaku od višanja
Pašticada s njokima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Popečci od tikvica
Čarobna ljetna piletina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kaštelanski makaruni
Povrtni lonac
Sočni pureći ražnjići
Krem juha od tikvica
Meso s repom
Mirisna pečenka
Vratina sa sezonskim povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Manastirski đuveč
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Janjetina na padelu
Grickalica slanutak iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina s medom od kadulje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Riba u bijelom umaku
Šampinjoni u palačinki
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zlatna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill povrće na salatu
Povrtni ražnjići
Mini lazanje
Grdobina u pikantnoj šalši
Roštilj s umakom Romesco
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Aromatizirani kruh
Fina pikantna piletina
Sendvič s avokadom
Marinirana piletina s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od liganja
Proljetna janjetina
Salata s mora
Vege odresci s marinadom
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza sirni jastučići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pečena piletina s limunom
Lungić s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Okruglice u umaku od rajčice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ljetni ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Miješani grill
Belgija - Salade Liégeoise
Pohani tofu s povrćem
Mediteranski špageti
Zanimljiva salata s kikirikijem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svega pola sata dijeli nas od fieste okusa u slojevitoj zdjeli punoj zabavne meksičke salate.

Sastojci

300 g Fussila Podravka
limunov sok
2 žlice maslinovog ulja
3 žlice jabučnog octa
1 žličica kumina
1 žličica Vegete
400 g Crvenog graha Podravka
340 g Kukuruza šećerca Podravka
300 g pilećih prsa
1 glavica svježe zelene salate
150 g cheddara (ili drugog topljivog sira)
1 zreli (mekši) avokado
3 rajčice (nasjeckane na kockice)
150 g narezanih crnih maslina (otkoštenih)
3 šalice tortilla čipsa Nachos

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Tjesteninu stavite kuhati u lonac s kipućom posoljenom vodom. Nakon 8 - 9 minuta kad je tjestenina skuhana, ocijedite je u cjedilu i isperite hladnom vodom. Dobro ju ocijedite i ostavite u cjedilu dok pripremate druge sastojke.
  • 2 U srednje velikoj zdjeli pomiješajte zajedno limunov sok, maslinovo ulje, jabučni ocat, kumin i žličicu Vegete. Zatim umiješajte tjesteninu, grah i kukuruz. Na debljoj tavi na suncokretovom ulju ispecite u komadu pileća prsa s obje strane do zlatnožute boje, da ostanu sočna i meka. Pileća prsa začinite Vegetom i kada su pečena stavite na stranu.
  • 3 U veću staklenu zdjelu za salatu započnite slagati sloj salate pa mješavinu ostalih namirnica i tjesteninu. Otvorite avokado po dužini i izvadite žlicom meso. Raširite meso avokada po salati. Naribajte sir i nasjecite rajčice na kockice. Pospite sa sirom i rajčicama. Zatim na dasci za rezanje narežite pečena pileća prsa poprečno od strukture filea i posložite na vrh salate. Po vrhu salate stavite crne masline.
  • 4 Neposredno prije posluživanja posložite čips tortilje po vrhu uz rub posude. Poslužite odmah ili ohladite u hladnjaku.

Posluživanje

Prije posluživanja ohladite salatu, začinite sokom limete i poslužite uz nachose (čips tortilje).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke