Meni Search

Ful nabrijana

Meksička party salata

Voćna juha od višanja
Lignje s manistrom u škartocu
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fini gulaš od gljiva
Janjetina s medom od kadulje
Grill pirjana piletina s roštilja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Vege odresci s marinadom
Fina pikantna piletina
Pizza s tunom
Pečena piletina s limunom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Viška pogača
Uzbudljivi kolač od blitve
Rajčica s kukuruzom
Sočni pureći ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina na padelu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Krem juha od tikvica
Pizza sirni jastučići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Aromatizirani kruh
Turske pizze
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice
Ražnjići od lososa
Grdobina u pikantnoj šalši
Lignje na šumskom rižotu
Miješani grill
Sendvič s avokadom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći savici u umaku od grejpa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Riba u bijelom umaku
Brusketa s avokadom
Urbana pola
Odresci u umaku s češnjakom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lazanje s lignjama
Mini shepherd's pie
Zabavni kineski ravioli
Fish&Chips u tortilji
Brancinovo oko
Kobasica u pivu i pecivu
Mediteranski špageti
Hrskavi trokuti
Piletina sa šafranom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Prežgana juha
Špageti s ribom
Grill povrće na salatu
Lungić u sendviču
Salata s mora
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata od liganja
Piletina Kiev
Piletina na kijevski način
Proljetno meso i povrće iz woka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci od morskog psa
Nadjevene lignje
Proljetna janjetina
Okruglice u umaku od rajčice
Popečci od tikvica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Hlebinska i pretepena juha
Manastirski đuveč
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Račići na posteljici od povrća
Meso s repom
Sočna rebarca
Mirisna pečenka
Roštilj s umakom Romesco
Kunić na bijelo
Povrtni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje s povrćem i smokvama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskava pileća krilca
Delikatesna junetina na češki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Irska janjetina
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna pureća rolada
Kuhano meso s umakom od hrena
Pogača sa sardinom
Rolice od blitve
Pirjani kunić
Bugarska pita od krumpira
Povrtni lonac
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić s povrćem
Grdobina s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Zlatna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kaštelanski makaruni
Piletina laganini
Kroketi od piletine
Lagana sarma
Fileti lososa u finom umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ossobuco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svega pola sata dijeli nas od fieste okusa u slojevitoj zdjeli punoj zabavne meksičke salate.

Sastojci

300 g Fussila Podravka
limunov sok
2 žlice maslinovog ulja
3 žlice jabučnog octa
1 žličica kumina
1 žličica Vegete
400 g Crvenog graha Podravka
340 g Kukuruza šećerca Podravka
300 g pilećih prsa
1 glavica svježe zelene salate
150 g cheddara (ili drugog topljivog sira)
1 zreli (mekši) avokado
3 rajčice (nasjeckane na kockice)
150 g narezanih crnih maslina (otkoštenih)
3 šalice tortilla čipsa Nachos

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Tjesteninu stavite kuhati u lonac s kipućom posoljenom vodom. Nakon 8 - 9 minuta kad je tjestenina skuhana, ocijedite je u cjedilu i isperite hladnom vodom. Dobro ju ocijedite i ostavite u cjedilu dok pripremate druge sastojke.
  • 2 U srednje velikoj zdjeli pomiješajte zajedno limunov sok, maslinovo ulje, jabučni ocat, kumin i žličicu Vegete. Zatim umiješajte tjesteninu, grah i kukuruz. Na debljoj tavi na suncokretovom ulju ispecite u komadu pileća prsa s obje strane do zlatnožute boje, da ostanu sočna i meka. Pileća prsa začinite Vegetom i kada su pečena stavite na stranu.
  • 3 U veću staklenu zdjelu za salatu započnite slagati sloj salate pa mješavinu ostalih namirnica i tjesteninu. Otvorite avokado po dužini i izvadite žlicom meso. Raširite meso avokada po salati. Naribajte sir i nasjecite rajčice na kockice. Pospite sa sirom i rajčicama. Zatim na dasci za rezanje narežite pečena pileća prsa poprečno od strukture filea i posložite na vrh salate. Po vrhu salate stavite crne masline.
  • 4 Neposredno prije posluživanja posložite čips tortilje po vrhu uz rub posude. Poslužite odmah ili ohladite u hladnjaku.

Posluživanje

Prije posluživanja ohladite salatu, začinite sokom limete i poslužite uz nachose (čips tortilje).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke