Meni Search

Ful nabrijana

Meksička party salata

Grill oslić u aromatičnoj korici
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Irska janjetina
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mediteranski špageti
Rajčica s kukuruzom
Piletina na kijevski način
Kobasica u pivu i pecivu
Delikatesna junetina na češki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rolice od blitve
Povrtni lonac
Salata s mora
Meso s repom
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fish&Chips u tortilji
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći savici u umaku od grejpa
Povrtni ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina sa šafranom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna pureća rolada
Voćna juha od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pečena piletina s limunom
Prežgana juha
Pogača sa sardinom
Okruglice u umaku od rajčice
Zlatna piletina
Odresci od morskog psa
Viška pogača
Zabavni kineski ravioli
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od tikvica
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mini shepherd's pie
Ljetni ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Grickalica slanutak iz pećnice
Lazanje s lignjama
Turske pizze
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hlebinska i pretepena juha
Miješani grill
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić s povrćem
Brusketa s avokadom
Lignje s povrćem i smokvama
Hrskavi trokuti
Umak od limete (Molho de limao)
Aromatizirani kruh
Proljetno meso i povrće iz woka
Kroketi od piletine
Piletina Kiev
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill povrće na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti s ribom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rezanci s krušnim mrvicama
Fini gulaš od gljiva
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kunić na bijelo
Nadjevene lignje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Čarobna ljetna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić u sendviču
Marinirana piletina s roštilja
Krem juha od tikvica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sendvič s avokadom
Manastirski đuveč
Urbana pola
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna rebarca
Lagana sarma
Ossobuco
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočni pureći ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetna janjetina
Pizza s tunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vege odresci s marinadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pizza sirni jastučići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Riba u bijelom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina laganini
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Račići na posteljici od povrća
Pirjani kunić
Mirisna pečenka
Pohani tofu s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Blagdanska rolada
Ražnjići od lososa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fina pikantna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Odresci u umaku s češnjakom
Brancinovo oko
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Grdobina s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Salata od liganja
Lignje s manistrom u škartocu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini lazanje
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svega pola sata dijeli nas od fieste okusa u slojevitoj zdjeli punoj zabavne meksičke salate.

Sastojci

300 g Fussila Podravka
limunov sok
2 žlice maslinovog ulja
3 žlice jabučnog octa
1 žličica kumina
1 žličica Vegete
400 g Crvenog graha Podravka
340 g Kukuruza šećerca Podravka
300 g pilećih prsa
1 glavica svježe zelene salate
150 g cheddara (ili drugog topljivog sira)
1 zreli (mekši) avokado
3 rajčice (nasjeckane na kockice)
150 g narezanih crnih maslina (otkoštenih)
3 šalice tortilla čipsa Nachos

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Tjesteninu stavite kuhati u lonac s kipućom posoljenom vodom. Nakon 8 - 9 minuta kad je tjestenina skuhana, ocijedite je u cjedilu i isperite hladnom vodom. Dobro ju ocijedite i ostavite u cjedilu dok pripremate druge sastojke.
  • 2 U srednje velikoj zdjeli pomiješajte zajedno limunov sok, maslinovo ulje, jabučni ocat, kumin i žličicu Vegete. Zatim umiješajte tjesteninu, grah i kukuruz. Na debljoj tavi na suncokretovom ulju ispecite u komadu pileća prsa s obje strane do zlatnožute boje, da ostanu sočna i meka. Pileća prsa začinite Vegetom i kada su pečena stavite na stranu.
  • 3 U veću staklenu zdjelu za salatu započnite slagati sloj salate pa mješavinu ostalih namirnica i tjesteninu. Otvorite avokado po dužini i izvadite žlicom meso. Raširite meso avokada po salati. Naribajte sir i nasjecite rajčice na kockice. Pospite sa sirom i rajčicama. Zatim na dasci za rezanje narežite pečena pileća prsa poprečno od strukture filea i posložite na vrh salate. Po vrhu salate stavite crne masline.
  • 4 Neposredno prije posluživanja posložite čips tortilje po vrhu uz rub posude. Poslužite odmah ili ohladite u hladnjaku.

Posluživanje

Prije posluživanja ohladite salatu, začinite sokom limete i poslužite uz nachose (čips tortilje).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke