Meni Search

Macho

Meksička party salata

Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Kotleti u pivskom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci s umakom od kupina
Kotlovina
Irska janjetina
Ljetni ražnjići
Proljetna janjetina
Hrenovke u panceti
Ramsteak u seksi umaku
Kroketi od piletine
Čarobna ljetna piletina
Obojeni hamburger
Šampinjoni u palačinki
Hrskavi trokuti
Blagdanska rolada
Govedina s lukom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Janjetina na padelu
Nadjevene lignje
Slasni BBQ burgeri
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Macho hamburger
Pohani tofu s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Dagnje na buzaru
Sočni pureći ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marinirano svinjsko pečenje
Svinjski file s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Rezanci s krušnim mrvicama
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pileća prsa punjena čvarcima
Salata od tune i povrća
Pohani zamotuljci
Medeni teleći kotleti
Špageti na kineski način
Rebarca s grilla
Lungić u sendviču
Odrezak s umakom chimichurri
File steak na povrću
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s mascarponeom
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Umak od limete (Molho de limao)
Pureća rolada s mlincima
Kotlet s varivom od leće
Brancinovo oko
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Grill vratina u sendviču
Teletina s pirjanim povrćem
Pašticada
Sočna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Biftek rolice
Pileća krilca s roštilja
Slatki lungić
Dip od južnog voća
Mladi krumpir s ajvarom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Delikatesna junetina na češki
Piletina u pivu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina s medom od kadulje
Pileći štapići u ketchupu
Juha od gljiva
Palačinke s nadjevom od riže
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći savici u umaku od grejpa
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina sa šafranom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teriyaki piletina
Pirjani kunić
Pileća prsa iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Ribarska popara
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini lazanje
Lungić s povrćem
Pileća krilca s Coca-Colom
Bakalar s krumpirom
Ramstek s povrćem
Punjene tikve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s nadjevom od ajvara
Špageti s acetom balsamicom
Mirisna pureća rolada
Pizza s tunom
Pita s crnim pivom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svega pola sata dijeli nas od fieste okusa u slojevitoj zdjeli punoj zabavne meksičke salate.

Sastojci

300 g Fussila Podravka
limunov sok
2 žlice maslinovog ulja
3 žlice jabučnog octa
1 žličica kumina
1 žličica Vegete
400 g Crvenog graha Podravka
340 g Kukuruza šećerca Podravka
300 g pilećih prsa
1 glavica svježe zelene salate
150 g cheddara (ili drugog topljivog sira)
1 zreli (mekši) avokado
3 rajčice (nasjeckane na kockice)
150 g narezanih crnih maslina (otkoštenih)
3 šalice tortilla čipsa Nachos

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Tjesteninu stavite kuhati u lonac s kipućom posoljenom vodom. Nakon 8 - 9 minuta kad je tjestenina skuhana, ocijedite je u cjedilu i isperite hladnom vodom. Dobro ju ocijedite i ostavite u cjedilu dok pripremate druge sastojke.
  • 2 U srednje velikoj zdjeli pomiješajte zajedno limunov sok, maslinovo ulje, jabučni ocat, kumin i žličicu Vegete. Zatim umiješajte tjesteninu, grah i kukuruz. Na debljoj tavi na suncokretovom ulju ispecite u komadu pileća prsa s obje strane do zlatnožute boje, da ostanu sočna i meka. Pileća prsa začinite Vegetom i kada su pečena stavite na stranu.
  • 3 U veću staklenu zdjelu za salatu započnite slagati sloj salate pa mješavinu ostalih namirnica i tjesteninu. Otvorite avokado po dužini i izvadite žlicom meso. Raširite meso avokada po salati. Naribajte sir i nasjecite rajčice na kockice. Pospite sa sirom i rajčicama. Zatim na dasci za rezanje narežite pečena pileća prsa poprečno od strukture filea i posložite na vrh salate. Po vrhu salate stavite crne masline.
  • 4 Neposredno prije posluživanja posložite čips tortilje po vrhu uz rub posude. Poslužite odmah ili ohladite u hladnjaku.

Posluživanje

Prije posluživanja ohladite salatu, začinite sokom limete i poslužite uz nachose (čips tortilje).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke