Meni Search

Luda k'o šiba

Meksička party salata

Hrskave tortice od krumpira
Sendvič s avokadom
Cipar - Lungić na ciparski
Špageti na kineski način
Prežgana juha
Pizza s tunom
Kotlovina
Rezanci s krušnim mrvicama
Male teleće pitice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani zamotuljci
Irska janjetina
Marokanska salata s cous-cousom
Svinjski file s povrćem
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Lungić s toplom salatom od šparoga
Srneći file na salatu
Jabučni krumpirići s cimetom
Pirjani kunić
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Medeni teleći kotleti
Sunčani užitak mediterana
Piletina Kiev
Lignje s povrćem i smokvama
Mirisna pureća rolada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s nadjevom od ajvara
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Grill povrće na salatu
Pašticada s njokima
Piletina u pivu
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Polupunjene paprike
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zabavni kineski ravioli
Hrskavi trokuti
Aromatizirani kruh
Brancinovo oko
Marinirana pileća krilca s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjevene lignje
Grill vratina u sendviču
Pileći gulaš
Krem juha sa sjemenkama
Palamida s čilijem i mangom
Sočni pureći ražnjići
Tuna burger
Ramsteak u seksi umaku
Zapečena ricotta
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Kineska juha s račićima i gljivama
Dječje lazanje
Kotleti u pivskom umaku
Riblja juha s Malte
Lungić u sendviču
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pašticada
Pikantne mazalice
Cous-cous s povrćem
Palačinke s nadjevom od riže
Proljetna janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Blagdanska rolada
Piletina s mascarponeom
Piletina sa šafranom
Teriyaki piletina
Marinirano svinjsko pečenje
Pohani tofu s povrćem
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Mini shepherd's pie
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti s pistacijama
Mesne okruglice na ražnjiću
Slasni BBQ burgeri
Roštilj s umakom Romesco
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tjestenina fuži s tartufima
Patka s mlincima
Janjetina na padelu
Šampinjoni u palačinki
Pečena piletina s limunom
Teletina s pirjanim povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fiš paprikaš
Jakobove kapice s umakom
Hrskavo pečeno pile
Pohana skuta
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina s roštilja
Juha od bundeve s jabukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svega pola sata dijeli nas od fieste okusa u slojevitoj zdjeli punoj zabavne meksičke salate.

Sastojci

300 g Fussila Podravka
limunov sok
2 žlice maslinovog ulja
3 žlice jabučnog octa
1 žličica kumina
1 žličica Vegete
400 g Crvenog graha Podravka
340 g Kukuruza šećerca Podravka
300 g pilećih prsa
1 glavica svježe zelene salate
150 g cheddara (ili drugog topljivog sira)
1 zreli (mekši) avokado
3 rajčice (nasjeckane na kockice)
150 g narezanih crnih maslina (otkoštenih)
3 šalice tortilla čipsa Nachos

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Tjesteninu stavite kuhati u lonac s kipućom posoljenom vodom. Nakon 8 - 9 minuta kad je tjestenina skuhana, ocijedite je u cjedilu i isperite hladnom vodom. Dobro ju ocijedite i ostavite u cjedilu dok pripremate druge sastojke.
  • 2 U srednje velikoj zdjeli pomiješajte zajedno limunov sok, maslinovo ulje, jabučni ocat, kumin i žličicu Vegete. Zatim umiješajte tjesteninu, grah i kukuruz. Na debljoj tavi na suncokretovom ulju ispecite u komadu pileća prsa s obje strane do zlatnožute boje, da ostanu sočna i meka. Pileća prsa začinite Vegetom i kada su pečena stavite na stranu.
  • 3 U veću staklenu zdjelu za salatu započnite slagati sloj salate pa mješavinu ostalih namirnica i tjesteninu. Otvorite avokado po dužini i izvadite žlicom meso. Raširite meso avokada po salati. Naribajte sir i nasjecite rajčice na kockice. Pospite sa sirom i rajčicama. Zatim na dasci za rezanje narežite pečena pileća prsa poprečno od strukture filea i posložite na vrh salate. Po vrhu salate stavite crne masline.
  • 4 Neposredno prije posluživanja posložite čips tortilje po vrhu uz rub posude. Poslužite odmah ili ohladite u hladnjaku.

Posluživanje

Prije posluživanja ohladite salatu, začinite sokom limete i poslužite uz nachose (čips tortilje).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke