Meni Search

Superman

Mesne okruglice na ražnjiću

Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina u pivu
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Špageti mediteraneo
Srneći file na salatu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Obojeni hamburger
Svinjski gulaš
Janjetina s medom od kadulje
Bruskete od cvjetače
Ramstek i salata s roštilja
Kunić na bijelo
Riba u škartocu
Pizza sirni jastučići
Nadjevene lignje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fish&Chips u tortilji
Proljetna janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Koprivnički odojak
Svinjski file s grila
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kroketi od piletine
Lignje na šumskom rižotu
Špageti na kineski način
BBQ cheeseburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina s mascarponeom
Rižoto s dagnjama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci s umakom od kupina
Hrskava pileća krilca
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mirisna pureća rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramstek s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Popečci od cvjetače
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bruskete s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Slatka patka
Hrskavo pečeno pile
Macho hamburger
Kokošja juha s požirakima
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina Kiev
Finska - Juha s lososom
Skandinavske rolice s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Brancinovo oko
Zlatna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina na padelu
Teriyaki piletina
Piletina u aromatičnom omotaču
Pohani zamotuljci
Pileći gulaš
Piletina sa šafranom
Dječje lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata s mljevenim mesom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lazanje u tavi
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brusketa s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tuna burger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Ljetni lungić
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskavi trokuti
Tjestenina fuži s tartufima
Kuglice od riže i svježeg sira
Meksička party salata
Mini lazanje
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s kozjim sirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pašticada s njokima
Bugarska pita od krumpira
Rižoto s tri vrste gljiva
Dip od južnog voća
Manastirski đuveč
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s graškom
Vratina sa sezonskim povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tjestenina u finom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Rebarca s grilla
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna pureća rolada
Blagdanska rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mesne kuglice nanižite na štapiće za roštilj, niz učinite zanimljivim s lukom, poslužite uz najbolji ajvar i uživajte u zalogajima pripremljenim na otvorenom.

Sastojci

800 g mljevene teletine
1 Vegeta Grill marinada pikantna 100 g
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 jaje
1 žlica nasjeckanog peršina
1-2 žlice krušnih mrvica
2 ljubičasta luka
ulje za premazivanje roštilja
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada pikantna

Vegeta Grill marinada pikantna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Mljevenom mesu dodajte sitno narezani luk, protisnuti češnjak i Vegeta marinadu. Dobro izmiješajte rukom i pustite da odstoji 30-ak minuta.
  • 2 Dodajte jaje, nasjeckani peršin i krušne mrvice, pa smjesu dobro izmiješajte rukama da se sastojci dobro povežu i lakše izrade kuglice.
  • 3 Oblikujte kuglice, a ljubičasti luk narežite na veće komade (veličine kuglice), pa ih naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće.
  • 4 Ražnjiće ispecite na zagrijanom roštilju ili grill tavi.

Savjet

Za pripremu mesnih okruglica koristite srednje grubo mljeveno meso jer se kompaktnije drži.

Posluživanje

Za upotpunjeni okus jela okruglice poslužite s blagim ajvarom ili umakom po želji i toplim lepinjama.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke