Meni Search

Superwoman

Mesne okruglice na ražnjiću

Kruh od cvjetače s kurkumom
Mini lazanje
Mini shepherd's pie
Rižoto s tri vrste gljiva
Manastirski đuveč
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina s medom od kadulje
Rižoto s dagnjama
Pogača sa sardinom
Ljetni lungić
Ramsteak u seksi umaku
Riblji ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina u pivu
Proljetna janjetina
Bouillabaisse
Kuglice od riže i svježeg sira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ cheeseburger
Blagdanska rolada
Finska - Juha s lososom
Skandinavske rolice s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje na šumskom rižotu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pašticada voli penne a ti mene
Obojeni hamburger
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mladi krumpir s ajvarom
Odresci s umakom od kupina
Lignji po gosposki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Pizza sirni jastučići
Dip od južnog voća
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski file s grila
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u aromatičnom omotaču
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Velika Britanija - Pastirska pita
Goveđa rebarca sa zeljem
Cous-cous s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zlatna piletina
Riba u škartocu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dječje lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Salata s mljevenim mesom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti mediteraneo
Slatka patka
Teriyaki piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Odresci u umaku s češnjakom
Brownie s kajenskim paprom
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s grilla
Punjena teleća prsa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Fish&Chips u tortilji
Hrskavo pečeno pile
Tuna burger
Marinirane srdele
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavi trokuti
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani zamotuljci
Kaštelanski makaruni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bakalar s krumpirom
Piletina s kozjim sirom
Energetske kuglice s kurkumom
Mirisna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Popečci od cvjetače
Piletina sa šafranom
Lazanje u tavi
Male teleće pitice
Pureća rolada s mlincima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Jabučni krumpirići s cimetom
Ljetni ražnjići
Svinjski gulaš
Pileći gulaš
Srneći file na salatu
Brancinovo oko
Ramstek s povrćem
Špageti na kineski način
Piletina Kiev
Kroketi od piletine
Brudet
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bruskete od cvjetače
Šampinjoni u palačinki
Rebarca s graškom
Pileća prsa punjena čvarcima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mesne kuglice nanižite na štapiće za roštilj, niz učinite zanimljivim s lukom, poslužite uz najbolji ajvar i uživajte u zalogajima pripremljenim na otvorenom.

Sastojci

800 g mljevene teletine
1 Vegeta Grill marinada pikantna 100 g
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 jaje
1 žlica nasjeckanog peršina
1-2 žlice krušnih mrvica
2 ljubičasta luka
ulje za premazivanje roštilja
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada pikantna

Vegeta Grill marinada pikantna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Mljevenom mesu dodajte sitno narezani luk, protisnuti češnjak i Vegeta marinadu. Dobro izmiješajte rukom i pustite da odstoji 30-ak minuta.
  • 2 Dodajte jaje, nasjeckani peršin i krušne mrvice, pa smjesu dobro izmiješajte rukama da se sastojci dobro povežu i lakše izrade kuglice.
  • 3 Oblikujte kuglice, a ljubičasti luk narežite na veće komade (veličine kuglice), pa ih naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće.
  • 4 Ražnjiće ispecite na zagrijanom roštilju ili grill tavi.

Savjet

Za pripremu mesnih okruglica koristite srednje grubo mljeveno meso jer se kompaktnije drži.

Posluživanje

Za upotpunjeni okus jela okruglice poslužite s blagim ajvarom ili umakom po želji i toplim lepinjama.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke