Meni Search

Superwoman

Mesne okruglice na ražnjiću

Odresci s umakom od kupina
Ramstek s povrćem
Svinjski file s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Bruskete s povrćem
Špageti na kineski način
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Mladi krumpir s ajvarom
Velika Britanija - Pastirska pita
Dip od južnog voća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s kozjim sirom
Srneći file na salatu
Rižini ravioli s mozzarellom
Rebarca s grilla
Fish&Chips u tortilji
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lazanje u tavi
Skandinavske rolice s cimetom
Pileći bataci s umakom od luka
Mini lazanje
Hrskavo pečeno pile
Meksička party salata
Pohani tofu s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
BBQ cheeseburger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina Kiev
Kuglice od riže i svježeg sira
Zlatna piletina
Kaštelanski makaruni
Salata s mljevenim mesom
Rižoto s tri vrste gljiva
Teleći savici u umaku od grejpa
Brudet
Piletina s mascarponeom
Cous-cous s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Teriyaki piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brusketa s avokadom
Piletina u pivu
Brancinovo oko
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci u umaku s češnjakom
Bouillabaisse
Rižoto s dagnjama
Obojeni hamburger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni lungić
Kroketi od piletine
Bakalar s krumpirom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brownie s kajenskim paprom
Riba u škartocu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Manastirski đuveč
Slatka patka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski gulaš
Sočna pureća rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Male teleće pitice
Blagdanska rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina na padelu
Janjetina s medom od kadulje
Marinirane srdele
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s grila
Gulaš od oslića i povrća
Kunić na bijelo
Piletina sa šafranom
Rebarca s graškom
Jabučni krumpirići s cimetom
Bruskete od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Lignji po gosposki
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tuna burger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavi trokuti
Tjestenina fuži s tartufima
Bugarska pita od krumpira
Špageti mediteraneo
Ljetni ražnjići
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Proljetna janjetina
Punjena teleća prsa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći gulaš
Lungić s toplom salatom od šparoga
Energetske kuglice s kurkumom
Dječje lazanje
Šampinjoni u palačinki
Pureća rolada s mlincima
Grill vratina u sendviču
Pogača sa sardinom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od cvjetače
Finska - Juha s lososom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lignje na šumskom rižotu
Pohani zamotuljci
Goveđa rebarca sa zeljem
Mini shepherd's pie
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskava pileća krilca
Mirisna pureća rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Riblji ražnjići
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mesne kuglice nanižite na štapiće za roštilj, niz učinite zanimljivim s lukom, poslužite uz najbolji ajvar i uživajte u zalogajima pripremljenim na otvorenom.

Sastojci

800 g mljevene teletine
1 Vegeta Grill marinada pikantna 100 g
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 jaje
1 žlica nasjeckanog peršina
1-2 žlice krušnih mrvica
2 ljubičasta luka
ulje za premazivanje roštilja
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada pikantna

Vegeta Grill marinada pikantna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Mljevenom mesu dodajte sitno narezani luk, protisnuti češnjak i Vegeta marinadu. Dobro izmiješajte rukom i pustite da odstoji 30-ak minuta.
  • 2 Dodajte jaje, nasjeckani peršin i krušne mrvice, pa smjesu dobro izmiješajte rukama da se sastojci dobro povežu i lakše izrade kuglice.
  • 3 Oblikujte kuglice, a ljubičasti luk narežite na veće komade (veličine kuglice), pa ih naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće.
  • 4 Ražnjiće ispecite na zagrijanom roštilju ili grill tavi.

Savjet

Za pripremu mesnih okruglica koristite srednje grubo mljeveno meso jer se kompaktnije drži.

Posluživanje

Za upotpunjeni okus jela okruglice poslužite s blagim ajvarom ili umakom po želji i toplim lepinjama.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke