Meni Search

Ful nabrijan

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Urbana pola
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kobasica u pivu i pecivu
Salata od liganja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zabavni kineski ravioli
Sočna rebarca
Meso s repom
Janjetina s medom od kadulje
Fina pikantna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Riba u bijelom umaku
Pirjani kunić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Voćna juha od višanja
Vege odresci s marinadom
Sočni pureći ražnjići
Popečci od tikvica
Grickalica slanutak iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Pizza s tunom
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramsteak u seksi umaku
Hrskavi trokuti
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Fini gulaš od gljiva
Salata s mora
Mirisna pečenka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Šampinjoni u palačinki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Irska janjetina
Krem juha od tikvica
Grill povrće na salatu
Blagdanska rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rezanci s krušnim mrvicama
Čarobna ljetna piletina
Delikatesna junetina na češki
Rajčica s kukuruzom
Grdobina s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Miješani grill
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Uzbudljivi kolač od blitve
Aromatizirani kruh
Lignje na šumskom rižotu
Kunić na bijelo
Vratina sa sezonskim povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina laganini
Lungić u sendviču
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna pureća rolada
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći savici u umaku od grejpa
Povrtni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Piletina sa šafranom
Pohani tofu s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od lososa
Umak od limete (Molho de limao)
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjevene lignje
Svinjski file s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pizza sirni jastučići
Rolice od blitve
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina Kiev
Sendvič s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fileti lososa u finom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zlatna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prežgana juha
Mini lazanje
Dagnje na buzaru
Grill vratina u sendviču
Janjetina na padelu
Meksička party salata
Proljetno meso i povrće iz woka
Kroketi od piletine
Lungić s povrćem
Lagana sarma
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teleći odresci u umaku od višanja
Pašticada s njokima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Brusketa s avokadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brancinovo oko
Okruglice u umaku od rajčice
Manastirski đuveč
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Račići na posteljici od povrća
Povrtni lonac
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetna janjetina
Mediteranski kruščić s lovorom
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bugarska pita od krumpira
Mediteranski špageti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ljetni ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke