Meni Search

Ful nabrijan

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Rajčica s kukuruzom
Fileti lososa u finom umaku
Fini gulaš od gljiva
Grill vratina u sendviču
Rolice od blitve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Brancinovo oko
Kobasica u pivu i pecivu
Salata od liganja
Mirisna pečenka
Pohani tofu s povrćem
Meso s repom
Šampinjoni u palačinki
Ramsteak u seksi umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Okruglice u umaku od rajčice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje s povrćem i smokvama
Manastirski đuveč
Meksička party salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Miješani grill
Tjestenina fuži s tartufima
Delikatesna junetina na češki
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci u umaku od višanja
Brusketa s avokadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Kaštelanski makaruni
Čarobna ljetna piletina
Fina pikantna piletina
Pizza s tunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Krem juha od tikvica
Mini lazanje
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Riba u bijelom umaku
Povrtni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina na padelu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Roštilj s umakom Romesco
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Voćna juha od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Aromatizirani kruh
Piletina Kiev
Zabavni kineski ravioli
Kuhano meso s umakom od hrena
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Jabučni krumpirići s cimetom
Vratina sa sezonskim povrćem
Hrskavi trokuti
Sočna rebarca
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill povrće na salatu
Dagnje na buzaru
Salata s mora
Belgija - Salade Liégeoise
Umak od limete (Molho de limao)
Račići na posteljici od povrća
Blagdanska rolada
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočni pureći ražnjići
Urbana pola
Janjetina s medom od kadulje
Prežgana juha
Pileći bataci s umakom od luka
Lagana sarma
Pirjani kunić
Popečci od tikvica
Zlatna piletina
Proljetna janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Irska janjetina
Grdobina s povrćem
Mediteranski špageti
Lignje na šumskom rižotu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vege odresci s marinadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina laganini
Nadjevene lignje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kunić na bijelo
Teleći savici u umaku od grejpa
Kroketi od piletine
Lungić s povrćem
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Rezanci s krušnim mrvicama
Pečena piletina s limunom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pašticada s njokima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina sa šafranom
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill pirjana piletina s roštilja
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice na ražnjiću
Grickalica slanutak iz pećnice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni lonac
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke