Meni Search

Ful nabrijan

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Aromatizirani kruh
Mini lazanje
Miješani grill
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pirjani kunić
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina sa šafranom
Fina pikantna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata od liganja
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice na ražnjiću
Sendvič s avokadom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisna pečenka
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza s tunom
Vratina sa sezonskim povrćem
Proljetna janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić s povrćem
Piletina Kiev
Nadjeveni kaneloni u umaku
Dagnje na buzaru
Prežgana juha
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočni pureći ražnjići
Voćna juha od višanja
Kunić na bijelo
Pašticada s njokima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata s mora
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetno meso i povrće iz woka
Bugarska pita od krumpira
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill vratina u sendviču
Delikatesna junetina na češki
Uzbudljivi kolač od blitve
Krem juha od tikvica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rolice od blitve
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Povrtni lonac
Irska janjetina
Manastirski đuveč
Zabavni kineski ravioli
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjevene lignje
Fileti lososa u finom umaku
Lungić u sendviču
Vege odresci s marinadom
Sočna pureća rolada
Janjetina na padelu
Lignje na šumskom rižotu
Zlatna piletina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Jabučni krumpirići s cimetom
Meso s repom
Teleći savici u umaku od grejpa
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina laganini
Hrskavi trokuti
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kobasica u pivu i pecivu
Čarobna ljetna piletina
Svinjski file s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Riba u bijelom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lagana sarma
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ramsteak u seksi umaku
Ražnjići od lososa
Blagdanska rolada
Brusketa s avokadom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Popečci od tikvica
Ljetni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje s povrćem i smokvama
Pečena piletina s limunom
Grill povrće na salatu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grdobina u pikantnoj šalši
Kaštelanski makaruni
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grdobina s povrćem
Kroketi od piletine
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Račići na posteljici od povrća
Povrtni ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Pizza sirni jastučići
Meksička party salata
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
Okruglice u umaku od rajčice
Pohani tofu s povrćem
Sočna rebarca
Rajčica s kukuruzom
Fini gulaš od gljiva
Grill pirjana piletina s roštilja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grickalica slanutak iz pećnice
Urbana pola
Mediteranski špageti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke