Meni Search

Ful nabrijan

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Salata s mora
Proljetno meso i povrće iz woka
Riba u bijelom umaku
Zabavni kineski ravioli
Fish&Chips u tortilji
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sendvič s avokadom
Fina pikantna piletina
Zlatna piletina
Janjetina na padelu
Irska janjetina
Meso s repom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mini lazanje
Salata od liganja
Kuhano meso s umakom od hrena
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice na ražnjiću
Bugarska pita od krumpira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Račići na posteljici od povrća
Lignje s povrćem i smokvama
Brancinovo oko
Lignje na šumskom rižotu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni ražnjići
Pašticada s njokima
Okruglice u umaku od rajčice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rajčica s kukuruzom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mediteranski špageti
Povrtni lonac
Kaštelanski makaruni
Lungić u sendviču
Vratina sa sezonskim povrćem
Kunić na bijelo
Brusketa s avokadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Prežgana juha
Popečci od tikvica
Blagdanska rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina fuži s tartufima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fini gulaš od gljiva
Sočni pureći ražnjići
Kroketi od piletine
Miješani grill
Vege odresci s marinadom
Pečena piletina s limunom
Pirjani kunić
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohani tofu s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna rebarca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grdobina s povrćem
Grill povrće na salatu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od lososa
Meksička party salata
Grill vratina u sendviču
Sočna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina Kiev
Mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza s tunom
Jabučni krumpirići s cimetom
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Delikatesna junetina na češki
Marinirana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći savici u umaku od grejpa
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski kruščić s lovorom
Proljetna janjetina
Aromatizirani kruh
Čarobna ljetna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grickalica slanutak iz pećnice
Rolice od blitve
Šampinjoni u palačinki
Grill pirjana piletina s roštilja
Voćna juha od višanja
Piletina sa šafranom
Nadjevene lignje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Ljetni ražnjići
Mirisna pečenka
Manastirski đuveč
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grdobina u pikantnoj šalši
Lagana sarma
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Krem juha od tikvica
Belgija - Salade Liégeoise
Dagnje na buzaru
Urbana pola
Piletina laganini
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke