Meni Search

Ful nabrijana

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Proljetna janjetina
Grill povrće na salatu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill pirjana piletina s roštilja
Blagdanska rolada
Kaštelanski makaruni
Miješani grill
Janjetina na padelu
Sočna pureća rolada
Marinirana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani tofu s povrćem
Riba u bijelom umaku
Pizza s tunom
Salata s mora
Belgija - Salade Liégeoise
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina s medom od kadulje
Račići na posteljici od povrća
Kobasica u pivu i pecivu
Lignje s manistrom u škartocu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Povrtni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sendvič s avokadom
Pečena piletina s limunom
Fini gulaš od gljiva
Vege odresci s marinadom
Grdobina u pikantnoj šalši
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mediteranski kruščić s lovorom
Bugarska pita od krumpira
Mini lazanje
Brancinovo oko
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od tikvica
Lungić u sendviču
Piletina laganini
Meksička party salata
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mediteranski špageti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zlatna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje s povrćem i smokvama
Voćna juha od višanja
Ossobuco
Mini shepherd's pie
Hrskava pileća krilca
Nadjevene lignje
Grickalica slanutak iz pećnice
Turske pizze
Piletina na kijevski način
Šampinjoni u palačinki
Rezanci s krušnim mrvicama
Urbana pola
Roštilj s umakom Romesco
Jabučni krumpirići s cimetom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Viška pogača
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ramsteak u seksi umaku
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Delikatesna junetina na češki
Špageti s ribom
Kunić na bijelo
Kuhano meso s umakom od hrena
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Teleći odresci u umaku od višanja
Povrtni lonac
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill vratina u sendviču
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina sa šafranom
Rolice od blitve
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Ljetni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pogača sa sardinom
Pizza sirni jastučići
Aromatizirani kruh
Umak od limete (Molho de limao)
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pirjani kunić
Lungić s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Okruglice u umaku od rajčice
Irska janjetina
Mirisna pečenka
Odresci od morskog psa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meso s repom
Zabavni kineski ravioli
Hrskavi trokuti
Ražnjići od lososa
Rajčica s kukuruzom
Lazanje s lignjama
Prežgana juha
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fileti lososa u finom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata od liganja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Martinjska guska s hajdinom kašom
Hlebinska i pretepena juha
Lagana sarma
Kroketi od piletine
Grdobina s povrćem
Krem juha od tikvica
Čarobna ljetna piletina
Fina pikantna piletina
Piletina Kiev
Sočna rebarca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke