Meni Search

Superman

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Mini lazanje
Proljetna janjetina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek s povrćem
Grill vratina u sendviču
Špageti mediteraneo
Piletina s kozjim sirom
Rebarca s grilla
Rezanci s krušnim mrvicama
Kroketi od piletine
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s mascarponeom
Popečci od cvjetače
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pureća rolada s mlincima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
Pohani zamotuljci
Ramstek i salata s roštilja
Piletina s nadjevom od ajvara
Goveđa rebarca sa zeljem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ cheeseburger
Srneći file na salatu
Jabučni krumpirići s cimetom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Meksička party salata
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mladi krumpir s ajvarom
Salata s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci s umakom od kupina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lazanje u tavi
Kuglice od riže i svježeg sira
Svinjski file s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavo pečeno pile
Svinjski gulaš
Rebarca s graškom
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina u finom umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Obojeni hamburger
Teriyaki piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina fuži s tartufima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bruskete s povrćem
Macho hamburger
Manastirski đuveč
Kunić na bijelo
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
Pita s muškatnom bundevom i makom
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskavi trokuti
Svinjski file s grila
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskava pileća krilca
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Koprivnički odojak
Tuna burger
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u pivu
Kaštelanski makaruni
Nadjevene lignje
Dječje lazanje
Pileća prsa iz pećnice
Piletina u aromatičnom omotaču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vratina sa sezonskim povrćem
Sočna pureća rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Ljetni lungić
Finska - Juha s lososom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Blagdanska rolada
Piletina Kiev
Velika Britanija - Pastirska pita
Kokošja juha s požirakima
Rižoto s dagnjama
Špageti na kineski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mirisna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci u umaku od višanja
Pašticada s njokima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Riba u škartocu
Slatka patka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dip od južnog voća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočni pureći ražnjići
Brownie s kajenskim paprom
Rižoto s tri vrste gljiva
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke