Meni Search

Superman

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Sočni pureći ražnjići
Svinjski gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teleći odresci u umaku od višanja
Bugarska pita od krumpira
Teriyaki piletina
Hrskavi trokuti
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u pivu
Kroketi od piletine
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pizza sirni jastučići
Hrskava pileća krilca
Pileća prsa iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bruskete od cvjetače
Piletina s nadjevom od ajvara
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna pureća rolada
Piletina Kiev
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kuglice od riže i svježeg sira
Brusketa s avokadom
Ljetni ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Bruskete s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći gulaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek s povrćem
Janjetina na padelu
Proljetna janjetina
Nadjevene lignje
Mladi krumpir s ajvarom
Riba u škartocu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vratina sa sezonskim povrćem
Špageti na kineski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kaštelanski makaruni
Tjestenina u finom umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Mini lazanje
Meksička party salata
Zlatna piletina
Manastirski đuveč
Pohani tofu s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Pašticada s njokima
Obojeni hamburger
Pureća rolada s mlincima
Salata s mljevenim mesom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni lungić
Popečci od cvjetače
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Goveđa rebarca sa zeljem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s grila
Ramstek i salata s roštilja
Finska - Juha s lososom
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ cheeseburger
Kokošja juha s požirakima
Piletina sa šafranom
Rebarca s grilla
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina s medom od kadulje
Dip od južnog voća
Grill vratina u sendviču
Macho hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Velika Britanija - Pastirska pita
Lazanje u tavi
Roštilj s umakom Romesco
Piletina u aromatičnom omotaču
Tuna burger
Pohani zamotuljci
Skandinavske rolice s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mirisna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci s umakom od kupina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Koprivnički odojak
Piletina s mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rebarca s graškom
Slatka patka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s dagnjama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti mediteraneo
Dječje lazanje
Brancinovo oko
Fish&Chips u tortilji
Piletina s kozjim sirom
Blagdanska rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Srneći file na salatu
Kunić na bijelo
Hrskavo pečeno pile
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke