Meni Search

Superman

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Pileći gulaš
Hrskavi trokuti
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tjestenina u finom umaku
Obojeni hamburger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočni pureći ražnjići
Piletina u pivu
Janjetina s medom od kadulje
Blagdanska rolada
Svinjski file s povrćem
Brancinovo oko
Kokošja juha s požirakima
Kuglice od riže i svježeg sira
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Dječje lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete od cvjetače
Teriyaki piletina
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s grila
Pohani tofu s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Mirisna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski gulaš
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Skandinavske rolice s cimetom
Grill vratina u sendviču
BBQ cheeseburger
Piletina s kozjim sirom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Srneći file na salatu
Manastirski đuveč
Ramstek i salata s roštilja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina u aromatičnom omotaču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Dip od južnog voća
Finska - Juha s lososom
Lignje na šumskom rižotu
Pohani zamotuljci
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pureća rolada s mlincima
Hrskavo pečeno pile
Nadjevene lignje
Rebarca s grilla
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Orada s krumpirom i mladim lukom
Salata s mljevenim mesom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tuna burger
Rižoto s dagnjama
Odresci s umakom od kupina
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći savici u umaku od grejpa
Bruskete s povrćem
Ljetni lungić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna pureća rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Riba u škartocu
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti mediteraneo
Kroketi od piletine
Piletina sa šafranom
Koprivnički odojak
Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina Kiev
Pileća prsa iz pećnice
Pašticada s njokima
Piletina s nadjevom od ajvara
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Špageti na kineski način
Rebarca s graškom
Slatka patka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramstek s povrćem
Proljetna janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mladi krumpir s ajvarom
Mini lazanje
Ljetni ražnjići
Vratina sa sezonskim povrćem
Hrskava pileća krilca
Kunić na bijelo
Pileća prsa punjena čvarcima
Fish&Chips u tortilji
Popečci od cvjetače
Lazanje u tavi
Macho hamburger
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s mascarponeom
Rižoto s tri vrste gljiva
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke