Meni Search

Superman

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Dip od južnog voća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Popečci od cvjetače
Piletina u aromatičnom omotaču
Vratina sa sezonskim povrćem
Koprivnički odojak
Piletina s kozjim sirom
Blagdanska rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slatka patka
Sočni pureći ražnjići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Piletina sa šafranom
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Tjestenina u finom umaku
Piletina Kiev
Ramstek s povrćem
Bruskete od cvjetače
Svinjski file s grila
Pureća rolada s mlincima
Srneći file na salatu
Brancinovo oko
Finska - Juha s lososom
Pašticada s njokima
Ljetni ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskavo pečeno pile
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rebarca s grilla
Kunić na bijelo
Riba u škartocu
Tuna burger
Svinjski gulaš
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileća prsa iz pećnice
Dječje lazanje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Macho hamburger
BBQ cheeseburger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina u pivu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata s mljevenim mesom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Obojeni hamburger
Kroketi od piletine
Odresci s umakom od kupina
Fish&Chips u tortilji
Manastirski đuveč
Rebarca s graškom
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zlatna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bruskete s povrćem
Ramstek i salata s roštilja
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s mascarponeom
Mini lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuglice od riže i svježeg sira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileći gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Skandinavske rolice s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill vratina u sendviču
Nadjevene lignje
Špageti mediteraneo
Meksička party salata
Brownie s kajenskim paprom
Kokošja juha s požirakima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Pizza sirni jastučići
Rižoto s tri vrste gljiva
Roštilj s umakom Romesco
Sočna pureća rolada
Ljetni lungić
Goveđa rebarca sa zeljem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavi trokuti
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisna pureća rolada
Špageti na kineski način
Rižoto s dagnjama
Janjetina s medom od kadulje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kaštelanski makaruni
Mladi krumpir s ajvarom
Lazanje u tavi
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s nadjevom od ajvara
Pohani zamotuljci
Brusketa s avokadom
Teriyaki piletina
Lignje na šumskom rižotu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tjestenina fuži s tartufima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke