Meni Search

Superman

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Piletina s kozjim sirom
Tjestenina fuži s tartufima
Pureća rolada s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Kaštelanski makaruni
Pohani zamotuljci
Popečci od cvjetače
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća prsa punjena čvarcima
Obojeni hamburger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete od cvjetače
Goveđa rebarca sa zeljem
Brusketa s avokadom
Mirisna pureća rolada
Nadjevene lignje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s graškom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pizza sirni jastučići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskava pileća krilca
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s mascarponeom
Manastirski đuveč
Ljetni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileća prsa iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teriyaki piletina
Piletina u pivu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Špageti na kineski način
Lungić s toplom salatom od šparoga
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Koprivnički odojak
Sočna pureća rolada
Brancinovo oko
Fish&Chips u tortilji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavi trokuti
Slatka patka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mladi krumpir s ajvarom
Dječje lazanje
Lazanje u tavi
Bruskete s povrćem
Piletina sa šafranom
Ramstek i salata s roštilja
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mljevenim mesom
Dip od južnog voća
Bugarska pita od krumpira
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ cheeseburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Rebarca s grilla
Piletina s nadjevom od ajvara
Hrskavo pečeno pile
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Špageti mediteraneo
Janjetina na padelu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kokošja juha s požirakima
Svinjski file s grila
Piletina Kiev
Lignje na šumskom rižotu
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek s povrćem
Mini lazanje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ljetni lungić
Grill vratina u sendviču
Riba u škartocu
Srneći file na salatu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski gulaš
Macho hamburger
Zlatna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kunić na bijelo
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kruh od cvjetače s kurkumom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci s umakom od kupina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tjestenina u finom umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Finska - Juha s lososom
Vratina sa sezonskim povrćem
Pašticada s njokima
Velika Britanija - Pastirska pita
Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Brownie s kajenskim paprom
Rižoto s dagnjama
Proljetna janjetina
Pileći gulaš
Tuna burger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kroketi od piletine
Janjetina s medom od kadulje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke