Meni Search

Superman

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pašticada s njokima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s kozjim sirom
Piletina s nadjevom od ajvara
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski gulaš
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto s tri vrste gljiva
Bruskete s povrćem
Grill vratina u sendviču
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s graškom
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti mediteraneo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s grila
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočni pureći ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Srneći file na salatu
BBQ cheeseburger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjevene lignje
Meksička party salata
Popečci od cvjetače
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Lignje na šumskom rižotu
Finska - Juha s lososom
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina u finom umaku
Odresci s umakom od kupina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fish&Chips u tortilji
Pileća prsa punjena čvarcima
Skandinavske rolice s cimetom
Macho hamburger
Kokošja juha s požirakima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kaštelanski makaruni
Bruskete od cvjetače
Ljetni ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Dip od južnog voća
Pohani zamotuljci
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Teriyaki piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetna janjetina
Pizza sirni jastučići
Riba u škartocu
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rebarca s grilla
Salata s mljevenim mesom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Vratina sa sezonskim povrćem
Janjetina na padelu
Slatka patka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna pureća rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Norveška krem juha od ribe i kozica
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek s povrćem
Lazanje u tavi
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini lazanje
Piletina s mascarponeom
Piletina Kiev
Piletina sa šafranom
Kroketi od piletine
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kunić na bijelo
Obojeni hamburger
Mladi krumpir s ajvarom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileći gulaš
Pileća prsa iz pećnice
Manastirski đuveč
Pureća rolada s mlincima
Hrskavo pečeno pile
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u pivu
Svinjski file s povrćem
Koprivnički odojak
Tuna burger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni lungić
Ramstek i salata s roštilja
Špageti na kineski način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brancinovo oko
Brownie s kajenskim paprom
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto s dagnjama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Dječje lazanje
Bugarska pita od krumpira
Hrskavi trokuti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke