Meni Search

Superman

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Riba u škartocu
Salata s mljevenim mesom
Sočni pureći ražnjići
Pohani zamotuljci
Odresci s umakom od kupina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Kunić na bijelo
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Macho hamburger
Ramstek s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina u aromatičnom omotaču
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Mladi krumpir s ajvarom
Skandinavske rolice s cimetom
Mini lazanje
Rebarca s graškom
Piletina Kiev
Piletina s nadjevom od ajvara
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskava pileća krilca
Meksička party salata
Dječje lazanje
Špageti na kineski način
Hrskavo pečeno pile
Manastirski đuveč
Vratina sa sezonskim povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mirisna pureća rolada
Svinjski gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bruskete s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Obojeni hamburger
Svinjski file s grila
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje na šumskom rižotu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kroketi od piletine
Slatka patka
Pohani tofu s povrćem
Bruskete od cvjetače
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od cvjetače
Kokošja juha s požirakima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna pureća rolada
Dip od južnog voća
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Srneći file na salatu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjevene lignje
Teriyaki piletina
Rižoto s dagnjama
Lazanje u tavi
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ljetni lungić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Blagdanska rolada
Roštilj s umakom Romesco
Brancinovo oko
Orada s krumpirom i mladim lukom
Proljetna janjetina
Tjestenina u finom umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Finska - Juha s lososom
Pašticada s njokima
Jabučni krumpirići s cimetom
Koprivnički odojak
Lungić s toplom salatom od šparoga
Zlatna piletina
Pureća rolada s mlincima
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskavi trokuti
Brownie s kajenskim paprom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ljetni ražnjići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brusketa s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tuna burger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Velika Britanija - Pastirska pita
Bugarska pita od krumpira
Ramstek i salata s roštilja
BBQ cheeseburger
Špageti mediteraneo
Pizza sirni jastučići
Rižoto s tri vrste gljiva
Rebarca s grilla
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći gulaš
Pileća prsa iz pećnice
Piletina s mascarponeom
Piletina u pivu
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s kozjim sirom
Teleći odresci u umaku od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke