Meni Search

Superwoman

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Rezanci s krušnim mrvicama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina sa šafranom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina u pivu
Špageti mediteraneo
Lignji po gosposki
Brudet
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Finska - Juha s lososom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zlatna piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileći gulaš
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill vratina u sendviču
Rižoto s dagnjama
Meksička party salata
Manastirski đuveč
Sočni pureći ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slatka patka
Odresci s umakom od kupina
Pogača sa sardinom
Ramstek s povrćem
BBQ cheeseburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižoto s tri vrste gljiva
Rebarca s grilla
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice na ražnjiću
Bruskete od cvjetače
Kunić na bijelo
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Riba u škartocu
Tjestenina fuži s tartufima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Svinjski gulaš
Pileća prsa punjena čvarcima
Teriyaki piletina
Piletina s kozjim sirom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file s grila
Mirisna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Ljetni lungić
Energetske kuglice s kurkumom
Riblji ražnjići
Srneći file na salatu
Skandinavske rolice s cimetom
Rebarca s graškom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mladi krumpir s ajvarom
Pizza sirni jastučići
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna pureća rolada
Hrskava pileća krilca
Proljetna janjetina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskavi trokuti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Velika Britanija - Pastirska pita
Bugarska pita od krumpira
Pašticada voli penne a ti mene
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brancinovo oko
Lungić s toplom salatom od šparoga
Goveđa rebarca sa zeljem
Dip od južnog voća
Tuna burger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Punjena teleća prsa
Pohani tofu s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Piletina Kiev
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Kroketi od piletine
Dječje lazanje
Pohani zamotuljci
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti na kineski način
Mini shepherd's pie
Janjetina s medom od kadulje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Marinirane srdele
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bouillabaisse
Blagdanska rolada
Pureća rolada s mlincima
Teleći savici u umaku od grejpa
Šampinjoni u palačinki
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bruskete s povrćem
Male teleće pitice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cous-cous s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini lazanje
Bakalar s krumpirom
Hrskavo pečeno pile
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Lignje na šumskom rižotu
Rižini ravioli s mozzarellom
Obojeni hamburger
Popečci od cvjetače
Gulaš od oslića i povrća
Brusketa s avokadom
Lazanje u tavi
Fish&Chips u tortilji
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke