Meni Search

Superwoman

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Orada s krumpirom i mladim lukom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Slatka patka
Piletina s kozjim sirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bakalar s krumpirom
Piletina u pivu
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski gulaš
Salata s mljevenim mesom
Hrskava pileća krilca
Pizza sirni jastučići
Lignji po gosposki
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavi trokuti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa punjena čvarcima
Proljetna janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini shepherd's pie
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Finska - Juha s lososom
Velika Britanija - Pastirska pita
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Goveđa rebarca sa zeljem
Dip od južnog voća
Rižoto s tri vrste gljiva
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Pohani tofu s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s mascarponeom
Pureća rolada s mlincima
Tjestenina fuži s tartufima
Teriyaki piletina
Šampinjoni u palačinki
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Špageti na kineski način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tuna burger
Teleći savici u umaku od grejpa
Mirisna pureća rolada
Pileći gulaš
Punjena teleća prsa
Riba u škartocu
Janjetina s medom od kadulje
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna pureća rolada
Pogača sa sardinom
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ cheeseburger
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riblji ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Srneći file na salatu
Špageti mediteraneo
Skandinavske rolice s cimetom
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pohani zamotuljci
Lazanje u tavi
Kruh od cvjetače s kurkumom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kaštelanski makaruni
Marinirane srdele
Pileći bataci s umakom od luka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramstek s povrćem
Kroketi od piletine
Energetske kuglice s kurkumom
Male teleće pitice
Rebarca s graškom
Meksička party salata
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
Brusketa s avokadom
Odresci s umakom od kupina
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
Kuglice od riže i svježeg sira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Cous-cous s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Obojeni hamburger
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dječje lazanje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s grila
Blagdanska rolada
Brudet
Popečci od cvjetače
Svinjski file s povrćem
Janjetina na padelu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljetni lungić
Roštilj s umakom Romesco
Bruskete od cvjetače
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rebarca s grilla
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina u aromatičnom omotaču
Rezanci s krušnim mrvicama
Manastirski đuveč
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Kunić na bijelo
Zlatna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Gulaš od oslića i povrća
Pašticada voli penne a ti mene
Bouillabaisse
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rižoto s dagnjama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke