Meni Search

Superwoman

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Kuglice od riže i svježeg sira
Grill vratina u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavi trokuti
Hrskavo pečeno pile
Lungić s toplom salatom od šparoga
Velika Britanija - Pastirska pita
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočni pureći ražnjići
Mini shepherd's pie
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teriyaki piletina
Špageti mediteraneo
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ cheeseburger
Male teleće pitice
Odresci u umaku s češnjakom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lazanje u tavi
Svinjski file s grila
Rezanci s krušnim mrvicama
Rebarca s graškom
Gulaš od oslića i povrća
Pita s muškatnom bundevom i makom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ljetni ražnjići
Brusketa s avokadom
Energetske kuglice s kurkumom
Pileći gulaš
Bruskete od cvjetače
Cous-cous s povrćem
Piletina Kiev
Piletina s mascarponeom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižoto s dagnjama
Lignji po gosposki
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s kozjim sirom
Riblji ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina u pivu
Meksička party salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Goveđa rebarca sa zeljem
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kroketi od piletine
Odresci s umakom od kupina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bakalar s krumpirom
Špageti na kineski način
Rebarca s grilla
Ramsteak u seksi umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Šampinjoni u palačinki
Pašticada voli penne a ti mene
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Finska - Juha s lososom
Slatka patka
Salata s mljevenim mesom
Manastirski đuveč
Brancinovo oko
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zlatna piletina
Piletina sa šafranom
Hrskava pileća krilca
Lignje na šumskom rižotu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek s povrćem
Pogača sa sardinom
Mirisna pureća rolada
Proljetna janjetina
Pizza sirni jastučići
Pohani zamotuljci
Bruskete s povrćem
Ljetni lungić
Popečci od cvjetače
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s tri vrste gljiva
Mesne okruglice na ražnjiću
Kunić na bijelo
Brudet
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dječje lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Obojeni hamburger
Bugarska pita od krumpira
Tuna burger
Sočna pureća rolada
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pureća rolada s mlincima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Punjena teleća prsa
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riba u škartocu
Bouillabaisse
Srneći file na salatu
Fish&Chips u tortilji
Marinirane srdele
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski gulaš
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski file s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Blagdanska rolada
Dip od južnog voća
Pileći bataci s umakom od luka
Rižini ravioli s mozzarellom
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina s medom od kadulje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke