Meni Search

Superwoman

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kuglice od riže i svježeg sira
Mirisna pureća rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cous-cous s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s grila
Zlatna piletina
Hrskava pileća krilca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bruskete s povrćem
Brudet
Blagdanska rolada
Riba u škartocu
Piletina u pivu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći bataci s umakom od luka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina sa šafranom
Male teleće pitice
Jabučni krumpirići s cimetom
Srneći file na salatu
Fish&Chips u tortilji
Kaštelanski makaruni
Ramstek s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Mladi krumpir s ajvarom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Tjestenina fuži s tartufima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Energetske kuglice s kurkumom
Pureća rolada s mlincima
Bouillabaisse
Skandinavske rolice s cimetom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Riblji ražnjići
Mini lazanje
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskavi trokuti
Brancinovo oko
Sočni pureći ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bruskete od cvjetače
Špageti mediteraneo
BBQ cheeseburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Janjetina s medom od kadulje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slatka patka
Pileći gulaš
Marinirane srdele
Punjena teleća prsa
Popečci od cvjetače
Pohani tofu s povrćem
Dječje lazanje
Kunić na bijelo
Ljetni ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskavo pečeno pile
Pogača sa sardinom
Ljetni lungić
Pohani zamotuljci
Sočna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s povrćem
Brusketa s avokadom
Svinjski gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Obojeni hamburger
Mesne okruglice na ražnjiću
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tuna burger
Rižini ravioli s mozzarellom
Bugarska pita od krumpira
Teriyaki piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s kozjim sirom
Lignje na šumskom rižotu
Gulaš od oslića i povrća
Odresci s umakom od kupina
Lignji po gosposki
Proljetna janjetina
Piletina u aromatičnom omotaču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Meksička party salata
Dip od južnog voća
Mini shepherd's pie
Rebarca s graškom
Rižoto s dagnjama
Grill vratina u sendviču
Velika Britanija - Pastirska pita
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bakalar s krumpirom
Piletina Kiev
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti na kineski način
Lazanje u tavi
BBQ svinjska rebarca u foliji
Manastirski đuveč
Finska - Juha s lososom
Piletina s mascarponeom
Rebarca s grilla
Janjetina na padelu
Pašticada voli penne a ti mene
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke