Meni Search

Superwoman

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Skandinavske rolice s cimetom
Male teleće pitice
Slatka patka
Svinjski gulaš
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ cheeseburger
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mladi krumpir s ajvarom
Ljetni ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Fish&Chips u tortilji
Piletina s mascarponeom
Sočna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pogača sa sardinom
Kunić na bijelo
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći gulaš
Ramsteak u seksi umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pizza sirni jastučići
Odresci u umaku s češnjakom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pureća rolada
Dip od južnog voća
Teriyaki piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Zlatna piletina
Piletina sa šafranom
Brudet
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Energetske kuglice s kurkumom
Ljetni lungić
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignji po gosposki
Rižini ravioli s mozzarellom
Rižoto s dagnjama
Kroketi od piletine
Šampinjoni u palačinki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pašticada voli penne a ti mene
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata s mljevenim mesom
Sočni pureći ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Finska - Juha s lososom
Bruskete s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Riblji ražnjići
Marinirane srdele
Jabučni krumpirići s cimetom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mini shepherd's pie
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini lazanje
Dječje lazanje
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Manastirski đuveč
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina s kozjim sirom
Pohani zamotuljci
Špageti mediteraneo
Blagdanska rolada
Meksička party salata
Punjena teleća prsa
Brownie s kajenskim paprom
Rižoto s tri vrste gljiva
Janjetina na padelu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tuna burger
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti na kineski način
Lignje na šumskom rižotu
Pureća rolada s mlincima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bruskete od cvjetače
Svinjski file s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bugarska pita od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Srneći file na salatu
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina Kiev
Rebarca s grilla
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskavo pečeno pile
Cous-cous s povrćem
Bakalar s krumpirom
Obojeni hamburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek s povrćem
Brancinovo oko
Piletina u pivu
Lazanje u tavi
Hrskavi trokuti
Odresci s umakom od kupina
Riba u škartocu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bouillabaisse
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rebarca s graškom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskava pileća krilca
Grill vratina u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Gulaš od oslića i povrća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski file s grila
Piletina u aromatičnom omotaču
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke