Meni Search

Superwoman

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Riblji ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ cheeseburger
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskavi trokuti
Šampinjoni u palačinki
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Gulaš od oslića i povrća
Bugarska pita od krumpira
Bruskete s povrćem
Špageti mediteraneo
Kuglice od riže i svježeg sira
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u pivu
Teriyaki piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina s medom od kadulje
Kaštelanski makaruni
Meksička party salata
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski gulaš
Punjena teleća prsa
Teleći odresci u umaku od višanja
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s mascarponeom
Lignji po gosposki
Pogača sa sardinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek s povrćem
Mini lazanje
Energetske kuglice s kurkumom
Obojeni hamburger
Proljetna janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci u umaku s češnjakom
Cous-cous s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Velika Britanija - Pastirska pita
Mladi krumpir s ajvarom
Slatka patka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mljevenim mesom
Kunić na bijelo
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pohani tofu s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bruskete od cvjetače
Špageti na kineski način
Popečci od cvjetače
Hrskava pileća krilca
Skandinavske rolice s cimetom
Janjetina na padelu
Dip od južnog voća
Srneći file na salatu
Brusketa s avokadom
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina sa šafranom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lazanje u tavi
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bakalar s krumpirom
Ramsteak u seksi umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileća prsa punjena čvarcima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavo pečeno pile
Piletina Kiev
Roštilj s umakom Romesco
Mini shepherd's pie
Sočna pureća rolada
Pileći gulaš
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dječje lazanje
Pureća rolada s mlincima
Pileći bataci s umakom od luka
Brudet
Zlatna piletina
Mirisna pureća rolada
Svinjski file s grila
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Manastirski đuveč
Lungić s toplom salatom od šparoga
Finska - Juha s lososom
Mesne okruglice na ražnjiću
Kroketi od piletine
Marinirane srdele
Bouillabaisse
Pizza sirni jastučići
Lignje na šumskom rižotu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rebarca s grilla
Rižini ravioli s mozzarellom
Rižoto s dagnjama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Riba u škartocu
Pohani zamotuljci
Brancinovo oko
Piletina s kozjim sirom
Male teleće pitice
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s graškom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Blagdanska rolada
Ljetni lungić
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tuna burger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pašticada voli penne a ti mene
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke