Meni Search

Superwoman

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pogača sa sardinom
Teriyaki piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina Kiev
Marinirane srdele
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižini ravioli s mozzarellom
Gulaš od oslića i povrća
Skandinavske rolice s cimetom
Dip od južnog voća
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pizza sirni jastučići
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini lazanje
Rebarca s graškom
Rižoto s tri vrste gljiva
Srneći file na salatu
Brownie s kajenskim paprom
Energetske kuglice s kurkumom
Mini shepherd's pie
Piletina u pivu
Fish&Chips u tortilji
Šampinjoni u palačinki
Brusketa s avokadom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Odresci u umaku s češnjakom
Sočni pureći ražnjići
Manastirski đuveč
Rebarca s grilla
Meksička party salata
Ramstek s povrćem
Finska - Juha s lososom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Tuna burger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slatka patka
Pohani zamotuljci
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brudet
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ljetni lungić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina na padelu
Kuglice od riže i svježeg sira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskavi trokuti
Salata s mljevenim mesom
Hrskava pileća krilca
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Odresci s umakom od kupina
Brancinovo oko
Bouillabaisse
Goveđa rebarca sa zeljem
Riba u škartocu
Pašticada voli penne a ti mene
Svinjski file s grila
Mirisna pureća rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Blagdanska rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Bruskete s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Kroketi od piletine
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zlatna piletina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileći bataci s umakom od luka
Male teleće pitice
Bugarska pita od krumpira
Lazanje u tavi
Lignji po gosposki
BBQ cheeseburger
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pohani tofu s povrćem
Punjena teleća prsa
Piletina s mascarponeom
Teleći savici u umaku od grejpa
Cous-cous s povrćem
Ljetni ražnjići
Bakalar s krumpirom
Piletina sa šafranom
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto s dagnjama
Lignje na šumskom rižotu
Proljetna janjetina
Kunić na bijelo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bruskete od cvjetače
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kaštelanski makaruni
Špageti mediteraneo
Janjetina s medom od kadulje
Obojeni hamburger
Dječje lazanje
Sočna pureća rolada
Popečci od cvjetače
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s kozjim sirom
Špageti na kineski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći gulaš
Svinjski gulaš
Mladi krumpir s ajvarom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Riblji ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći odresci u umaku od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke