Meni Search

Superwoman

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Mini shepherd's pie
Piletina u pivu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brancinovo oko
Riblji ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s graškom
Brudet
Pileći bataci s umakom od luka
Marinirane srdele
Šampinjoni u palačinki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti na kineski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Kaštelanski makaruni
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Manastirski đuveč
Teriyaki piletina
Bakalar s krumpirom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina Kiev
Mirisna pureća rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći savici u umaku od grejpa
Riba u škartocu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bruskete od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Dječje lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bouillabaisse
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
Srneći file na salatu
Proljetna janjetina
Salata s mljevenim mesom
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočni pureći ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Ljetni ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Popečci od cvjetače
Kroketi od piletine
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
Finska - Juha s lososom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignji po gosposki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rebarca s grilla
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lazanje u tavi
Punjena teleća prsa
Ramstek s povrćem
Svinjski gulaš
Ljetni lungić
Gulaš od oslića i povrća
Hrskavo pečeno pile
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Slatka patka
Roštilj s umakom Romesco
Rižini ravioli s mozzarellom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Cous-cous s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Pileća prsa punjena čvarcima
Dip od južnog voća
Pileći gulaš
Svinjski file s grila
Rižoto s tri vrste gljiva
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ cheeseburger
Rižoto s dagnjama
Pohani zamotuljci
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina s medom od kadulje
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s mascarponeom
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Energetske kuglice s kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice na ražnjiću
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci s umakom od kupina
Mini lazanje
Obojeni hamburger
Male teleće pitice
Velika Britanija - Pastirska pita
Kolinjsko zelje s frišketinom
Blagdanska rolada
Janjetina na padelu
Pogača sa sardinom
Sočna pureća rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskava pileća krilca
Piletina s kozjim sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Bruskete s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavi trokuti
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Špageti mediteraneo
Zlatna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Tuna burger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke