Meni Search

Superwoman

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Mini shepherd's pie
Pohani tofu s povrćem
Hrskava pileća krilca
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kroketi od piletine
Teriyaki piletina
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramstek s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Blagdanska rolada
Gulaš od oslića i povrća
Pileći bataci s umakom od luka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brudet
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Punjena teleća prsa
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Šampinjoni u palačinki
Rezanci s krušnim mrvicama
Finska - Juha s lososom
Piletina sa šafranom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bouillabaisse
Srneći file na salatu
Bakalar s krumpirom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskavi trokuti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bruskete s povrćem
Meksička party salata
Rižini ravioli s mozzarellom
Špageti na kineski način
Brancinovo oko
Pita s muškatnom bundevom i makom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mirisna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Zlatna piletina
Odresci s umakom od kupina
Riblji ražnjići
Tuna burger
Lignji po gosposki
Dip od južnog voća
Pileća prsa punjena čvarcima
Tjestenina fuži s tartufima
Bruskete od cvjetače
Piletina u pivu
Mini lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižoto s tri vrste gljiva
Brownie s kajenskim paprom
Skandinavske rolice s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski file s grila
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina s medom od kadulje
Cous-cous s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni lungić
Piletina s mascarponeom
Dječje lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Ljetni ražnjići
Piletina Kiev
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riba u škartocu
Janjetina na padelu
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti mediteraneo
Lungić s toplom salatom od šparoga
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kunić na bijelo
Rebarca s graškom
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ cheeseburger
Slatka patka
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Energetske kuglice s kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Hrskavo pečeno pile
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Marinirane srdele
Odresci u umaku s češnjakom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižoto s dagnjama
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski gulaš
Kuglice od riže i svježeg sira
Male teleće pitice
Popečci od cvjetače
Lazanje u tavi
Fish&Chips u tortilji
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileći gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Obojeni hamburger
Pureća rolada s mlincima
Proljetna janjetina
Kaštelanski makaruni
Pohani zamotuljci
Pašticada voli penne a ti mene
Rebarca s grilla
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pogača sa sardinom
Sočna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pizza sirni jastučići
Piletina s kozjim sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada sastojke izvrnemo na nov način ove kuglice mljevenog mesa pomiješane s kockicama paprike dovest će isproban okus do novog jela.

Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
100 g svježe crvene paprike
500 g miješanog mljevenog mesa
60 ml maslinova ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Pelat Podravka (400 g)
100 ml Passate Podravka
Suhi origano Podravka
Suhi bosiljak Podravka
1 žličica Vegete
1 žličica šećera
Crni mljeveni papar Podravka
50 ml suhog bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  • 2 Papriku narežite na sitne kocke. Mesu dodajte papriku, pripremljeni Fant i dobro promiješajte. Od smjese oblikujte kuglice.
  • 3 Na tri žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, a kad pozlati, dodajte mu protisnuti češnjak i zdrobljene pelate.
  • 4 Dodajte zatim pasiranu rajčicu, malo origana i bosiljka, Vegetu, šećer, papar i bijelo vino. Pirjajte 10 minuta da dobijete umak.
  • 5 U međuvremenu na zagrijanom ulju u tavici popecite pripremljene kuglice da se zapeku izvana (porumene). Napola gotove okruglice stavite u umak, prekrijte posudu i pirjajte na laganoj vatri još 20-ak minuta.

Savjet

Umjesto paprike, u kuglice možete dodati naribane ocijeđene tikvice.

Posluživanje

Okruglice s umakom poslužite preko kuhane tjestenine i po želji pospite parmezanom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke