Meni Search

Gladan kao vuk

Mesne okruglice u umaku

Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Vratina s roštilja
Španjolski migas s bundevom
Odresci u paketiću
Pureća rolada s mlincima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Slatki lungić
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci s umakom od kupina
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina s bižima
Punjena pečenka u vinu
Slatko twist pile
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Lazanje u tavi
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Sočna rebarca
Pileća prsa iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantni gulaš
Pileća prsa s crnim tartufom
Puretina s jabukom iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Miješani grill
Kotlovina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti s tikvicama
Svinjski kotleti s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Ciganski odrezak
Mediteranski kruščić s lovorom
Janjetina na padelu
Slasni BBQ burgeri
Pureći hamburger
Vegetarijanski čips
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrenovke u panceti
Ramstek s povrćem
Pašticada s njokima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sarma sa suhim mesom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Neobične punjene paprike
Mesna rolada u tijestu
Patka s mlincima
Quiche od bundeve, sira i luka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Punjeni kelj s plodovima mora
Ramsteak u seksi umaku
Povrtni lonac
Sočna Wellington pečenka
Svinjski medaljoni s kestenima
Fish&Chips u tortilji
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Polpete od oslića
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina u egzotičnom umaku
Obojeni hamburger
Biftek rolice
Medeni teleći kotleti
Fino varivo v loncu
Krumpiri u kaputiću od pancete
Tuna burger
Piletina s nadjevom od ajvara
Gorički povrtni lonac
Macho hamburger
Piletina u pivu
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Pileća prsa punjena čvarcima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Svinjski gulaš
Varivo od kelja i teletine
Kuhana govedina s umakom od hrena
Meso u woku na indonezijski način
Rebarca s grilla
Govedina s lukom
Fino začinjena piletina
Pizza sirni jastučići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Pileća krilca s roštilja
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teletina s pirjanim povrćem
Tortilje pikant
Harrisa janjetina s limunom
Velika Britanija - Pastirska pita
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Poslužite mesne okruglice u umaku preko kuhanih špageta i pospite narezanim svježim bosiljkom i uživajte u maštovitom jelu.

Sastojci

400 mljevenog mesa (miješana teletina i svinjetina)
1 jaje
60 g luka
2 protisnuta češnja češnjaka
1 žlica krušne mrvice
Crni papar mljeveni Podravka
sol
¼ žličice Timijan sušeni Podravka
1 žličica Vegete
Za umak:
3 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
100 ml Passate Podravka
100 ml crnog vina
1 žličica šećera
sol
¼ žličice Chilija u prahu Podravka
1 Goveđi temeljac s ekstra povrćem Podravka
svježi bosiljak
400 g Spaghetta Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Mesu dodajte jaje, sitno nasjeckani luk, češnjak, krušne mrvice, papar, timijan, Vegetu i malo soli. Dobro promiješajte i smjesu ostavite stajati 20 minuta u hladnjaku da se sastojci povežu
  • 2 Od smjese formirajte okruglice i posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.
  • 3 Na zagrijano ulje stavite protisnuti češnjak i ulijte sjeckanu rajčicu. Pirjajte na laganoj vatri 10 minuta pa dodajte passatu, vino, šećer, chilli i goveđi temeljac.
  • 4 Nastavite pirjati da dobijete umak te po potrebi posolite. U gotov umak umiješajte mesne okruglice.

Savjet

Okruglice mogu biti veličine oraha ili veće i o tome ovisi dužina pečenja.

Posluživanje

Poslužite mesne okruglice u umaku preko kuhanih špageta i pospite narezanim svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke