Meni Search

Gladan kao vuk

Mesne okruglice u umaku

BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileća prsa punjena čvarcima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Medeni teleći kotleti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pizza sirni jastučići
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina na padelu
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina u egzotičnom umaku
Fino začinjena piletina
Mladi krumpir s ajvarom
Pureći hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Glazirana patka s umakom od jabuka
Janjetina s medom od kadulje
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Macho hamburger
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Ramstek s povrćem
Sočna Wellington pečenka
Slatko twist pile
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesna rolada u tijestu
Gorički povrtni lonac
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Rebarca s grilla
Piletina s nadjevom od ajvara
Teletina s pirjanim povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Skandinavske rolice s cimetom
Obojeni hamburger
Odresci s umakom od kupina
Špageti s tikvicama
Puretina s jabukom iz pećnice
Sočna rebarca
Fish&Chips u tortilji
Sarma sa suhim mesom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tuna burger
Slasni BBQ burgeri
Biftek rolice
Pašticada s njokima
Hrenovke u panceti
Pikantni gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Punjena pečenka u vinu
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina u aromatičnom omotaču
Lazanje u tavi
Meso u woku na indonezijski način
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Kuhano meso s umakom od hrena
Polpete od oslića
Vratina s roštilja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Patka s mlincima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Vegetarijanski čips
Quiche od bundeve, sira i luka
Varivo od kelja i teletine
Pileća prsa s crnim tartufom
Piletina u pivu
Miješani grill
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Ciganski odrezak
Slatki lungić
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Krumpiri u kaputiću od pancete
Svinjski kotleti s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa iz pećnice
Harrisa janjetina s limunom
Španjolski migas s bundevom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kuhana govedina s umakom od hrena
Neobične punjene paprike
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Svinjski medaljoni s kestenima
Govedina s lukom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Tortilje pikant
Pileća krilca s roštilja
Fino varivo v loncu
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ramsteak u seksi umaku
Odresci u paketiću
Svinjski gulaš
Punjeni kelj s plodovima mora
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Povrtni lonac
Kotlovina
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Janjetina s bižima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Poslužite mesne okruglice u umaku preko kuhanih špageta i pospite narezanim svježim bosiljkom i uživajte u maštovitom jelu.

Sastojci

400 mljevenog mesa (miješana teletina i svinjetina)
1 jaje
60 g luka
2 protisnuta češnja češnjaka
1 žlica krušne mrvice
Crni papar mljeveni Podravka
sol
¼ žličice Timijan sušeni Podravka
1 žličica Vegete
Za umak:
3 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
100 ml Passate Podravka
100 ml crnog vina
1 žličica šećera
sol
¼ žličice Chilija u prahu Podravka
1 Goveđi temeljac s ekstra povrćem Podravka
svježi bosiljak
400 g Spaghetta Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Mesu dodajte jaje, sitno nasjeckani luk, češnjak, krušne mrvice, papar, timijan, Vegetu i malo soli. Dobro promiješajte i smjesu ostavite stajati 20 minuta u hladnjaku da se sastojci povežu
  • 2 Od smjese formirajte okruglice i posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.
  • 3 Na zagrijano ulje stavite protisnuti češnjak i ulijte sjeckanu rajčicu. Pirjajte na laganoj vatri 10 minuta pa dodajte passatu, vino, šećer, chilli i goveđi temeljac.
  • 4 Nastavite pirjati da dobijete umak te po potrebi posolite. U gotov umak umiješajte mesne okruglice.

Savjet

Okruglice mogu biti veličine oraha ili veće i o tome ovisi dužina pečenja.

Posluživanje

Poslužite mesne okruglice u umaku preko kuhanih špageta i pospite narezanim svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke