Meni Search

Okrećem novi list

Mesne okruglice u umaku

Sočna Wellington pečenka
Uzbudljivi kolač od blitve
Pirjani kunić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Žuti medaljoni
Salata od quinoe i povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grčka seljačka salata
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brusketa s avokadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje punjene crvenim radićem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina s mascarponeom
Rolice od blitve
Povrtni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Fina pikantna piletina
Njemačka - Jetrica s jabukama
Polupunjene paprike
Čarobni štapići
Zlatna piletina
Vege odresci s marinadom
Juha od bundeve s jabukom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Uskršnja šunka na zabavan način
Sočna pureća rolada
Voćna juha od višanja
Rižoto na španjolski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Kuglice od riže i svježeg sira
Grill povrće na salatu
Rižoto s tunom
Pileći gulaš
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ražnjići od lososa
Pečena piletina s limunom
Marokanska salata s cous-cousom
Španjolski migas s bundevom
Proljetno meso i povrće iz woka
Rosti
Palačinke s nadjevom od riže
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Bruskete od cvjetače
Bugarska pita od krumpira
Pileća prsa iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Kozice s rižom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Caponata alla Podravka
Lignje i tikvice na štapiću
Oslić s maslinama
Mesne okruglice
Polpete od slanutka s kurkumom
Juha od cvjetače i camemberta
Mediteranski špageti
Mini lazanje
Sočna aromatična torta
Vegetina enchilada
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pohani tofu s povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Pileći bataci s umakom od luka
Ljubavne šurlice
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Male teleće pitice
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mora
Piletina s pistacijama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Govedina s lukom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Cous-cous s povrćem
Zapečena ricotta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto tortice
Kineska juha s račićima i gljivama
Janjetina na padelu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Crveno ljetno varivo
Raskošna ljetna tava
Tagliatelle s pečenim povrćem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Špageti na kineski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Juha od rikule i račića
Papreni tart s marelicama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Senf s paprikama
Empanade s pestom
Popečci od bulgura s umakom
Zimski punč
Tjestenina fuži s tartufima
Zabavni kineski ravioli
Popečci od cvjetače
Prilog od prokulica
Salata od tune i povrća
Salata u košaricama od parmezana
Čudotvorni čaj za detoks
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohane paprike
Kruh od cvjetače s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Mirisni prilog iz pećnice
Krumpir u košuljici
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Prežgana juha
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Savici sa špinatom i satricom od sira
Sočna rebarca
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pohana skuta
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kaštelanski makaruni
Belgija - Salade Liégeoise
Rolice od soma
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Poslužite mesne okruglice u umaku preko kuhanih špageta i pospite narezanim svježim bosiljkom i uživajte u maštovitom jelu.

Sastojci

400 mljevenog mesa (miješana teletina i svinjetina)
1 jaje
60 g luka
2 protisnuta češnja češnjaka
1 žlica krušne mrvice
Crni papar mljeveni Podravka
sol
¼ žličice Timijan sušeni Podravka
1 žličica Vegete
Za umak:
3 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
100 ml Passate Podravka
100 ml crnog vina
1 žličica šećera
sol
¼ žličice Chilija u prahu Podravka
1 Goveđi temeljac s ekstra povrćem Podravka
svježi bosiljak
400 g Spaghetta Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Mesu dodajte jaje, sitno nasjeckani luk, češnjak, krušne mrvice, papar, timijan, Vegetu i malo soli. Dobro promiješajte i smjesu ostavite stajati 20 minuta u hladnjaku da se sastojci povežu
  • 2 Od smjese formirajte okruglice i posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.
  • 3 Na zagrijano ulje stavite protisnuti češnjak i ulijte sjeckanu rajčicu. Pirjajte na laganoj vatri 10 minuta pa dodajte passatu, vino, šećer, chilli i goveđi temeljac.
  • 4 Nastavite pirjati da dobijete umak te po potrebi posolite. U gotov umak umiješajte mesne okruglice.

Savjet

Okruglice mogu biti veličine oraha ili veće i o tome ovisi dužina pečenja.

Posluživanje

Poslužite mesne okruglice u umaku preko kuhanih špageta i pospite narezanim svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke