Meni Search

Okrećem novi list

Mesne okruglice u umaku

Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Brusketa s avokadom
Govedina s lukom
Marokanska salata s cous-cousom
Juha od rikule i račića
Proljetno meso i povrće iz woka
Zapečena ricotta
Sočna aromatična torta
Čudotvorni čaj za detoks
Kozice s rižom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Bruskete od cvjetače
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kineska juha s račićima i gljivama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Polupunjene paprike
Rižoto na španjolski način
Grill povrće na salatu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kuglice od riže i svježeg sira
Grčka seljačka salata
Popečci od cvjetače
Juha od bundeve s jabukom
Tjestenina fuži s tartufima
Rolice od blitve
Mirisni prilog iz pećnice
Salata s neobičnim preljevom
Sočna pureća rolada
Salata od quinoe i povrća
Mesne okruglice
Voćna juha od višanja
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rižoto s tunom
Čarobni štapići
Mini lazanje
Cous-cous s povrćem
Pohane paprike
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Španjolski migas s bundevom
Vegetina enchilada
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Janjetina na padelu
Pirjani kunić
Piletina s mascarponeom
Povrtni ražnjići
Tagliatelle s pečenim povrćem
Zlatna piletina
Salata u košaricama od parmezana
Salata od pečene rotkvice sa medom
Špageti na kineski način
Senf s paprikama
Belgija - Salade Liégeoise
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Palačinke s nadjevom od riže
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Uzbudljivi kolač od blitve
Ražnjići od lososa
Empanade s pestom
Rižoto tortice
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s mora
Piletina s pistacijama
Rolice od soma
Bugarska pita od krumpira
Zimski punč
Sočna rebarca
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna Wellington pečenka
Lignje i tikvice na štapiću
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rosti
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Njemačka - Jetrica s jabukama
Salata od tune i povrća
Uskršnja šunka na zabavan način
Kaštelanski makaruni
Raskošna ljetna tava
Polpete od slanutka s kurkumom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Papreni tart s marelicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Oslić s maslinama
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Krumpir u košuljici
Prežgana juha
Lignje na šumskom rižotu
Žuti medaljoni
Juha od cvjetače i camemberta
Vege odresci s marinadom
Zabavni kineski ravioli
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Male teleće pitice
Crveno ljetno varivo
Pohana skuta
Prilog od prokulica
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Popečci od bulgura s umakom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileća prsa iz pećnice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Pečena piletina s limunom
Ljubavne šurlice
Lignje punjene crvenim radićem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći gulaš
Fina pikantna piletina
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Caponata alla Podravka
Mediteranski špageti
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Poslužite mesne okruglice u umaku preko kuhanih špageta i pospite narezanim svježim bosiljkom i uživajte u maštovitom jelu.

Sastojci

400 mljevenog mesa (miješana teletina i svinjetina)
1 jaje
60 g luka
2 protisnuta češnja češnjaka
1 žlica krušne mrvice
Crni papar mljeveni Podravka
sol
¼ žličice Timijan sušeni Podravka
1 žličica Vegete
Za umak:
3 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
100 ml Passate Podravka
100 ml crnog vina
1 žličica šećera
sol
¼ žličice Chilija u prahu Podravka
1 Goveđi temeljac s ekstra povrćem Podravka
svježi bosiljak
400 g Spaghetta Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Mesu dodajte jaje, sitno nasjeckani luk, češnjak, krušne mrvice, papar, timijan, Vegetu i malo soli. Dobro promiješajte i smjesu ostavite stajati 20 minuta u hladnjaku da se sastojci povežu
  • 2 Od smjese formirajte okruglice i posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.
  • 3 Na zagrijano ulje stavite protisnuti češnjak i ulijte sjeckanu rajčicu. Pirjajte na laganoj vatri 10 minuta pa dodajte passatu, vino, šećer, chilli i goveđi temeljac.
  • 4 Nastavite pirjati da dobijete umak te po potrebi posolite. U gotov umak umiješajte mesne okruglice.

Savjet

Okruglice mogu biti veličine oraha ili veće i o tome ovisi dužina pečenja.

Posluživanje

Poslužite mesne okruglice u umaku preko kuhanih špageta i pospite narezanim svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke