Meni Search

Okrećem novi list

Mesne okruglice u umaku

Marokanska salata od krumpira i mrkve
Uzbudljivi kolač od blitve
Male teleće pitice
Pečena piletina s limunom
Vegetina enchilada
Raskošna ljetna tava
Velika Britanija - Pastirska pita
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Juha od bundeve s jabukom
Senf s paprikama
Grill povrće na salatu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata s neobičnim preljevom
Govedina s lukom
Rižoto na španjolski način
Ljubavne šurlice
Povrtni ražnjići
Voćna juha od višanja
Fina pikantna piletina
Zimski punč
Španjolski migas s bundevom
Pohane paprike
Lignje punjene crvenim radićem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kaštelanski makaruni
Polpete od slanutka s kurkumom
Rolice od soma
Belgija - Salade Liégeoise
Uskršnja šunka na zabavan način
Oslić s maslinama
Mediteranski špageti
Pileći gulaš
Zlatna piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Sočna rebarca
Čudotvorni čaj za detoks
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Caponata alla Podravka
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Bruskete od cvjetače
Prežgana juha
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Empanade s pestom
Rižoto tortice
Sočna pureća rolada
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Pohana skuta
Salata od pečene rotkvice sa medom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Zapečena ricotta
Crveno ljetno varivo
Salata u košaricama od parmezana
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata s mora
Brusketa s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Cous-cous s povrćem
Prilog od prokulica
Roštilj s umakom Romesco
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Palačinke s nadjevom od riže
Juha od rikule i račića
Lignje na šumskom rižotu
Proljetno meso i povrće iz woka
Kuglice od riže i svježeg sira
Kozice s rižom
Salata od quinoe i povrća
Tjestenina fuži s tartufima
Pileća prsa iz pećnice
Salata od tune i povrća
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Piletina s pistacijama
Pohani tofu s povrćem
Mirisni prilog iz pećnice
Sočna Wellington pečenka
Zabavni kineski ravioli
Žuti medaljoni
Juha od cvjetače i camemberta
Janjetina na padelu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rolice od blitve
Kruh od cvjetače s kurkumom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rižini ravioli s mozzarellom
Popečci od bulgura s umakom
Mini lazanje
Sočna aromatična torta
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti na kineski način
Papreni tart s marelicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od lososa
Bugarska pita od krumpira
Marokanska salata s cous-cousom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Popečci od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Grčka seljačka salata
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pirjani kunić
Čarobni štapići
Mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Rižoto s tunom
Krumpir u košuljici
Pita s muškatnom bundevom i makom
Goveđa rebarca sa zeljem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje i tikvice na štapiću
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Polupunjene paprike
Kineska juha s račićima i gljivama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rosti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Poslužite mesne okruglice u umaku preko kuhanih špageta i pospite narezanim svježim bosiljkom i uživajte u maštovitom jelu.

Sastojci

400 mljevenog mesa (miješana teletina i svinjetina)
1 jaje
60 g luka
2 protisnuta češnja češnjaka
1 žlica krušne mrvice
Crni papar mljeveni Podravka
sol
¼ žličice Timijan sušeni Podravka
1 žličica Vegete
Za umak:
3 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
100 ml Passate Podravka
100 ml crnog vina
1 žličica šećera
sol
¼ žličice Chilija u prahu Podravka
1 Goveđi temeljac s ekstra povrćem Podravka
svježi bosiljak
400 g Spaghetta Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Mesu dodajte jaje, sitno nasjeckani luk, češnjak, krušne mrvice, papar, timijan, Vegetu i malo soli. Dobro promiješajte i smjesu ostavite stajati 20 minuta u hladnjaku da se sastojci povežu
  • 2 Od smjese formirajte okruglice i posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.
  • 3 Na zagrijano ulje stavite protisnuti češnjak i ulijte sjeckanu rajčicu. Pirjajte na laganoj vatri 10 minuta pa dodajte passatu, vino, šećer, chilli i goveđi temeljac.
  • 4 Nastavite pirjati da dobijete umak te po potrebi posolite. U gotov umak umiješajte mesne okruglice.

Savjet

Okruglice mogu biti veličine oraha ili veće i o tome ovisi dužina pečenja.

Posluživanje

Poslužite mesne okruglice u umaku preko kuhanih špageta i pospite narezanim svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke