Meni Search

Okrećem novi list

Mesne okruglice u umaku

Male teleće pitice
Palačinke s nadjevom od riže
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna aromatična torta
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zapečena ricotta
Vege odresci s marinadom
Voćna juha od višanja
Popečci od bulgura s umakom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Španjolski migas s bundevom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Salata od tune i povrća
Raskošna ljetna tava
Sočna pureća rolada
Govedina s lukom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Polpete od slanutka s kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Oslić s maslinama
Rosti
Piletina s mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Čarobni štapići
Špageti na kineski način
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lignje na šumskom rižotu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Janjetina na padelu
Lignje i tikvice na štapiću
Bruskete od cvjetače
Kozice s rižom
Rižini ravioli s mozzarellom
Ramsteak u seksi umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s pistacijama
Proljetno meso i povrće iz woka
Vegetina enchilada
Salata od pečene rotkvice sa medom
Popečci od cvjetače
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohana skuta
Pohani tofu s povrćem
Mini lazanje
Rižoto s tunom
Prežgana juha
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Salata od quinoe i povrća
Sočna rebarca
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Čudotvorni čaj za detoks
Kruh od cvjetače s kurkumom
Senf s paprikama
Velika Britanija - Pastirska pita
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kineska juha s račićima i gljivama
Kaštelanski makaruni
Juha od rikule i račića
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto na španjolski način
Pileća prsa iz pećnice
Empanade s pestom
Lignje punjene crvenim radićem
Brusketa s avokadom
Mediteranski špageti
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Juha od bundeve s jabukom
Povrtni ražnjići
Rolice od soma
Fina pikantna piletina
Sočna Wellington pečenka
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Žuti medaljoni
Savici sa špinatom i satricom od sira
Ljubavne šurlice
Tjestenina fuži s tartufima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata s neobičnim preljevom
Rižoto tortice
Roštilj s umakom Romesco
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Bugarska pita od krumpira
Crveno ljetno varivo
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Goveđa rebarca sa zeljem
Pečena piletina s limunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ražnjići od lososa
Grčka seljačka salata
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pileći gulaš
Caponata alla Podravka
Belgija - Salade Liégeoise
Salata s mora
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rolice od blitve
Marokanska salata s cous-cousom
Zlatna piletina
Salata u košaricama od parmezana
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Prilog od prokulica
Pirjani kunić
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pohane paprike
Papreni tart s marelicama
Uskršnja šunka na zabavan način
Cous-cous s povrćem
Mirisni prilog iz pećnice
Polupunjene paprike
Grill povrće na salatu
Juha od cvjetače i camemberta
Zimski punč
Krumpir u košuljici
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Poslužite mesne okruglice u umaku preko kuhanih špageta i pospite narezanim svježim bosiljkom i uživajte u maštovitom jelu.

Sastojci

400 mljevenog mesa (miješana teletina i svinjetina)
1 jaje
60 g luka
2 protisnuta češnja češnjaka
1 žlica krušne mrvice
Crni papar mljeveni Podravka
sol
¼ žličice Timijan sušeni Podravka
1 žličica Vegete
Za umak:
3 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
100 ml Passate Podravka
100 ml crnog vina
1 žličica šećera
sol
¼ žličice Chilija u prahu Podravka
1 Goveđi temeljac s ekstra povrćem Podravka
svježi bosiljak
400 g Spaghetta Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Mesu dodajte jaje, sitno nasjeckani luk, češnjak, krušne mrvice, papar, timijan, Vegetu i malo soli. Dobro promiješajte i smjesu ostavite stajati 20 minuta u hladnjaku da se sastojci povežu
  • 2 Od smjese formirajte okruglice i posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.
  • 3 Na zagrijano ulje stavite protisnuti češnjak i ulijte sjeckanu rajčicu. Pirjajte na laganoj vatri 10 minuta pa dodajte passatu, vino, šećer, chilli i goveđi temeljac.
  • 4 Nastavite pirjati da dobijete umak te po potrebi posolite. U gotov umak umiješajte mesne okruglice.

Savjet

Okruglice mogu biti veličine oraha ili veće i o tome ovisi dužina pečenja.

Posluživanje

Poslužite mesne okruglice u umaku preko kuhanih špageta i pospite narezanim svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke