Meni Search

Okrećem novi list

Mesne okruglice u umaku

Zapečena ricotta
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Povrtni ražnjići
Kozice s rižom
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete od cvjetače
Popečci od bulgura s umakom
Juha od bundeve s jabukom
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od lososa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Polupunjene paprike
Pileći gulaš
Male teleće pitice
Rižini ravioli s mozzarellom
Vegetina enchilada
Belgija - Salade Liégeoise
Pileća prsa iz pećnice
Lignje punjene crvenim radićem
Lignje na šumskom rižotu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bugarska pita od krumpira
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Vege odresci s marinadom
Brusketa s avokadom
Salata od quinoe i povrća
Zabavni kineski ravioli
Caponata alla Podravka
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Zimski punč
Mediteranski špageti
Senf s paprikama
Sočna Wellington pečenka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rolice od blitve
Španjolski migas s bundevom
Juha od rikule i račića
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Grill povrće na salatu
Popečci od cvjetače
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Prilog od prokulica
Proljetno meso i povrće iz woka
Mini lazanje
Kineska juha s račićima i gljivama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Zlatna piletina
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Tjestenina fuži s tartufima
Papreni tart s marelicama
Ramsteak u seksi umaku
Govedina s lukom
Lignje i tikvice na štapiću
Pohani tofu s povrćem
Palačinke s nadjevom od riže
Voćna juha od višanja
Rosti
Žuti medaljoni
Goveđa rebarca sa zeljem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fina pikantna piletina
Oslić s maslinama
Salata s mora
Salata od tune i povrća
Mirisni prilog iz pećnice
Salata s neobičnim preljevom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Čarobni štapići
Pohana skuta
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Crveno ljetno varivo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti na kineski način
Juha od cvjetače i camemberta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Cous-cous s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Čudotvorni čaj za detoks
Kruh od cvjetače s kurkumom
Grčka seljačka salata
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Krumpir u košuljici
Janjetina na padelu
Piletina s pistacijama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Kuglice od riže i svježeg sira
Raskošna ljetna tava
Rižoto na španjolski način
Uskršnja šunka na zabavan način
Sočna pureća rolada
Polpete od slanutka s kurkumom
Kaštelanski makaruni
Rižoto tortice
Empanade s pestom
Pileći bataci s umakom od luka
Pirjani kunić
Njemačka - Jetrica s jabukama
Marokanska salata s cous-cousom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Sočna rebarca
Pohane paprike
Pečena piletina s limunom
Rižoto s tunom
Piletina s mascarponeom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Ljubavne šurlice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Sočna aromatična torta
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Salata u košaricama od parmezana
Prežgana juha
Rolice od soma
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Poslužite mesne okruglice u umaku preko kuhanih špageta i pospite narezanim svježim bosiljkom i uživajte u maštovitom jelu.

Sastojci

400 mljevenog mesa (miješana teletina i svinjetina)
1 jaje
60 g luka
2 protisnuta češnja češnjaka
1 žlica krušne mrvice
Crni papar mljeveni Podravka
sol
¼ žličice Timijan sušeni Podravka
1 žličica Vegete
Za umak:
3 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
100 ml Passate Podravka
100 ml crnog vina
1 žličica šećera
sol
¼ žličice Chilija u prahu Podravka
1 Goveđi temeljac s ekstra povrćem Podravka
svježi bosiljak
400 g Spaghetta Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Mesu dodajte jaje, sitno nasjeckani luk, češnjak, krušne mrvice, papar, timijan, Vegetu i malo soli. Dobro promiješajte i smjesu ostavite stajati 20 minuta u hladnjaku da se sastojci povežu
  • 2 Od smjese formirajte okruglice i posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.
  • 3 Na zagrijano ulje stavite protisnuti češnjak i ulijte sjeckanu rajčicu. Pirjajte na laganoj vatri 10 minuta pa dodajte passatu, vino, šećer, chilli i goveđi temeljac.
  • 4 Nastavite pirjati da dobijete umak te po potrebi posolite. U gotov umak umiješajte mesne okruglice.

Savjet

Okruglice mogu biti veličine oraha ili veće i o tome ovisi dužina pečenja.

Posluživanje

Poslužite mesne okruglice u umaku preko kuhanih špageta i pospite narezanim svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke