Meni Search

Ful nabrijana

Mesne okruglice

Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kunić na bijelo
Meso s repom
Špageti s ribom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grdobina s povrćem
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Marinirana piletina s roštilja
Uzbudljivi kolač od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Irska janjetina
Zlatna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fileti lososa u finom umaku
Bugarska pita od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Miješani grill
Proljetna janjetina
Mini lazanje
Turske pizze
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina na kijevski način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisna pečenka
Fish&Chips u tortilji
Čarobna ljetna piletina
Lignje s manistrom u škartocu
Fini gulaš od gljiva
Kobasica u pivu i pecivu
Lignje na šumskom rižotu
Ossobuco
Viška pogača
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill vratina u sendviču
Odresci u umaku s češnjakom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ramsteak u seksi umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjevene lignje
Pohani tofu s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rajčica s kukuruzom
Pirjani kunić
Voćna juha od višanja
Belgija - Salade Liégeoise
Ražnjići od lososa
Lignje s povrćem i smokvama
Mediteranski kruščić s lovorom
Pogača sa sardinom
Lungić u sendviču
Manastirski đuveč
Piletina sa šafranom
Kaštelanski makaruni
Povrtni lonac
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grickalica slanutak iz pećnice
Sendvič s avokadom
Aromatizirani kruh
Fina pikantna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata s mora
Mediteranski špageti
Pečena piletina s limunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskava pileća krilca
Proljetno meso i povrće iz woka
Odresci od morskog psa
Pizza sirni jastučići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata od liganja
Piletina laganini
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brancinovo oko
Povrtni ražnjići
Janjetina na padelu
Delikatesna junetina na češki
Urbana pola
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Šampinjoni u palačinki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lazanje s lignjama
Riba u bijelom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina Kiev
Grill povrće na salatu
Krem juha od tikvica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rezanci s krušnim mrvicama
Vege odresci s marinadom
Lungić s povrćem
Blagdanska rolada
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Račići na posteljici od povrća
Rolice od blitve
Popečci od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mini shepherd's pie
Sočna rebarca
Lagana sarma
Svinjski file s povrćem
Prežgana juha
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći odresci u umaku od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza s tunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavi trokuti
Umak od limete (Molho de limao)
Zabavni kineski ravioli
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kroketi od piletine
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hlebinska i pretepena juha
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečene mesne kuglice poslužite s kuhanim batatom ili krumpirom i uživajte u laganom mesnom obroku.

Sastojci

700 g miješanog mljevenog mesa (govedina, svinjetina)
100 g luka
3 kriške tosta
1 jaje
50 ml mlijeka
200 ml vrhnja za kuhanje
100 ml bijelog vina
50 g maslaca
25 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica Senfa Rustica Podravka
2 žličice Pesta rosso Podravka
2 žlice kapara
½ vezice peršina
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 U 1,5 l kipuće vode stavite povrtni temeljac, promiješajte i pustite da kuha na laganoj vatri. Meso stavite u posudu, pa mu dodajte sitno narezani luk.
  • 2 Tost narežite na sitne kockice, dodajte mu mlijeko, dobro izmiješajte i dodajte mesu. Dodajte pesto rosso, jaje, malo papra, Vegetu i rukom dobro izmiješajte da dobijete homogenu smjesu.
  • 3 Od smjese oblikujte 16 kuglica, pa ih pažljivo stavite u kipući temeljac i na najjačoj vatri kuhajte 2 minute. Vatru smanjite na najslabije, kuhajte još 10 minuta, pa kuglice izvadite sa strane.
  • 4 U posudu na dobro zagrijani maslac stavite brašno i kratko ga popržite neprestano miješajući. Dolijte oko 500 ml temeljca u kojem se kuhalo meso, dobro miješajući kako ne bi nastale grudice.
  • 5 Kad tekućina zakuha, dolijte vino, dodajte senf i dobro izmiješajte. Zatim ulijte vrhnje, dodajte nasjeckane kapare, nasjeckani peršin, promiješajte, pa u umak stavite kuhane kuglice.
  • 6 Kad tekućina zakuha, kuhajte još 2 - 3 minute.

Savjet

U umak također možete dodati malo pesta rosso kao bi obojao umak i dao bogatiju aromu.

Posluživanje

Poslužite s kuhanim batatom ili krumpirom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 400.29 50 50
Kalcij mg 125.52 13 13
Kalij mg 708.72 19 19
Vitamin D μg 47.89 24 24
Vitamin A μg 839.3 21 17
Sol g 0.33 0 0
Bjelančevine g 36.61 - -
Vlakna g 1.23 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.43 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23 - -
Masti g 55.39 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke