Meni Search

Ful nabrijana

Mesne okruglice

Norveška krem juha od ribe i kozica
Fileti lososa u finom umaku
Vege odresci s marinadom
Riba u bijelom umaku
Lungić s povrćem
Grdobina s povrćem
Piletina sa šafranom
Ljetni ražnjići
Salata s mora
Pizza s tunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lagana sarma
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pizza sirni jastučići
Ražnjići od lososa
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci u umaku od višanja
Viška pogača
Hlebinska i pretepena juha
Sočna pureća rolada
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od tikvica
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Odresci u umaku s češnjakom
Uzbudljivi kolač od blitve
Mini shepherd's pie
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krem juha od tikvica
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Voćna juha od višanja
Urbana pola
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski špageti
Janjetina s medom od kadulje
Lazanje s lignjama
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Janjetina na padelu
Lignje s povrćem i smokvama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Hrskavi trokuti
Bugarska pita od krumpira
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Salata od liganja
Grill vratina u sendviču
Grickalica slanutak iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Račići na posteljici od povrća
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prežgana juha
Sočni pureći ražnjići
Odresci od morskog psa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramsteak u seksi umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina laganini
Teleći savici u umaku od grejpa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pečena piletina s limunom
Lignje s manistrom u škartocu
Irska janjetina
Piletina Kiev
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ossobuco
Blagdanska rolada
Kunić na bijelo
Fina pikantna piletina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Miješani grill
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Sendvič s avokadom
Povrtni ražnjići
Meksička party salata
Grill povrće na salatu
Zabavni kineski ravioli
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mirisna pečenka
Brancinovo oko
Rajčica s kukuruzom
Nadjevene lignje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Turske pizze
Pogača sa sardinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lungić u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rolice od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pohani tofu s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Okruglice u umaku od rajčice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Belgija - Salade Liégeoise
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Delikatesna junetina na češki
Umak od limete (Molho de limao)
Marinirana piletina s roštilja
Pirjani kunić
Rezanci s krušnim mrvicama
Šampinjoni u palačinki
Kuhano meso s umakom od hrena
Čarobna ljetna piletina
Svinjski file s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina na kijevski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna rebarca
Fish&Chips u tortilji
Povrtni lonac
Meso s repom
Špageti s ribom
Proljetno meso i povrće iz woka
Grdobina u pikantnoj šalši
Kobasica u pivu i pecivu
Aromatizirani kruh
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečene mesne kuglice poslužite s kuhanim batatom ili krumpirom i uživajte u laganom mesnom obroku.

Sastojci

700 g miješanog mljevenog mesa (govedina, svinjetina)
100 g luka
3 kriške tosta
1 jaje
50 ml mlijeka
200 ml vrhnja za kuhanje
100 ml bijelog vina
50 g maslaca
25 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica Senfa Rustica Podravka
2 žličice Pesta rosso Podravka
2 žlice kapara
½ vezice peršina
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 U 1,5 l kipuće vode stavite povrtni temeljac, promiješajte i pustite da kuha na laganoj vatri. Meso stavite u posudu, pa mu dodajte sitno narezani luk.
  • 2 Tost narežite na sitne kockice, dodajte mu mlijeko, dobro izmiješajte i dodajte mesu. Dodajte pesto rosso, jaje, malo papra, Vegetu i rukom dobro izmiješajte da dobijete homogenu smjesu.
  • 3 Od smjese oblikujte 16 kuglica, pa ih pažljivo stavite u kipući temeljac i na najjačoj vatri kuhajte 2 minute. Vatru smanjite na najslabije, kuhajte još 10 minuta, pa kuglice izvadite sa strane.
  • 4 U posudu na dobro zagrijani maslac stavite brašno i kratko ga popržite neprestano miješajući. Dolijte oko 500 ml temeljca u kojem se kuhalo meso, dobro miješajući kako ne bi nastale grudice.
  • 5 Kad tekućina zakuha, dolijte vino, dodajte senf i dobro izmiješajte. Zatim ulijte vrhnje, dodajte nasjeckane kapare, nasjeckani peršin, promiješajte, pa u umak stavite kuhane kuglice.
  • 6 Kad tekućina zakuha, kuhajte još 2 - 3 minute.

Savjet

U umak također možete dodati malo pesta rosso kao bi obojao umak i dao bogatiju aromu.

Posluživanje

Poslužite s kuhanim batatom ili krumpirom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 400.29 50 50
Kalcij mg 125.52 13 13
Kalij mg 708.72 19 19
Vitamin D μg 47.89 24 24
Vitamin A μg 839.3 21 17
Sol g 0.33 0 0
Bjelančevine g 36.61 - -
Vlakna g 1.23 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.43 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23 - -
Masti g 55.39 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke