Meni Search

Okrećem novi list

Mesne okruglice

Marokanska salata s cous-cousom
Juha od cvjetače i camemberta
Kineska juha s račićima i gljivama
Zapečena ricotta
Polpete od slanutka s kurkumom
Rižoto s tunom
Juha od rikule i račića
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Janjetina na padelu
Cous-cous s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Povrtni ražnjići
Grill povrće na salatu
Krumpir u košuljici
Vegetina enchilada
Goveđa rebarca sa zeljem
Mediteranski špageti
Govedina s lukom
Polupunjene paprike
Špageti na kineski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Španjolski migas s bundevom
Zimski punč
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata od quinoe i povrća
Pohane paprike
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata od tune i povrća
Tagliatelle s pečenim povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Čarobni štapići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Savici sa špinatom i satricom od sira
Kozice s rižom
Caponata alla Podravka
Vege odresci s marinadom
Čudotvorni čaj za detoks
Piletina s mascarponeom
Grčka seljačka salata
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto na španjolski način
Pohana skuta
Prilog od prokulica
Bruskete od cvjetače
Pileća prsa iz pećnice
Rolice od blitve
Raskošna ljetna tava
Sočna aromatična torta
Lignje na šumskom rižotu
Salata od pečene rotkvice sa medom
Bugarska pita od krumpira
Njemačka - Jetrica s jabukama
Velika Britanija - Pastirska pita
Rosti
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći gulaš
Sočna rebarca
Empanade s pestom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Tjestenina fuži s tartufima
Rižini ravioli s mozzarellom
Ražnjići od lososa
Sočna Wellington pečenka
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od bulgura s umakom
Papreni tart s marelicama
Lignje punjene crvenim radićem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brusketa s avokadom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rolice od soma
Voćna juha od višanja
Crveno ljetno varivo
Salata s mora
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Juha od bundeve s jabukom
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od cvjetače
Zabavni kineski ravioli
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mini lazanje
Rižoto tortice
Mesne okruglice u umaku
Mirisni prilog iz pećnice
Male teleće pitice
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Pirjani kunić
Prežgana juha
Lignje i tikvice na štapiću
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fina pikantna piletina
Uskršnja šunka na zabavan način
Senf s paprikama
Sočna pureća rolada
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ljubavne šurlice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Žuti medaljoni
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zanimljiva salata s kikirikijem
Oslić s maslinama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Palačinke s nadjevom od riže
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pečena piletina s limunom
Piletina s pistacijama
Uzbudljivi kolač od blitve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata u košaricama od parmezana
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Popečene mesne kuglice poslužite s kuhanim batatom ili krumpirom i uživajte u laganom mesnom obroku.

Sastojci

700 g miješanog mljevenog mesa (govedina, svinjetina)
100 g luka
3 kriške tosta
1 jaje
50 ml mlijeka
200 ml vrhnja za kuhanje
100 ml bijelog vina
50 g maslaca
25 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica Senfa Rustica Podravka
2 žličice Pesta rosso Podravka
2 žlice kapara
½ vezice peršina
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 U 1,5 l kipuće vode stavite povrtni temeljac, promiješajte i pustite da kuha na laganoj vatri. Meso stavite u posudu, pa mu dodajte sitno narezani luk.
  • 2 Tost narežite na sitne kockice, dodajte mu mlijeko, dobro izmiješajte i dodajte mesu. Dodajte pesto rosso, jaje, malo papra, Vegetu i rukom dobro izmiješajte da dobijete homogenu smjesu.
  • 3 Od smjese oblikujte 16 kuglica, pa ih pažljivo stavite u kipući temeljac i na najjačoj vatri kuhajte 2 minute. Vatru smanjite na najslabije, kuhajte još 10 minuta, pa kuglice izvadite sa strane.
  • 4 U posudu na dobro zagrijani maslac stavite brašno i kratko ga popržite neprestano miješajući. Dolijte oko 500 ml temeljca u kojem se kuhalo meso, dobro miješajući kako ne bi nastale grudice.
  • 5 Kad tekućina zakuha, dolijte vino, dodajte senf i dobro izmiješajte. Zatim ulijte vrhnje, dodajte nasjeckane kapare, nasjeckani peršin, promiješajte, pa u umak stavite kuhane kuglice.
  • 6 Kad tekućina zakuha, kuhajte još 2 - 3 minute.

Savjet

U umak također možete dodati malo pesta rosso kao bi obojao umak i dao bogatiju aromu.

Posluživanje

Poslužite s kuhanim batatom ili krumpirom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 400.29 50 50
Kalcij mg 125.52 13 13
Kalij mg 708.72 19 19
Vitamin D μg 47.89 24 24
Vitamin A μg 839.3 21 17
Sol g 0.33 0 0
Bjelančevine g 36.61 - -
Vlakna g 1.23 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.43 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23 - -
Masti g 55.39 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke