Meni Search

Ful nabrijan

Meso s repom

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grdobina s povrćem
Grill vratina u sendviču
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mediteranski špageti
Povrtni lonac
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza s tunom
Svinjski file s povrćem
Prežgana juha
Bugarska pita od krumpira
Piletina laganini
Belgija - Salade Liégeoise
Hrskavi trokuti
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata od liganja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći odresci u umaku od višanja
Uzbudljivi kolač od blitve
Pečena piletina s limunom
Zlatna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Vege odresci s marinadom
Vratina sa sezonskim povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Irska janjetina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjevene lignje
Dagnje na buzaru
Janjetina na padelu
Mesne okruglice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočni pureći ražnjići
Ražnjići od lososa
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Šampinjoni u palačinki
Proljetna janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pirjani kunić
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Marinirana piletina s roštilja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fish&Chips u tortilji
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski kruščić s lovorom
Jabučni krumpirići s cimetom
Manastirski đuveč
Pašticada s njokima
Delikatesna junetina na češki
Brusketa s avokadom
Miješani grill
Kaštelanski makaruni
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pohani tofu s povrćem
Krem juha od tikvica
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata s mora
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić u sendviču
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fileti lososa u finom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lungić s povrćem
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
Mini lazanje
Pizza sirni jastučići
Kroketi od piletine
Čarobna ljetna piletina
Lagana sarma
Mirisna pečenka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kunić na bijelo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill povrće na salatu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Urbana pola
Račići na posteljici od povrća
Fina pikantna piletina
Sočna rebarca
Tjestenina fuži s tartufima
Fini gulaš od gljiva
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meksička party salata
Rolice od blitve
Voćna juha od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Riba u bijelom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rezanci s krušnim mrvicama
Aromatizirani kruh
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zabavni kineski ravioli
Popečci od tikvica
Piletina Kiev
Brancinovo oko
Okruglice u umaku od rajčice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rajčica s kukuruzom
Sendvič s avokadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Sočna pureća rolada
Grdobina u pikantnoj šalši
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite vrući lonac pun finih toplih zalogaja s kiselom repom, vratinom i feferonom, priložite kremasti pire krumpir i uživajte u toplini svog doma uz najdraže društvo.

Sastojci

1,5 kg svinjske vratine u komadu
1 kg kisele repe
1 žlica Svinjske masti Podravka
1 glavica luka (oko 120 g)
1 žličica Slatke mljevene crvene paprike Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
1 Ljuta feferona Podravka
1 žlica Vegete
sol
Crni papar u zrnu Podravka
Za prilog:
1 vrećica Pire krumpira Podravka
50 g maslaca
1 žličica soli
200 ml mlijeka
400 ml vode

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 8 osobe90 min

  • 1 U dublji lonac stavite kiselu repu, a na nju položite opranu i očišćenu vratinu.
  • 2 Podlijte s vodom, ali tek toliko da svi sastojci budu pokriveni (oko 2 litre). Dodajte feferon, lovorov list, malo papra u zrnu, 1 žličicu soli, poklopite i stavite na vatru. Kad zakuha, vatru smanjite na srednju jačinu i kuhajte oko 1 sat.
  • 3 U tavici na dobro zagrijanoj svinjskoj masti popecite sitno narezani luk do lijepe zlatnožute boje. Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom.
  • 4 Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom. Dodajte Vegetu, promiješajte i kuhajte još 15-20 minuta ili dok meso ne omekša.
  • 5 U kipuću vodu stavite sol, ulijte mlijeko, uklonite s vatre i umiješajte sadržaj vrećice za pire. Dodajte maslac narezan na listiće i kratko promiješajte.
  • 6 Pustite da odstoji 1-2 minute, ponovo promiješajte i poslužite uz meso s repom.

Savjet

Repu po želji možete lagano zgusnuti s Gussnelom razmućenim u malo vode.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke