Meni Search

Ful nabrijan

Meso s repom

Kobasica u pivu i pecivu
Hrskavi trokuti
Vege odresci s marinadom
Brancinovo oko
Kunić na bijelo
Mediteranski špageti
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Marinirana piletina s roštilja
Grill povrće na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kaštelanski makaruni
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata od liganja
Fish&Chips u tortilji
Tjestenina fuži s tartufima
Grdobina s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna pureća rolada
Lungić u sendviču
Piletina sa šafranom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pizza sirni jastučići
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riba u bijelom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od tikvica
Pirjani kunić
Janjetina s medom od kadulje
Urbana pola
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Manastirski đuveč
Proljetno meso i povrće iz woka
Pašticada s njokima
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina laganini
Račići na posteljici od povrća
Lignje s povrćem i smokvama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sendvič s avokadom
Meksička party salata
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill vratina u sendviču
Mediteranski kruščić s lovorom
Irska janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Aromatizirani kruh
Ljetni ražnjići
Pizza s tunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Proljetna janjetina
Belgija - Salade Liégeoise
Salata s mora
Šampinjoni u palačinki
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mirisna pečenka
Voćna juha od višanja
Pohani tofu s povrćem
Zlatna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Delikatesna junetina na češki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjevene lignje
Zabavni kineski ravioli
Mini lazanje
Kuhano meso s umakom od hrena
Dagnje na buzaru
Blagdanska rolada
Roštilj s umakom Romesco
Umak od limete (Molho de limao)
Miješani grill
Kroketi od piletine
Brusketa s avokadom
Krem juha od tikvica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pileći bataci s umakom od luka
Pečena piletina s limunom
Fina pikantna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina na padelu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni lonac
Norveška krem juha od ribe i kozica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ražnjići od lososa
Jabučni krumpirići s cimetom
Okruglice u umaku od rajčice
Lagana sarma
Rajčica s kukuruzom
Povrtni ražnjići
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grdobina u pikantnoj šalši
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna rebarca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prežgana juha
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rolice od blitve
Mesne okruglice na ražnjiću
Vratina sa sezonskim povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fileti lososa u finom umaku
Čarobna ljetna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite vrući lonac pun finih toplih zalogaja s kiselom repom, vratinom i feferonom, priložite kremasti pire krumpir i uživajte u toplini svog doma uz najdraže društvo.

Sastojci

1,5 kg svinjske vratine u komadu
1 kg kisele repe
1 žlica Svinjske masti Podravka
1 glavica luka (oko 120 g)
1 žličica Slatke mljevene crvene paprike Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
1 Ljuta feferona Podravka
1 žlica Vegete
sol
Crni papar u zrnu Podravka
Za prilog:
1 vrećica Pire krumpira Podravka
50 g maslaca
1 žličica soli
200 ml mlijeka
400 ml vode

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 8 osobe90 min

  • 1 U dublji lonac stavite kiselu repu, a na nju položite opranu i očišćenu vratinu.
  • 2 Podlijte s vodom, ali tek toliko da svi sastojci budu pokriveni (oko 2 litre). Dodajte feferon, lovorov list, malo papra u zrnu, 1 žličicu soli, poklopite i stavite na vatru. Kad zakuha, vatru smanjite na srednju jačinu i kuhajte oko 1 sat.
  • 3 U tavici na dobro zagrijanoj svinjskoj masti popecite sitno narezani luk do lijepe zlatnožute boje. Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom.
  • 4 Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom. Dodajte Vegetu, promiješajte i kuhajte još 15-20 minuta ili dok meso ne omekša.
  • 5 U kipuću vodu stavite sol, ulijte mlijeko, uklonite s vatre i umiješajte sadržaj vrećice za pire. Dodajte maslac narezan na listiće i kratko promiješajte.
  • 6 Pustite da odstoji 1-2 minute, ponovo promiješajte i poslužite uz meso s repom.

Savjet

Repu po želji možete lagano zgusnuti s Gussnelom razmućenim u malo vode.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke