Meni Search

Ful nabrijan

Meso s repom

Sočni pureći ražnjići
Mirisna pečenka
Kunić na bijelo
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Prežgana juha
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići od lososa
Fileti lososa u finom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Belgija - Salade Liégeoise
Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini lazanje
Kroketi od piletine
Lagana sarma
Brusketa s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Sočna pureća rolada
Aromatizirani kruh
Delikatesna junetina na češki
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pohani tofu s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći savici u umaku od grejpa
Rezanci s krušnim mrvicama
Rolice od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Nadjevene lignje
Krem juha od tikvica
Grdobina s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riba u bijelom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
Grdobina u pikantnoj šalši
Jabučni krumpirići s cimetom
Voćna juha od višanja
Brancinovo oko
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje na šumskom rižotu
Pirjani kunić
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lungić u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Manastirski đuveč
Mediteranski špageti
Umak od limete (Molho de limao)
Proljetno meso i povrće iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Pečena piletina s limunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lungić s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Okruglice u umaku od rajčice
Dagnje na buzaru
Čarobna ljetna piletina
Pizza s tunom
Salata s mora
Povrtni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od tikvica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci u umaku od višanja
Roštilj s umakom Romesco
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Piletina laganini
Vratina sa sezonskim povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zlatna piletina
Fina pikantna piletina
Bugarska pita od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje s povrćem i smokvama
Irska janjetina
Pizza sirni jastučići
Sočna rebarca
Grill povrće na salatu
Hrskavi trokuti
Salata od liganja
Zabavni kineski ravioli
Sendvič s avokadom
Fini gulaš od gljiva
Kobasica u pivu i pecivu
Proljetna janjetina
Pašticada s njokima
Ramsteak u seksi umaku
Povrtni lonac
Urbana pola
Piletina sa šafranom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina Kiev
Miješani grill
Ljetni ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rajčica s kukuruzom
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite vrući lonac pun finih toplih zalogaja s kiselom repom, vratinom i feferonom, priložite kremasti pire krumpir i uživajte u toplini svog doma uz najdraže društvo.

Sastojci

1,5 kg svinjske vratine u komadu
1 kg kisele repe
1 žlica Svinjske masti Podravka
1 glavica luka (oko 120 g)
1 žličica Slatke mljevene crvene paprike Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
1 Ljuta feferona Podravka
1 žlica Vegete
sol
Crni papar u zrnu Podravka
Za prilog:
1 vrećica Pire krumpira Podravka
50 g maslaca
1 žličica soli
200 ml mlijeka
400 ml vode

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 8 osobe90 min

  • 1 U dublji lonac stavite kiselu repu, a na nju položite opranu i očišćenu vratinu.
  • 2 Podlijte s vodom, ali tek toliko da svi sastojci budu pokriveni (oko 2 litre). Dodajte feferon, lovorov list, malo papra u zrnu, 1 žličicu soli, poklopite i stavite na vatru. Kad zakuha, vatru smanjite na srednju jačinu i kuhajte oko 1 sat.
  • 3 U tavici na dobro zagrijanoj svinjskoj masti popecite sitno narezani luk do lijepe zlatnožute boje. Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom.
  • 4 Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom. Dodajte Vegetu, promiješajte i kuhajte još 15-20 minuta ili dok meso ne omekša.
  • 5 U kipuću vodu stavite sol, ulijte mlijeko, uklonite s vatre i umiješajte sadržaj vrećice za pire. Dodajte maslac narezan na listiće i kratko promiješajte.
  • 6 Pustite da odstoji 1-2 minute, ponovo promiješajte i poslužite uz meso s repom.

Savjet

Repu po želji možete lagano zgusnuti s Gussnelom razmućenim u malo vode.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke