Meni Search

Ful nabrijan

Meso s repom

Povrtni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grickalica slanutak iz pećnice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mini lazanje
Rolice od blitve
Janjetina s medom od kadulje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice
Lignje s povrćem i smokvama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vratina sa sezonskim povrćem
Pizza s tunom
Okruglice u umaku od rajčice
Fish&Chips u tortilji
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Miješani grill
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina laganini
Sočni pureći ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Voćna juha od višanja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić u sendviču
Povrtni lonac
Kunić na bijelo
Pirjani kunić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Roštilj s umakom Romesco
Mirisna pečenka
Čarobna ljetna piletina
Manastirski đuveč
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill pirjana piletina s roštilja
Krem juha od tikvica
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna rebarca
Ražnjići od lososa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Blagdanska rolada
Piletina sa šafranom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kaštelanski makaruni
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill povrće na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
Vege odresci s marinadom
Janjetina na padelu
Irska janjetina
Brancinovo oko
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata od liganja
Riba u bijelom umaku
Pečena piletina s limunom
Zlatna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Proljetna janjetina
Mediteranski kruščić s lovorom
Delikatesna junetina na češki
Bugarska pita od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata s mora
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kuhano meso s umakom od hrena
Popečci od tikvica
Račići na posteljici od povrća
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice na ražnjiću
Zabavni kineski ravioli
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina Kiev
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pašticada s njokima
Prežgana juha
Urbana pola
Kobasica u pivu i pecivu
Rajčica s kukuruzom
Nadjevene lignje
Jabučni krumpirići s cimetom
Dagnje na buzaru
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski file s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna pureća rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Aromatizirani kruh
Fina pikantna piletina
Mediteranski špageti
Proljetno meso i povrće iz woka
Lagana sarma
Kroketi od piletine
Grdobina s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Meksička party salata
Pizza sirni jastučići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sendvič s avokadom
Brusketa s avokadom
Lungić s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Šampinjoni u palačinki
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Marinirana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite vrući lonac pun finih toplih zalogaja s kiselom repom, vratinom i feferonom, priložite kremasti pire krumpir i uživajte u toplini svog doma uz najdraže društvo.

Sastojci

1,5 kg svinjske vratine u komadu
1 kg kisele repe
1 žlica Svinjske masti Podravka
1 glavica luka (oko 120 g)
1 žličica Slatke mljevene crvene paprike Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
1 Ljuta feferona Podravka
1 žlica Vegete
sol
Crni papar u zrnu Podravka
Za prilog:
1 vrećica Pire krumpira Podravka
50 g maslaca
1 žličica soli
200 ml mlijeka
400 ml vode

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 8 osobe90 min

  • 1 U dublji lonac stavite kiselu repu, a na nju položite opranu i očišćenu vratinu.
  • 2 Podlijte s vodom, ali tek toliko da svi sastojci budu pokriveni (oko 2 litre). Dodajte feferon, lovorov list, malo papra u zrnu, 1 žličicu soli, poklopite i stavite na vatru. Kad zakuha, vatru smanjite na srednju jačinu i kuhajte oko 1 sat.
  • 3 U tavici na dobro zagrijanoj svinjskoj masti popecite sitno narezani luk do lijepe zlatnožute boje. Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom.
  • 4 Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom. Dodajte Vegetu, promiješajte i kuhajte još 15-20 minuta ili dok meso ne omekša.
  • 5 U kipuću vodu stavite sol, ulijte mlijeko, uklonite s vatre i umiješajte sadržaj vrećice za pire. Dodajte maslac narezan na listiće i kratko promiješajte.
  • 6 Pustite da odstoji 1-2 minute, ponovo promiješajte i poslužite uz meso s repom.

Savjet

Repu po želji možete lagano zgusnuti s Gussnelom razmućenim u malo vode.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke