Meni Search

Ful nabrijan

Meso s repom

Pizza sirni jastučići
Brusketa s avokadom
Pečena piletina s limunom
Lungić s povrćem
Ražnjići od lososa
Janjetina na padelu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lagana sarma
Fileti lososa u finom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ljetni ražnjići
Irska janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Delikatesna junetina na češki
Salata od liganja
Mediteranski špageti
Sočna rebarca
Pizza s tunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zlatna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zanimljiva salata s kikirikijem
Šampinjoni u palačinki
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pileći bataci s umakom od luka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski file s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina laganini
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brancinovo oko
Račići na posteljici od povrća
Aromatizirani kruh
Kroketi od piletine
Krem juha od tikvica
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina sa šafranom
Miješani grill
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Riba u bijelom umaku
Bugarska pita od krumpira
Fina pikantna piletina
Mini lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pečenka
Rajčica s kukuruzom
Manastirski đuveč
Sočni pureći ražnjići
Mediteranski kruščić s lovorom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Nadjevene lignje
Vege odresci s marinadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pašticada s njokima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fini gulaš od gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Belgija - Salade Liégeoise
Kobasica u pivu i pecivu
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice na ražnjiću
Kunić na bijelo
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Marinirana piletina s roštilja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grdobina s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ramsteak u seksi umaku
Fish&Chips u tortilji
Proljetna janjetina
Kuhano meso s umakom od hrena
Hrskavi trokuti
Povrtni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata s mora
Grickalica slanutak iz pećnice
Pirjani kunić
Roštilj s umakom Romesco
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rezanci s krušnim mrvicama
Voćna juha od višanja
Blagdanska rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Umak od limete (Molho de limao)
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill pirjana piletina s roštilja
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina Kiev
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Popečci od tikvica
Uzbudljivi kolač od blitve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zabavni kineski ravioli
Dagnje na buzaru
Lungić u sendviču
Prežgana juha
Okruglice u umaku od rajčice
Rolice od blitve
Vratina sa sezonskim povrćem
Sočna pureća rolada
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Povrtni lonac
Grill povrće na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Grdobina u pikantnoj šalši
Janjetina s medom od kadulje
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani tofu s povrćem
Grill vratina u sendviču
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Urbana pola
Čarobna ljetna piletina
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite vrući lonac pun finih toplih zalogaja s kiselom repom, vratinom i feferonom, priložite kremasti pire krumpir i uživajte u toplini svog doma uz najdraže društvo.

Sastojci

1,5 kg svinjske vratine u komadu
1 kg kisele repe
1 žlica Svinjske masti Podravka
1 glavica luka (oko 120 g)
1 žličica Slatke mljevene crvene paprike Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
1 Ljuta feferona Podravka
1 žlica Vegete
sol
Crni papar u zrnu Podravka
Za prilog:
1 vrećica Pire krumpira Podravka
50 g maslaca
1 žličica soli
200 ml mlijeka
400 ml vode

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 8 osobe90 min

  • 1 U dublji lonac stavite kiselu repu, a na nju položite opranu i očišćenu vratinu.
  • 2 Podlijte s vodom, ali tek toliko da svi sastojci budu pokriveni (oko 2 litre). Dodajte feferon, lovorov list, malo papra u zrnu, 1 žličicu soli, poklopite i stavite na vatru. Kad zakuha, vatru smanjite na srednju jačinu i kuhajte oko 1 sat.
  • 3 U tavici na dobro zagrijanoj svinjskoj masti popecite sitno narezani luk do lijepe zlatnožute boje. Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom.
  • 4 Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom. Dodajte Vegetu, promiješajte i kuhajte još 15-20 minuta ili dok meso ne omekša.
  • 5 U kipuću vodu stavite sol, ulijte mlijeko, uklonite s vatre i umiješajte sadržaj vrećice za pire. Dodajte maslac narezan na listiće i kratko promiješajte.
  • 6 Pustite da odstoji 1-2 minute, ponovo promiješajte i poslužite uz meso s repom.

Savjet

Repu po želji možete lagano zgusnuti s Gussnelom razmućenim u malo vode.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke