Meni Search

Ful nabrijana

Meso s repom

Sočna rebarca
Mesne okruglice
Janjetina s medom od kadulje
Bugarska pita od krumpira
Popečci od tikvica
Turske pizze
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pizza sirni jastučići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ljetni ražnjići
Voćna juha od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Mirisna pečenka
Rezanci s krušnim mrvicama
Kunić na bijelo
Lungić u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočni pureći ražnjići
Manastirski đuveč
Piletina na kijevski način
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Tjestenina fuži s tartufima
Grdobina s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Salata od liganja
Lazanje s lignjama
Meksička party salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rajčica s kukuruzom
Zlatna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brancinovo oko
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskava pileća krilca
Brusketa s avokadom
Sočna pureća rolada
Vege odresci s marinadom
Lignje s manistrom u škartocu
Riba u bijelom umaku
Krem juha od tikvica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mini shepherd's pie
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci od morskog psa
Sendvič s avokadom
Povrtni ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pogača sa sardinom
Janjetina na padelu
Šampinjoni u palačinki
Zabavni kineski ravioli
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rolice od blitve
Lungić s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani tofu s povrćem
Urbana pola
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grickalica slanutak iz pećnice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Povrtni lonac
Pizza s tunom
Viška pogača
Fish&Chips u tortilji
Račići na posteljici od povrća
Salata s mora
Uzbudljivi kolač od blitve
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavi trokuti
Odresci u umaku s češnjakom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lagana sarma
Špageti s ribom
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina sa šafranom
Umak od limete (Molho de limao)
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file s povrćem
Aromatizirani kruh
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjevene lignje
Fina pikantna piletina
Pečena piletina s limunom
Kobasica u pivu i pecivu
Marinirana piletina s roštilja
Delikatesna junetina na češki
Čarobna ljetna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ražnjići od lososa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kroketi od piletine
Piletina laganini
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fini gulaš od gljiva
Proljetno meso i povrće iz woka
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje s povrćem i smokvama
Fileti lososa u finom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill povrće na salatu
Ossobuco
Lignje na šumskom rižotu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pirjani kunić
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Irska janjetina
Miješani grill
Hlebinska i pretepena juha
Grill vratina u sendviču
Mini lazanje
Mediteranski špageti
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Prežgana juha
Proljetna janjetina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite vrući lonac pun finih toplih zalogaja s kiselom repom, vratinom i feferonom, priložite kremasti pire krumpir i uživajte u toplini svog doma uz najdraže društvo.

Sastojci

1,5 kg svinjske vratine u komadu
1 kg kisele repe
1 žlica Svinjske masti Podravka
1 glavica luka (oko 120 g)
1 žličica Slatke mljevene crvene paprike Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
1 Ljuta feferona Podravka
1 žlica Vegete
sol
Crni papar u zrnu Podravka
Za prilog:
1 vrećica Pire krumpira Podravka
50 g maslaca
1 žličica soli
200 ml mlijeka
400 ml vode

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 8 osobe90 min

  • 1 U dublji lonac stavite kiselu repu, a na nju položite opranu i očišćenu vratinu.
  • 2 Podlijte s vodom, ali tek toliko da svi sastojci budu pokriveni (oko 2 litre). Dodajte feferon, lovorov list, malo papra u zrnu, 1 žličicu soli, poklopite i stavite na vatru. Kad zakuha, vatru smanjite na srednju jačinu i kuhajte oko 1 sat.
  • 3 U tavici na dobro zagrijanoj svinjskoj masti popecite sitno narezani luk do lijepe zlatnožute boje. Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom.
  • 4 Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom. Dodajte Vegetu, promiješajte i kuhajte još 15-20 minuta ili dok meso ne omekša.
  • 5 U kipuću vodu stavite sol, ulijte mlijeko, uklonite s vatre i umiješajte sadržaj vrećice za pire. Dodajte maslac narezan na listiće i kratko promiješajte.
  • 6 Pustite da odstoji 1-2 minute, ponovo promiješajte i poslužite uz meso s repom.

Savjet

Repu po želji možete lagano zgusnuti s Gussnelom razmućenim u malo vode.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke