Meni Search

Ful nabrijana

Meso s repom

Meksička party salata
Mesne okruglice
Fini gulaš od gljiva
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Račići na posteljici od povrća
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill pirjana piletina s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Urbana pola
Hlebinska i pretepena juha
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lazanje s lignjama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje s povrćem i smokvama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pečena piletina s limunom
Rolice od blitve
Zlatna piletina
Krem juha od tikvica
Hrskavi trokuti
Ražnjići od lososa
Ossobuco
Lungić s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rajčica s kukuruzom
Salata s mora
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grdobina s povrćem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Proljetno meso i povrće iz woka
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Povrtni lonac
Marinirana piletina s roštilja
Manastirski đuveč
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskava pileća krilca
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata od liganja
Sendvič s avokadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski file s povrćem
Odresci od morskog psa
Brancinovo oko
Mirisna pečenka
Kaštelanski makaruni
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mediteranski kruščić s lovorom
Mini shepherd's pie
Fina pikantna piletina
Kroketi od piletine
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Proljetna janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Voćna juha od višanja
Špageti s ribom
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lagana sarma
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna rebarca
Sočni pureći ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bugarska pita od krumpira
Piletina sa šafranom
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje s manistrom u škartocu
Brusketa s avokadom
Grill vratina u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pogača sa sardinom
Kuhano meso s umakom od hrena
Martinjska guska s hajdinom kašom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Delikatesna junetina na češki
Blagdanska rolada
Pizza s tunom
Piletina laganini
Uzbudljivi kolač od blitve
Povrtni ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Ljetni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Irska janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje na šumskom rižotu
Piletina Kiev
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina na kijevski način
Odresci u umaku s češnjakom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Miješani grill
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić u sendviču
Kunić na bijelo
Viška pogača
Grill povrće na salatu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rezanci s krušnim mrvicama
Čarobna ljetna piletina
Popečci od tikvica
Pirjani kunić
Sočna pureća rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kobasica u pivu i pecivu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Nadjevene lignje
Šampinjoni u palačinki
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riba u bijelom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pohani tofu s povrćem
Prežgana juha
Turske pizze
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vege odresci s marinadom
Zabavni kineski ravioli
Mediteranski špageti
Aromatizirani kruh
Tjestenina fuži s tartufima
Roštilj s umakom Romesco
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina na padelu
Belgija - Salade Liégeoise
Fileti lososa u finom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite vrući lonac pun finih toplih zalogaja s kiselom repom, vratinom i feferonom, priložite kremasti pire krumpir i uživajte u toplini svog doma uz najdraže društvo.

Sastojci

1,5 kg svinjske vratine u komadu
1 kg kisele repe
1 žlica Svinjske masti Podravka
1 glavica luka (oko 120 g)
1 žličica Slatke mljevene crvene paprike Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
1 Ljuta feferona Podravka
1 žlica Vegete
sol
Crni papar u zrnu Podravka
Za prilog:
1 vrećica Pire krumpira Podravka
50 g maslaca
1 žličica soli
200 ml mlijeka
400 ml vode

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 8 osobe90 min

  • 1 U dublji lonac stavite kiselu repu, a na nju položite opranu i očišćenu vratinu.
  • 2 Podlijte s vodom, ali tek toliko da svi sastojci budu pokriveni (oko 2 litre). Dodajte feferon, lovorov list, malo papra u zrnu, 1 žličicu soli, poklopite i stavite na vatru. Kad zakuha, vatru smanjite na srednju jačinu i kuhajte oko 1 sat.
  • 3 U tavici na dobro zagrijanoj svinjskoj masti popecite sitno narezani luk do lijepe zlatnožute boje. Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom.
  • 4 Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom. Dodajte Vegetu, promiješajte i kuhajte još 15-20 minuta ili dok meso ne omekša.
  • 5 U kipuću vodu stavite sol, ulijte mlijeko, uklonite s vatre i umiješajte sadržaj vrećice za pire. Dodajte maslac narezan na listiće i kratko promiješajte.
  • 6 Pustite da odstoji 1-2 minute, ponovo promiješajte i poslužite uz meso s repom.

Savjet

Repu po želji možete lagano zgusnuti s Gussnelom razmućenim u malo vode.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke