Meni Search

Ful nabrijana

Meso s repom

Lignje s manistrom u škartocu
Tjestenina fuži s tartufima
Grickalica slanutak iz pećnice
Salata s mora
Manastirski đuveč
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Umak od limete (Molho de limao)
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kunić na bijelo
Fini gulaš od gljiva
Salata od liganja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Voćna juha od višanja
Brusketa s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill vratina u sendviču
Ražnjići od lososa
Špageti s ribom
Uzbudljivi kolač od blitve
Ossobuco
Mesne okruglice na ražnjiću
Vege odresci s marinadom
Mirisna pečenka
Sočni pureći ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Delikatesna junetina na češki
Kuhano meso s umakom od hrena
Urbana pola
Blagdanska rolada
Fish&Chips u tortilji
Lungić s povrćem
Grdobina s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Miješani grill
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina laganini
Piletina Kiev
Piletina sa šafranom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani tofu s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Grdobina u pikantnoj šalši
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Prežgana juha
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Šampinjoni u palačinki
Belgija - Salade Liégeoise
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kobasica u pivu i pecivu
Viška pogača
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pizza s tunom
Janjetina s medom od kadulje
Povrtni lonac
Popečci od tikvica
Odresci od morskog psa
Kroketi od piletine
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hlebinska i pretepena juha
Hrskava pileća krilca
Pogača sa sardinom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fileti lososa u finom umaku
Pizza sirni jastučići
Irska janjetina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Turske pizze
Proljetna janjetina
Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Bugarska pita od krumpira
Meksička party salata
Pirjani kunić
Krem juha od tikvica
Zlatna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina na kijevski način
Zabavni kineski ravioli
Nadjevene lignje
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill povrće na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fina pikantna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Čarobna ljetna piletina
Rolice od blitve
Hrskavi trokuti
Marinirana piletina s roštilja
Lungić u sendviču
Sendvič s avokadom
Janjetina na padelu
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Teleći odresci u umaku od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Aromatizirani kruh
Okruglice u umaku od rajčice
Račići na posteljici od povrća
Grill pirjana piletina s roštilja
Mini lazanje
Lagana sarma
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rajčica s kukuruzom
Brancinovo oko
Pečena piletina s limunom
Riba u bijelom umaku
Sočna rebarca
Mini shepherd's pie
Mediteranski špageti
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lazanje s lignjama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite vrući lonac pun finih toplih zalogaja s kiselom repom, vratinom i feferonom, priložite kremasti pire krumpir i uživajte u toplini svog doma uz najdraže društvo.

Sastojci

1,5 kg svinjske vratine u komadu
1 kg kisele repe
1 žlica Svinjske masti Podravka
1 glavica luka (oko 120 g)
1 žličica Slatke mljevene crvene paprike Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
1 Ljuta feferona Podravka
1 žlica Vegete
sol
Crni papar u zrnu Podravka
Za prilog:
1 vrećica Pire krumpira Podravka
50 g maslaca
1 žličica soli
200 ml mlijeka
400 ml vode

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 8 osobe90 min

  • 1 U dublji lonac stavite kiselu repu, a na nju položite opranu i očišćenu vratinu.
  • 2 Podlijte s vodom, ali tek toliko da svi sastojci budu pokriveni (oko 2 litre). Dodajte feferon, lovorov list, malo papra u zrnu, 1 žličicu soli, poklopite i stavite na vatru. Kad zakuha, vatru smanjite na srednju jačinu i kuhajte oko 1 sat.
  • 3 U tavici na dobro zagrijanoj svinjskoj masti popecite sitno narezani luk do lijepe zlatnožute boje. Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom.
  • 4 Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom. Dodajte Vegetu, promiješajte i kuhajte još 15-20 minuta ili dok meso ne omekša.
  • 5 U kipuću vodu stavite sol, ulijte mlijeko, uklonite s vatre i umiješajte sadržaj vrećice za pire. Dodajte maslac narezan na listiće i kratko promiješajte.
  • 6 Pustite da odstoji 1-2 minute, ponovo promiješajte i poslužite uz meso s repom.

Savjet

Repu po želji možete lagano zgusnuti s Gussnelom razmućenim u malo vode.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke