Meni Search

Ful nabrijana

Meso s repom

Povrtni lonac
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza sirni jastučići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Piletina Kiev
Špageti s ribom
Prežgana juha
Pirjani kunić
Pizza s tunom
Turske pizze
Okruglice u umaku od rajčice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Šampinjoni u palačinki
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill povrće na salatu
Lagana sarma
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata s mora
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mediteranski špageti
Lignje s povrćem i smokvama
Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grdobina s povrćem
Ljetni ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Delikatesna junetina na češki
Lignje s manistrom u škartocu
Fini gulaš od gljiva
Nadjeveni kaneloni u umaku
Riba u bijelom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Manastirski đuveč
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić s povrćem
Kaštelanski makaruni
Pečena piletina s limunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Lungić u sendviču
Ossobuco
Jabučni krumpirići s cimetom
Viška pogača
Lazanje s lignjama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice
Krem juha od tikvica
Pohani tofu s povrćem
Sočna rebarca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina s medom od kadulje
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zabavni kineski ravioli
Kuhano meso s umakom od hrena
Mini lazanje
Hlebinska i pretepena juha
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rolice od blitve
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskava pileća krilca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Blagdanska rolada
Voćna juha od višanja
Povrtni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Vege odresci s marinadom
Fileti lososa u finom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Pileći bataci s umakom od luka
Grickalica slanutak iz pećnice
Aromatizirani kruh
Račići na posteljici od povrća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci od morskog psa
Irska janjetina
Janjetina na padelu
Mini shepherd's pie
Piletina sa šafranom
Kroketi od piletine
Nadjevene lignje
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina laganini
Teleći odresci u umaku od višanja
Rajčica s kukuruzom
Ražnjići od lososa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata od liganja
Zlatna piletina
Fina pikantna piletina
Fish&Chips u tortilji
Grill vratina u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pogača sa sardinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Urbana pola
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Miješani grill
Kunić na bijelo
Meksička party salata
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina na kijevski način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočni pureći ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Uzbudljivi kolač od blitve
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Svinjski file s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mirisna pečenka
Martinjska guska s hajdinom kašom
Brancinovo oko
Popečci od tikvica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite vrući lonac pun finih toplih zalogaja s kiselom repom, vratinom i feferonom, priložite kremasti pire krumpir i uživajte u toplini svog doma uz najdraže društvo.

Sastojci

1,5 kg svinjske vratine u komadu
1 kg kisele repe
1 žlica Svinjske masti Podravka
1 glavica luka (oko 120 g)
1 žličica Slatke mljevene crvene paprike Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
1 Ljuta feferona Podravka
1 žlica Vegete
sol
Crni papar u zrnu Podravka
Za prilog:
1 vrećica Pire krumpira Podravka
50 g maslaca
1 žličica soli
200 ml mlijeka
400 ml vode

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 8 osobe90 min

  • 1 U dublji lonac stavite kiselu repu, a na nju položite opranu i očišćenu vratinu.
  • 2 Podlijte s vodom, ali tek toliko da svi sastojci budu pokriveni (oko 2 litre). Dodajte feferon, lovorov list, malo papra u zrnu, 1 žličicu soli, poklopite i stavite na vatru. Kad zakuha, vatru smanjite na srednju jačinu i kuhajte oko 1 sat.
  • 3 U tavici na dobro zagrijanoj svinjskoj masti popecite sitno narezani luk do lijepe zlatnožute boje. Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom.
  • 4 Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom. Dodajte Vegetu, promiješajte i kuhajte još 15-20 minuta ili dok meso ne omekša.
  • 5 U kipuću vodu stavite sol, ulijte mlijeko, uklonite s vatre i umiješajte sadržaj vrećice za pire. Dodajte maslac narezan na listiće i kratko promiješajte.
  • 6 Pustite da odstoji 1-2 minute, ponovo promiješajte i poslužite uz meso s repom.

Savjet

Repu po želji možete lagano zgusnuti s Gussnelom razmućenim u malo vode.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke