Meni Search

Ful nabrijana

Meso s repom

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rajčica s kukuruzom
Okruglice u umaku od rajčice
Sendvič s avokadom
Brancinovo oko
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zlatna piletina
Nadjevene lignje
Voćna juha od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Krem juha od tikvica
Bugarska pita od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočni pureći ražnjići
Račići na posteljici od povrća
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice
Pirjani kunić
Mini lazanje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kroketi od piletine
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Irska janjetina
Lignje s povrćem i smokvama
Pečena piletina s limunom
Piletina na kijevski način
Piletina sa šafranom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mora
Piletina laganini
Hrskavi trokuti
Mirisna pečenka
Vege odresci s marinadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
Čarobna ljetna piletina
Pizza s tunom
Viška pogača
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Povrtni lonac
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill pirjana piletina s roštilja
Pileći bataci s umakom od luka
Grill vratina u sendviču
Lagana sarma
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pizza sirni jastučići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Aromatizirani kruh
Rezanci s krušnim mrvicama
Grdobina u pikantnoj šalši
Delikatesna junetina na češki
Mini shepherd's pie
Odresci od morskog psa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lazanje s lignjama
Belgija - Salade Liégeoise
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pogača sa sardinom
Urbana pola
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Salata od liganja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fini gulaš od gljiva
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Uzbudljivi kolač od blitve
Šampinjoni u palačinki
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Miješani grill
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fish&Chips u tortilji
Ljetni ražnjići
Ossobuco
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Proljetna janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fileti lososa u finom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina Kiev
Brusketa s avokadom
Povrtni ražnjići
Špageti s ribom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Riba u bijelom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kuhano meso s umakom od hrena
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić u sendviču
Mediteranski špageti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kunić na bijelo
Blagdanska rolada
Sočna rebarca
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje s manistrom u škartocu
Grill povrće na salatu
Hlebinska i pretepena juha
Hrskava pileća krilca
Grdobina s povrćem
Popečci od tikvica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice na ražnjiću
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fina pikantna piletina
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file s povrćem
Ražnjići od lososa
Prežgana juha
Turske pizze
Marinirana piletina s roštilja
Manastirski đuveč
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite vrući lonac pun finih toplih zalogaja s kiselom repom, vratinom i feferonom, priložite kremasti pire krumpir i uživajte u toplini svog doma uz najdraže društvo.

Sastojci

1,5 kg svinjske vratine u komadu
1 kg kisele repe
1 žlica Svinjske masti Podravka
1 glavica luka (oko 120 g)
1 žličica Slatke mljevene crvene paprike Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
1 Ljuta feferona Podravka
1 žlica Vegete
sol
Crni papar u zrnu Podravka
Za prilog:
1 vrećica Pire krumpira Podravka
50 g maslaca
1 žličica soli
200 ml mlijeka
400 ml vode

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 8 osobe90 min

  • 1 U dublji lonac stavite kiselu repu, a na nju položite opranu i očišćenu vratinu.
  • 2 Podlijte s vodom, ali tek toliko da svi sastojci budu pokriveni (oko 2 litre). Dodajte feferon, lovorov list, malo papra u zrnu, 1 žličicu soli, poklopite i stavite na vatru. Kad zakuha, vatru smanjite na srednju jačinu i kuhajte oko 1 sat.
  • 3 U tavici na dobro zagrijanoj svinjskoj masti popecite sitno narezani luk do lijepe zlatnožute boje. Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom.
  • 4 Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom. Dodajte Vegetu, promiješajte i kuhajte još 15-20 minuta ili dok meso ne omekša.
  • 5 U kipuću vodu stavite sol, ulijte mlijeko, uklonite s vatre i umiješajte sadržaj vrećice za pire. Dodajte maslac narezan na listiće i kratko promiješajte.
  • 6 Pustite da odstoji 1-2 minute, ponovo promiješajte i poslužite uz meso s repom.

Savjet

Repu po želji možete lagano zgusnuti s Gussnelom razmućenim u malo vode.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke