Meni Search

Ful nabrijana

Meso s repom

Blagdanska rolada
Janjetina na padelu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Bugarska pita od krumpira
Pirjani kunić
Aromatizirani kruh
Lungić s povrćem
Rolice od blitve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lagana sarma
Špageti s ribom
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Delikatesna junetina na češki
Povrtni lonac
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Marinirana piletina s roštilja
Kuhano meso s umakom od hrena
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill pirjana piletina s roštilja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći odresci u umaku od višanja
Meksička party salata
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza s tunom
Krem juha od tikvica
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina laganini
Piletina sa šafranom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata s mora
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill povrće na salatu
Teleći savici u umaku od grejpa
Proljetno meso i povrće iz woka
Odresci od morskog psa
Lignje s manistrom u škartocu
Irska janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje s povrćem i smokvama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina Kiev
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice
Grill vratina u sendviču
Hrskava pileća krilca
Nadjevene lignje
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Račići na posteljici od povrća
Ramsteak u seksi umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grickalica slanutak iz pećnice
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna rebarca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mediteranski špageti
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ražnjići od lososa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni ražnjići
Prežgana juha
Lazanje s lignjama
Sendvič s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Turske pizze
Fina pikantna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina na kijevski način
Kobasica u pivu i pecivu
Pogača sa sardinom
Zlatna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kroketi od piletine
Kunić na bijelo
Lungić u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hlebinska i pretepena juha
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina fuži s tartufima
Brusketa s avokadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u bijelom umaku
Proljetna janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata od liganja
Svinjski file s povrćem
Mini shepherd's pie
Miješani grill
Fini gulaš od gljiva
Zabavni kineski ravioli
Šampinjoni u palačinki
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Urbana pola
Mirisna pečenka
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
Mini lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fileti lososa u finom umaku
Rajčica s kukuruzom
Popečci od tikvica
Viška pogača
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Čarobna ljetna piletina
Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Lignje na šumskom rižotu
Ossobuco
Manastirski đuveč
Vege odresci s marinadom
Okruglice u umaku od rajčice
Brancinovo oko
Umak od limete (Molho de limao)
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pečena piletina s limunom
Povrtni ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite vrući lonac pun finih toplih zalogaja s kiselom repom, vratinom i feferonom, priložite kremasti pire krumpir i uživajte u toplini svog doma uz najdraže društvo.

Sastojci

1,5 kg svinjske vratine u komadu
1 kg kisele repe
1 žlica Svinjske masti Podravka
1 glavica luka (oko 120 g)
1 žličica Slatke mljevene crvene paprike Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
1 Ljuta feferona Podravka
1 žlica Vegete
sol
Crni papar u zrnu Podravka
Za prilog:
1 vrećica Pire krumpira Podravka
50 g maslaca
1 žličica soli
200 ml mlijeka
400 ml vode

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 8 osobe90 min

  • 1 U dublji lonac stavite kiselu repu, a na nju položite opranu i očišćenu vratinu.
  • 2 Podlijte s vodom, ali tek toliko da svi sastojci budu pokriveni (oko 2 litre). Dodajte feferon, lovorov list, malo papra u zrnu, 1 žličicu soli, poklopite i stavite na vatru. Kad zakuha, vatru smanjite na srednju jačinu i kuhajte oko 1 sat.
  • 3 U tavici na dobro zagrijanoj svinjskoj masti popecite sitno narezani luk do lijepe zlatnožute boje. Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom.
  • 4 Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom. Dodajte Vegetu, promiješajte i kuhajte još 15-20 minuta ili dok meso ne omekša.
  • 5 U kipuću vodu stavite sol, ulijte mlijeko, uklonite s vatre i umiješajte sadržaj vrećice za pire. Dodajte maslac narezan na listiće i kratko promiješajte.
  • 6 Pustite da odstoji 1-2 minute, ponovo promiješajte i poslužite uz meso s repom.

Savjet

Repu po želji možete lagano zgusnuti s Gussnelom razmućenim u malo vode.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke