Meni Search

Ful nabrijana

Meso s repom

Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill oslić u aromatičnoj korici
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Nadjevene lignje
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Grdobina s povrćem
Miješani grill
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill povrće na salatu
Mirisna pečenka
Lignje na šumskom rižotu
Marinirana piletina s roštilja
Belgija - Salade Liégeoise
Fini gulaš od gljiva
Piletina Kiev
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pirjani kunić
Proljetna janjetina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Meksička party salata
Delikatesna junetina na češki
Špageti s ribom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Urbana pola
Piletina na kijevski način
Fileti lososa u finom umaku
Zabavni kineski ravioli
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Brusketa s avokadom
Janjetina s medom od kadulje
Brancinovo oko
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina na padelu
Pohani tofu s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grill pirjana piletina s roštilja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s povrćem
Mini shepherd's pie
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pogača sa sardinom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hrskava pileća krilca
Voćna juha od višanja
Ražnjići od lososa
Ossobuco
Lignje s povrćem i smokvama
Bugarska pita od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kunić na bijelo
Ljetni ražnjići
Mediteranski špageti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina fuži s tartufima
Aromatizirani kruh
Sočna rebarca
Lazanje s lignjama
Jabučni krumpirići s cimetom
Povrtni lonac
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Kroketi od piletine
Kuhano meso s umakom od hrena
Salata s mora
Lagana sarma
Lungić s povrćem
Pizza s tunom
Pečena piletina s limunom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Riba u bijelom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina laganini
Blagdanska rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Manastirski đuveč
Irska janjetina
Viška pogača
Mediteranski kruščić s lovorom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od tikvica
Krem juha od tikvica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lungić u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočni pureći ražnjići
Turske pizze
Sočna pureća rolada
Grickalica slanutak iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Šampinjoni u palačinki
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fish&Chips u tortilji
Čarobna ljetna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Hlebinska i pretepena juha
Salata od liganja
Piletina sa šafranom
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetno meso i povrće iz woka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kobasica u pivu i pecivu
Okruglice u umaku od rajčice
Rezanci s krušnim mrvicama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fina pikantna piletina
Račići na posteljici od povrća
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill vratina u sendviču
Lignje s manistrom u škartocu
Odresci od morskog psa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rajčica s kukuruzom
Pizza sirni jastučići
Rolice od blitve
Prežgana juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Kaštelanski makaruni
Odresci u umaku s češnjakom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite vrući lonac pun finih toplih zalogaja s kiselom repom, vratinom i feferonom, priložite kremasti pire krumpir i uživajte u toplini svog doma uz najdraže društvo.

Sastojci

1,5 kg svinjske vratine u komadu
1 kg kisele repe
1 žlica Svinjske masti Podravka
1 glavica luka (oko 120 g)
1 žličica Slatke mljevene crvene paprike Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
1 Ljuta feferona Podravka
1 žlica Vegete
sol
Crni papar u zrnu Podravka
Za prilog:
1 vrećica Pire krumpira Podravka
50 g maslaca
1 žličica soli
200 ml mlijeka
400 ml vode

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 8 osobe90 min

  • 1 U dublji lonac stavite kiselu repu, a na nju položite opranu i očišćenu vratinu.
  • 2 Podlijte s vodom, ali tek toliko da svi sastojci budu pokriveni (oko 2 litre). Dodajte feferon, lovorov list, malo papra u zrnu, 1 žličicu soli, poklopite i stavite na vatru. Kad zakuha, vatru smanjite na srednju jačinu i kuhajte oko 1 sat.
  • 3 U tavici na dobro zagrijanoj svinjskoj masti popecite sitno narezani luk do lijepe zlatnožute boje. Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom.
  • 4 Dodajte crvenu mljevenu papriku, promiješajte i umiješajte u lonac s repom. Dodajte Vegetu, promiješajte i kuhajte još 15-20 minuta ili dok meso ne omekša.
  • 5 U kipuću vodu stavite sol, ulijte mlijeko, uklonite s vatre i umiješajte sadržaj vrećice za pire. Dodajte maslac narezan na listiće i kratko promiješajte.
  • 6 Pustite da odstoji 1-2 minute, ponovo promiješajte i poslužite uz meso s repom.

Savjet

Repu po želji možete lagano zgusnuti s Gussnelom razmućenim u malo vode.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke