Meni Search

Gladna kao vuk

Meso u woku na indonezijski način

Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Svinjski gulaš
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci s umakom od kupina
Varivo od kelja i teletine
Slatki lungić
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slatko twist pile
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Pizza sirni jastučići
Velika Britanija - Pastirska pita
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Pileća krilca s roštilja
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Odresci u umaku s češnjakom
Mesna rolada u tijestu
Pureća rolada s mlincima
Lazanje u tavi
Špageti s tikvicama
Kotlovina
Slasni BBQ burgeri
Tuna burger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek s povrćem
Biftek rolice
Tortilje pikant
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Ribarska popara
Quiche od bundeve, sira i luka
Vratina s roštilja
Harrisa janjetina s limunom
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina s nadjevom od ajvara
Punjena pečenka u vinu
Neobične punjene paprike
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Pikantni gulaš
Medeni teleći kotleti
Glazirana patka s umakom od jabuka
Piletina u pivu
Ciganski odrezak
Pureći hamburger
Skandinavske rolice s cimetom
Povrtni lonac
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Rebarca s grilla
Kuhana govedina s umakom od hrena
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Sočna Wellington pečenka
Juha od gljiva
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Hrenovke u panceti
Puretina s jabukom iz pećnice
Vegetarijanski čips
Pileća prsa iz pećnice
Mladi krumpir s ajvarom
Fino varivo v loncu
Sarma sa suhim mesom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Macho hamburger
Ramsteak u seksi umaku
Teletina s pirjanim povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice u umaku
Pašticada s njokima
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Fino začinjena piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina s medom od kadulje
Obojeni hamburger
Mediteranski kruščić s lovorom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kuhano meso s umakom od hrena
Fish&Chips u tortilji
Odresci u paketiću
Sočna rebarca
Teleći savici u umaku od grejpa
Patka s mlincima
Piletina u egzotičnom umaku
Govedina s lukom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pikantno i jednostavno indonezijsko jelo priredite u woku i uživajte u zanimljivim zalogajima limunske trave, korijandera i đumbira uz fine komade popečenog mesa. 

Sastojci

600 g janjetine (bez kosti)
1 vezica mladog luka
3 češnja češnjaka
1 stapka limunske trave
50 ml ulja
1 žličica naribanog đumbira
1 žličica mljevenog korijandera
1 žličica smeđeg šećera
1 Sjeckana rajčica Podravka
2 žličice Vegete pikant
sol
Za prilog:
Riža Dugo zrno Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Meso pripremite za pečenje tako da ga narežete na manje komade ili trake.
  • 2 Mladi luk narežite na trakice, češnjak nasjeckajte, a limunskoj travi deblji dio sitno narežite.
  • 3 U woku na dobro zagrijanom ulju popecite meso uz stalno miješanje do zlatne boje.
  • 4 Meso izvadite, a na ulje dodajte luk, češnjak, đumbir, limunsku travu i popecite.
  • 5 Dodajte korijander, šećer, sjeckanu rajčicu i Vegetu pikant.
  • 6 Vratite popečeno meso u wok i kratko popirjajte.

Savjet

Limunsku travu možete zamijeniti naribanom koricom limuna. Meso možete pržiti na dva puta  tako da se brže i ljepše ispeče.

Posluživanje

Poslužite toplo s rižom i posuto sitno nasjeckanim mladim lukom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 260.39 33 33
Kalij mg 611.9 17 17
Pantotenska kiselina mg 1.14 16 16
Niacin mg 14.21 102 71
Vitamin D μg 0 0 0
Vitamin A μg 550.69 14 11
Sol g 2.85 0 0
Bjelančevine g 26.2 - -
Vlakna g 1.11 - -
Ugljikohidrati g 9.02 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 10.32 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 16.33 - -
- zasićene masne kiseline g 16.36 - -
Masti g 43.93 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke