Meni Search

Ful nabrijan

Mini lazanje

Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina laganini
Rajčica s kukuruzom
Meksička party salata
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Šampinjoni u palačinki
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill pirjana piletina s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Jabučni krumpirići s cimetom
Vratina sa sezonskim povrćem
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Fileti lososa u finom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Uzbudljivi kolač od blitve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kuhano meso s umakom od hrena
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočna rebarca
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina Kiev
Sočni pureći ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od tikvica
Pirjani kunić
Mediteranski špageti
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fish&Chips u tortilji
Grdobina u pikantnoj šalši
Lungić u sendviču
Hrskavi trokuti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zlatna piletina
Povrtni ražnjići
Dagnje na buzaru
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje s povrćem i smokvama
Brancinovo oko
Manastirski đuveč
Janjetina s medom od kadulje
Zabavni kineski ravioli
Marinirana piletina s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Prežgana juha
Mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata s mora
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rolice od blitve
Ražnjići od lososa
Bugarska pita od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rezanci s krušnim mrvicama
Račići na posteljici od povrća
Krem juha od tikvica
Lignje na šumskom rižotu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grdobina s povrćem
Mirisna pečenka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Meso s repom
Fini gulaš od gljiva
Fina pikantna piletina
Sendvič s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Riba u bijelom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Kunić na bijelo
Salata od liganja
Kobasica u pivu i pecivu
Delikatesna junetina na češki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lagana sarma
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Aromatizirani kruh
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill povrće na salatu
Proljetna janjetina
Pašticada s njokima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pizza s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Voćna juha od višanja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Miješani grill
Nadjevene lignje
Brusketa s avokadom
Irska janjetina
Lungić s povrćem
Janjetina na padelu
Vege odresci s marinadom
Čarobna ljetna piletina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pileći bataci s umakom od luka
Blagdanska rolada
Urbana pola
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Povrtni lonac
Mediteranski kruščić s lovorom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani tofu s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke