Meni Search

Ful nabrijan

Mini lazanje

Belgija - Salade Liégeoise
Ražnjići od lososa
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Manastirski đuveč
Piletina sa šafranom
Okruglice u umaku od rajčice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Delikatesna junetina na češki
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina laganini
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Šampinjoni u palačinki
Pašticada s njokima
Čarobna ljetna piletina
Voćna juha od višanja
Vege odresci s marinadom
Grdobina s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grickalica slanutak iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Pečena piletina s limunom
Nadjevene lignje
Brusketa s avokadom
Meso s repom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina Kiev
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočni pureći ražnjići
Aromatizirani kruh
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s povrćem i smokvama
Kunić na bijelo
Vratina sa sezonskim povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetna janjetina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pohani tofu s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski kruščić s lovorom
Fish&Chips u tortilji
Sočna rebarca
Prežgana juha
Lungić u sendviču
Krem juha od tikvica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Popečci od tikvica
Mediteranski špageti
Janjetina na padelu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill vratina u sendviču
Povrtni lonac
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill povrće na salatu
Umak od limete (Molho de limao)
Kuhano meso s umakom od hrena
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rolice od blitve
Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sendvič s avokadom
Lagana sarma
Miješani grill
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kroketi od piletine
Pizza s tunom
Salata s mora
Zlatna piletina
Urbana pola
Marinirana piletina s roštilja
Pirjani kunić
Kobasica u pivu i pecivu
Ljetni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza sirni jastučići
Jabučni krumpirići s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Blagdanska rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata od liganja
Roštilj s umakom Romesco
Račići na posteljici od povrća
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mirisna pečenka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fina pikantna piletina
Zabavni kineski ravioli
Uzbudljivi kolač od blitve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rajčica s kukuruzom
Irska janjetina
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavi trokuti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna pureća rolada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Povrtni ražnjići
Dagnje na buzaru
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke