Meni Search

Ful nabrijan

Mini lazanje

Delikatesna junetina na češki
Meksička party salata
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Piletina sa šafranom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prežgana juha
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Povrtni ražnjići
Voćna juha od višanja
Zabavni kineski ravioli
Umak od limete (Molho de limao)
Čarobna ljetna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grdobina u pikantnoj šalši
Kuhano meso s umakom od hrena
Aromatizirani kruh
Sendvič s avokadom
Grill povrće na salatu
Mirisna pečenka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata od liganja
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od lososa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fini gulaš od gljiva
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Sočna pureća rolada
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rezanci s krušnim mrvicama
Brusketa s avokadom
Zlatna piletina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Vege odresci s marinadom
Fileti lososa u finom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pizza s tunom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Marinirana piletina s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice
Brancinovo oko
Blagdanska rolada
Bugarska pita od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna rebarca
Svinjski file s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Fish&Chips u tortilji
Piletina laganini
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić s povrćem
Rolice od blitve
Vratina sa sezonskim povrćem
Lagana sarma
Krem juha od tikvica
Pirjani kunić
Kobasica u pivu i pecivu
Grdobina s povrćem
Pašticada s njokima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić u sendviču
Grill oslić u aromatičnoj korici
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski špageti
Šampinjoni u palačinki
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina Kiev
Urbana pola
BBQ svinjska rebarca u foliji
Okruglice u umaku od rajčice
Ljetni ražnjići
Kroketi od piletine
Manastirski đuveč
Uzbudljivi kolač od blitve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Riba u bijelom umaku
Popečci od tikvica
Kaštelanski makaruni
Kunić na bijelo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Miješani grill
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pečena piletina s limunom
Belgija - Salade Liégeoise
Irska janjetina
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Povrtni lonac
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Dagnje na buzaru
Fina pikantna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje s povrćem i smokvama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Račići na posteljici od povrća
Meso s repom
Mediteranski kruščić s lovorom
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjevene lignje
Salata s mora
Rajčica s kukuruzom
Proljetno meso i povrće iz woka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke