Meni Search

Ful nabrijan

Mini lazanje

Brancinovo oko
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Prežgana juha
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fish&Chips u tortilji
Blagdanska rolada
Meso s repom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kaštelanski makaruni
Aromatizirani kruh
Popečci od tikvica
Povrtni lonac
Teleći odresci u umaku od višanja
Grickalica slanutak iz pećnice
Kunić na bijelo
Mediteranski kruščić s lovorom
Salata od liganja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjevene lignje
Voćna juha od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sendvič s avokadom
Račići na posteljici od povrća
Dagnje na buzaru
Manastirski đuveč
Grdobina u pikantnoj šalši
Pirjani kunić
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Hrskavi trokuti
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna pureća rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fini gulaš od gljiva
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni ražnjići
Sočna rebarca
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill povrće na salatu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina laganini
Jabučni krumpirići s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Mediteranski špageti
Kroketi od piletine
Pizza s tunom
Lignje s povrćem i smokvama
Proljetna janjetina
Irska janjetina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mirisna pečenka
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill vratina u sendviču
Fina pikantna piletina
Pečena piletina s limunom
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pileći bataci s umakom od luka
Rolice od blitve
Proljetno meso i povrće iz woka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ramsteak u seksi umaku
Lignje na šumskom rižotu
Riba u bijelom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lungić s povrćem
Vege odresci s marinadom
Lagana sarma
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina sa šafranom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pašticada s njokima
Salata s mora
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina s medom od kadulje
Ražnjići od lososa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Miješani grill
Urbana pola
Zanimljiva salata s kikirikijem
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Marinirana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Zabavni kineski ravioli
Krem juha od tikvica
Uzbudljivi kolač od blitve
Janjetina na padelu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rajčica s kukuruzom
Grill pirjana piletina s roštilja
Lungić u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Sočni pureći ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Delikatesna junetina na češki
Brusketa s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohani tofu s povrćem
Grdobina s povrćem
Zlatna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Piletina Kiev
Vratina sa sezonskim povrćem
Čarobna ljetna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza sirni jastučići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke