Meni Search

Ful nabrijan

Mini lazanje

Okruglice u umaku od rajčice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Uzbudljivi kolač od blitve
Jabučni krumpirići s cimetom
Miješani grill
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Čarobna ljetna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Kroketi od piletine
Prežgana juha
Kuhano meso s umakom od hrena
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Mediteranski špageti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Urbana pola
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kunić na bijelo
Pileći bataci s umakom od luka
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lagana sarma
Ljetni ražnjići
Rolice od blitve
Brusketa s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Janjetina s medom od kadulje
Proljetno meso i povrće iz woka
Manastirski đuveč
Ražnjići od lososa
Lungić s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill povrće na salatu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Belgija - Salade Liégeoise
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pečena piletina s limunom
Sendvič s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći savici u umaku od grejpa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Krem juha od tikvica
Piletina laganini
Grill vratina u sendviču
Irska janjetina
Grickalica slanutak iz pećnice
Fini gulaš od gljiva
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hrskavi trokuti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Šampinjoni u palačinki
Fileti lososa u finom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pašticada s njokima
Mesne okruglice
Popečci od tikvica
Meksička party salata
Vratina sa sezonskim povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Pizza s tunom
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Bugarska pita od krumpira
Delikatesna junetina na češki
Kaštelanski makaruni
Pirjani kunić
Piletina sa šafranom
Nadjevene lignje
Pizza sirni jastučići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grdobina u pikantnoj šalši
Kolinjsko zelje s frišketinom
Voćna juha od višanja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vege odresci s marinadom
Piletina Kiev
Lungić u sendviču
Umak od limete (Molho de limao)
Lignje na šumskom rižotu
Povrtni lonac
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grdobina s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Meso s repom
Salata s mora
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fina pikantna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata od liganja
Aromatizirani kruh
Mediteranski kruščić s lovorom
Dagnje na buzaru
Blagdanska rolada
Riba u bijelom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Grill oslić u aromatičnoj korici
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Povrtni ražnjići
Sočna rebarca
Proljetna janjetina
Svinjski file s povrćem
Mirisna pečenka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina na padelu
Račići na posteljici od povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke