Meni Search

Ful nabrijana

Mini lazanje

Sendvič s avokadom
Pečena piletina s limunom
Brancinovo oko
Kunić na bijelo
Aromatizirani kruh
Grdobina s povrćem
Blagdanska rolada
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskava pileća krilca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pileći bataci s umakom od luka
Voćna juha od višanja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Proljetna janjetina
Janjetina na padelu
Zlatna piletina
Fish&Chips u tortilji
Fini gulaš od gljiva
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lazanje s lignjama
Grickalica slanutak iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Miješani grill
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rolice od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci u umaku s češnjakom
Mediteranski špageti
Mediteranski kruščić s lovorom
Lignje na šumskom rižotu
Brusketa s avokadom
Okruglice u umaku od rajčice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hlebinska i pretepena juha
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata od liganja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meksička party salata
Grill povrće na salatu
Proljetno meso i povrće iz woka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Meso s repom
Fina pikantna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kuhano meso s umakom od hrena
Belgija - Salade Liégeoise
Fileti lososa u finom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza s tunom
Kobasica u pivu i pecivu
Prežgana juha
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata s mora
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina laganini
Nadjevene lignje
Manastirski đuveč
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavi trokuti
Riba u bijelom umaku
Irska janjetina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ossobuco
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna pureća rolada
Marinirana piletina s roštilja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Viška pogača
Vege odresci s marinadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Krem juha od tikvica
Delikatesna junetina na češki
Sočni pureći ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Grill vratina u sendviču
Pizza sirni jastučići
Piletina Kiev
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Piletina na kijevski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje s manistrom u škartocu
Lungić s povrćem
Mesne okruglice
Grill pirjana piletina s roštilja
Lungić u sendviču
Mini shepherd's pie
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći odresci u umaku od višanja
Povrtni ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Odresci od morskog psa
Zabavni kineski ravioli
Pirjani kunić
Turske pizze
Lagana sarma
Špageti s ribom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od tikvica
Rajčica s kukuruzom
Umak od limete (Molho de limao)
Ramsteak u seksi umaku
Čarobna ljetna piletina
Mirisna pečenka
Pogača sa sardinom
Povrtni lonac
Mesne okruglice na ražnjiću
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Urbana pola
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani tofu s povrćem
Sočna rebarca
Piletina sa šafranom
Račići na posteljici od povrća
Šampinjoni u palačinki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke