Meni Search

Ful nabrijana

Mini lazanje

Riba u bijelom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić u sendviču
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Popečci od tikvica
Brusketa s avokadom
Ossobuco
Mirisna pečenka
Kobasica u pivu i pecivu
Lungić s povrćem
Urbana pola
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sendvič s avokadom
Lazanje s lignjama
Brancinovo oko
Lignje na šumskom rižotu
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza s tunom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill povrće na salatu
Rajčica s kukuruzom
Kaštelanski makaruni
Okruglice u umaku od rajčice
Turske pizze
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prežgana juha
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Čarobna ljetna piletina
Lignje s manistrom u škartocu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fina pikantna piletina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Krem juha od tikvica
Piletina sa šafranom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Proljetna janjetina
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Fish&Chips u tortilji
Sočna pureća rolada
Blagdanska rolada
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Proljetno meso i povrće iz woka
Kroketi od piletine
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Manastirski đuveč
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zabavni kineski ravioli
Odresci od morskog psa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti s ribom
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Pirjani kunić
Hrskavi trokuti
Odresci u umaku s češnjakom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marinirana piletina s roštilja
Meksička party salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rolice od blitve
Pečena piletina s limunom
Kunić na bijelo
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill vratina u sendviču
Ljetni ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći bataci s umakom od luka
Delikatesna junetina na češki
Janjetina s medom od kadulje
Hlebinska i pretepena juha
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Viška pogača
Pogača sa sardinom
Irska janjetina
Salata od liganja
Piletina Kiev
Grdobina s povrćem
Piletina na kijevski način
Lagana sarma
Miješani grill
Fileti lososa u finom umaku
Račići na posteljici od povrća
Lignje s povrćem i smokvama
Povrtni ražnjići
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina laganini
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski špageti
Grickalica slanutak iz pećnice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rezanci s krušnim mrvicama
Fini gulaš od gljiva
Meso s repom
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći savici u umaku od grejpa
Vege odresci s marinadom
Zlatna piletina
Pizza sirni jastučići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočna rebarca
Martinjska guska s hajdinom kašom
Povrtni lonac
Nadjevene lignje
Voćna juha od višanja
Salata s mora
Mini shepherd's pie
Aromatizirani kruh
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Tjestenina fuži s tartufima
Belgija - Salade Liégeoise
Jabučni krumpirići s cimetom
Roštilj s umakom Romesco
Uzbudljivi kolač od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke