Meni Search

Ful nabrijana

Mini lazanje

Hrskava pileća krilca
Fina pikantna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Hlebinska i pretepena juha
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Urbana pola
Ljetni ražnjići
Lagana sarma
Janjetina s medom od kadulje
Umak od limete (Molho de limao)
Grickalica slanutak iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rajčica s kukuruzom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ossobuco
Odresci u umaku s češnjakom
Irska janjetina
Bugarska pita od krumpira
Kroketi od piletine
Lignje s manistrom u škartocu
Brusketa s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza s tunom
Mini shepherd's pie
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Miješani grill
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lignje s povrćem i smokvama
Pečena piletina s limunom
Pileći bataci s umakom od luka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pogača sa sardinom
Čarobna ljetna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić u sendviču
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pizza sirni jastučići
Turske pizze
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice na ražnjiću
Fish&Chips u tortilji
Grdobina s povrćem
Sočna pureća rolada
Lignje na šumskom rižotu
Mediteranski špageti
Sočna rebarca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Delikatesna junetina na češki
Sočni pureći ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Manastirski đuveč
Krem juha od tikvica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zabavni kineski ravioli
Brancinovo oko
Proljetna janjetina
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Svinjski file s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Viška pogača
Pikantna piletina s azijskim zeljem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fileti lososa u finom umaku
Fini gulaš od gljiva
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina sa šafranom
Jabučni krumpirići s cimetom
Riba u bijelom umaku
Ražnjići od lososa
Janjetina na padelu
Salata od liganja
Belgija - Salade Liégeoise
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill povrće na salatu
Marinirana piletina s roštilja
Grill vratina u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pirjani kunić
Šampinjoni u palačinki
Kuhano meso s umakom od hrena
Aromatizirani kruh
Pohani tofu s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata s mora
Ramsteak u seksi umaku
Odresci od morskog psa
Tjestenina fuži s tartufima
Martinjska guska s hajdinom kašom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hrskavi trokuti
Sendvič s avokadom
Voćna juha od višanja
Nadjevene lignje
Piletina laganini
Zlatna piletina
Mirisna pečenka
Kaštelanski makaruni
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rolice od blitve
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Meso s repom
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Meksička party salata
Kobasica u pivu i pecivu
Špageti s ribom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Prežgana juha
Piletina na kijevski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lazanje s lignjama
Rezanci s krušnim mrvicama
Povrtni lonac
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Popečci od tikvica
Blagdanska rolada
Kunić na bijelo
Grdobina u pikantnoj šalši
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke