Meni Search

Ful nabrijana

Mini lazanje

Janjetina na padelu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lignje s manistrom u škartocu
Rajčica s kukuruzom
Riba u bijelom umaku
Salata od liganja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meksička party salata
Zlatna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Špageti s ribom
Fini gulaš od gljiva
Piletina Kiev
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Kobasica u pivu i pecivu
Mini shepherd's pie
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje s povrćem i smokvama
Delikatesna junetina na češki
Mesne okruglice na ražnjiću
Prežgana juha
Sočna pureća rolada
Turske pizze
Ossobuco
Krem juha od tikvica
Kaštelanski makaruni
Čarobna ljetna piletina
Ljetni ražnjići
Mediteranski špageti
Ražnjići od lososa
Zabavni kineski ravioli
Marinirana piletina s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći savici u umaku od grejpa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fish&Chips u tortilji
Kroketi od piletine
Norveška krem juha od ribe i kozica
Šampinjoni u palačinki
Meso s repom
Pizza sirni jastučići
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
Odresci od morskog psa
Mirisna pečenka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Miješani grill
Viška pogača
Umak od limete (Molho de limao)
Popečci od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill vratina u sendviču
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Okruglice u umaku od rajčice
Hlebinska i pretepena juha
Hrskava pileća krilca
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočni pureći ražnjići
Sendvič s avokadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina laganini
Belgija - Salade Liégeoise
Odresci u umaku s češnjakom
Aromatizirani kruh
Lazanje s lignjama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočna rebarca
Pirjani kunić
Grickalica slanutak iz pećnice
Račići na posteljici od povrća
Pohani tofu s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Proljetno meso i povrće iz woka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Voćna juha od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Nadjevene lignje
Kunić na bijelo
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Manastirski đuveč
Kuhano meso s umakom od hrena
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lagana sarma
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Svinjski file s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Rolice od blitve
Irska janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill povrće na salatu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pečena piletina s limunom
Lignje na šumskom rižotu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Fileti lososa u finom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata s mora
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Urbana pola
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Povrtni ražnjići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Fina pikantna piletina
Proljetna janjetina
Povrtni lonac
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vege odresci s marinadom
Pogača sa sardinom
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina na kijevski način
Pizza s tunom
Lungić u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke