Meni Search

Ful nabrijana

Mini lazanje

Kroketi od piletine
Urbana pola
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Nadjevene lignje
Ražnjići od lososa
Račići na posteljici od povrća
Popečci od tikvica
Bugarska pita od krumpira
Mediteranski špageti
Lungić u sendviču
Miješani grill
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fish&Chips u tortilji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskava pileća krilca
Riba u bijelom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Zlatna piletina
Mirisna pečenka
Mini shepherd's pie
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lazanje s lignjama
Pizza sirni jastučići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Šampinjoni u palačinki
Meso s repom
Tjestenina fuži s tartufima
Fileti lososa u finom umaku
Voćna juha od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lagana sarma
Lignje na šumskom rižotu
Meksička party salata
Čarobna ljetna piletina
Pečena piletina s limunom
Uzbudljivi kolač od blitve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ossobuco
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kunić na bijelo
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Hrskavi trokuti
Grill pirjana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Kuhano meso s umakom od hrena
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grdobina u pikantnoj šalši
Pileći bataci s umakom od luka
Hlebinska i pretepena juha
Delikatesna junetina na češki
Janjetina s medom od kadulje
Salata od liganja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pohani tofu s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Rajčica s kukuruzom
Odresci u umaku s češnjakom
Kobasica u pivu i pecivu
Povrtni lonac
BBQ svinjska rebarca u foliji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Vege odresci s marinadom
Kaštelanski makaruni
Rezanci s krušnim mrvicama
Marinirana piletina s roštilja
Krem juha od tikvica
Lungić s povrćem
Sendvič s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Mediteranski kruščić s lovorom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Blagdanska rolada
Špageti s ribom
Odresci od morskog psa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Viška pogača
Piletina Kiev
Umak od limete (Molho de limao)
Grill povrće na salatu
Fini gulaš od gljiva
Manastirski đuveč
Norveška krem juha od ribe i kozica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brancinovo oko
Piletina sa šafranom
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni ražnjići
Pizza s tunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fina pikantna piletina
Janjetina na padelu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje s manistrom u škartocu
Aromatizirani kruh
Lignje s povrćem i smokvama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni ražnjići
Salata s mora
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pogača sa sardinom
Irska janjetina
Grickalica slanutak iz pećnice
Sočna rebarca
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina laganini
Piletina na kijevski način
Turske pizze
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill vratina u sendviču
Pirjani kunić
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Jabučni krumpirići s cimetom
Brusketa s avokadom
Prežgana juha
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke