Meni Search

Ful nabrijana

Mini lazanje

Meso s repom
Pizza s tunom
Teleći odresci u umaku od višanja
Meksička party salata
Umak od limete (Molho de limao)
Krem juha od tikvica
Odresci u umaku s češnjakom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mediteranski špageti
Svinjski file s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Delikatesna junetina na češki
Jabučni krumpirići s cimetom
Mirisna pečenka
Fini gulaš od gljiva
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Urbana pola
Mesne okruglice na ražnjiću
Rajčica s kukuruzom
Lungić u sendviču
Piletina sa šafranom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Proljetna janjetina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Brusketa s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lazanje s lignjama
Špageti s ribom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kobasica u pivu i pecivu
Pohani tofu s povrćem
Kunić na bijelo
Irska janjetina
Zlatna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grdobina u pikantnoj šalši
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje s povrćem i smokvama
Grill vratina u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Riba u bijelom umaku
Pogača sa sardinom
Janjetina na padelu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zabavni kineski ravioli
Turske pizze
Mini shepherd's pie
Tjestenina fuži s tartufima
Kroketi od piletine
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Lungić s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Blagdanska rolada
Brancinovo oko
Pirjani kunić
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hlebinska i pretepena juha
Grill povrće na salatu
Pizza sirni jastučići
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci od morskog psa
Grill pirjana piletina s roštilja
Viška pogača
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočna pureća rolada
Marinirana piletina s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice
Grickalica slanutak iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
Ražnjići od lososa
Fileti lososa u finom umaku
Popečci od tikvica
Miješani grill
Povrtni lonac
Piletina laganini
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kuhano meso s umakom od hrena
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje s manistrom u škartocu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Ossobuco
Aromatizirani kruh
Bugarska pita od krumpira
Fina pikantna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pečena piletina s limunom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sendvič s avokadom
Piletina na kijevski način
Grdobina s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Mediteranski kruščić s lovorom
Rolice od blitve
Čarobna ljetna piletina
Lagana sarma
Lignje na šumskom rižotu
Belgija - Salade Liégeoise
Voćna juha od višanja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prežgana juha
Teleći savici u umaku od grejpa
Ljetni ražnjići
Salata od liganja
Hrskavi trokuti
Račići na posteljici od povrća
Vege odresci s marinadom
Manastirski đuveč
Salata s mora
Šampinjoni u palačinki
Sočna rebarca
Nadjevene lignje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke