Meni Search

Ful nabrijana

Mini lazanje

Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Delikatesna junetina na češki
Mediteranski kruščić s lovorom
Brusketa s avokadom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski špageti
Marinirana piletina s roštilja
Popečci od tikvica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Kunić na bijelo
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bugarska pita od krumpira
Fileti lososa u finom umaku
Sendvič s avokadom
Hrskava pileća krilca
Hrskavi trokuti
Manastirski đuveč
Umak od limete (Molho de limao)
Vege odresci s marinadom
Povrtni lonac
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni ražnjići
Lignje s manistrom u škartocu
Proljetno meso i povrće iz woka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci od morskog psa
Viška pogača
Meksička party salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini shepherd's pie
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Šampinjoni u palačinki
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina laganini
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Miješani grill
Odresci u umaku s češnjakom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna rebarca
Pogača sa sardinom
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetna janjetina
Ossobuco
Pizza s tunom
Špageti s ribom
Nadjevene lignje
Grdobina u pikantnoj šalši
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Hlebinska i pretepena juha
Blagdanska rolada
Meso s repom
Kuhano meso s umakom od hrena
Pečena piletina s limunom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Krem juha od tikvica
Fini gulaš od gljiva
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje na šumskom rižotu
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Kroketi od piletine
Riba u bijelom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina na kijevski način
Pileći bataci s umakom od luka
Grill povrće na salatu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lagana sarma
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice na ražnjiću
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brancinovo oko
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Svinjski file s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Čarobna ljetna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Urbana pola
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mirisna pečenka
Zlatna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Račići na posteljici od povrća
Prežgana juha
Turske pizze
Mesne okruglice
Grdobina s povrćem
Janjetina na padelu
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Ražnjići od lososa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jabučni krumpirići s cimetom
Rolice od blitve
Rajčica s kukuruzom
Fina pikantna piletina
Lungić u sendviču
Okruglice u umaku od rajčice
Piletina sa šafranom
Salata s mora
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kaštelanski makaruni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Irska janjetina
Pirjani kunić
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pohani tofu s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočni pureći ražnjići
Salata od liganja
Aromatizirani kruh
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kobasica u pivu i pecivu
Grickalica slanutak iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pizza sirni jastučići
Voćna juha od višanja
Lazanje s lignjama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke