Meni Search

Macho

Mini lazanje

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek s povrćem
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Odrezak s umakom chimichurri
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileća krilca s roštilja
Čarobna ljetna piletina
Blagdanska rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slatki lungić
Dagnje na buzaru
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u pivu
Piletina s nadjevom od ajvara
Pirjani kunić
Kotleti u pivskom umaku
Lungić u sendviču
Delikatesna junetina na češki
Hrenovke u panceti
Pašticada
Govedina s lukom
Pohani tofu s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Macho hamburger
Kroketi od piletine
Odresci u umaku s češnjakom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti s acetom balsamicom
Lungić s povrćem
Piletina s mascarponeom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zabavni kineski ravioli
Pileća prsa iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
Pohani zamotuljci
Punjene tikve
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća krilca s Coca-Colom
Šampinjoni u palačinki
Pileća prsa punjena čvarcima
Pizza s tunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Biftek rolice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mladi krumpir s ajvarom
Marinirana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Palačinke s nadjevom od riže
Pita s crnim pivom
Roštilj s umakom Romesco
Umak od limete (Molho de limao)
Ljetni ražnjići
Kotlet s varivom od leće
Teletina s pirjanim povrćem
Dip od južnog voća
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Janjetina na padelu
Bakalar s krumpirom
Pureća rolada s mlincima
Pileći štapići u ketchupu
Janjetina s medom od kadulje
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rebarca s grilla
Obojeni hamburger
Sočni pureći ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata od tune i povrća
Medeni teleći kotleti
Teriyaki piletina
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci s umakom od kupina
Piletina sa šafranom
Kobasica u pivu i pecivu
Ribarska popara
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kotlovina
File steak na povrću
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kuhana govedina s umakom od hrena
Svinjski file s povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Juha od gljiva
Zlatna piletina
Špageti na kineski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Irska janjetina
Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Nadjevene lignje
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirano svinjsko pečenje
Slasni BBQ burgeri
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke