Meni Search

Okrećem novi list

Mini lazanje

Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kuglice od riže i svježeg sira
Janjetina na padelu
Kozice s rižom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Salata u košaricama od parmezana
Piletina s pistacijama
Pirjani kunić
Salata s neobičnim preljevom
Empanade s pestom
Cous-cous s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tagliatelle s pečenim povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Voćna juha od višanja
Zabavni kineski ravioli
Juha od cvjetače i camemberta
Male teleće pitice
Juha od rikule i račića
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečena ricotta
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pečena piletina s limunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od bulgura s umakom
Prežgana juha
Rižoto tortice
Sočna Wellington pečenka
Ljubavne šurlice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Popečci od cvjetače
Vege odresci s marinadom
Lignje punjene crvenim radićem
Rižoto s tunom
Govedina s lukom
Kaštelanski makaruni
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Belgija - Salade Liégeoise
Zimski punč
Savici sa špinatom i satricom od sira
Čudotvorni čaj za detoks
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Mediteranski špageti
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Rolice od blitve
Ražnjići od lososa
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Rosti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Polupunjene paprike
Sočna aromatična torta
Povrtni ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Senf s paprikama
Grill povrće na salatu
Caponata alla Podravka
Crveno ljetno varivo
Salata od quinoe i povrća
Rižoto na španjolski način
Mirisni prilog iz pećnice
Marokanska salata s cous-cousom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Oslić s maslinama
Kineska juha s račićima i gljivama
Sočna rebarca
Uskršnja šunka na zabavan način
Pohane paprike
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileća prsa iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prilog od prokulica
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata od tune i povrća
Palačinke s nadjevom od riže
Špageti na kineski način
Grčka seljačka salata
Pita s muškatnom bundevom i makom
Goveđa rebarca sa zeljem
Žuti medaljoni
Fina pikantna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rolice od soma
Bruskete od cvjetače
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Polpete od slanutka s kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Raskošna ljetna tava
Čarobni štapići
Juha od bundeve s jabukom
Ramsteak u seksi umaku
Brusketa s avokadom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Lignje i tikvice na štapiću
Pileći bataci s umakom od luka
Vegetina enchilada
Uzbudljivi kolač od blitve
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s mascarponeom
Krumpir u košuljici
Pohana skuta
Sočna pureća rolada
Pileći gulaš
Papreni tart s marelicama
Salata s mora
Zlatna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mesne okruglice u umaku
Španjolski migas s bundevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Velika Britanija - Pastirska pita
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke