Meni Search

Okrećem novi list

Mini lazanje

Kruh od cvjetače s kurkumom
Male teleće pitice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Govedina s lukom
Ljubavne šurlice
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto s tunom
Pileća prsa iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rolice od soma
Tagliatelle s pečenim povrćem
Njemačka - Jetrica s jabukama
Kozice s rižom
Pečena piletina s limunom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći bataci s umakom od luka
Salata u košaricama od parmezana
Cous-cous s povrćem
Čarobni štapići
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Sočna aromatična torta
Sočna pureća rolada
Polupunjene paprike
Zapečena ricotta
Pohana skuta
Čudotvorni čaj za detoks
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice
Zlatna piletina
Caponata alla Podravka
Ramsteak u seksi umaku
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Krumpir u košuljici
Proljetno meso i povrće iz woka
Palačinke s nadjevom od riže
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Piletina s mascarponeom
Marokanska salata s cous-cousom
Popečci od bulgura s umakom
Prilog od prokulica
Belgija - Salade Liégeoise
Salata s neobičnim preljevom
Sočna Wellington pečenka
Popečci od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Grill povrće na salatu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Fina pikantna piletina
Vegetina enchilada
Tjestenina fuži s tartufima
Kaštelanski makaruni
Juha od rikule i račića
Pileći gulaš
Pirjani kunić
Crveno ljetno varivo
Kineska juha s račićima i gljivama
Mirisni prilog iz pećnice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Povrtni ražnjići
Raskošna ljetna tava
Juha od cvjetače i camemberta
Rižoto tortice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Papreni tart s marelicama
Ražnjići od lososa
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata s mora
Brusketa s avokadom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rižoto na španjolski način
Rižini ravioli s mozzarellom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski špageti
Mesne okruglice u umaku
Vege odresci s marinadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grčka seljačka salata
Polpete od slanutka s kurkumom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Roštilj s umakom Romesco
Goveđa rebarca sa zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Salata od quinoe i povrća
Salata od tune i povrća
Žuti medaljoni
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Španjolski migas s bundevom
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignje punjene crvenim radićem
Janjetina na padelu
Lignje na šumskom rižotu
Lignje i tikvice na štapiću
Senf s paprikama
Velika Britanija - Pastirska pita
Kolinjsko zelje s frišketinom
Voćna juha od višanja
Rosti
Uskršnja šunka na zabavan način
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Oslić s maslinama
Špageti na kineski način
Piletina s pistacijama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Juha od bundeve s jabukom
Sočna rebarca
Uzbudljivi kolač od blitve
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Bugarska pita od krumpira
Zimski punč
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohane paprike
Empanade s pestom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Prežgana juha
Rolice od blitve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke