Meni Search

Okrećem novi list

Mini lazanje

Uzbudljivi kolač od blitve
Kozice s rižom
Rosti
Špageti na kineski način
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Caponata alla Podravka
Španjolski migas s bundevom
Oslić s maslinama
Salata od quinoe i povrća
Povrtni ražnjići
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Lignje na šumskom rižotu
Čarobni štapići
Salata u košaricama od parmezana
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pohane paprike
Pileći bataci s umakom od luka
Čudotvorni čaj za detoks
Sočna aromatična torta
Palačinke s nadjevom od riže
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Kruh od cvjetače s kurkumom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Zabavni kineski ravioli
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Krumpir u košuljici
Pohana skuta
Bruskete od cvjetače
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Belgija - Salade Liégeoise
Prilog od prokulica
Salata od tune i povrća
Juha od rikule i račića
Tjestenina fuži s tartufima
Rolice od blitve
Kuglice od riže i svježeg sira
Grčka seljačka salata
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Ramsteak u seksi umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lignje punjene crvenim radićem
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna rebarca
Roštilj s umakom Romesco
Lignje i tikvice na štapiću
Grill povrće na salatu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice
Pileća prsa iz pećnice
Rolice od soma
Senf s paprikama
Fina pikantna piletina
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zanimljiva salata s kikirikijem
Brusketa s avokadom
Pileći gulaš
Salata s mora
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Vegetina enchilada
Ražnjići od lososa
Popečci od cvjetače
Zapečena ricotta
Janjetina na padelu
Goveđa rebarca sa zeljem
Empanade s pestom
Sočna pureća rolada
Salata s neobičnim preljevom
Vege odresci s marinadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Prežgana juha
Rižoto s tunom
Pohani tofu s povrćem
Papreni tart s marelicama
Kineska juha s račićima i gljivama
Zlatna piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Raskošna ljetna tava
Kaštelanski makaruni
Male teleće pitice
Mirisni prilog iz pećnice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Ljubavne šurlice
Govedina s lukom
Pirjani kunić
Rižoto na španjolski način
Polpete od slanutka s kurkumom
Žuti medaljoni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina s mascarponeom
Njemačka - Jetrica s jabukama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Uskršnja šunka na zabavan način
Popečci od bulgura s umakom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižoto tortice
Crveno ljetno varivo
Salata od pečene rotkvice sa medom
Marokanska salata s cous-cousom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Cous-cous s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Juha od bundeve s jabukom
Rižini ravioli s mozzarellom
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice u umaku
Juha od cvjetače i camemberta
Mediteranski špageti
Piletina s pistacijama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna Wellington pečenka
Polupunjene paprike
Pečena piletina s limunom
Zimski punč
Kolinjsko zelje s frišketinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke