Meni Search

Okrećem novi list

Mini lazanje

Polupunjene paprike
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od cvjetače
Rosti
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Raskošna ljetna tava
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Marokanska salata s cous-cousom
Salata s mora
Vege odresci s marinadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Zapečena ricotta
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Grčka seljačka salata
Bugarska pita od krumpira
Senf s paprikama
Rižoto tortice
Palačinke s nadjevom od riže
Ljubavne šurlice
Velika Britanija - Pastirska pita
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Polpete od slanutka s kurkumom
Rolice od blitve
Kineska juha s račićima i gljivama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rižoto s tunom
Piletina s mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Savici sa špinatom i satricom od sira
Empanade s pestom
Pirjani kunić
Salata u košaricama od parmezana
Mesne okruglice
Piletina s pistacijama
Brusketa s avokadom
Sočna rebarca
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohana skuta
Cous-cous s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Crveno ljetno varivo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pečena piletina s limunom
Juha od cvjetače i camemberta
Pohane paprike
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pileća prsa iz pećnice
Sočna pureća rolada
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Sočna aromatična torta
Popečci od bulgura s umakom
Povrtni ražnjići
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rolice od soma
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignje punjene crvenim radićem
Papreni tart s marelicama
Sočna Wellington pečenka
Rižoto na španjolski način
Čudotvorni čaj za detoks
Mediteranski špageti
Fina pikantna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prežgana juha
Proljetno meso i povrće iz woka
Pohani tofu s povrćem
Salata od quinoe i povrća
Caponata alla Podravka
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Žuti medaljoni
Uskršnja šunka na zabavan način
Zimski punč
Oslić s maslinama
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pileći gulaš
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Roštilj s umakom Romesco
Mirisni prilog iz pećnice
Mesne okruglice u umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill povrće na salatu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zlatna piletina
Španjolski migas s bundevom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Bruskete od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Voćna juha od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Tagliatelle s pečenim povrćem
Kaštelanski makaruni
Tjestenina fuži s tartufima
Zabavni kineski ravioli
Vegetina enchilada
Salata od pečene rotkvice sa medom
Male teleće pitice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Čarobni štapići
Salata s neobičnim preljevom
Prilog od prokulica
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata od tune i povrća
Govedina s lukom
Špageti na kineski način
Rižini ravioli s mozzarellom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Krumpir u košuljici
Pita s muškatnom bundevom i makom
Juha od rikule i račića
Ramsteak u seksi umaku
Kozice s rižom
Lignje i tikvice na štapiću
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Belgija - Salade Liégeoise
Juha od bundeve s jabukom
Ražnjići od lososa
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke