Meni Search

Superman

Mini lazanje

Salata s mljevenim mesom
Teriyaki piletina
Piletina sa šafranom
Piletina s nadjevom od ajvara
Bugarska pita od krumpira
Dip od južnog voća
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Skandinavske rolice s cimetom
Brancinovo oko
Lazanje u tavi
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pašticada s njokima
Meksička party salata
Bruskete s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ljetni ražnjići
Pohani zamotuljci
Svinjski file s grila
Proljetna janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kunić na bijelo
Pohani tofu s povrćem
Srneći file na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Mirisna pureća rolada
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ cheeseburger
Svinjski gulaš
Rebarca s graškom
Piletina s kozjim sirom
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek i salata s roštilja
Mladi krumpir s ajvarom
Rezanci s krušnim mrvicama
Macho hamburger
Vratina sa sezonskim povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tjestenina u finom umaku
Koprivnički odojak
Riba u škartocu
Hrskavo pečeno pile
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza sirni jastučići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina u aromatičnom omotaču
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina Kiev
Pileća prsa iz pećnice
Kokošja juha s požirakima
Dječje lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Sočni pureći ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileća prsa punjena čvarcima
Odresci s umakom od kupina
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina u pivu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Orada s krumpirom i mladim lukom
Špageti na kineski način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Špageti mediteraneo
Rižoto s dagnjama
Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Pileći gulaš
Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Hrskavi trokuti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od cvjetače
Sočna pureća rolada
Goveđa rebarca sa zeljem
Rebarca s grilla
Slatka patka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tuna burger
Fish&Chips u tortilji
Brusketa s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kroketi od piletine
Obojeni hamburger
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Nadjevene lignje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Finska - Juha s lososom
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni lungić
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Grill vratina u sendviču
Bruskete od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke