Meni Search

Superwoman

Mini lazanje

Rezanci s krušnim mrvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Riba u škartocu
Tjestenina fuži s tartufima
Pašticada voli penne a ti mene
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani zamotuljci
Hrskavo pečeno pile
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pureća rolada s mlincima
Kunić na bijelo
Lungić s toplom salatom od šparoga
Janjetina s medom od kadulje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brudet
Cous-cous s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina u aromatičnom omotaču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kaštelanski makaruni
Pogača sa sardinom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti na kineski način
Marinirane srdele
Piletina u pivu
Srneći file na salatu
Teriyaki piletina
Energetske kuglice s kurkumom
Manastirski đuveč
Kruh od cvjetače s kurkumom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tuna burger
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočni pureći ražnjići
Popečci od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s mascarponeom
Brusketa s avokadom
Piletina Kiev
Slatka patka
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani tofu s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ cheeseburger
Meksička party salata
Hrskava pileća krilca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini shepherd's pie
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brownie s kajenskim paprom
Mladi krumpir s ajvarom
Pileći bataci s umakom od luka
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Odresci u umaku s češnjakom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Goveđa rebarca sa zeljem
Pizza sirni jastučići
Ljetni lungić
Roštilj s umakom Romesco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s grilla
Lignji po gosposki
Finska - Juha s lososom
Riblji ražnjići
Zlatna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci s umakom od kupina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ljetni ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Svinjski gulaš
Rižoto s dagnjama
Svinjski file s grila
Janjetina na padelu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Obojeni hamburger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Sočna pureća rolada
Ramstek s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bakalar s krumpirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brancinovo oko
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Dip od južnog voća
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Grill vratina u sendviču
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s povrćem
Male teleće pitice
Punjena teleća prsa
Fish&Chips u tortilji
Špageti mediteraneo
Lazanje u tavi
Pileći gulaš
Gulaš od oslića i povrća
Bugarska pita od krumpira
Dječje lazanje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bruskete s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bruskete od cvjetače
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskavi trokuti
Proljetna janjetina
Mesne okruglice na ražnjiću
Blagdanska rolada
Piletina sa šafranom
Bouillabaisse
Rižoto s tri vrste gljiva
Šampinjoni u palačinki
Rebarca s graškom
Salata s mljevenim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke