Meni Search

Superwoman

Mini lazanje

Špageti mediteraneo
Pizza sirni jastučići
Rižini ravioli s mozzarellom
Dip od južnog voća
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s povrćem
Piletina sa šafranom
Ljetni lungić
Zlatna piletina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pureća rolada s mlincima
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskavi trokuti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Kroketi od piletine
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s mascarponeom
Riblji ražnjići
Rižoto s dagnjama
Mesne okruglice na ražnjiću
Kunić na bijelo
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brusketa s avokadom
Blagdanska rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bruskete od cvjetače
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Skandinavske rolice s cimetom
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s grila
Rebarca s grilla
Ljetni ražnjići
Mini shepherd's pie
Piletina Kiev
Proljetna janjetina
Hrskava pileća krilca
Fish&Chips u tortilji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Energetske kuglice s kurkumom
Janjetina s medom od kadulje
Slatka patka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bouillabaisse
Meksička party salata
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bugarska pita od krumpira
Gulaš od oslića i povrća
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignji po gosposki
Riba u škartocu
Janjetina na padelu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Punjena teleća prsa
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u pivu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rižoto s tri vrste gljiva
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mladi krumpir s ajvarom
Male teleće pitice
Teleći savici u umaku od grejpa
Dječje lazanje
Bakalar s krumpirom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s kozjim sirom
Odresci s umakom od kupina
Ramsteak u seksi umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Finska - Juha s lososom
Pileći bataci s umakom od luka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Srneći file na salatu
Šampinjoni u palačinki
Pašticada voli penne a ti mene
Manastirski đuveč
Marinirane srdele
Velika Britanija - Pastirska pita
Teriyaki piletina
Sočna pureća rolada
Bruskete s povrćem
Pohani zamotuljci
Grill vratina u sendviču
Cous-cous s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od cvjetače
Mirisna pureća rolada
Rebarca s graškom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskavo pečeno pile
Tuna burger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Salata s mljevenim mesom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lazanje u tavi
Obojeni hamburger
Ramstek s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ cheeseburger
Svinjski gulaš
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Roštilj s umakom Romesco
Brudet
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći gulaš
Špageti na kineski način
Brownie s kajenskim paprom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Pogača sa sardinom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke