Meni Search

Superwoman

Mini lazanje

Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Brusketa s avokadom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brudet
Tuna burger
Svinjski gulaš
Obojeni hamburger
Gulaš od oslića i povrća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Cous-cous s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskavo pečeno pile
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Meksička party salata
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Punjena teleća prsa
Svinjski file s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni lungić
Špageti na kineski način
Skandinavske rolice s cimetom
Manastirski đuveč
Slatka patka
Mini shepherd's pie
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Odresci s umakom od kupina
Odresci u umaku s češnjakom
Marinirane srdele
Šampinjoni u palačinki
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bugarska pita od krumpira
Zlatna piletina
Bouillabaisse
Ramsteak u seksi umaku
Riba u škartocu
BBQ cheeseburger
Proljetna janjetina
Svinjski file s grila
Sočna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Energetske kuglice s kurkumom
Brancinovo oko
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Teriyaki piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bakalar s krumpirom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileći gulaš
Janjetina na padelu
Finska - Juha s lososom
Grill vratina u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina sa šafranom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pogača sa sardinom
Piletina Kiev
Kunić na bijelo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rebarca s grilla
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u pivu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dip od južnog voća
Brownie s kajenskim paprom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pašticada voli penne a ti mene
Male teleće pitice
Lazanje u tavi
Popečci od cvjetače
Hrskava pileća krilca
Bruskete s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina s medom od kadulje
Salata s mljevenim mesom
Rižini ravioli s mozzarellom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bruskete od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskavi trokuti
Dječje lazanje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti mediteraneo
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani tofu s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Srneći file na salatu
Piletina s kozjim sirom
Kroketi od piletine
Rebarca s graškom
Mirisna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Rižoto s dagnjama
Piletina s mascarponeom
Lignji po gosposki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Riblji ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani zamotuljci
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke