Meni Search

Superwoman

Mini lazanje

Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Sočna pureća rolada
Brancinovo oko
Mini shepherd's pie
Hrskavi trokuti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci u umaku s češnjakom
Proljetna janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Energetske kuglice s kurkumom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Male teleće pitice
Rebarca s grilla
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Marinirane srdele
Svinjski gulaš
Popečci od cvjetače
Lazanje u tavi
Špageti na kineski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina Kiev
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Kroketi od piletine
Fish&Chips u tortilji
Meksička party salata
Pileći bataci s umakom od luka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Riblji ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Zlatna piletina
Bruskete s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina sa šafranom
Bouillabaisse
Lignje na šumskom rižotu
Pileća prsa punjena čvarcima
Bakalar s krumpirom
Hrskava pileća krilca
Kaštelanski makaruni
Rižoto s dagnjama
Blagdanska rolada
Manastirski đuveč
Kunić na bijelo
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s grila
Svinjski file s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ cheeseburger
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Cous-cous s povrćem
Teriyaki piletina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni lungić
Slatka patka
Rebarca s graškom
Lignji po gosposki
Brudet
Punjena teleća prsa
Odresci s umakom od kupina
Dječje lazanje
Skandinavske rolice s cimetom
Finska - Juha s lososom
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u aromatičnom omotaču
Tuna burger
Ljetni ražnjići
Pohani zamotuljci
Riba u škartocu
Piletina u pivu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Dip od južnog voća
Ramsteak u seksi umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižoto s tri vrste gljiva
Špageti mediteraneo
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina s kozjim sirom
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Pogača sa sardinom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Gulaš od oslića i povrća
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pureća rolada s mlincima
Salata s mljevenim mesom
Teleći savici u umaku od grejpa
Srneći file na salatu
Brusketa s avokadom
Šampinjoni u palačinki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bugarska pita od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Roštilj s umakom Romesco
Pizza sirni jastučići
Ramstek s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bruskete od cvjetače
Obojeni hamburger
Pileći gulaš
Rižini ravioli s mozzarellom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke