Meni Search

Superwoman

Mini lazanje

Pizza sirni jastučići
Zlatna piletina
Rebarca s graškom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brusketa s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kunić na bijelo
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Grill vratina u sendviču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći bataci s umakom od luka
Pileći gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani zamotuljci
Piletina Kiev
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fish&Chips u tortilji
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s mljevenim mesom
Brancinovo oko
Piletina sa šafranom
Rižoto s dagnjama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Teleći savici u umaku od grejpa
Mirisna pureća rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Manastirski đuveč
Finska - Juha s lososom
Proljetna janjetina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kroketi od piletine
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočni pureći ražnjići
Punjena teleća prsa
Janjetina s medom od kadulje
Cous-cous s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rižini ravioli s mozzarellom
Lazanje u tavi
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskavi trokuti
Ramstek s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Obojeni hamburger
Rebarca s grilla
Špageti mediteraneo
Bruskete s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Janjetina na padelu
Piletina s kozjim sirom
Teleći odresci u umaku od višanja
Bakalar s krumpirom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od cvjetače
Mladi krumpir s ajvarom
Bouillabaisse
Ljetni ražnjići
Meksička party salata
Slatka patka
Bugarska pita od krumpira
Sočna pureća rolada
Odresci s umakom od kupina
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
BBQ cheeseburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kuglice od riže i svježeg sira
Mini shepherd's pie
Pileća prsa punjena čvarcima
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavo pečeno pile
Špageti na kineski način
Male teleće pitice
Brudet
Šampinjoni u palačinki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pašticada voli penne a ti mene
Pohani tofu s povrćem
Pogača sa sardinom
Ramsteak u seksi umaku
Riba u škartocu
Piletina s mascarponeom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Goveđa rebarca sa zeljem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dip od južnog voća
Energetske kuglice s kurkumom
Srneći file na salatu
Svinjski gulaš
Lignji po gosposki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskava pileća krilca
Bruskete od cvjetače
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Gulaš od oslića i povrća
Blagdanska rolada
Ljetni lungić
Orada s krumpirom i mladim lukom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s grila
Velika Britanija - Pastirska pita
Tuna burger
Piletina u pivu
Kaštelanski makaruni
Brownie s kajenskim paprom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Riblji ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teriyaki piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice na ražnjiću
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dječje lazanje
Odresci u umaku s češnjakom
Marinirane srdele
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke