Meni Search

Superwoman

Mini lazanje

Brownie s kajenskim paprom
Piletina Kiev
Hrskavi trokuti
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Pogača sa sardinom
Punjena teleća prsa
Bouillabaisse
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pašticada voli penne a ti mene
Sočni pureći ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Dječje lazanje
Svinjski gulaš
Orada s krumpirom i mladim lukom
Velika Britanija - Pastirska pita
Skandinavske rolice s cimetom
Ramstek s povrćem
Blagdanska rolada
Hrskava pileća krilca
Rižoto s tri vrste gljiva
Gulaš od oslića i povrća
Popečci od cvjetače
Špageti mediteraneo
Odresci s umakom od kupina
Kaštelanski makaruni
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski file s grila
Pohani zamotuljci
Janjetina na padelu
Ljetni lungić
Energetske kuglice s kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Dip od južnog voća
Male teleće pitice
Brudet
Srneći file na salatu
Bruskete od cvjetače
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Odresci u umaku s češnjakom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teriyaki piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Marinirane srdele
Mirisna pureća rolada
Piletina u pivu
Manastirski đuveč
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileća prsa punjena čvarcima
Kroketi od piletine
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cous-cous s povrćem
Mini shepherd's pie
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižoto s dagnjama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Riba u škartocu
Tuna burger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s kozjim sirom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina s medom od kadulje
Salata s mljevenim mesom
Rižini ravioli s mozzarellom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza sirni jastučići
Proljetna janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bruskete s povrćem
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Roštilj s umakom Romesco
Bakalar s krumpirom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill vratina u sendviču
Zlatna piletina
Meksička party salata
Pileći gulaš
Pureća rolada s mlincima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ cheeseburger
Ramsteak u seksi umaku
Hrskavo pečeno pile
Mladi krumpir s ajvarom
Obojeni hamburger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti na kineski način
Lignji po gosposki
Rebarca s grilla
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riblji ražnjići
Piletina sa šafranom
Goveđa rebarca sa zeljem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lazanje u tavi
Finska - Juha s lososom
Slatka patka
Rebarca s graškom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rezanci s krušnim mrvicama
Fish&Chips u tortilji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u aromatičnom omotaču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke