Meni Search

Superwoman

Mini lazanje

Piletina s hrskavim njokima i graškom
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zlatna piletina
Odresci s umakom od kupina
Pašticada voli penne a ti mene
Kuglice od riže i svježeg sira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesne okruglice na ražnjiću
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od cvjetače
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina u pivu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pileći gulaš
Kaštelanski makaruni
Mladi krumpir s ajvarom
Lazanje u tavi
Pogača sa sardinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Gulaš od oslića i povrća
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina s medom od kadulje
Srneći file na salatu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rezanci s krušnim mrvicama
Rebarca s graškom
Blagdanska rolada
Pureća rolada s mlincima
Meksička party salata
Hrskavi trokuti
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Grill vratina u sendviču
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pizza sirni jastučići
Lignji po gosposki
Špageti mediteraneo
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Finska - Juha s lososom
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani zamotuljci
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina Kiev
Mini shepherd's pie
Brownie s kajenskim paprom
Šampinjoni u palačinki
Pohani tofu s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bouillabaisse
Brusketa s avokadom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Manastirski đuveč
Sočni pureći ražnjići
Obojeni hamburger
Svinjski file s grila
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskavo pečeno pile
Ljetni ražnjići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slatka patka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Goveđa rebarca sa zeljem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kunić na bijelo
Salata s mljevenim mesom
Punjena teleća prsa
Male teleće pitice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Riblji ražnjići
Špageti na kineski način
Dip od južnog voća
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina u aromatičnom omotaču
Marinirane srdele
Bruskete od cvjetače
Rižini ravioli s mozzarellom
Bakalar s krumpirom
Tuna burger
Brudet
Piletina s kozjim sirom
Lignje na šumskom rižotu
Teriyaki piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina sa šafranom
Svinjski gulaš
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći savici u umaku od grejpa
Roštilj s umakom Romesco
BBQ cheeseburger
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Orada s krumpirom i mladim lukom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mirisna pureća rolada
Brancinovo oko
Ljetni lungić
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s mascarponeom
Riba u škartocu
Bruskete s povrćem
Proljetna janjetina
Odresci u umaku s češnjakom
Bugarska pita od krumpira
Rebarca s grilla
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Cous-cous s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći bataci s umakom od luka
Dječje lazanje
Rižoto s dagnjama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Energetske kuglice s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke