Meni Search

Superwoman

Mini lazanje

Špageti na kineski način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Finska - Juha s lososom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mladi krumpir s ajvarom
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Sočna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Pureća rolada s mlincima
Brudet
Marinirane srdele
Bakalar s krumpirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rebarca s grilla
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Jabučni krumpirići s cimetom
Mirisna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Bruskete od cvjetače
Ljetni lungić
Brancinovo oko
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s dagnjama
Srneći file na salatu
Bugarska pita od krumpira
Odresci u umaku s češnjakom
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riblji ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Kunić na bijelo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ cheeseburger
Slatka patka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavo pečeno pile
Teriyaki piletina
Kroketi od piletine
Meksička party salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pašticada voli penne a ti mene
Gulaš od oslića i povrća
Ramstek s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pohani zamotuljci
Riba u škartocu
Dječje lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s povrćem
Tuna burger
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Punjena teleća prsa
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mini shepherd's pie
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Špageti mediteraneo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s mascarponeom
Obojeni hamburger
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina sa šafranom
Bruskete s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Cous-cous s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Roštilj s umakom Romesco
Dip od južnog voća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina u aromatičnom omotaču
Šampinjoni u palačinki
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od cvjetače
Svinjski file s grila
Janjetina s medom od kadulje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Bouillabaisse
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski gulaš
Manastirski đuveč
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Hrskavi trokuti
Piletina s kozjim sirom
Rebarca s graškom
Male teleće pitice
Skandinavske rolice s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Energetske kuglice s kurkumom
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Lignji po gosposki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pizza sirni jastučići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Velika Britanija - Pastirska pita
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lazanje u tavi
Blagdanska rolada
Janjetina na padelu
Piletina u pivu
Pogača sa sardinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina Kiev
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke