Meni Search

Superwoman

Mini lazanje

Brownie s kajenskim paprom
Rižoto s dagnjama
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Piletina sa šafranom
Lignji po gosposki
Špageti mediteraneo
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kuglice od riže i svježeg sira
Roštilj s umakom Romesco
Velika Britanija - Pastirska pita
Kolinjsko zelje s frišketinom
Riba u škartocu
Kunić na bijelo
Lignje na šumskom rižotu
Špageti na kineski način
Meksička party salata
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tuna burger
Piletina s kozjim sirom
BBQ cheeseburger
Pureća rolada s mlincima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slatka patka
Brancinovo oko
Rižini ravioli s mozzarellom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pogača sa sardinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s grilla
Blagdanska rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s mascarponeom
Piletina u aromatičnom omotaču
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pizza sirni jastučići
Sočni pureći ražnjići
Ljetni ražnjići
Mini shepherd's pie
Svinjski gulaš
Bruskete od cvjetače
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramsteak u seksi umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brudet
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Male teleće pitice
Dip od južnog voća
Janjetina s medom od kadulje
Pileća prsa punjena čvarcima
Bugarska pita od krumpira
Pileći gulaš
Marinirane srdele
Bakalar s krumpirom
Janjetina na padelu
Šampinjoni u palačinki
Kroketi od piletine
Hrskavi trokuti
Pašticada voli penne a ti mene
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Odresci u umaku s češnjakom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mirisna pureća rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bruskete s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Gulaš od oslića i povrća
Rebarca s graškom
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Goveđa rebarca sa zeljem
Dječje lazanje
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s grila
Lazanje u tavi
Proljetna janjetina
Rižoto s tri vrste gljiva
Ljetni lungić
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Obojeni hamburger
Brusketa s avokadom
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Riblji ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina Kiev
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Popečci od cvjetače
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani zamotuljci
Zlatna piletina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavo pečeno pile
Srneći file na salatu
Piletina u pivu
Mladi krumpir s ajvarom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Finska - Juha s lososom
Bouillabaisse
Teriyaki piletina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci s umakom od kupina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani tofu s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Cous-cous s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata s mljevenim mesom
Punjena teleća prsa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Skandinavske rolice s cimetom
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke