Meni Search

Superwoman

Mini lazanje

Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina s kozjim sirom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brusketa s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti na kineski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramstek s povrćem
Popečci od cvjetače
Lungić s toplom salatom od šparoga
Blagdanska rolada
Grill vratina u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zlatna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni lungić
Pileći bataci s umakom od luka
Kunić na bijelo
Svinjski file s grila
Slatka patka
Riblji ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fish&Chips u tortilji
Salata s mljevenim mesom
Mini shepherd's pie
Obojeni hamburger
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pogača sa sardinom
Špageti mediteraneo
Dječje lazanje
Svinjski gulaš
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Lazanje u tavi
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bruskete od cvjetače
Hrskava pileća krilca
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Male teleće pitice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Goveđa rebarca sa zeljem
Bruskete s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižoto s dagnjama
Piletina s mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Piletina Kiev
Odresci s umakom od kupina
Mladi krumpir s ajvarom
Pureća rolada s mlincima
Mesne okruglice na ražnjiću
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teriyaki piletina
Piletina u pivu
Skandinavske rolice s cimetom
Mirisna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
Riba u škartocu
Svinjski file s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Sočni pureći ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brownie s kajenskim paprom
Kaštelanski makaruni
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileća prsa punjena čvarcima
Tjestenina fuži s tartufima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Punjena teleća prsa
Kuglice od riže i svježeg sira
Rebarca s grilla
Janjetina na padelu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina sa šafranom
Gulaš od oslića i povrća
Hrskavo pečeno pile
Finska - Juha s lososom
Roštilj s umakom Romesco
Pileći gulaš
Energetske kuglice s kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Lignje na šumskom rižotu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Marinirane srdele
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cous-cous s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bakalar s krumpirom
Tuna burger
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ cheeseburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Brudet
Janjetina s medom od kadulje
Bugarska pita od krumpira
Pizza sirni jastučići
Lignji po gosposki
Pohani zamotuljci
Pašticada voli penne a ti mene
Bouillabaisse
Dip od južnog voća
Srneći file na salatu
Rebarca s graškom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke