Meni Search

Superwoman

Mini lazanje

Svinjski file s povrćem
Ljetni lungić
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Roštilj s umakom Romesco
Špageti mediteraneo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dječje lazanje
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina sa šafranom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci u umaku s češnjakom
Dip od južnog voća
Srneći file na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file s grila
Lignji po gosposki
Bouillabaisse
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brudet
Blagdanska rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Goveđa rebarca sa zeljem
Teriyaki piletina
Pašticada voli penne a ti mene
Kruh od cvjetače s kurkumom
Janjetina s medom od kadulje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rebarca s graškom
Piletina s mascarponeom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Cous-cous s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Pizza sirni jastučići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ cheeseburger
Rezanci s krušnim mrvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni ražnjići
Lazanje u tavi
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Energetske kuglice s kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavo pečeno pile
Riba u škartocu
Gulaš od oslića i povrća
Piletina u pivu
Marinirane srdele
Janjetina na padelu
Salata s mljevenim mesom
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Manastirski đuveč
Brusketa s avokadom
Rebarca s grilla
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini shepherd's pie
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bruskete s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Jabučni krumpirići s cimetom
Kunić na bijelo
Kroketi od piletine
Ramstek s povrćem
Grill vratina u sendviču
Bruskete od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Punjena teleća prsa
Brownie s kajenskim paprom
Lignje na šumskom rižotu
Finska - Juha s lososom
Rižoto s dagnjama
Pileći bataci s umakom od luka
Mladi krumpir s ajvarom
Sočna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileća prsa punjena čvarcima
Proljetna janjetina
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Male teleće pitice
Meksička party salata
Šampinjoni u palačinki
Popečci od cvjetače
Pureća rolada s mlincima
Piletina u aromatičnom omotaču
Pohani zamotuljci
Svinjski gulaš
Ramsteak u seksi umaku
Tuna burger
Fish&Chips u tortilji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Obojeni hamburger
Špageti na kineski način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brancinovo oko
Mirisna pureća rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Riblji ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s kozjim sirom
Slatka patka
Hrskava pileća krilca
Pogača sa sardinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina Kiev
Bugarska pita od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskavi trokuti
Pileći gulaš
Teleći odresci u umaku od višanja
Bakalar s krumpirom
Rižini ravioli s mozzarellom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke