Meni Search

Superwoman

Mini lazanje

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kunić na bijelo
Hrskavi trokuti
Špageti mediteraneo
Riblji ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Špageti na kineski način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Energetske kuglice s kurkumom
Pohani zamotuljci
Srneći file na salatu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meksička party salata
Kaštelanski makaruni
BBQ cheeseburger
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski file s grila
Mirisna pureća rolada
Bouillabaisse
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s kozjim sirom
Piletina s mascarponeom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tuna burger
Blagdanska rolada
Salata s mljevenim mesom
Pogača sa sardinom
Marinirane srdele
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Manastirski đuveč
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižini ravioli s mozzarellom
Kroketi od piletine
Ramstek s povrćem
Pileći gulaš
Brownie s kajenskim paprom
Mini shepherd's pie
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Pureća rolada s mlincima
Odresci s umakom od kupina
Brusketa s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižoto s dagnjama
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna pureća rolada
Hrskavo pečeno pile
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Grill vratina u sendviču
Ljetni lungić
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći savici u umaku od grejpa
Proljetna janjetina
Zlatna piletina
Male teleće pitice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slatka patka
Finska - Juha s lososom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Dip od južnog voća
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s graškom
Janjetina na padelu
Hrskava pileća krilca
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina u pivu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cous-cous s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Skandinavske rolice s cimetom
Brudet
Teriyaki piletina
Bruskete s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski gulaš
Pizza sirni jastučići
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Goveđa rebarca sa zeljem
Velika Britanija - Pastirska pita
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Obojeni hamburger
Riba u škartocu
Punjena teleća prsa
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina Kiev
Bruskete od cvjetače
Pašticada voli penne a ti mene
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani tofu s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rebarca s grilla
Lungić s toplom salatom od šparoga
Janjetina s medom od kadulje
Sočni pureći ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignji po gosposki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Bakalar s krumpirom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brancinovo oko
Gulaš od oslića i povrća
Popečci od cvjetače
Šampinjoni u palačinki
Bugarska pita od krumpira
Dječje lazanje
Lazanje u tavi
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lazanje u minijaturnim paketićima od lisnatog tijesta osvojit će i najmlađe ljubitelje mirisnog jela s Pesto rosso umakom.

Sastojci

500 g mljevenog miješanog mesa
12 listova za lazanje
100 g ljubičastog luka
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
75 ml bijelog vina
100 g mascarpone sira
125 g Pesta rosso Podravka
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
25 g naribanog parmezana
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran
maslac za premazivanje kalupa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
  • 2 Kalup za muffinse (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
  • 3 Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  • 4 Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu Mediteran, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
  • 5 Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
  • 6 Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
  • 7 Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 - 40 minuta.

Savjet

Maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama.

Posluživanje

Izvadite ih, pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke