Meni Search

Macho

Mini quiche sa šampinjonima i fetom

Mini lazanje
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Proljetna janjetina
Špageti s acetom balsamicom
Pileća krilca s Coca-Colom
Mirisna pureća rolada
Kroketi od piletine
Pileća prsa iz pećnice
Odresci s umakom od kupina
Ribarska popara
Pizza s tunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s povrćem
Palačinke s nadjevom od riže
Čarobna ljetna piletina
Dip od južnog voća
Ramsteak u seksi umaku
Salata od tune i povrća
Kotlet s varivom od leće
Govedina s lukom
Nadjevene lignje
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Dagnje na buzaru
Lungić u sendviču
Brancinovo oko
Marinirano svinjsko pečenje
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočni pureći ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
File steak na povrću
Pileći štapići u ketchupu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teletina s pirjanim povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lungić s povrćem
Pileća krilca s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Orada s krumpirom i mladim lukom
Šampinjoni u palačinki
Juha od gljiva
Janjetina na padelu
Slatki lungić
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Obojeni hamburger
Špageti na kineski način
Marinirana piletina s roštilja
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskavi trokuti
Sočna pureća rolada
Ramstek s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Bakalar s krumpirom
Umak od limete (Molho de limao)
Pohani zamotuljci
Rebarca s grilla
Delikatesna junetina na češki
Pita s crnim pivom
Slasni BBQ burgeri
Piletina s nadjevom od ajvara
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pirjani kunić
Irska janjetina
Odresci u umaku s češnjakom
Teriyaki piletina
Janjetina s medom od kadulje
Medeni teleći kotleti
Pašticada
Meksička party salata
Piletina s mascarponeom
Kotlovina
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice na ražnjiću
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrenovke u panceti
Kobasica u pivu i pecivu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pureća rolada s mlincima
Odrezak s umakom chimichurri
Biftek rolice
Blagdanska rolada
Macho hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u pivu
Kotleti u pivskom umaku
Punjene tikve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mini quiche je izvrsna ideja za party. Nježna mješavina okusa šampinjona, fete, gaude i slatkog vrhnja zadovoljit će ljubitelje profinjenih slanih malih zalogaja.

Sastojci

Za tijesto:
270 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
130 g maslaca
½ žličice soli
3 žlice kiselog vrhnja
½ žličice Praška za pecivo Dolcela
Za nadjev:
100 g feta sira
400 g Šampinjona konzerviranih Podravka
50 g gaude
2 jaja
300 ml slatkog vrhnja
30 g luka
1 žličica Vegete
25 g parmezana

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 12 osobe60 min

  • 1 U posudi električnom miješalicom dobro promiješajte brašno i hladni maslac narezan na manje komade.
  • 2 Kada se maslac u potpunosti rastopi i brašno postane grudičasto, dodajte sol, kiselo vrhnje, prašak za pecivo i miješajte dok tijesto ne postane glatko. Po potrebi domijesite rukama.
  • 3 Pripremljeno tijesto stavite na pobrašnjenu podlogu i tanko razvaljajte. Okruglim kalupom za rezanje promjera oko 9 cm izrežite 24 oblika.
  • 4 Uzmite 2 kalupa za pečenje 12 muffina i u svaku rupu stavite po jedan oblik i lagano utisnite.
  • 5 Fetu narežite na sitne kockice i pomiješajte s ocijeđenim i ispranim šampinjonima i naribanom gaudom.
  • 6 Nadjev ravnomjerno rasporedite po oblicima od tijesta u kalupima.
  • 7 Jaja razmutite, pomiješajte sa slatkim vrhnjem, sitno narezanim lukom, Vegetom i žlicom rasporedite po nadjevu.
  • 8 Na kraju pospite naribanim parmezanom. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite 30 minuta.

Savjet

Ovaj recept možete napraviti i sa svježim poprženim šampinjonima.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno kao predjelo ili finger food.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 238.71 30 30
Kalcij mg 202.46 20 20
Kalij mg 223.21 6 6
Pantotenska kiselina mg 1.07 15 15
Niacin mg 4.84 35 24
Vitamin D μg 45.54 23 23
Vitamin A μg 638.66 16 13
Sol g 1.38 0 0
Bjelančevine g 9 - -
Vlakna g 1.39 - -
Ugljikohidrati g 20.98 - -
Masti g 17.39 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke