Meni Search

Macho

Mini quiche sa šampinjonima i fetom

Rezanci s krušnim mrvicama
Dip od južnog voća
Obojeni hamburger
Slatki lungić
Kroketi od piletine
Pita s crnim pivom
Mladi krumpir s ajvarom
Pureća rolada s mlincima
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina u pivu
Marinirana piletina s roštilja
Umak od limete (Molho de limao)
Teletina s pirjanim povrćem
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Zabavni kineski ravioli
Irska janjetina
Ljetni ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zlatna piletina
Kuhana govedina s umakom od hrena
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marinirano svinjsko pečenje
Pohani zamotuljci
Janjetina s medom od kadulje
Palačinke s nadjevom od riže
Pileći štapići u ketchupu
Proljetna janjetina
File steak na povrću
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Slasni BBQ burgeri
Pileća krilca s Coca-Colom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Čarobna ljetna piletina
Delikatesna junetina na češki
Meksička party salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pašticada
Mini lazanje
Pizza s tunom
Sočni pureći ražnjići
Špageti s acetom balsamicom
Dagnje na buzaru
Bakalar s krumpirom
Govedina s lukom
Ramstek s povrćem
Medeni teleći kotleti
Odrezak s umakom chimichurri
Mirisna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća krilca s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s mascarponeom
Špageti na kineski način
Rebarca s grilla
Nadjevene lignje
Teriyaki piletina
Piletina s nadjevom od ajvara
Punjene tikve
Odresci u umaku s češnjakom
Velika Britanija - Pastirska pita
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata od tune i povrća
Ribarska popara
Hrenovke u panceti
Blagdanska rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Juha od gljiva
Kobasica u pivu i pecivu
Lungić s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani tofu s povrćem
Lungić u sendviču
Kotlovina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kotlet s varivom od leće
Kotleti u pivskom umaku
Grill vratina u sendviču
Sočna pureća rolada
Macho hamburger
Pirjani kunić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Biftek rolice
Ramsteak u seksi umaku
Odresci s umakom od kupina
Pileća prsa iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mini quiche je izvrsna ideja za party. Nježna mješavina okusa šampinjona, fete, gaude i slatkog vrhnja zadovoljit će ljubitelje profinjenih slanih malih zalogaja.

Sastojci

Za tijesto:
270 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
130 g maslaca
½ žličice soli
3 žlice kiselog vrhnja
½ žličice Praška za pecivo Dolcela
Za nadjev:
100 g feta sira
400 g Šampinjona konzerviranih Podravka
50 g gaude
2 jaja
300 ml slatkog vrhnja
30 g luka
1 žličica Vegete
25 g parmezana

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 12 osobe60 min

  • 1 U posudi električnom miješalicom dobro promiješajte brašno i hladni maslac narezan na manje komade.
  • 2 Kada se maslac u potpunosti rastopi i brašno postane grudičasto, dodajte sol, kiselo vrhnje, prašak za pecivo i miješajte dok tijesto ne postane glatko. Po potrebi domijesite rukama.
  • 3 Pripremljeno tijesto stavite na pobrašnjenu podlogu i tanko razvaljajte. Okruglim kalupom za rezanje promjera oko 9 cm izrežite 24 oblika.
  • 4 Uzmite 2 kalupa za pečenje 12 muffina i u svaku rupu stavite po jedan oblik i lagano utisnite.
  • 5 Fetu narežite na sitne kockice i pomiješajte s ocijeđenim i ispranim šampinjonima i naribanom gaudom.
  • 6 Nadjev ravnomjerno rasporedite po oblicima od tijesta u kalupima.
  • 7 Jaja razmutite, pomiješajte sa slatkim vrhnjem, sitno narezanim lukom, Vegetom i žlicom rasporedite po nadjevu.
  • 8 Na kraju pospite naribanim parmezanom. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite 30 minuta.

Savjet

Ovaj recept možete napraviti i sa svježim poprženim šampinjonima.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno kao predjelo ili finger food.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 238.71 30 30
Kalcij mg 202.46 20 20
Kalij mg 223.21 6 6
Pantotenska kiselina mg 1.07 15 15
Niacin mg 4.84 35 24
Vitamin D μg 45.54 23 23
Vitamin A μg 638.66 16 13
Sol g 1.38 0 0
Bjelančevine g 9 - -
Vlakna g 1.39 - -
Ugljikohidrati g 20.98 - -
Masti g 17.39 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke