Meni Search

Okrećem novi list

Mini quiche sa šampinjonima i fetom

Polupunjene paprike
Rižoto na španjolski način
Sočna aromatična torta
Male teleće pitice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohana skuta
Zanimljiva salata s kikirikijem
Juha od rikule i račića
Zlatna piletina
Brusketa s avokadom
Juha od cvjetače i camemberta
Palačinke s nadjevom od riže
Pohane paprike
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Povrtni ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Oslić s maslinama
Govedina s lukom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Čudotvorni čaj za detoks
Krumpir u košuljici
Rižoto s tunom
Grill povrće na salatu
Mirisni prilog iz pećnice
Mediteranski špageti
Lignje i tikvice na štapiću
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fina pikantna piletina
Kuglice od riže i svježeg sira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Uskršnja šunka na zabavan način
Grčka seljačka salata
Španjolski migas s bundevom
Popečci od cvjetače
Proljetno meso i povrće iz woka
Pileća prsa iz pećnice
Cous-cous s povrćem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Sočna rebarca
Lignje na šumskom rižotu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rolice od blitve
Mesne okruglice u umaku
Sočna pureća rolada
Čarobni štapići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljubavne šurlice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Caponata alla Podravka
Senf s paprikama
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice
Marokanska salata s cous-cousom
Piletina s mascarponeom
Voćna juha od višanja
Rosti
Njemačka - Jetrica s jabukama
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Papreni tart s marelicama
Empanade s pestom
Bruskete od cvjetače
Salata s mora
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Kozice s rižom
Prežgana juha
Pohani tofu s povrćem
Zimski punč
Rižoto tortice
Pirjani kunić
Sočna Wellington pečenka
Špageti na kineski način
Belgija - Salade Liégeoise
Mini lazanje
Rolice od soma
Pileći gulaš
Raskošna ljetna tava
Tagliatelle s pečenim povrćem
Piletina s pistacijama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Ražnjići od lososa
Salata od quinoe i povrća
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Goveđa rebarca sa zeljem
Zabavni kineski ravioli
Polpete od slanutka s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Salata s neobičnim preljevom
Vegetina enchilada
Vege odresci s marinadom
Lignje punjene crvenim radićem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zapečena ricotta
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata u košaricama od parmezana
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Popečci od bulgura s umakom
Kineska juha s račićima i gljivama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Uzbudljivi kolač od blitve
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Crveno ljetno varivo
Pečena piletina s limunom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Juha od bundeve s jabukom
Prilog od prokulica
Ramsteak u seksi umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Žuti medaljoni
Bugarska pita od krumpira
Salata od tune i povrća
Kaštelanski makaruni
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mini quiche je izvrsna ideja za party. Nježna mješavina okusa šampinjona, fete, gaude i slatkog vrhnja zadovoljit će ljubitelje profinjenih slanih malih zalogaja.

Sastojci

Za tijesto:
270 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
130 g maslaca
½ žličice soli
3 žlice kiselog vrhnja
½ žličice Praška za pecivo Dolcela
Za nadjev:
100 g feta sira
400 g Šampinjona konzerviranih Podravka
50 g gaude
2 jaja
300 ml slatkog vrhnja
30 g luka
1 žličica Vegete
25 g parmezana

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 12 osobe60 min

  • 1 U posudi električnom miješalicom dobro promiješajte brašno i hladni maslac narezan na manje komade.
  • 2 Kada se maslac u potpunosti rastopi i brašno postane grudičasto, dodajte sol, kiselo vrhnje, prašak za pecivo i miješajte dok tijesto ne postane glatko. Po potrebi domijesite rukama.
  • 3 Pripremljeno tijesto stavite na pobrašnjenu podlogu i tanko razvaljajte. Okruglim kalupom za rezanje promjera oko 9 cm izrežite 24 oblika.
  • 4 Uzmite 2 kalupa za pečenje 12 muffina i u svaku rupu stavite po jedan oblik i lagano utisnite.
  • 5 Fetu narežite na sitne kockice i pomiješajte s ocijeđenim i ispranim šampinjonima i naribanom gaudom.
  • 6 Nadjev ravnomjerno rasporedite po oblicima od tijesta u kalupima.
  • 7 Jaja razmutite, pomiješajte sa slatkim vrhnjem, sitno narezanim lukom, Vegetom i žlicom rasporedite po nadjevu.
  • 8 Na kraju pospite naribanim parmezanom. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite 30 minuta.

Savjet

Ovaj recept možete napraviti i sa svježim poprženim šampinjonima.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno kao predjelo ili finger food.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 238.71 30 30
Kalcij mg 202.46 20 20
Kalij mg 223.21 6 6
Pantotenska kiselina mg 1.07 15 15
Niacin mg 4.84 35 24
Vitamin D μg 45.54 23 23
Vitamin A μg 638.66 16 13
Sol g 1.38 0 0
Bjelančevine g 9 - -
Vlakna g 1.39 - -
Ugljikohidrati g 20.98 - -
Masti g 17.39 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke