Meni Search

Luda k'o šiba

Mini quiche sa šampinjonima i fetom

Tjestenina fuži s tartufima
Fiš paprikaš
Tuna burger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Medeni teleći kotleti
Proljetna janjetina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brownie s kajenskim paprom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantne mazalice
Srneći file na salatu
Sunčani užitak mediterana
Pirjani kunić
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini shepherd's pie
Brancinovo oko
Marokanska salata s cous-cousom
Špageti s pistacijama
Patka s mlincima
Hrskavi trokuti
Grill povrće na salatu
Slasni BBQ burgeri
Rezanci s krušnim mrvicama
Vratina s roštilja
Pečena piletina s limunom
Palačinke s nadjevom od riže
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Janjetina na padelu
Teriyaki piletina
Hrskavo pečeno pile
Male teleće pitice
Piletina s mascarponeom
Teletina s pirjanim povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Grill vratina u sendviču
Aromatizirani kruh
Dječje lazanje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mirisna pureća rolada
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Krem juha sa sjemenkama
Ramsteak u seksi umaku
Roštilj s umakom Romesco
Jakobove kapice s umakom
Šampinjoni u palačinki
Pašticada s njokima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zapečena ricotta
Piletina sa šafranom
Kotleti u pivskom umaku
Špageti na kineski način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina u pivu
Pohana skuta
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s povrćem
Kotlovina
Juha od bundeve s jabukom
Lungić u sendviču
Blagdanska rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pohani zamotuljci
Cous-cous s povrćem
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pileći gulaš
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočni pureći ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Irska janjetina
Sendvič s avokadom
Lignje s povrćem i smokvama
Cipar - Lungić na ciparski
Hrskave tortice od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjevene lignje
Polupunjene paprike
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Marinirana pileća krilca s povrćem
Riblja juha s Malte
Piletina s nadjevom od ajvara
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina Kiev
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pizza s tunom
Marinirano svinjsko pečenje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Palamida s čilijem i mangom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pašticada
Bugarska pita od krumpira
Prežgana juha
Velika Britanija - Pastirska pita
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mini quiche je izvrsna ideja za party. Nježna mješavina okusa šampinjona, fete, gaude i slatkog vrhnja zadovoljit će ljubitelje profinjenih slanih malih zalogaja.

Sastojci

Za tijesto:
270 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
130 g maslaca
½ žličice soli
3 žlice kiselog vrhnja
½ žličice Praška za pecivo Dolcela
Za nadjev:
100 g feta sira
400 g Šampinjona konzerviranih Podravka
50 g gaude
2 jaja
300 ml slatkog vrhnja
30 g luka
1 žličica Vegete
25 g parmezana

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 12 osobe60 min

  • 1 U posudi električnom miješalicom dobro promiješajte brašno i hladni maslac narezan na manje komade.
  • 2 Kada se maslac u potpunosti rastopi i brašno postane grudičasto, dodajte sol, kiselo vrhnje, prašak za pecivo i miješajte dok tijesto ne postane glatko. Po potrebi domijesite rukama.
  • 3 Pripremljeno tijesto stavite na pobrašnjenu podlogu i tanko razvaljajte. Okruglim kalupom za rezanje promjera oko 9 cm izrežite 24 oblika.
  • 4 Uzmite 2 kalupa za pečenje 12 muffina i u svaku rupu stavite po jedan oblik i lagano utisnite.
  • 5 Fetu narežite na sitne kockice i pomiješajte s ocijeđenim i ispranim šampinjonima i naribanom gaudom.
  • 6 Nadjev ravnomjerno rasporedite po oblicima od tijesta u kalupima.
  • 7 Jaja razmutite, pomiješajte sa slatkim vrhnjem, sitno narezanim lukom, Vegetom i žlicom rasporedite po nadjevu.
  • 8 Na kraju pospite naribanim parmezanom. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite 30 minuta.

Savjet

Ovaj recept možete napraviti i sa svježim poprženim šampinjonima.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno kao predjelo ili finger food.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 238.71 30 30
Kalcij mg 202.46 20 20
Kalij mg 223.21 6 6
Pantotenska kiselina mg 1.07 15 15
Niacin mg 4.84 35 24
Vitamin D μg 45.54 23 23
Vitamin A μg 638.66 16 13
Sol g 1.38 0 0
Bjelančevine g 9 - -
Vlakna g 1.39 - -
Ugljikohidrati g 20.98 - -
Masti g 17.39 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke