Meni Search

Ful nabrijan

Mirisna pečenka

Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjevene lignje
Vratina sa sezonskim povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Brusketa s avokadom
Grdobina u pikantnoj šalši
Janjetina s medom od kadulje
Marinirana piletina s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Meso s repom
Lagana sarma
Irska janjetina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Popečci od tikvica
Miješani grill
Sočna pureća rolada
Lignje na šumskom rižotu
Rezanci s krušnim mrvicama
Pašticada s njokima
Prežgana juha
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Račići na posteljici od povrća
Blagdanska rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Meksička party salata
Urbana pola
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fina pikantna piletina
Zabavni kineski ravioli
Belgija - Salade Liégeoise
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zlatna piletina
Rajčica s kukuruzom
Salata od liganja
Pohani tofu s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Povrtni lonac
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Riba u bijelom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fish&Chips u tortilji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grdobina s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pirjani kunić
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rolice od blitve
Pizza s tunom
Ražnjići od lososa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vege odresci s marinadom
Lungić u sendviču
Čarobna ljetna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Aromatizirani kruh
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočni pureći ražnjići
Lungić s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Umak od limete (Molho de limao)
Zanimljiva salata s kikirikijem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sendvič s avokadom
Dagnje na buzaru
Hrskavi trokuti
Fileti lososa u finom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Krem juha od tikvica
Manastirski đuveč
Grickalica slanutak iz pećnice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fini gulaš od gljiva
Brancinovo oko
Delikatesna junetina na češki
Pečena piletina s limunom
Grill vratina u sendviču
Kuhano meso s umakom od hrena
Pizza sirni jastučići
Mediteranski kruščić s lovorom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Lignje s povrćem i smokvama
Šampinjoni u palačinki
Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Sočna rebarca
Janjetina na padelu
Voćna juha od višanja
Okruglice u umaku od rajčice
Mini lazanje
Piletina Kiev
Tjestenina fuži s tartufima
Grill povrće na salatu
Salata s mora
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina laganini
Mediteranski špageti
Jabučni krumpirići s cimetom
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Kunić na bijelo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje, zalijte ga mješavinom ulja i octa te poslužite mirisno jelo.

Sastojci

800 g svinjskog karea u komadu (bez kosti)
1 Vegeta marinada univerzalna (100 g)
4 žlice ulja
100 ml bijelog vina
Za salatu:
250 g zelene salate
100 g cherry rajčica
1 krastavac
2 mlada luka
100 g Slanutka iz konzerve Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice ulja
2 žlice octa

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Svinjski kare u komadu prelijte marinadom i ostavite najmanje 30 minuta.
  • 2 Meso iz marinade stavite u nauljenu posudu za pečenje zajedno s preostalom marinadom i ulijte vino.
  • 3 Posudu prekrijte papirom za pečenje ili aluminijskom folijom i pecite oko 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Meso povremeno okrenite, a nakon 40 minuta otkrijte da se lagano zapeče.
  • 4 Salatu pripremite tako da najprije narežete zelenu salatu. Stavite je u zdjelu za posluživanje, dodajte rajčice narezane na ploške, krastavac i luk na kolutiće te ocijeđeni slanutak. Lagano promiješajte, posolite, popaprite, zalijte mješavinom ulja i octa te poslužite.

Savjet

Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje. Najbolje ga je peći najprije 20 minuta na 220 °C, a zatim 45 minuta na 180 °C.

Posluživanje

Pečenje narežite toplo ili hladno i poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 684.17 86 86
Kalij mg 1338.55 36 36
Pantotenska kiselina mg 2.76 39 39
Niacin mg 30.34 217 152
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 384.95 10 8
Sol g 0.39 0 0
Bjelančevine g 70.46 - -
Vlakna g 4.41 - -
Ugljikohidrati g 21.59 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 19.85 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 12.31 - -
- zasićene masne kiseline g 8.85 - -
Masti g 46.4 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke