Meni Search

Ful nabrijan

Mirisna pečenka

Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zabavni kineski ravioli
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Uzbudljivi kolač od blitve
Šampinjoni u palačinki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Belgija - Salade Liégeoise
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Blagdanska rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pečena piletina s limunom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Fina pikantna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Zanimljiva salata s kikirikijem
Proljetno meso i povrće iz woka
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice
Čarobna ljetna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Povrtni ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Rajčica s kukuruzom
Kroketi od piletine
Svinjski file s povrćem
Ražnjići od lososa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Bugarska pita od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Pizza s tunom
Meso s repom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rolice od blitve
Voćna juha od višanja
Riba u bijelom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Roštilj s umakom Romesco
Sendvič s avokadom
Janjetina s medom od kadulje
Kunić na bijelo
Brusketa s avokadom
Sočna pureća rolada
Miješani grill
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pašticada s njokima
Grill povrće na salatu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Krem juha od tikvica
Jabučni krumpirići s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Račići na posteljici od povrća
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Sočni pureći ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mediteranski špageti
Prežgana juha
Pirjani kunić
Grdobina u pikantnoj šalši
Kuhano meso s umakom od hrena
Fish&Chips u tortilji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Irska janjetina
Salata od liganja
Rezanci s krušnim mrvicama
Lagana sarma
Povrtni lonac
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grdobina s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina laganini
Lungić u sendviču
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina sa šafranom
Okruglice u umaku od rajčice
Nadjevene lignje
Lungić s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Marinirana piletina s roštilja
Sočna rebarca
Mesne okruglice na ražnjiću
Meksička party salata
Hrskavi trokuti
Lignje s povrćem i smokvama
Grill pirjana piletina s roštilja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Delikatesna junetina na češki
Salata s mora
Proljetna janjetina
Fini gulaš od gljiva
Aromatizirani kruh
Pizza sirni jastučići
Zlatna piletina
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Vege odresci s marinadom
Manastirski đuveč
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vratina sa sezonskim povrćem
Mini lazanje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mediteranski kruščić s lovorom
Popečci od tikvica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Urbana pola
Piletina Kiev
Ljetni ražnjići
Dagnje na buzaru
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje, zalijte ga mješavinom ulja i octa te poslužite mirisno jelo.

Sastojci

800 g svinjskog karea u komadu (bez kosti)
1 Vegeta marinada univerzalna (100 g)
4 žlice ulja
100 ml bijelog vina
Za salatu:
250 g zelene salate
100 g cherry rajčica
1 krastavac
2 mlada luka
100 g Slanutka iz konzerve Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice ulja
2 žlice octa

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Svinjski kare u komadu prelijte marinadom i ostavite najmanje 30 minuta.
  • 2 Meso iz marinade stavite u nauljenu posudu za pečenje zajedno s preostalom marinadom i ulijte vino.
  • 3 Posudu prekrijte papirom za pečenje ili aluminijskom folijom i pecite oko 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Meso povremeno okrenite, a nakon 40 minuta otkrijte da se lagano zapeče.
  • 4 Salatu pripremite tako da najprije narežete zelenu salatu. Stavite je u zdjelu za posluživanje, dodajte rajčice narezane na ploške, krastavac i luk na kolutiće te ocijeđeni slanutak. Lagano promiješajte, posolite, popaprite, zalijte mješavinom ulja i octa te poslužite.

Savjet

Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje. Najbolje ga je peći najprije 20 minuta na 220 °C, a zatim 45 minuta na 180 °C.

Posluživanje

Pečenje narežite toplo ili hladno i poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 684.17 86 86
Kalij mg 1338.55 36 36
Pantotenska kiselina mg 2.76 39 39
Niacin mg 30.34 217 152
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 384.95 10 8
Sol g 0.39 0 0
Bjelančevine g 70.46 - -
Vlakna g 4.41 - -
Ugljikohidrati g 21.59 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 19.85 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 12.31 - -
- zasićene masne kiseline g 8.85 - -
Masti g 46.4 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke