Meni Search

Ful nabrijan

Mirisna pečenka

Rolice od blitve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill vratina u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Aromatizirani kruh
Pašticada s njokima
Dagnje na buzaru
Uzbudljivi kolač od blitve
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje na šumskom rižotu
Lignje s povrćem i smokvama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata od liganja
Ražnjići od lososa
Kobasica u pivu i pecivu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Proljetna janjetina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Šampinjoni u palačinki
Piletina Kiev
Lagana sarma
Grill pirjana piletina s roštilja
Pileći bataci s umakom od luka
Marinirana piletina s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rajčica s kukuruzom
Lungić s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Brancinovo oko
Grickalica slanutak iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice na ražnjiću
Meso s repom
Kunić na bijelo
Kuhano meso s umakom od hrena
Krem juha od tikvica
Rezanci s krušnim mrvicama
Manastirski đuveč
Proljetno meso i povrće iz woka
Miješani grill
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sendvič s avokadom
Kroketi od piletine
Prežgana juha
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pirjani kunić
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fileti lososa u finom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Voćna juha od višanja
Belgija - Salade Liégeoise
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fini gulaš od gljiva
Meksička party salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Povrtni lonac
Pizza sirni jastučići
Sočni pureći ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina na padelu
Delikatesna junetina na češki
Bugarska pita od krumpira
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina laganini
Mediteranski špageti
Urbana pola
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Povrtni ražnjići
Blagdanska rolada
Pečena piletina s limunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Salata s mora
Brusketa s avokadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjevene lignje
Pizza s tunom
Grill povrće na salatu
Sočna rebarca
Vege odresci s marinadom
Riba u bijelom umaku
Vratina sa sezonskim povrćem
Čarobna ljetna piletina
Irska janjetina
Sočna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lungić u sendviču
Popečci od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Račići na posteljici od povrća
Fish&Chips u tortilji
Fina pikantna piletina
Piletina sa šafranom
Roštilj s umakom Romesco
Umak od limete (Molho de limao)
Grdobina s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje, zalijte ga mješavinom ulja i octa te poslužite mirisno jelo.

Sastojci

800 g svinjskog karea u komadu (bez kosti)
1 Vegeta marinada univerzalna (100 g)
4 žlice ulja
100 ml bijelog vina
Za salatu:
250 g zelene salate
100 g cherry rajčica
1 krastavac
2 mlada luka
100 g Slanutka iz konzerve Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice ulja
2 žlice octa

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Svinjski kare u komadu prelijte marinadom i ostavite najmanje 30 minuta.
  • 2 Meso iz marinade stavite u nauljenu posudu za pečenje zajedno s preostalom marinadom i ulijte vino.
  • 3 Posudu prekrijte papirom za pečenje ili aluminijskom folijom i pecite oko 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Meso povremeno okrenite, a nakon 40 minuta otkrijte da se lagano zapeče.
  • 4 Salatu pripremite tako da najprije narežete zelenu salatu. Stavite je u zdjelu za posluživanje, dodajte rajčice narezane na ploške, krastavac i luk na kolutiće te ocijeđeni slanutak. Lagano promiješajte, posolite, popaprite, zalijte mješavinom ulja i octa te poslužite.

Savjet

Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje. Najbolje ga je peći najprije 20 minuta na 220 °C, a zatim 45 minuta na 180 °C.

Posluživanje

Pečenje narežite toplo ili hladno i poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 684.17 86 86
Kalij mg 1338.55 36 36
Pantotenska kiselina mg 2.76 39 39
Niacin mg 30.34 217 152
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 384.95 10 8
Sol g 0.39 0 0
Bjelančevine g 70.46 - -
Vlakna g 4.41 - -
Ugljikohidrati g 21.59 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 19.85 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 12.31 - -
- zasićene masne kiseline g 8.85 - -
Masti g 46.4 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke