Meni Search

Ful nabrijan

Mirisna pečenka

Okruglice u umaku od rajčice
Lignje s povrćem i smokvama
Meso s repom
Mesne okruglice na ražnjiću
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Piletina laganini
Pohani tofu s povrćem
Urbana pola
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Prežgana juha
Vratina sa sezonskim povrćem
Fina pikantna piletina
Brancinovo oko
Janjetina na padelu
Marinirana piletina s roštilja
Rezanci s krušnim mrvicama
Vege odresci s marinadom
Zlatna piletina
Piletina Kiev
Blagdanska rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Delikatesna junetina na češki
Povrtni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Šampinjoni u palačinki
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mediteranski kruščić s lovorom
Miješani grill
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Nadjevene lignje
Jabučni krumpirići s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Irska janjetina
Rolice od blitve
Salata od liganja
Mini lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kunić na bijelo
BBQ svinjska rebarca u foliji
Riba u bijelom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Popečci od tikvica
Janjetina s medom od kadulje
Proljetna janjetina
Čarobna ljetna piletina
Kaštelanski makaruni
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pirjani kunić
Grickalica slanutak iz pećnice
Kroketi od piletine
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kobasica u pivu i pecivu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pečena piletina s limunom
Sočna pureća rolada
Uzbudljivi kolač od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill povrće na salatu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rajčica s kukuruzom
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od lososa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pizza s tunom
Fini gulaš od gljiva
Meksička party salata
Sočna rebarca
Umak od limete (Molho de limao)
Proljetno meso i povrće iz woka
Kuhano meso s umakom od hrena
Roštilj s umakom Romesco
Dagnje na buzaru
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pizza sirni jastučići
Mediteranski špageti
Pašticada s njokima
Salata s mora
Grdobina s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Voćna juha od višanja
Lagana sarma
Fileti lososa u finom umaku
Brusketa s avokadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s povrćem
Povrtni lonac
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Krem juha od tikvica
Grill pirjana piletina s roštilja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Aromatizirani kruh
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grdobina u pikantnoj šalši
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill vratina u sendviču
Račići na posteljici od povrća
Zabavni kineski ravioli
Piletina sa šafranom
Fish&Chips u tortilji
Sendvič s avokadom
Hrskavi trokuti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić s povrćem
Lungić u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje, zalijte ga mješavinom ulja i octa te poslužite mirisno jelo.

Sastojci

800 g svinjskog karea u komadu (bez kosti)
1 Vegeta marinada univerzalna (100 g)
4 žlice ulja
100 ml bijelog vina
Za salatu:
250 g zelene salate
100 g cherry rajčica
1 krastavac
2 mlada luka
100 g Slanutka iz konzerve Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice ulja
2 žlice octa

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Svinjski kare u komadu prelijte marinadom i ostavite najmanje 30 minuta.
  • 2 Meso iz marinade stavite u nauljenu posudu za pečenje zajedno s preostalom marinadom i ulijte vino.
  • 3 Posudu prekrijte papirom za pečenje ili aluminijskom folijom i pecite oko 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Meso povremeno okrenite, a nakon 40 minuta otkrijte da se lagano zapeče.
  • 4 Salatu pripremite tako da najprije narežete zelenu salatu. Stavite je u zdjelu za posluživanje, dodajte rajčice narezane na ploške, krastavac i luk na kolutiće te ocijeđeni slanutak. Lagano promiješajte, posolite, popaprite, zalijte mješavinom ulja i octa te poslužite.

Savjet

Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje. Najbolje ga je peći najprije 20 minuta na 220 °C, a zatim 45 minuta na 180 °C.

Posluživanje

Pečenje narežite toplo ili hladno i poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 684.17 86 86
Kalij mg 1338.55 36 36
Pantotenska kiselina mg 2.76 39 39
Niacin mg 30.34 217 152
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 384.95 10 8
Sol g 0.39 0 0
Bjelančevine g 70.46 - -
Vlakna g 4.41 - -
Ugljikohidrati g 21.59 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 19.85 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 12.31 - -
- zasićene masne kiseline g 8.85 - -
Masti g 46.4 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke