Meni Search

Ful nabrijana

Mirisna pečenka

Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina sa šafranom
Grdobina s povrćem
Sendvič s avokadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić u sendviču
Piletina Kiev
Pogača sa sardinom
Hrskava pileća krilca
Povrtni lonac
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Popečci od tikvica
Mini lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočna rebarca
Viška pogača
Odresci od morskog psa
Vege odresci s marinadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Meksička party salata
Kroketi od piletine
Fina pikantna piletina
Lazanje s lignjama
Teleći odresci u umaku od višanja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Miješani grill
Proljetno meso i povrće iz woka
Turske pizze
Kaštelanski makaruni
Lignje na šumskom rižotu
Ossobuco
Jabučni krumpirići s cimetom
Grickalica slanutak iz pećnice
Manastirski đuveč
Delikatesna junetina na češki
Hlebinska i pretepena juha
Zabavni kineski ravioli
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočni pureći ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Povrtni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fini gulaš od gljiva
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočna pureća rolada
Krem juha od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Pirjani kunić
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lagana sarma
Salata s mora
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Teleći savici u umaku od grejpa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riba u bijelom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Belgija - Salade Liégeoise
Aromatizirani kruh
Odresci u umaku s češnjakom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina na kijevski način
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lungić s povrćem
Urbana pola
Ražnjići od lososa
Račići na posteljici od povrća
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rajčica s kukuruzom
Šampinjoni u palačinki
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Brancinovo oko
Fileti lososa u finom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Špageti s ribom
Salata od liganja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Meso s repom
Umak od limete (Molho de limao)
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kunić na bijelo
Fish&Chips u tortilji
Blagdanska rolada
Pizza sirni jastučići
Čarobna ljetna piletina
Hrskavi trokuti
Irska janjetina
Svinjski file s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Brusketa s avokadom
Mediteranski špageti
Voćna juha od višanja
Pohani tofu s povrćem
Ljetni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill povrće na salatu
Rolice od blitve
Bugarska pita od krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Prežgana juha
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini shepherd's pie
Okruglice u umaku od rajčice
Piletina laganini
Grill vratina u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje s povrćem i smokvama
Lignje s manistrom u škartocu
Nadjevene lignje
Pizza s tunom
Pečena piletina s limunom
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje, zalijte ga mješavinom ulja i octa te poslužite mirisno jelo.

Sastojci

800 g svinjskog karea u komadu (bez kosti)
1 Vegeta marinada univerzalna (100 g)
4 žlice ulja
100 ml bijelog vina
Za salatu:
250 g zelene salate
100 g cherry rajčica
1 krastavac
2 mlada luka
100 g Slanutka iz konzerve Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice ulja
2 žlice octa

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Svinjski kare u komadu prelijte marinadom i ostavite najmanje 30 minuta.
  • 2 Meso iz marinade stavite u nauljenu posudu za pečenje zajedno s preostalom marinadom i ulijte vino.
  • 3 Posudu prekrijte papirom za pečenje ili aluminijskom folijom i pecite oko 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Meso povremeno okrenite, a nakon 40 minuta otkrijte da se lagano zapeče.
  • 4 Salatu pripremite tako da najprije narežete zelenu salatu. Stavite je u zdjelu za posluživanje, dodajte rajčice narezane na ploške, krastavac i luk na kolutiće te ocijeđeni slanutak. Lagano promiješajte, posolite, popaprite, zalijte mješavinom ulja i octa te poslužite.

Savjet

Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje. Najbolje ga je peći najprije 20 minuta na 220 °C, a zatim 45 minuta na 180 °C.

Posluživanje

Pečenje narežite toplo ili hladno i poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 684.17 86 86
Kalij mg 1338.55 36 36
Pantotenska kiselina mg 2.76 39 39
Niacin mg 30.34 217 152
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 384.95 10 8
Sol g 0.39 0 0
Bjelančevine g 70.46 - -
Vlakna g 4.41 - -
Ugljikohidrati g 21.59 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 19.85 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 12.31 - -
- zasićene masne kiseline g 8.85 - -
Masti g 46.4 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke