Meni Search

Ful nabrijana

Mirisna pečenka

Nadjevene lignje
Brusketa s avokadom
Prežgana juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Pileći bataci s umakom od luka
Martinjska guska s hajdinom kašom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Belgija - Salade Liégeoise
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Turske pizze
Ossobuco
Ražnjići od lososa
Piletina na kijevski način
Hrskavi trokuti
Viška pogača
Mediteranski kruščić s lovorom
Meso s repom
Riba u bijelom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill povrće na salatu
Odresci u umaku s češnjakom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Popečci od tikvica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Račići na posteljici od povrća
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice na ražnjiću
Pirjani kunić
Lignje na šumskom rižotu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Irska janjetina
Urbana pola
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Krem juha od tikvica
Mini shepherd's pie
Tjestenina fuži s tartufima
Sendvič s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Zlatna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina u pikantnoj šalši
Jabučni krumpirići s cimetom
Fileti lososa u finom umaku
Hrskava pileća krilca
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci od morskog psa
Voćna juha od višanja
Umak od limete (Molho de limao)
Povrtni lonac
Grickalica slanutak iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna rebarca
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina sa šafranom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lagana sarma
Lungić u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill vratina u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pečena piletina s limunom
Salata s mora
Ljetni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Blagdanska rolada
Pizza s tunom
Proljetna janjetina
Pohani tofu s povrćem
Fina pikantna piletina
Miješani grill
Lignje s povrćem i smokvama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pogača sa sardinom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Špageti s ribom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kroketi od piletine
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kuhano meso s umakom od hrena
Pizza sirni jastučići
Sočna pureća rolada
Aromatizirani kruh
Okruglice u umaku od rajčice
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fini gulaš od gljiva
Bugarska pita od krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Meksička party salata
Lazanje s lignjama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Povrtni ražnjići
Grdobina s povrćem
Janjetina na padelu
Čarobna ljetna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rolice od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina Kiev
Kolinjsko zelje s frišketinom
Šampinjoni u palačinki
Roštilj s umakom Romesco
Marinirana piletina s roštilja
Mediteranski špageti
Delikatesna junetina na češki
Sočni pureći ražnjići
Lignje s manistrom u škartocu
Ramsteak u seksi umaku
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina laganini
Kunić na bijelo
Hlebinska i pretepena juha
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rajčica s kukuruzom
Svinjski file s povrćem
Salata od liganja
Manastirski đuveč
Vege odresci s marinadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetno meso i povrće iz woka
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje, zalijte ga mješavinom ulja i octa te poslužite mirisno jelo.

Sastojci

800 g svinjskog karea u komadu (bez kosti)
1 Vegeta marinada univerzalna (100 g)
4 žlice ulja
100 ml bijelog vina
Za salatu:
250 g zelene salate
100 g cherry rajčica
1 krastavac
2 mlada luka
100 g Slanutka iz konzerve Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice ulja
2 žlice octa

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Svinjski kare u komadu prelijte marinadom i ostavite najmanje 30 minuta.
  • 2 Meso iz marinade stavite u nauljenu posudu za pečenje zajedno s preostalom marinadom i ulijte vino.
  • 3 Posudu prekrijte papirom za pečenje ili aluminijskom folijom i pecite oko 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Meso povremeno okrenite, a nakon 40 minuta otkrijte da se lagano zapeče.
  • 4 Salatu pripremite tako da najprije narežete zelenu salatu. Stavite je u zdjelu za posluživanje, dodajte rajčice narezane na ploške, krastavac i luk na kolutiće te ocijeđeni slanutak. Lagano promiješajte, posolite, popaprite, zalijte mješavinom ulja i octa te poslužite.

Savjet

Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje. Najbolje ga je peći najprije 20 minuta na 220 °C, a zatim 45 minuta na 180 °C.

Posluživanje

Pečenje narežite toplo ili hladno i poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 684.17 86 86
Kalij mg 1338.55 36 36
Pantotenska kiselina mg 2.76 39 39
Niacin mg 30.34 217 152
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 384.95 10 8
Sol g 0.39 0 0
Bjelančevine g 70.46 - -
Vlakna g 4.41 - -
Ugljikohidrati g 21.59 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 19.85 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 12.31 - -
- zasićene masne kiseline g 8.85 - -
Masti g 46.4 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke