Meni Search

Ful nabrijana

Mirisna pečenka

Blagdanska rolada
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski špageti
Martinjska guska s hajdinom kašom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci od morskog psa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zlatna piletina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Piletina laganini
Špageti s ribom
Kroketi od piletine
Šampinjoni u palačinki
Zabavni kineski ravioli
Pizza s tunom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći savici u umaku od grejpa
Povrtni lonac
Mesne okruglice na ražnjiću
Fina pikantna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mediteranski kruščić s lovorom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina sa šafranom
Grdobina u pikantnoj šalši
Lungić s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Voćna juha od višanja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Krem juha od tikvica
Sočna rebarca
Manastirski đuveč
Fileti lososa u finom umaku
Kaštelanski makaruni
Grickalica slanutak iz pećnice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje s povrćem i smokvama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavi trokuti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetno meso i povrće iz woka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sendvič s avokadom
Brancinovo oko
Miješani grill
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Riba u bijelom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina na kijevski način
Lignje s manistrom u škartocu
Hlebinska i pretepena juha
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice
Ossobuco
Povrtni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Fish&Chips u tortilji
Pileći bataci s umakom od luka
Čarobna ljetna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Nadjevene lignje
Brusketa s avokadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Popečci od tikvica
Ljetni ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Pogača sa sardinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pirjani kunić
Proljetna janjetina
Piletina Kiev
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s mora
Pizza sirni jastučići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kunić na bijelo
Grill pirjana piletina s roštilja
Vege odresci s marinadom
Urbana pola
Prežgana juha
Salata od liganja
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci u umaku s češnjakom
Okruglice u umaku od rajčice
Lagana sarma
Pečena piletina s limunom
Turske pizze
Meksička party salata
Kuhano meso s umakom od hrena
Janjetina na padelu
Hrskava pileća krilca
Grill povrće na salatu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fini gulaš od gljiva
Bugarska pita od krumpira
Meso s repom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani tofu s povrćem
Lazanje s lignjama
Ražnjići od lososa
Grill vratina u sendviču
Lignje na šumskom rižotu
Viška pogača
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rolice od blitve
Mini shepherd's pie
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočni pureći ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Lungić u sendviču
Račići na posteljici od povrća
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Aromatizirani kruh
Sočna pureća rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Rajčica s kukuruzom
Grdobina s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Irska janjetina
Mini lazanje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje, zalijte ga mješavinom ulja i octa te poslužite mirisno jelo.

Sastojci

800 g svinjskog karea u komadu (bez kosti)
1 Vegeta marinada univerzalna (100 g)
4 žlice ulja
100 ml bijelog vina
Za salatu:
250 g zelene salate
100 g cherry rajčica
1 krastavac
2 mlada luka
100 g Slanutka iz konzerve Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice ulja
2 žlice octa

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Svinjski kare u komadu prelijte marinadom i ostavite najmanje 30 minuta.
  • 2 Meso iz marinade stavite u nauljenu posudu za pečenje zajedno s preostalom marinadom i ulijte vino.
  • 3 Posudu prekrijte papirom za pečenje ili aluminijskom folijom i pecite oko 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Meso povremeno okrenite, a nakon 40 minuta otkrijte da se lagano zapeče.
  • 4 Salatu pripremite tako da najprije narežete zelenu salatu. Stavite je u zdjelu za posluživanje, dodajte rajčice narezane na ploške, krastavac i luk na kolutiće te ocijeđeni slanutak. Lagano promiješajte, posolite, popaprite, zalijte mješavinom ulja i octa te poslužite.

Savjet

Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje. Najbolje ga je peći najprije 20 minuta na 220 °C, a zatim 45 minuta na 180 °C.

Posluživanje

Pečenje narežite toplo ili hladno i poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 684.17 86 86
Kalij mg 1338.55 36 36
Pantotenska kiselina mg 2.76 39 39
Niacin mg 30.34 217 152
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 384.95 10 8
Sol g 0.39 0 0
Bjelančevine g 70.46 - -
Vlakna g 4.41 - -
Ugljikohidrati g 21.59 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 19.85 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 12.31 - -
- zasićene masne kiseline g 8.85 - -
Masti g 46.4 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke