Meni Search

Ful nabrijana

Mirisna pečenka

Piletina na kijevski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Voćna juha od višanja
Pizza s tunom
Fileti lososa u finom umaku
Sočni pureći ražnjići
Ražnjići od lososa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kroketi od piletine
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Šampinjoni u palačinki
Jabučni krumpirići s cimetom
Zabavni kineski ravioli
Fina pikantna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Fini gulaš od gljiva
Hlebinska i pretepena juha
Salata s mora
Pogača sa sardinom
Meksička party salata
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill pirjana piletina s roštilja
Pečena piletina s limunom
Meso s repom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Proljetno meso i povrće iz woka
Ljetni ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lungić s povrćem
Hrskavi trokuti
Blagdanska rolada
Pirjani kunić
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Belgija - Salade Liégeoise
Kunić na bijelo
Povrtni ražnjići
Viška pogača
Proljetna janjetina
Grdobina u pikantnoj šalši
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina s povrćem
Irska janjetina
Vege odresci s marinadom
Račići na posteljici od povrća
Brancinovo oko
Piletina laganini
Hrskava pileća krilca
Fish&Chips u tortilji
Grill povrće na salatu
Piletina Kiev
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza sirni jastučići
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sendvič s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Lignje s manistrom u škartocu
Lazanje s lignjama
Lignje na šumskom rižotu
Rajčica s kukuruzom
Pohani tofu s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna rebarca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s ribom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice na ražnjiću
Prežgana juha
Riba u bijelom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Kobasica u pivu i pecivu
Nadjevene lignje
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Lagana sarma
Rolice od blitve
Brusketa s avokadom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina sa šafranom
Čarobna ljetna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Kaštelanski makaruni
Mediteranski kruščić s lovorom
Popečci od tikvica
Delikatesna junetina na češki
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill vratina u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Janjetina na padelu
Kuhano meso s umakom od hrena
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata od liganja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Krem juha od tikvica
Ossobuco
Odresci od morskog psa
Urbana pola
Mini lazanje
Manastirski đuveč
Odresci u umaku s češnjakom
Miješani grill
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mediteranski špageti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini shepherd's pie
Sočna pureća rolada
Lignje s povrćem i smokvama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Turske pizze
Povrtni lonac
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zlatna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje, zalijte ga mješavinom ulja i octa te poslužite mirisno jelo.

Sastojci

800 g svinjskog karea u komadu (bez kosti)
1 Vegeta marinada univerzalna (100 g)
4 žlice ulja
100 ml bijelog vina
Za salatu:
250 g zelene salate
100 g cherry rajčica
1 krastavac
2 mlada luka
100 g Slanutka iz konzerve Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice ulja
2 žlice octa

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Svinjski kare u komadu prelijte marinadom i ostavite najmanje 30 minuta.
  • 2 Meso iz marinade stavite u nauljenu posudu za pečenje zajedno s preostalom marinadom i ulijte vino.
  • 3 Posudu prekrijte papirom za pečenje ili aluminijskom folijom i pecite oko 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Meso povremeno okrenite, a nakon 40 minuta otkrijte da se lagano zapeče.
  • 4 Salatu pripremite tako da najprije narežete zelenu salatu. Stavite je u zdjelu za posluživanje, dodajte rajčice narezane na ploške, krastavac i luk na kolutiće te ocijeđeni slanutak. Lagano promiješajte, posolite, popaprite, zalijte mješavinom ulja i octa te poslužite.

Savjet

Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje. Najbolje ga je peći najprije 20 minuta na 220 °C, a zatim 45 minuta na 180 °C.

Posluživanje

Pečenje narežite toplo ili hladno i poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 684.17 86 86
Kalij mg 1338.55 36 36
Pantotenska kiselina mg 2.76 39 39
Niacin mg 30.34 217 152
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 384.95 10 8
Sol g 0.39 0 0
Bjelančevine g 70.46 - -
Vlakna g 4.41 - -
Ugljikohidrati g 21.59 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 19.85 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 12.31 - -
- zasićene masne kiseline g 8.85 - -
Masti g 46.4 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke