Meni Search

Toplu hrskavu piletinu poslužite sa salsom i popečenim kruhom i uživajte u hrskavosti finog  i jednostavnog jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka i krilca
1 Vegete Natur za zlatnu piletinu (30 g)
3 žlice ulja
80 g krušnih mrvica

Koristili smo

Vegeta Natur za zlatnu piletinu

Vegeta Natur za zlatnu piletinu

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Komade piletine pospite Vegetom Natur za zlatnu piletinu, promiješajte da se Vegeta Natur ravnomjerno rasporedi i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Mariniranu piletinu zatim uvaljajte u krušne mrvice i posložite u posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje.
  • 3 Piletinu nakapajte uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta da postane rumene boje.

Savjet

Salsu pripremite ovako. Luk sitno narežite, a papriku narežite na kockice. 

Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk (120 g) i popecite da postane staklast. Dodajte papriku papriku (3 komada) na kockice i nastavite pirjati uz povremeno miješanje.

Smanjite vatru i poklopljeno pirjajte da paprika pusti tekućinu, a ne zagori. Zatim otklopite dodajte protisnuti češanj češnjaka, sol, Vegeta Maestro mljeveni papar, malo Vegeta Maestro cillia i maknite s vatre. 

U salsu umiješajte 3 žlice aceto balsamica i žlicu svježeg peršina te ostavite da se ohladi.

Posluživanje

Toplu hrskavu piletinu poslužite sa salsom i popečenim kruhom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke