Meni Search

Macho

Mirisna pureća rolada

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
File steak na povrću
Delikatesna junetina na češki
Teletina s pirjanim povrćem
Marinirano svinjsko pečenje
Kuhana govedina s umakom od hrena
Špageti na kineski način
Palačinke s nadjevom od riže
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani zamotuljci
Lungić s povrćem
Janjetina na padelu
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočni pureći ražnjići
Kotleti u pivskom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Ribarska popara
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina sa šafranom
Dip od južnog voća
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrenovke u panceti
Kroketi od piletine
Umak od limete (Molho de limao)
Kotlet s varivom od leće
Ramstek s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileća krilca s Coca-Colom
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini lazanje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odrezak s umakom chimichurri
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pašticada
Grill vratina u sendviču
Juha od gljiva
Piletina u pivu
Odresci s umakom od kupina
Salata od tune i povrća
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Mladi krumpir s ajvarom
Pizza s tunom
Odresci u umaku s češnjakom
Pohani tofu s povrćem
Lungić u sendviču
Punjene tikve
Medeni teleći kotleti
Pileća krilca s roštilja
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s nadjevom od ajvara
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileći štapići u ketchupu
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Hrskavi trokuti
Zlatna piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Šampinjoni u palačinki
Rebarca s grilla
Špageti s acetom balsamicom
Marinirana piletina s roštilja
Biftek rolice
Pileća prsa iz pećnice
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Nadjevene lignje
Teriyaki piletina
Ljetni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Proljetna janjetina
Pirjani kunić
Zabavni kineski ravioli
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Obojeni hamburger
Blagdanska rolada
Macho hamburger
Slatki lungić
Pita s crnim pivom
Čarobna ljetna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Govedina s lukom
Brancinovo oko
Slasni BBQ burgeri
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kotlovina
Sočna pureća rolada
Dagnje na buzaru
Irska janjetina
Bakalar s krumpirom
Janjetina s medom od kadulje
Meksička party salata
Svinjski file s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za sve vas koji ste odrasli uz “Male tajne” ova ukusna puretina samo je još jedna prilika da se prisjetite jedinstvene kulinarske emisije. Mirisnu pileću roladu spremali su majstori kuhinje u najnovijoj emisiji “Male tajne” koja je snimljena u povodu 50. godišnjice Vegete.

Sastojci

600 g purećih prsa u komadu
400 g tikvica
5 žlica maslinova ulja
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
Za nadjev:
200 g mljevene puretine
100 g šampinjona
30 g trapista ili paškog sira
30 g Pancete Podravka
1 jaje
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žličica Vegete
50 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka (10 komada)
Za preljev:
200 ml maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog bosiljka
1 žlica kapara

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Puretinu narežite (stanjite) tako da dobijete veliki odrezak, pa ga istucite batom za meso.
  • 2 Tikvice narežite na dugačke ploške i lagano popecite na malo maslinova ulja.
  • 3 Za nadjev mljevenom mesu dodajte na listiće narezane, zatim nasjeckane šampinjone, naribani sir, pancetu narezanu na kockice, razmućeno jaje, peršin, Vegetu i sve dobro promiješajte.
  • 4 Preko folije posložite pečene tikvice narezane na ploške.
  • 5 Meso lagano pospite Vegetom, popaprite i stavite preko tikvica.
  • 6 Pripremljeni nadjev rasporedite po dužini uz rub odreska.
  • 7 Preko nadjeva posložite masline i sve savijte pomoću folije u roladu.
  • 8 Foliju maknite, a roladu stavite u lim za pečenje i prelijte ostatkom maslinova ulja. Pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 210°C.
  • 9 Preljev pripremite tako da maslinovom ulju dodate nasjeckani peršin, bosiljak i kapare.

Savjet

Kad oblikujete meso u veliki odrezak, odrežite suvišne krajeve, sameljite ih u sjeckalici te koristite umjesto mljevene puretine. Za omatanje rolade upotrijebite što duže tikvice.

Posluživanje

Pečenu roladu narežite i još toplu poslužite s preostalim popečenim tikvicama, kuhanim povrćem i ukrasite popečenim malim rajčicama. Sve prelijte pripremljenim preljevom od maslinova ulja.

Male tajne

Kako bi rolada bila još sočnija i aromatičnija, poslužite je s preljevom koji ste pripremili od maslinova ulja, kapara i svježeg mediteranskog bilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 338.94 42 42
Kalcij mg 84.74 8 8
Kalij mg 650.71 18 18
Niacin mg 13.53 97 68
Vitamin D μg 35.4 18 18
Vitamin A μg 469.93 12 9
Sol g 0.85 0 0
Bjelančevine g 32.93 - -
Vlakna g 1.29 - -
Ugljikohidrati g 4.26 - -
Masti g 58.56 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke