Meni Search

Macho

Mirisna pureća rolada

Ribarska popara
Lungić s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci u umaku s češnjakom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pašticada
Kroketi od piletine
Kuhana govedina s umakom od hrena
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Marinirana piletina s roštilja
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina na padelu
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek s povrćem
Obojeni hamburger
Čarobna ljetna piletina
Kotleti u pivskom umaku
Pizza s tunom
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
Grill vratina u sendviču
Dip od južnog voća
Dagnje na buzaru
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Meksička party salata
Pohani tofu s povrćem
Biftek rolice
Pileća krilca s roštilja
Špageti s acetom balsamicom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brancinovo oko
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Medeni teleći kotleti
Nadjevene lignje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileća prsa punjena čvarcima
Blagdanska rolada
Juha od gljiva
Pirjani kunić
Ramsteak u seksi umaku
Teriyaki piletina
Piletina sa šafranom
Sočna pureća rolada
Mini lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s nadjevom od ajvara
Odrezak s umakom chimichurri
Kotlet s varivom od leće
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pureća rolada s mlincima
Hrenovke u panceti
Mesne okruglice na ražnjiću
Pita s crnim pivom
Rebarca s grilla
Tjestenina fuži s tartufima
File steak na povrću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bakalar s krumpirom
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Pileća krilca s Coca-Colom
Slatki lungić
Pileća prsa iz pećnice
Punjene tikve
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Piletina s mascarponeom
Palačinke s nadjevom od riže
Lungić u sendviču
Govedina s lukom
Proljetna janjetina
Pileći štapići u ketchupu
Macho hamburger
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Irska janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zabavni kineski ravioli
Umak od limete (Molho de limao)
Sočni pureći ražnjići
Pohani zamotuljci
Velika Britanija - Pastirska pita
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata od tune i povrća
Kotlovina
Slasni BBQ burgeri
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti na kineski način
Piletina u pivu
Šampinjoni u palačinki
Marinirano svinjsko pečenje
Teleći savici u umaku od grejpa
Delikatesna junetina na češki
Teletina s pirjanim povrćem
Odresci s umakom od kupina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za sve vas koji ste odrasli uz “Male tajne” ova ukusna puretina samo je još jedna prilika da se prisjetite jedinstvene kulinarske emisije. Mirisnu pileću roladu spremali su majstori kuhinje u najnovijoj emisiji “Male tajne” koja je snimljena u povodu 50. godišnjice Vegete.

Sastojci

600 g purećih prsa u komadu
400 g tikvica
5 žlica maslinova ulja
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
Za nadjev:
200 g mljevene puretine
100 g šampinjona
30 g trapista ili paškog sira
30 g Pancete Podravka
1 jaje
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žličica Vegete
50 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka (10 komada)
Za preljev:
200 ml maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog bosiljka
1 žlica kapara

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Puretinu narežite (stanjite) tako da dobijete veliki odrezak, pa ga istucite batom za meso.
  • 2 Tikvice narežite na dugačke ploške i lagano popecite na malo maslinova ulja.
  • 3 Za nadjev mljevenom mesu dodajte na listiće narezane, zatim nasjeckane šampinjone, naribani sir, pancetu narezanu na kockice, razmućeno jaje, peršin, Vegetu i sve dobro promiješajte.
  • 4 Preko folije posložite pečene tikvice narezane na ploške.
  • 5 Meso lagano pospite Vegetom, popaprite i stavite preko tikvica.
  • 6 Pripremljeni nadjev rasporedite po dužini uz rub odreska.
  • 7 Preko nadjeva posložite masline i sve savijte pomoću folije u roladu.
  • 8 Foliju maknite, a roladu stavite u lim za pečenje i prelijte ostatkom maslinova ulja. Pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 210°C.
  • 9 Preljev pripremite tako da maslinovom ulju dodate nasjeckani peršin, bosiljak i kapare.

Savjet

Kad oblikujete meso u veliki odrezak, odrežite suvišne krajeve, sameljite ih u sjeckalici te koristite umjesto mljevene puretine. Za omatanje rolade upotrijebite što duže tikvice.

Posluživanje

Pečenu roladu narežite i još toplu poslužite s preostalim popečenim tikvicama, kuhanim povrćem i ukrasite popečenim malim rajčicama. Sve prelijte pripremljenim preljevom od maslinova ulja.

Male tajne

Kako bi rolada bila još sočnija i aromatičnija, poslužite je s preljevom koji ste pripremili od maslinova ulja, kapara i svježeg mediteranskog bilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 338.94 42 42
Kalcij mg 84.74 8 8
Kalij mg 650.71 18 18
Niacin mg 13.53 97 68
Vitamin D μg 35.4 18 18
Vitamin A μg 469.93 12 9
Sol g 0.85 0 0
Bjelančevine g 32.93 - -
Vlakna g 1.29 - -
Ugljikohidrati g 4.26 - -
Masti g 58.56 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke