Meni Search

Macho

Mirisna pureća rolada

Salata od tune i povrća
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odrezak s umakom chimichurri
Rebarca s grilla
Teleći odresci u umaku od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Teriyaki piletina
Piletina u pivu
Macho hamburger
Pirjani kunić
Janjetina s medom od kadulje
Pileća krilca s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Orada s krumpirom i mladim lukom
Govedina s lukom
Kotleti u pivskom umaku
Kotlovina
Šampinjoni u palačinki
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lungić s povrćem
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Juha od gljiva
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rezanci s krušnim mrvicama
Zabavni kineski ravioli
Zlatna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Roštilj s umakom Romesco
Delikatesna junetina na češki
Kuhana govedina s umakom od hrena
Sočna pureća rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Dagnje na buzaru
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Irska janjetina
Nadjevene lignje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Pileći štapići u ketchupu
Teletina s pirjanim povrćem
Marinirano svinjsko pečenje
Pita s crnim pivom
Obojeni hamburger
Ramsteak u seksi umaku
File steak na povrću
Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljetni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bakalar s krumpirom
Medeni teleći kotleti
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina s mascarponeom
Dip od južnog voća
Hrskavi trokuti
Biftek rolice
Pileća prsa punjena čvarcima
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina sa šafranom
Hrenovke u panceti
Marinirana piletina s roštilja
Brancinovo oko
Kotlet s varivom od leće
Pizza s tunom
Slatki lungić
Palačinke s nadjevom od riže
Janjetina na padelu
Pileća krilca s Coca-Colom
Ribarska popara
Velika Britanija - Pastirska pita
Grill vratina u sendviču
Odresci s umakom od kupina
Pureća rolada s mlincima
Pileća prsa iz pećnice
Čarobna ljetna piletina
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Proljetna janjetina
Špageti na kineski način
Špageti s acetom balsamicom
Pašticada
Pohani zamotuljci
Punjene tikve
Slasni BBQ burgeri
Mini lazanje
Pohani tofu s povrćem
Lungić u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za sve vas koji ste odrasli uz “Male tajne” ova ukusna puretina samo je još jedna prilika da se prisjetite jedinstvene kulinarske emisije. Mirisnu pileću roladu spremali su majstori kuhinje u najnovijoj emisiji “Male tajne” koja je snimljena u povodu 50. godišnjice Vegete.

Sastojci

600 g purećih prsa u komadu
400 g tikvica
5 žlica maslinova ulja
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
Za nadjev:
200 g mljevene puretine
100 g šampinjona
30 g trapista ili paškog sira
30 g Pancete Podravka
1 jaje
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žličica Vegete
50 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka (10 komada)
Za preljev:
200 ml maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog bosiljka
1 žlica kapara

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Puretinu narežite (stanjite) tako da dobijete veliki odrezak, pa ga istucite batom za meso.
  • 2 Tikvice narežite na dugačke ploške i lagano popecite na malo maslinova ulja.
  • 3 Za nadjev mljevenom mesu dodajte na listiće narezane, zatim nasjeckane šampinjone, naribani sir, pancetu narezanu na kockice, razmućeno jaje, peršin, Vegetu i sve dobro promiješajte.
  • 4 Preko folije posložite pečene tikvice narezane na ploške.
  • 5 Meso lagano pospite Vegetom, popaprite i stavite preko tikvica.
  • 6 Pripremljeni nadjev rasporedite po dužini uz rub odreska.
  • 7 Preko nadjeva posložite masline i sve savijte pomoću folije u roladu.
  • 8 Foliju maknite, a roladu stavite u lim za pečenje i prelijte ostatkom maslinova ulja. Pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 210°C.
  • 9 Preljev pripremite tako da maslinovom ulju dodate nasjeckani peršin, bosiljak i kapare.

Savjet

Kad oblikujete meso u veliki odrezak, odrežite suvišne krajeve, sameljite ih u sjeckalici te koristite umjesto mljevene puretine. Za omatanje rolade upotrijebite što duže tikvice.

Posluživanje

Pečenu roladu narežite i još toplu poslužite s preostalim popečenim tikvicama, kuhanim povrćem i ukrasite popečenim malim rajčicama. Sve prelijte pripremljenim preljevom od maslinova ulja.

Male tajne

Kako bi rolada bila još sočnija i aromatičnija, poslužite je s preljevom koji ste pripremili od maslinova ulja, kapara i svježeg mediteranskog bilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 338.94 42 42
Kalcij mg 84.74 8 8
Kalij mg 650.71 18 18
Niacin mg 13.53 97 68
Vitamin D μg 35.4 18 18
Vitamin A μg 469.93 12 9
Sol g 0.85 0 0
Bjelančevine g 32.93 - -
Vlakna g 1.29 - -
Ugljikohidrati g 4.26 - -
Masti g 58.56 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke