Meni Search

Macho

Mirisna pureća rolada

Pileća prsa punjena čvarcima
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti s acetom balsamicom
Hrenovke u panceti
Odrezak s umakom chimichurri
Teriyaki piletina
Biftek rolice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Čarobna ljetna piletina
Pohani zamotuljci
Pileća prsa iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rebarca s grilla
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavi trokuti
Slatki lungić
Pileći štapići u ketchupu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina na padelu
Proljetna janjetina
Kobasica u pivu i pecivu
Ljetni ražnjići
Pileća krilca s roštilja
Špageti na kineski način
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Lungić u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirana piletina s roštilja
Pohani tofu s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Juha od gljiva
Kotleti u pivskom umaku
Kotlovina
Delikatesna junetina na češki
Ramstek s povrćem
Kroketi od piletine
Zabavni kineski ravioli
Ribarska popara
Meksička party salata
Palačinke s nadjevom od riže
Punjene tikve
Mini lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Govedina s lukom
Lungić s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Šampinjoni u palačinki
Piletina s nadjevom od ajvara
Teletina s pirjanim povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci s umakom od kupina
Nadjevene lignje
Pileća krilca s Coca-Colom
Marinirano svinjsko pečenje
Macho hamburger
Zlatna piletina
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Janjetina s medom od kadulje
Pirjani kunić
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Irska janjetina
Pita s crnim pivom
Medeni teleći kotleti
Pizza s tunom
Bakalar s krumpirom
Salata od tune i povrća
Slasni BBQ burgeri
Roštilj s umakom Romesco
File steak na povrću
Kotlet s varivom od leće
Obojeni hamburger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina u pivu
Piletina sa šafranom
Odresci u umaku s češnjakom
Dagnje na buzaru
Ramsteak u seksi umaku
Brancinovo oko
Pašticada
Dip od južnog voća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za sve vas koji ste odrasli uz “Male tajne” ova ukusna puretina samo je još jedna prilika da se prisjetite jedinstvene kulinarske emisije. Mirisnu pileću roladu spremali su majstori kuhinje u najnovijoj emisiji “Male tajne” koja je snimljena u povodu 50. godišnjice Vegete.

Sastojci

600 g purećih prsa u komadu
400 g tikvica
5 žlica maslinova ulja
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
Za nadjev:
200 g mljevene puretine
100 g šampinjona
30 g trapista ili paškog sira
30 g Pancete Podravka
1 jaje
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žličica Vegete
50 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka (10 komada)
Za preljev:
200 ml maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog bosiljka
1 žlica kapara

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Puretinu narežite (stanjite) tako da dobijete veliki odrezak, pa ga istucite batom za meso.
  • 2 Tikvice narežite na dugačke ploške i lagano popecite na malo maslinova ulja.
  • 3 Za nadjev mljevenom mesu dodajte na listiće narezane, zatim nasjeckane šampinjone, naribani sir, pancetu narezanu na kockice, razmućeno jaje, peršin, Vegetu i sve dobro promiješajte.
  • 4 Preko folije posložite pečene tikvice narezane na ploške.
  • 5 Meso lagano pospite Vegetom, popaprite i stavite preko tikvica.
  • 6 Pripremljeni nadjev rasporedite po dužini uz rub odreska.
  • 7 Preko nadjeva posložite masline i sve savijte pomoću folije u roladu.
  • 8 Foliju maknite, a roladu stavite u lim za pečenje i prelijte ostatkom maslinova ulja. Pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 210°C.
  • 9 Preljev pripremite tako da maslinovom ulju dodate nasjeckani peršin, bosiljak i kapare.

Savjet

Kad oblikujete meso u veliki odrezak, odrežite suvišne krajeve, sameljite ih u sjeckalici te koristite umjesto mljevene puretine. Za omatanje rolade upotrijebite što duže tikvice.

Posluživanje

Pečenu roladu narežite i još toplu poslužite s preostalim popečenim tikvicama, kuhanim povrćem i ukrasite popečenim malim rajčicama. Sve prelijte pripremljenim preljevom od maslinova ulja.

Male tajne

Kako bi rolada bila još sočnija i aromatičnija, poslužite je s preljevom koji ste pripremili od maslinova ulja, kapara i svježeg mediteranskog bilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 338.94 42 42
Kalcij mg 84.74 8 8
Kalij mg 650.71 18 18
Niacin mg 13.53 97 68
Vitamin D μg 35.4 18 18
Vitamin A μg 469.93 12 9
Sol g 0.85 0 0
Bjelančevine g 32.93 - -
Vlakna g 1.29 - -
Ugljikohidrati g 4.26 - -
Masti g 58.56 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke