Meni Search

Macho

Mirisna pureća rolada

Janjetina na padelu
Pileća krilca s Coca-Colom
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni ražnjići
Kroketi od piletine
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Šampinjoni u palačinki
Slatki lungić
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Velika Britanija - Pastirska pita
Delikatesna junetina na češki
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Zlatna piletina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pohani tofu s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Irska janjetina
File steak na povrću
Pita s crnim pivom
Špageti na kineski način
Mini lazanje
Bakalar s krumpirom
Marinirano svinjsko pečenje
Pureća rolada s mlincima
Teletina s pirjanim povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pohani zamotuljci
Hrskavi trokuti
Biftek rolice
Macho hamburger
Mesne okruglice na ražnjiću
Umak od limete (Molho de limao)
Dagnje na buzaru
Pašticada
Piletina u pivu
Slasni BBQ burgeri
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s acetom balsamicom
Salata od tune i povrća
Odrezak s umakom chimichurri
Rezanci s krušnim mrvicama
Blagdanska rolada
Hrenovke u panceti
Meksička party salata
Pileća krilca s roštilja
Palačinke s nadjevom od riže
Ramstek s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjevene lignje
Medeni teleći kotleti
Brancinovo oko
Kotlet s varivom od leće
Juha od gljiva
Dip od južnog voća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Marinirana piletina s roštilja
Piletina sa šafranom
Čarobna ljetna piletina
Punjene tikve
Odresci u umaku s češnjakom
Kotlovina
Ribarska popara
Obojeni hamburger
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileća prsa iz pećnice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pirjani kunić
Grill vratina u sendviču
Pileći štapići u ketchupu
Sočna pureća rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Govedina s lukom
Lungić u sendviču
Pizza s tunom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Piletina s mascarponeom
Proljetna janjetina
Piletina s nadjevom od ajvara
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Kotleti u pivskom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Tjestenina fuži s tartufima
Rebarca s grilla
Teriyaki piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za sve vas koji ste odrasli uz “Male tajne” ova ukusna puretina samo je još jedna prilika da se prisjetite jedinstvene kulinarske emisije. Mirisnu pileću roladu spremali su majstori kuhinje u najnovijoj emisiji “Male tajne” koja je snimljena u povodu 50. godišnjice Vegete.

Sastojci

600 g purećih prsa u komadu
400 g tikvica
5 žlica maslinova ulja
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
Za nadjev:
200 g mljevene puretine
100 g šampinjona
30 g trapista ili paškog sira
30 g Pancete Podravka
1 jaje
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žličica Vegete
50 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka (10 komada)
Za preljev:
200 ml maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog bosiljka
1 žlica kapara

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Puretinu narežite (stanjite) tako da dobijete veliki odrezak, pa ga istucite batom za meso.
  • 2 Tikvice narežite na dugačke ploške i lagano popecite na malo maslinova ulja.
  • 3 Za nadjev mljevenom mesu dodajte na listiće narezane, zatim nasjeckane šampinjone, naribani sir, pancetu narezanu na kockice, razmućeno jaje, peršin, Vegetu i sve dobro promiješajte.
  • 4 Preko folije posložite pečene tikvice narezane na ploške.
  • 5 Meso lagano pospite Vegetom, popaprite i stavite preko tikvica.
  • 6 Pripremljeni nadjev rasporedite po dužini uz rub odreska.
  • 7 Preko nadjeva posložite masline i sve savijte pomoću folije u roladu.
  • 8 Foliju maknite, a roladu stavite u lim za pečenje i prelijte ostatkom maslinova ulja. Pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 210°C.
  • 9 Preljev pripremite tako da maslinovom ulju dodate nasjeckani peršin, bosiljak i kapare.

Savjet

Kad oblikujete meso u veliki odrezak, odrežite suvišne krajeve, sameljite ih u sjeckalici te koristite umjesto mljevene puretine. Za omatanje rolade upotrijebite što duže tikvice.

Posluživanje

Pečenu roladu narežite i još toplu poslužite s preostalim popečenim tikvicama, kuhanim povrćem i ukrasite popečenim malim rajčicama. Sve prelijte pripremljenim preljevom od maslinova ulja.

Male tajne

Kako bi rolada bila još sočnija i aromatičnija, poslužite je s preljevom koji ste pripremili od maslinova ulja, kapara i svježeg mediteranskog bilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 338.94 42 42
Kalcij mg 84.74 8 8
Kalij mg 650.71 18 18
Niacin mg 13.53 97 68
Vitamin D μg 35.4 18 18
Vitamin A μg 469.93 12 9
Sol g 0.85 0 0
Bjelančevine g 32.93 - -
Vlakna g 1.29 - -
Ugljikohidrati g 4.26 - -
Masti g 58.56 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke