Meni Search

Macho

Mirisna pureća rolada

Sočna pureća rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Hrenovke u panceti
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rebarca s grilla
Meksička party salata
Palačinke s nadjevom od riže
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pizza s tunom
Dagnje na buzaru
Pileća prsa punjena čvarcima
Odrezak s umakom chimichurri
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileća krilca s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Pašticada
Grill vratina u sendviču
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani zamotuljci
Ribarska popara
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teletina s pirjanim povrćem
Piletina u pivu
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani tofu s povrćem
Pileći štapići u ketchupu
Obojeni hamburger
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Nadjevene lignje
Juha od gljiva
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina sa šafranom
Marinirana piletina s roštilja
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Slatki lungić
Lungić u sendviču
Kotlovina
Piletina s nadjevom od ajvara
Slasni BBQ burgeri
Špageti na kineski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
File steak na povrću
Teriyaki piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata od tune i povrća
Punjene tikve
Špageti s acetom balsamicom
Pureća rolada s mlincima
Hrskavi trokuti
Delikatesna junetina na češki
Sočni pureći ražnjići
Kotleti u pivskom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kotlet s varivom od leće
Blagdanska rolada
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Čarobna ljetna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Pirjani kunić
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Bakalar s krumpirom
Pileća prsa iz pećnice
Medeni teleći kotleti
Ramstek s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci u umaku s češnjakom
Pita s crnim pivom
Zabavni kineski ravioli
Janjetina s medom od kadulje
Irska janjetina
Macho hamburger
Kobasica u pivu i pecivu
Dip od južnog voća
Umak od limete (Molho de limao)
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Marinirano svinjsko pečenje
Piletina s mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Pileća krilca s Coca-Colom
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Proljetna janjetina
Govedina s lukom
Biftek rolice
Šampinjoni u palačinki
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini lazanje
Lungić s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za sve vas koji ste odrasli uz “Male tajne” ova ukusna puretina samo je još jedna prilika da se prisjetite jedinstvene kulinarske emisije. Mirisnu pileću roladu spremali su majstori kuhinje u najnovijoj emisiji “Male tajne” koja je snimljena u povodu 50. godišnjice Vegete.

Sastojci

600 g purećih prsa u komadu
400 g tikvica
5 žlica maslinova ulja
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
Za nadjev:
200 g mljevene puretine
100 g šampinjona
30 g trapista ili paškog sira
30 g Pancete Podravka
1 jaje
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žličica Vegete
50 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka (10 komada)
Za preljev:
200 ml maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog bosiljka
1 žlica kapara

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Puretinu narežite (stanjite) tako da dobijete veliki odrezak, pa ga istucite batom za meso.
  • 2 Tikvice narežite na dugačke ploške i lagano popecite na malo maslinova ulja.
  • 3 Za nadjev mljevenom mesu dodajte na listiće narezane, zatim nasjeckane šampinjone, naribani sir, pancetu narezanu na kockice, razmućeno jaje, peršin, Vegetu i sve dobro promiješajte.
  • 4 Preko folije posložite pečene tikvice narezane na ploške.
  • 5 Meso lagano pospite Vegetom, popaprite i stavite preko tikvica.
  • 6 Pripremljeni nadjev rasporedite po dužini uz rub odreska.
  • 7 Preko nadjeva posložite masline i sve savijte pomoću folije u roladu.
  • 8 Foliju maknite, a roladu stavite u lim za pečenje i prelijte ostatkom maslinova ulja. Pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 210°C.
  • 9 Preljev pripremite tako da maslinovom ulju dodate nasjeckani peršin, bosiljak i kapare.

Savjet

Kad oblikujete meso u veliki odrezak, odrežite suvišne krajeve, sameljite ih u sjeckalici te koristite umjesto mljevene puretine. Za omatanje rolade upotrijebite što duže tikvice.

Posluživanje

Pečenu roladu narežite i još toplu poslužite s preostalim popečenim tikvicama, kuhanim povrćem i ukrasite popečenim malim rajčicama. Sve prelijte pripremljenim preljevom od maslinova ulja.

Male tajne

Kako bi rolada bila još sočnija i aromatičnija, poslužite je s preljevom koji ste pripremili od maslinova ulja, kapara i svježeg mediteranskog bilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 338.94 42 42
Kalcij mg 84.74 8 8
Kalij mg 650.71 18 18
Niacin mg 13.53 97 68
Vitamin D μg 35.4 18 18
Vitamin A μg 469.93 12 9
Sol g 0.85 0 0
Bjelančevine g 32.93 - -
Vlakna g 1.29 - -
Ugljikohidrati g 4.26 - -
Masti g 58.56 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke