Meni Search

Superwoman

Mirisna pureća rolada

Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s grila
Velika Britanija - Pastirska pita
Bakalar s krumpirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kaštelanski makaruni
Kroketi od piletine
Pileći bataci s umakom od luka
Bugarska pita od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice na ražnjiću
Bruskete s povrćem
Pileći gulaš
Mladi krumpir s ajvarom
Riblji ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ cheeseburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Manastirski đuveč
Sočni pureći ražnjići
Rebarca s grilla
Pogača sa sardinom
Hrskavi trokuti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza sirni jastučići
Obojeni hamburger
Rižini ravioli s mozzarellom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci s umakom od kupina
Ljetni lungić
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Goveđa rebarca sa zeljem
Bruskete od cvjetače
Brownie s kajenskim paprom
Meksička party salata
Punjena teleća prsa
Cous-cous s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Piletina s mascarponeom
Salata s mljevenim mesom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina u aromatičnom omotaču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti na kineski način
Piletina sa šafranom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižoto s dagnjama
Sočna pureća rolada
Dječje lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Mini shepherd's pie
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina Kiev
Proljetna janjetina
Riba u škartocu
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od cvjetače
Brudet
Slatka patka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Zlatna piletina
Finska - Juha s lososom
Svinjski file s povrćem
Brancinovo oko
Hrskavo pečeno pile
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teriyaki piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Marinirane srdele
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskava pileća krilca
Rebarca s graškom
Skandinavske rolice s cimetom
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignji po gosposki
Gulaš od oslića i povrća
Dip od južnog voća
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski gulaš
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kunić na bijelo
Tuna burger
Odresci u umaku s češnjakom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pašticada voli penne a ti mene
Fish&Chips u tortilji
Janjetina na padelu
Ramstek s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brusketa s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Male teleće pitice
Energetske kuglice s kurkumom
Pureća rolada s mlincima
Tjestenina fuži s tartufima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina u pivu
Šampinjoni u palačinki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bouillabaisse
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lazanje u tavi
Blagdanska rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti mediteraneo
Ljetni ražnjići
Srneći file na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za sve vas koji ste odrasli uz “Male tajne” ova ukusna puretina samo je još jedna prilika da se prisjetite jedinstvene kulinarske emisije. Mirisnu pileću roladu spremali su majstori kuhinje u najnovijoj emisiji “Male tajne” koja je snimljena u povodu 50. godišnjice Vegete.

Sastojci

600 g purećih prsa u komadu
400 g tikvica
5 žlica maslinova ulja
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
Za nadjev:
200 g mljevene puretine
100 g šampinjona
30 g trapista ili paškog sira
30 g Pancete Podravka
1 jaje
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žličica Vegete
50 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka (10 komada)
Za preljev:
200 ml maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog bosiljka
1 žlica kapara

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Puretinu narežite (stanjite) tako da dobijete veliki odrezak, pa ga istucite batom za meso.
  • 2 Tikvice narežite na dugačke ploške i lagano popecite na malo maslinova ulja.
  • 3 Za nadjev mljevenom mesu dodajte na listiće narezane, zatim nasjeckane šampinjone, naribani sir, pancetu narezanu na kockice, razmućeno jaje, peršin, Vegetu i sve dobro promiješajte.
  • 4 Preko folije posložite pečene tikvice narezane na ploške.
  • 5 Meso lagano pospite Vegetom, popaprite i stavite preko tikvica.
  • 6 Pripremljeni nadjev rasporedite po dužini uz rub odreska.
  • 7 Preko nadjeva posložite masline i sve savijte pomoću folije u roladu.
  • 8 Foliju maknite, a roladu stavite u lim za pečenje i prelijte ostatkom maslinova ulja. Pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 210°C.
  • 9 Preljev pripremite tako da maslinovom ulju dodate nasjeckani peršin, bosiljak i kapare.

Savjet

Kad oblikujete meso u veliki odrezak, odrežite suvišne krajeve, sameljite ih u sjeckalici te koristite umjesto mljevene puretine. Za omatanje rolade upotrijebite što duže tikvice.

Posluživanje

Pečenu roladu narežite i još toplu poslužite s preostalim popečenim tikvicama, kuhanim povrćem i ukrasite popečenim malim rajčicama. Sve prelijte pripremljenim preljevom od maslinova ulja.

Male tajne

Kako bi rolada bila još sočnija i aromatičnija, poslužite je s preljevom koji ste pripremili od maslinova ulja, kapara i svježeg mediteranskog bilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 338.94 42 42
Kalcij mg 84.74 8 8
Kalij mg 650.71 18 18
Niacin mg 13.53 97 68
Vitamin D μg 35.4 18 18
Vitamin A μg 469.93 12 9
Sol g 0.85 0 0
Bjelančevine g 32.93 - -
Vlakna g 1.29 - -
Ugljikohidrati g 4.26 - -
Masti g 58.56 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke