Meni Search

Luda k'o šiba

Mirisna pureća rolada

Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dječje lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
Piletina s mascarponeom
Piletina Kiev
Špageti s pistacijama
Hrskave tortice od krumpira
Pileći gulaš
Pohani zamotuljci
Pizza s tunom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina s nadjevom od ajvara
Kotleti u pivskom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meksička party salata
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pašticada
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Juha od bundeve s jabukom
Piletina u pivu
Irska janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prežgana juha
Sendvič s avokadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Cipar - Lungić na ciparski
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slasni BBQ burgeri
Kotlovina
Riblja juha s Malte
Zapečena ricotta
Male teleće pitice
Palačinke s nadjevom od riže
Kineska juha s račićima i gljivama
Bugarska pita od krumpira
Brancinovo oko
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje s povrćem i smokvama
Mini shepherd's pie
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sunčani užitak mediterana
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Zabavni kineski ravioli
Krem juha sa sjemenkama
Špageti na kineski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Tuna burger
Pikantne mazalice
Blagdanska rolada
Janjetina na padelu
Teriyaki piletina
Lungić u sendviču
Hrskavi trokuti
Velika Britanija - Pastirska pita
Vratina s roštilja
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Aromatizirani kruh
Svinjski file s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teletina s pirjanim povrćem
Fiš paprikaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Polupunjene paprike
Šampinjoni u palačinki
Palamida s čilijem i mangom
Jabučni krumpirići s cimetom
Marinirana pileća krilca s povrćem
Grill povrće na salatu
Jakobove kapice s umakom
Cous-cous s povrćem
Pašticada s njokima
Srneći file na salatu
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Medeni teleći kotleti
Brownie s kajenskim paprom
Pečena piletina s limunom
Pohana skuta
Hrskavo pečeno pile
Marokanska salata s cous-cousom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Patka s mlincima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pirjani kunić
Pohani tofu s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Nadjevene lignje
Piletina sa šafranom
Marinirano svinjsko pečenje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za sve vas koji ste odrasli uz “Male tajne” ova ukusna puretina samo je još jedna prilika da se prisjetite jedinstvene kulinarske emisije. Mirisnu pileću roladu spremali su majstori kuhinje u najnovijoj emisiji “Male tajne” koja je snimljena u povodu 50. godišnjice Vegete.

Sastojci

600 g purećih prsa u komadu
400 g tikvica
5 žlica maslinova ulja
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
Za nadjev:
200 g mljevene puretine
100 g šampinjona
30 g trapista ili paškog sira
30 g Pancete Podravka
1 jaje
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žličica Vegete
50 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka (10 komada)
Za preljev:
200 ml maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog bosiljka
1 žlica kapara

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Puretinu narežite (stanjite) tako da dobijete veliki odrezak, pa ga istucite batom za meso.
  • 2 Tikvice narežite na dugačke ploške i lagano popecite na malo maslinova ulja.
  • 3 Za nadjev mljevenom mesu dodajte na listiće narezane, zatim nasjeckane šampinjone, naribani sir, pancetu narezanu na kockice, razmućeno jaje, peršin, Vegetu i sve dobro promiješajte.
  • 4 Preko folije posložite pečene tikvice narezane na ploške.
  • 5 Meso lagano pospite Vegetom, popaprite i stavite preko tikvica.
  • 6 Pripremljeni nadjev rasporedite po dužini uz rub odreska.
  • 7 Preko nadjeva posložite masline i sve savijte pomoću folije u roladu.
  • 8 Foliju maknite, a roladu stavite u lim za pečenje i prelijte ostatkom maslinova ulja. Pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 210°C.
  • 9 Preljev pripremite tako da maslinovom ulju dodate nasjeckani peršin, bosiljak i kapare.

Savjet

Kad oblikujete meso u veliki odrezak, odrežite suvišne krajeve, sameljite ih u sjeckalici te koristite umjesto mljevene puretine. Za omatanje rolade upotrijebite što duže tikvice.

Posluživanje

Pečenu roladu narežite i još toplu poslužite s preostalim popečenim tikvicama, kuhanim povrćem i ukrasite popečenim malim rajčicama. Sve prelijte pripremljenim preljevom od maslinova ulja.

Male tajne

Kako bi rolada bila još sočnija i aromatičnija, poslužite je s preljevom koji ste pripremili od maslinova ulja, kapara i svježeg mediteranskog bilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 338.94 42 42
Kalcij mg 84.74 8 8
Kalij mg 650.71 18 18
Niacin mg 13.53 97 68
Vitamin D μg 35.4 18 18
Vitamin A μg 469.93 12 9
Sol g 0.85 0 0
Bjelančevine g 32.93 - -
Vlakna g 1.29 - -
Ugljikohidrati g 4.26 - -
Masti g 58.56 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke