Meni Search

Luda k'o šiba

Mirisna pureća rolada

Fiš paprikaš
Grill povrće na salatu
Srneći file na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina sa šafranom
Riblja juha s Malte
Špageti na kineski način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Brancinovo oko
Pohana skuta
Nadjevene lignje
Pašticada s njokima
Piletina s nadjevom od ajvara
Hrskave tortice od krumpira
Marinirana pileća krilca s povrćem
Pohani zamotuljci
Piletina u pivu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s mascarponeom
Cous-cous s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slasni BBQ burgeri
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski file s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Lungić u sendviču
Pirjani kunić
Jabučni krumpirići s cimetom
Meksička party salata
Dječje lazanje
Prežgana juha
Jakobove kapice s umakom
Špageti s pistacijama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teletina s pirjanim povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hrskavo pečeno pile
Krem juha sa sjemenkama
Juha od bundeve s jabukom
Lignje s povrćem i smokvama
Aromatizirani kruh
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Blagdanska rolada
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pizza s tunom
Palačinke s nadjevom od riže
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Male teleće pitice
Roštilj s umakom Romesco
Sendvič s avokadom
Janjetina na padelu
Patka s mlincima
Cipar - Lungić na ciparski
Marokanska salata s cous-cousom
Kotlovina
Zapečena ricotta
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vratina s roštilja
Pečena piletina s limunom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tuna burger
Kotleti u pivskom umaku
Medeni teleći kotleti
Pileći gulaš
Ramsteak u seksi umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Grill vratina u sendviču
Polupunjene paprike
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina Kiev
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teriyaki piletina
Hrskavi trokuti
Šampinjoni u palačinki
Pašticada
Marinirano svinjsko pečenje
Sunčani užitak mediterana
Sočni pureći ražnjići
Proljetna janjetina
Pohani tofu s povrćem
Irska janjetina
Mini shepherd's pie
Palamida s čilijem i mangom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kineska juha s račićima i gljivama
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zabavni kineski ravioli
Pikantne mazalice
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za sve vas koji ste odrasli uz “Male tajne” ova ukusna puretina samo je još jedna prilika da se prisjetite jedinstvene kulinarske emisije. Mirisnu pileću roladu spremali su majstori kuhinje u najnovijoj emisiji “Male tajne” koja je snimljena u povodu 50. godišnjice Vegete.

Sastojci

600 g purećih prsa u komadu
400 g tikvica
5 žlica maslinova ulja
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
Za nadjev:
200 g mljevene puretine
100 g šampinjona
30 g trapista ili paškog sira
30 g Pancete Podravka
1 jaje
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žličica Vegete
50 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka (10 komada)
Za preljev:
200 ml maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog bosiljka
1 žlica kapara

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Puretinu narežite (stanjite) tako da dobijete veliki odrezak, pa ga istucite batom za meso.
  • 2 Tikvice narežite na dugačke ploške i lagano popecite na malo maslinova ulja.
  • 3 Za nadjev mljevenom mesu dodajte na listiće narezane, zatim nasjeckane šampinjone, naribani sir, pancetu narezanu na kockice, razmućeno jaje, peršin, Vegetu i sve dobro promiješajte.
  • 4 Preko folije posložite pečene tikvice narezane na ploške.
  • 5 Meso lagano pospite Vegetom, popaprite i stavite preko tikvica.
  • 6 Pripremljeni nadjev rasporedite po dužini uz rub odreska.
  • 7 Preko nadjeva posložite masline i sve savijte pomoću folije u roladu.
  • 8 Foliju maknite, a roladu stavite u lim za pečenje i prelijte ostatkom maslinova ulja. Pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 210°C.
  • 9 Preljev pripremite tako da maslinovom ulju dodate nasjeckani peršin, bosiljak i kapare.

Savjet

Kad oblikujete meso u veliki odrezak, odrežite suvišne krajeve, sameljite ih u sjeckalici te koristite umjesto mljevene puretine. Za omatanje rolade upotrijebite što duže tikvice.

Posluživanje

Pečenu roladu narežite i još toplu poslužite s preostalim popečenim tikvicama, kuhanim povrćem i ukrasite popečenim malim rajčicama. Sve prelijte pripremljenim preljevom od maslinova ulja.

Male tajne

Kako bi rolada bila još sočnija i aromatičnija, poslužite je s preljevom koji ste pripremili od maslinova ulja, kapara i svježeg mediteranskog bilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 338.94 42 42
Kalcij mg 84.74 8 8
Kalij mg 650.71 18 18
Niacin mg 13.53 97 68
Vitamin D μg 35.4 18 18
Vitamin A μg 469.93 12 9
Sol g 0.85 0 0
Bjelančevine g 32.93 - -
Vlakna g 1.29 - -
Ugljikohidrati g 4.26 - -
Masti g 58.56 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke