Meni Search

Luda k'o šiba

Mirisna pureća rolada

Mini shepherd's pie
Špageti s pistacijama
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Tjestenina fuži s tartufima
Kineska juha s račićima i gljivama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prežgana juha
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Velika Britanija - Pastirska pita
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pašticada s njokima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramsteak u seksi umaku
Pizza s tunom
Piletina u pivu
Riblja juha s Malte
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Marinirano svinjsko pečenje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Marinirana pileća krilca s povrćem
Aromatizirani kruh
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pirjani kunić
Sendvič s avokadom
Teletina s pirjanim povrćem
Dječje lazanje
Hrskave tortice od krumpira
Patka s mlincima
Tuna burger
Hrskavi trokuti
Piletina Kiev
Zabavni kineski ravioli
Brownie s kajenskim paprom
Fiš paprikaš
Brancinovo oko
Pohana skuta
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pikantne mazalice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kotleti u pivskom umaku
Šampinjoni u palačinki
Grill vratina u sendviču
Pašticada
Sunčani užitak mediterana
Vratina s roštilja
Cous-cous s povrćem
Zapečena ricotta
Piletina s nadjevom od ajvara
Mesne okruglice na ražnjiću
Palamida s čilijem i mangom
Jabučni krumpirići s cimetom
Polupunjene paprike
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Lignje s povrćem i smokvama
Irska janjetina
Kotlovina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Bugarska pita od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cipar - Lungić na ciparski
Špageti na kineski način
Proljetna janjetina
Krem juha sa sjemenkama
Palačinke s nadjevom od riže
Blagdanska rolada
Pohani zamotuljci
Lungić u sendviču
Juha od bundeve s jabukom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s mascarponeom
Marokanska salata s cous-cousom
Teriyaki piletina
Jakobove kapice s umakom
Pohani tofu s povrćem
Slasni BBQ burgeri
Male teleće pitice
Hrskavo pečeno pile
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Srneći file na salatu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pileći gulaš
Svinjski file s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pečena piletina s limunom
Nadjevene lignje
Rezanci s krušnim mrvicama
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Medeni teleći kotleti
Grill povrće na salatu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Za sve vas koji ste odrasli uz “Male tajne” ova ukusna puretina samo je još jedna prilika da se prisjetite jedinstvene kulinarske emisije. Mirisnu pileću roladu spremali su majstori kuhinje u najnovijoj emisiji “Male tajne” koja je snimljena u povodu 50. godišnjice Vegete.

Sastojci

600 g purećih prsa u komadu
400 g tikvica
5 žlica maslinova ulja
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
Za nadjev:
200 g mljevene puretine
100 g šampinjona
30 g trapista ili paškog sira
30 g Pancete Podravka
1 jaje
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žličica Vegete
50 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka (10 komada)
Za preljev:
200 ml maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog bosiljka
1 žlica kapara

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Puretinu narežite (stanjite) tako da dobijete veliki odrezak, pa ga istucite batom za meso.
  • 2 Tikvice narežite na dugačke ploške i lagano popecite na malo maslinova ulja.
  • 3 Za nadjev mljevenom mesu dodajte na listiće narezane, zatim nasjeckane šampinjone, naribani sir, pancetu narezanu na kockice, razmućeno jaje, peršin, Vegetu i sve dobro promiješajte.
  • 4 Preko folije posložite pečene tikvice narezane na ploške.
  • 5 Meso lagano pospite Vegetom, popaprite i stavite preko tikvica.
  • 6 Pripremljeni nadjev rasporedite po dužini uz rub odreska.
  • 7 Preko nadjeva posložite masline i sve savijte pomoću folije u roladu.
  • 8 Foliju maknite, a roladu stavite u lim za pečenje i prelijte ostatkom maslinova ulja. Pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 210°C.
  • 9 Preljev pripremite tako da maslinovom ulju dodate nasjeckani peršin, bosiljak i kapare.

Savjet

Kad oblikujete meso u veliki odrezak, odrežite suvišne krajeve, sameljite ih u sjeckalici te koristite umjesto mljevene puretine. Za omatanje rolade upotrijebite što duže tikvice.

Posluživanje

Pečenu roladu narežite i još toplu poslužite s preostalim popečenim tikvicama, kuhanim povrćem i ukrasite popečenim malim rajčicama. Sve prelijte pripremljenim preljevom od maslinova ulja.

Male tajne

Kako bi rolada bila još sočnija i aromatičnija, poslužite je s preljevom koji ste pripremili od maslinova ulja, kapara i svježeg mediteranskog bilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 338.94 42 42
Kalcij mg 84.74 8 8
Kalij mg 650.71 18 18
Niacin mg 13.53 97 68
Vitamin D μg 35.4 18 18
Vitamin A μg 469.93 12 9
Sol g 0.85 0 0
Bjelančevine g 32.93 - -
Vlakna g 1.29 - -
Ugljikohidrati g 4.26 - -
Masti g 58.56 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke