Meni Search

Ful nabrijan

Nadjevene lignje

Grdobina s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Mirisna pečenka
Kroketi od piletine
Lagana sarma
Umak od limete (Molho de limao)
Ramsteak u seksi umaku
Blagdanska rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Irska janjetina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći savici u umaku od grejpa
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina na padelu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lungić s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rajčica s kukuruzom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Marinirana piletina s roštilja
Vratina sa sezonskim povrćem
Ljetni ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mini lazanje
Voćna juha od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice na ražnjiću
Prežgana juha
Zabavni kineski ravioli
Teleći odresci u umaku od višanja
Delikatesna junetina na češki
Dagnje na buzaru
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavi trokuti
Brancinovo oko
Pizza s tunom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočni pureći ražnjići
Račići na posteljici od povrća
Pečena piletina s limunom
Bugarska pita od krumpira
Manastirski đuveč
Miješani grill
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meso s repom
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina Kiev
Lignje s povrćem i smokvama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riba u bijelom umaku
Zlatna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Roštilj s umakom Romesco
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Čarobna ljetna piletina
Salata od liganja
Ražnjići od lososa
Rezanci s krušnim mrvicama
Krem juha od tikvica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Šampinjoni u palačinki
Vege odresci s marinadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Belgija - Salade Liégeoise
Okruglice u umaku od rajčice
Urbana pola
Zanimljiva salata s kikirikijem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fini gulaš od gljiva
Povrtni ražnjići
Povrtni lonac
Kuhano meso s umakom od hrena
Kaštelanski makaruni
Pirjani kunić
Rolice od blitve
Piletina laganini
Aromatizirani kruh
Sočna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill vratina u sendviču
Meksička party salata
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetna janjetina
Grill povrće na salatu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina s medom od kadulje
Salata s mora
Brusketa s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pašticada s njokima
Sendvič s avokadom
Lungić u sendviču
Fina pikantna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kunić na bijelo
Kobasica u pivu i pecivu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mediteranski špageti
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od tikvica
Sočna rebarca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusni nadjev od riže, usitnjenih krakova lignji i bijelog vina čini ovaj recept zaista posebnim. Dopustite ovoj harmoniji okusa, boja i mirisa da zavlada vašim nepcima.

Sastojci

700 g srednjih očišćenih liganja s krakovima
8 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
120 g riže
150 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 kg krumpira
100 g luka
sol
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
1 grančica ružmarina

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Lignje operite i osušite, a krakove nasjeckajte.
  • 2 Na 4 žlica ulja popecite nasjeckani luk do zlatne boje, dodajte protisnuti češnjak i narezane krakove.
  • 3 Kratko popecite, dodajte ocijeđenu rižu i uz podlijevanje 100 ml vina i vodom pirjajte oko 10 minuta, da riža bude napola kuhana. Pred kraj umiješajte Vegetu i peršin.
  • 4 Krumpir narežite na ploške, stavite u veću vatrostalnu posudu, dodajte na četvrtine narezan luk, sol, papar, ružmarin, pouljite ostatkom ulja, promiješajte i stavite peći na 220 °C oko 15 minuta.
  • 5 Za to vrijeme nadjevom napunite lignje i zatvorite ih uz pomoć čačkalica. Preko krumpira posložite lignje, podlijte ostatkom vina i sve zajedno pecite 20 minuta.

Posluživanje

Poslužite toplo uz zelenu salatu.

Male tajne

Otkrit ćemo vam i malu tajnu o tome kako napuniti lignje. Za punjenje uvijek koristite veće lignje koje ćete pri vrhu zarezati pa će se tako lakše i brže napuniti. Isto tako, nemojte ih puniti do vrha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 509.88 64 64
Kalcij mg 158.9 16 16
Kalij mg 1575.56 43 43
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 13.61 97 68
Vitamin E mg 8.42 38 38
Vitamin A μg 115.75 3 2
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 34.59 - -
Vlakna g 7.3 - -
Ugljikohidrati g 66.89 - -
Masti g 29.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke