Meni Search

Ful nabrijan

Nadjevene lignje

Hrskavi trokuti
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill pirjana piletina s roštilja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meksička party salata
Salata s mora
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grdobina u pikantnoj šalši
Zabavni kineski ravioli
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetno meso i povrće iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Prežgana juha
Meso s repom
Lignje na šumskom rižotu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski file s povrćem
Zlatna piletina
Aromatizirani kruh
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill povrće na salatu
Rajčica s kukuruzom
Dagnje na buzaru
Jabučni krumpirići s cimetom
Riba u bijelom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina na padelu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina laganini
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina Kiev
Kroketi od piletine
Ražnjići od lososa
Umak od limete (Molho de limao)
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza s tunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pašticada s njokima
Mesne okruglice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Marinirana piletina s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Mediteranski špageti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni ražnjići
Račići na posteljici od povrća
Proljetna janjetina
Rolice od blitve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kuhano meso s umakom od hrena
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata od liganja
Mesne okruglice na ražnjiću
Miješani grill
Mediteranski kruščić s lovorom
Pizza sirni jastučići
Belgija - Salade Liégeoise
Fini gulaš od gljiva
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Čarobna ljetna piletina
Voćna juha od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Vege odresci s marinadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočna rebarca
Brusketa s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Irska janjetina
Popečci od tikvica
Vratina sa sezonskim povrćem
Kaštelanski makaruni
Uzbudljivi kolač od blitve
Manastirski đuveč
Mirisna pečenka
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pečena piletina s limunom
Okruglice u umaku od rajčice
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći odresci u umaku od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brancinovo oko
Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fish&Chips u tortilji
Lungić u sendviču
Urbana pola
Fina pikantna piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić s povrćem
Pirjani kunić
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Blagdanska rolada
Piletina sa šafranom
Sočna pureća rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Povrtni ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
Sendvič s avokadom
Delikatesna junetina na češki
Grill vratina u sendviču
Kunić na bijelo
Sočni pureći ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Krem juha od tikvica
Mini lazanje
Grickalica slanutak iz pećnice
Lagana sarma
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Šampinjoni u palačinki
Povrtni lonac
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusni nadjev od riže, usitnjenih krakova lignji i bijelog vina čini ovaj recept zaista posebnim. Dopustite ovoj harmoniji okusa, boja i mirisa da zavlada vašim nepcima.

Sastojci

700 g srednjih očišćenih liganja s krakovima
8 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
120 g riže
150 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 kg krumpira
100 g luka
sol
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
1 grančica ružmarina

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Lignje operite i osušite, a krakove nasjeckajte.
  • 2 Na 4 žlica ulja popecite nasjeckani luk do zlatne boje, dodajte protisnuti češnjak i narezane krakove.
  • 3 Kratko popecite, dodajte ocijeđenu rižu i uz podlijevanje 100 ml vina i vodom pirjajte oko 10 minuta, da riža bude napola kuhana. Pred kraj umiješajte Vegetu i peršin.
  • 4 Krumpir narežite na ploške, stavite u veću vatrostalnu posudu, dodajte na četvrtine narezan luk, sol, papar, ružmarin, pouljite ostatkom ulja, promiješajte i stavite peći na 220 °C oko 15 minuta.
  • 5 Za to vrijeme nadjevom napunite lignje i zatvorite ih uz pomoć čačkalica. Preko krumpira posložite lignje, podlijte ostatkom vina i sve zajedno pecite 20 minuta.

Posluživanje

Poslužite toplo uz zelenu salatu.

Male tajne

Otkrit ćemo vam i malu tajnu o tome kako napuniti lignje. Za punjenje uvijek koristite veće lignje koje ćete pri vrhu zarezati pa će se tako lakše i brže napuniti. Isto tako, nemojte ih puniti do vrha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 509.88 64 64
Kalcij mg 158.9 16 16
Kalij mg 1575.56 43 43
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 13.61 97 68
Vitamin E mg 8.42 38 38
Vitamin A μg 115.75 3 2
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 34.59 - -
Vlakna g 7.3 - -
Ugljikohidrati g 66.89 - -
Masti g 29.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke