Meni Search

Ful nabrijan

Nadjevene lignje

Salata od liganja
Fish&Chips u tortilji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill vratina u sendviču
Okruglice u umaku od rajčice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kuhano meso s umakom od hrena
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ramsteak u seksi umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Grill povrće na salatu
Grdobina u pikantnoj šalši
Ražnjići od lososa
Grickalica slanutak iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od tikvica
Fina pikantna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Belgija - Salade Liégeoise
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dagnje na buzaru
Zanimljiva salata s kikirikijem
Piletina Kiev
Blagdanska rolada
Prežgana juha
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Meso s repom
Grdobina s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill pirjana piletina s roštilja
Uzbudljivi kolač od blitve
Irska janjetina
Vratina sa sezonskim povrćem
Račići na posteljici od povrća
Piletina sa šafranom
Ljetni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Delikatesna junetina na češki
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kobasica u pivu i pecivu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Mediteranski špageti
Mesne okruglice na ražnjiću
Fileti lososa u finom umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Riba u bijelom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rajčica s kukuruzom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lagana sarma
Aromatizirani kruh
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice
Zlatna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza sirni jastučići
Mirisna pečenka
Teleći savici u umaku od grejpa
Manastirski đuveč
Pečena piletina s limunom
Urbana pola
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Tjestenina fuži s tartufima
Fini gulaš od gljiva
Pohani tofu s povrćem
Salata s mora
Lungić s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Lignje na šumskom rižotu
Miješani grill
Hrskavi trokuti
Zabavni kineski ravioli
Piletina laganini
Pizza s tunom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje s povrćem i smokvama
Janjetina s medom od kadulje
Rolice od blitve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Sendvič s avokadom
Proljetna janjetina
Kaštelanski makaruni
Lungić u sendviču
Janjetina na padelu
Krem juha od tikvica
Kroketi od piletine
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočna rebarca
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Čarobna ljetna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna pureća rolada
Pašticada s njokima
Pirjani kunić
Roštilj s umakom Romesco
Mini lazanje
Brusketa s avokadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni lonac
Voćna juha od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusni nadjev od riže, usitnjenih krakova lignji i bijelog vina čini ovaj recept zaista posebnim. Dopustite ovoj harmoniji okusa, boja i mirisa da zavlada vašim nepcima.

Sastojci

700 g srednjih očišćenih liganja s krakovima
8 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
120 g riže
150 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 kg krumpira
100 g luka
sol
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
1 grančica ružmarina

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Lignje operite i osušite, a krakove nasjeckajte.
  • 2 Na 4 žlica ulja popecite nasjeckani luk do zlatne boje, dodajte protisnuti češnjak i narezane krakove.
  • 3 Kratko popecite, dodajte ocijeđenu rižu i uz podlijevanje 100 ml vina i vodom pirjajte oko 10 minuta, da riža bude napola kuhana. Pred kraj umiješajte Vegetu i peršin.
  • 4 Krumpir narežite na ploške, stavite u veću vatrostalnu posudu, dodajte na četvrtine narezan luk, sol, papar, ružmarin, pouljite ostatkom ulja, promiješajte i stavite peći na 220 °C oko 15 minuta.
  • 5 Za to vrijeme nadjevom napunite lignje i zatvorite ih uz pomoć čačkalica. Preko krumpira posložite lignje, podlijte ostatkom vina i sve zajedno pecite 20 minuta.

Posluživanje

Poslužite toplo uz zelenu salatu.

Male tajne

Otkrit ćemo vam i malu tajnu o tome kako napuniti lignje. Za punjenje uvijek koristite veće lignje koje ćete pri vrhu zarezati pa će se tako lakše i brže napuniti. Isto tako, nemojte ih puniti do vrha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 509.88 64 64
Kalcij mg 158.9 16 16
Kalij mg 1575.56 43 43
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 13.61 97 68
Vitamin E mg 8.42 38 38
Vitamin A μg 115.75 3 2
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 34.59 - -
Vlakna g 7.3 - -
Ugljikohidrati g 66.89 - -
Masti g 29.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke