Meni Search

Ful nabrijan

Nadjevene lignje

Krem juha od tikvica
Piletina laganini
Svinjski file s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Lagana sarma
Lungić u sendviču
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna pureća rolada
Belgija - Salade Liégeoise
Račići na posteljici od povrća
Lungić s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Blagdanska rolada
Grill vratina u sendviču
Dagnje na buzaru
Zabavni kineski ravioli
Pizza s tunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Kuhano meso s umakom od hrena
Šampinjoni u palačinki
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini lazanje
Pašticada s njokima
Sočna rebarca
Povrtni lonac
Kobasica u pivu i pecivu
Mediteranski špageti
Brancinovo oko
Piletina Kiev
Kroketi od piletine
Pečena piletina s limunom
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetna janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Miješani grill
Grill oslić u aromatičnoj korici
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Okruglice u umaku od rajčice
Mediteranski kruščić s lovorom
Grdobina s povrćem
Rolice od blitve
Hrskavi trokuti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramsteak u seksi umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fileti lososa u finom umaku
Voćna juha od višanja
Sendvič s avokadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Bugarska pita od krumpira
Popečci od tikvica
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetno meso i povrće iz woka
Mirisna pečenka
Fina pikantna piletina
Sočni pureći ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Pirjani kunić
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rajčica s kukuruzom
Čarobna ljetna piletina
Povrtni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Irska janjetina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Riba u bijelom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje s povrćem i smokvama
Urbana pola
Mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata s mora
Pizza sirni jastučići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina sa sezonskim povrćem
Janjetina na padelu
Meso s repom
Teleći savici u umaku od grejpa
Aromatizirani kruh
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Delikatesna junetina na češki
Pohani tofu s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grickalica slanutak iz pećnice
Fish&Chips u tortilji
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ražnjići od lososa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill povrće na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ljetni ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kaštelanski makaruni
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vege odresci s marinadom
Prežgana juha
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brusketa s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci u umaku od višanja
Fini gulaš od gljiva
Kunić na bijelo
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata od liganja
Manastirski đuveč
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Marinirana piletina s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusni nadjev od riže, usitnjenih krakova lignji i bijelog vina čini ovaj recept zaista posebnim. Dopustite ovoj harmoniji okusa, boja i mirisa da zavlada vašim nepcima.

Sastojci

700 g srednjih očišćenih liganja s krakovima
8 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
120 g riže
150 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 kg krumpira
100 g luka
sol
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
1 grančica ružmarina

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Lignje operite i osušite, a krakove nasjeckajte.
  • 2 Na 4 žlica ulja popecite nasjeckani luk do zlatne boje, dodajte protisnuti češnjak i narezane krakove.
  • 3 Kratko popecite, dodajte ocijeđenu rižu i uz podlijevanje 100 ml vina i vodom pirjajte oko 10 minuta, da riža bude napola kuhana. Pred kraj umiješajte Vegetu i peršin.
  • 4 Krumpir narežite na ploške, stavite u veću vatrostalnu posudu, dodajte na četvrtine narezan luk, sol, papar, ružmarin, pouljite ostatkom ulja, promiješajte i stavite peći na 220 °C oko 15 minuta.
  • 5 Za to vrijeme nadjevom napunite lignje i zatvorite ih uz pomoć čačkalica. Preko krumpira posložite lignje, podlijte ostatkom vina i sve zajedno pecite 20 minuta.

Posluživanje

Poslužite toplo uz zelenu salatu.

Male tajne

Otkrit ćemo vam i malu tajnu o tome kako napuniti lignje. Za punjenje uvijek koristite veće lignje koje ćete pri vrhu zarezati pa će se tako lakše i brže napuniti. Isto tako, nemojte ih puniti do vrha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 509.88 64 64
Kalcij mg 158.9 16 16
Kalij mg 1575.56 43 43
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 13.61 97 68
Vitamin E mg 8.42 38 38
Vitamin A μg 115.75 3 2
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 34.59 - -
Vlakna g 7.3 - -
Ugljikohidrati g 66.89 - -
Masti g 29.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke