Meni Search

Ful nabrijana

Nadjevene lignje

Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina na kijevski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Martinjska guska s hajdinom kašom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Bugarska pita od krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje s povrćem i smokvama
Lagana sarma
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata s mora
Krem juha od tikvica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Urbana pola
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Delikatesna junetina na češki
Rolice od blitve
Salata od liganja
Pizza s tunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Meso s repom
Grickalica slanutak iz pećnice
Meksička party salata
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Voćna juha od višanja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
Hrskava pileća krilca
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od tikvica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fish&Chips u tortilji
Lungić s povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grill vratina u sendviču
Aromatizirani kruh
Okruglice u umaku od rajčice
Roštilj s umakom Romesco
Sendvič s avokadom
Turske pizze
Riba u bijelom umaku
Špageti s ribom
Ossobuco
Manastirski đuveč
Kaštelanski makaruni
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina Kiev
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fina pikantna piletina
Lungić u sendviču
Proljetna janjetina
Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski špageti
Pizza sirni jastučići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Miješani grill
Pirjani kunić
Pečena piletina s limunom
Zabavni kineski ravioli
Odresci od morskog psa
Hlebinska i pretepena juha
Pogača sa sardinom
Povrtni lonac
Kuhano meso s umakom od hrena
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prežgana juha
Grill povrće na salatu
Viška pogača
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mirisna pečenka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Jabučni krumpirići s cimetom
Šampinjoni u palačinki
Janjetina s medom od kadulje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ljetni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vege odresci s marinadom
Račići na posteljici od povrća
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kroketi od piletine
Irska janjetina
Pohani tofu s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Brancinovo oko
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grdobina s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rajčica s kukuruzom
Lignje na šumskom rižotu
Fileti lososa u finom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Lazanje s lignjama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskavi trokuti
Mini lazanje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice
Zlatna piletina
Kunić na bijelo
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Čarobna ljetna piletina
Piletina sa šafranom
Janjetina na padelu
Uzbudljivi kolač od blitve
Blagdanska rolada
Ražnjići od lososa
Fini gulaš od gljiva
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočna pureća rolada
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočni pureći ražnjići
Mini shepherd's pie
Sočna rebarca
Lignje s manistrom u škartocu
Ramsteak u seksi umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći savici u umaku od grejpa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Umak od limete (Molho de limao)
BBQ svinjska rebarca u foliji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina laganini
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusni nadjev od riže, usitnjenih krakova lignji i bijelog vina čini ovaj recept zaista posebnim. Dopustite ovoj harmoniji okusa, boja i mirisa da zavlada vašim nepcima.

Sastojci

700 g srednjih očišćenih liganja s krakovima
8 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
120 g riže
150 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 kg krumpira
100 g luka
sol
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
1 grančica ružmarina

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Lignje operite i osušite, a krakove nasjeckajte.
  • 2 Na 4 žlica ulja popecite nasjeckani luk do zlatne boje, dodajte protisnuti češnjak i narezane krakove.
  • 3 Kratko popecite, dodajte ocijeđenu rižu i uz podlijevanje 100 ml vina i vodom pirjajte oko 10 minuta, da riža bude napola kuhana. Pred kraj umiješajte Vegetu i peršin.
  • 4 Krumpir narežite na ploške, stavite u veću vatrostalnu posudu, dodajte na četvrtine narezan luk, sol, papar, ružmarin, pouljite ostatkom ulja, promiješajte i stavite peći na 220 °C oko 15 minuta.
  • 5 Za to vrijeme nadjevom napunite lignje i zatvorite ih uz pomoć čačkalica. Preko krumpira posložite lignje, podlijte ostatkom vina i sve zajedno pecite 20 minuta.

Posluživanje

Poslužite toplo uz zelenu salatu.

Male tajne

Otkrit ćemo vam i malu tajnu o tome kako napuniti lignje. Za punjenje uvijek koristite veće lignje koje ćete pri vrhu zarezati pa će se tako lakše i brže napuniti. Isto tako, nemojte ih puniti do vrha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 509.88 64 64
Kalcij mg 158.9 16 16
Kalij mg 1575.56 43 43
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 13.61 97 68
Vitamin E mg 8.42 38 38
Vitamin A μg 115.75 3 2
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 34.59 - -
Vlakna g 7.3 - -
Ugljikohidrati g 66.89 - -
Masti g 29.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke