Meni Search

Ful nabrijana

Nadjevene lignje

Kaštelanski makaruni
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina s medom od kadulje
Čarobna ljetna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočna rebarca
Mini lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje na šumskom rižotu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rajčica s kukuruzom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskavi trokuti
Zlatna piletina
Mediteranski špageti
Pirjani kunić
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lignje s povrćem i smokvama
Meso s repom
Sočna pureća rolada
Lagana sarma
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pečena piletina s limunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mediteranski kruščić s lovorom
Hrskava pileća krilca
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill povrće na salatu
Krem juha od tikvica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Račići na posteljici od povrća
Povrtni lonac
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Tjestenina fuži s tartufima
Hlebinska i pretepena juha
Brancinovo oko
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Urbana pola
Popečci od tikvica
Pohani tofu s povrćem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pileći bataci s umakom od luka
Vege odresci s marinadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Pizza s tunom
Svinjski file s povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od liganja
Kobasica u pivu i pecivu
Belgija - Salade Liégeoise
Brusketa s avokadom
Turske pizze
Manastirski đuveč
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Proljetno meso i povrće iz woka
Grickalica slanutak iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sendvič s avokadom
Blagdanska rolada
Pizza sirni jastučići
Ražnjići od lososa
Voćna juha od višanja
Roštilj s umakom Romesco
Špageti s ribom
Lungić u sendviču
Prežgana juha
Lazanje s lignjama
Bugarska pita od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Lungić s povrćem
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci od morskog psa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill vratina u sendviču
Piletina sa šafranom
Umak od limete (Molho de limao)
Ossobuco
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje s manistrom u škartocu
Pogača sa sardinom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Odresci u umaku s češnjakom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mirisna pečenka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini shepherd's pie
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mora
Grdobina s povrćem
Povrtni ražnjići
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Fini gulaš od gljiva
Piletina na kijevski način
Meksička party salata
Fina pikantna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina na padelu
Grdobina u pikantnoj šalši
Riba u bijelom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Viška pogača
Piletina laganini
Miješani grill
Irska janjetina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Aromatizirani kruh
Kunić na bijelo
Okruglice u umaku od rajčice
Kuhano meso s umakom od hrena
Fish&Chips u tortilji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Šampinjoni u palačinki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusni nadjev od riže, usitnjenih krakova lignji i bijelog vina čini ovaj recept zaista posebnim. Dopustite ovoj harmoniji okusa, boja i mirisa da zavlada vašim nepcima.

Sastojci

700 g srednjih očišćenih liganja s krakovima
8 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
120 g riže
150 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 kg krumpira
100 g luka
sol
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
1 grančica ružmarina

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Lignje operite i osušite, a krakove nasjeckajte.
  • 2 Na 4 žlica ulja popecite nasjeckani luk do zlatne boje, dodajte protisnuti češnjak i narezane krakove.
  • 3 Kratko popecite, dodajte ocijeđenu rižu i uz podlijevanje 100 ml vina i vodom pirjajte oko 10 minuta, da riža bude napola kuhana. Pred kraj umiješajte Vegetu i peršin.
  • 4 Krumpir narežite na ploške, stavite u veću vatrostalnu posudu, dodajte na četvrtine narezan luk, sol, papar, ružmarin, pouljite ostatkom ulja, promiješajte i stavite peći na 220 °C oko 15 minuta.
  • 5 Za to vrijeme nadjevom napunite lignje i zatvorite ih uz pomoć čačkalica. Preko krumpira posložite lignje, podlijte ostatkom vina i sve zajedno pecite 20 minuta.

Posluživanje

Poslužite toplo uz zelenu salatu.

Male tajne

Otkrit ćemo vam i malu tajnu o tome kako napuniti lignje. Za punjenje uvijek koristite veće lignje koje ćete pri vrhu zarezati pa će se tako lakše i brže napuniti. Isto tako, nemojte ih puniti do vrha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 509.88 64 64
Kalcij mg 158.9 16 16
Kalij mg 1575.56 43 43
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 13.61 97 68
Vitamin E mg 8.42 38 38
Vitamin A μg 115.75 3 2
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 34.59 - -
Vlakna g 7.3 - -
Ugljikohidrati g 66.89 - -
Masti g 29.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke