Meni Search

Ful nabrijana

Nadjevene lignje

Pečena piletina s limunom
Marinirana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill povrće na salatu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mirisna pečenka
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Brancinovo oko
Bugarska pita od krumpira
Fish&Chips u tortilji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
Lignje s povrćem i smokvama
Ossobuco
Uzbudljivi kolač od blitve
Proljetna janjetina
Sočna rebarca
Čarobna ljetna piletina
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina sa šafranom
Sendvič s avokadom
Viška pogača
Lignje na šumskom rižotu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kuhano meso s umakom od hrena
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s mora
Lignje s manistrom u škartocu
Odresci u umaku s češnjakom
Pizza s tunom
Pogača sa sardinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill pirjana piletina s roštilja
Ražnjići od lososa
Janjetina na padelu
Piletina laganini
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Hrskavi trokuti
Lungić u sendviču
Mini lazanje
Fina pikantna piletina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Špageti s ribom
Mini shepherd's pie
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rolice od blitve
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zlatna piletina
Lagana sarma
Mediteranski kruščić s lovorom
Turske pizze
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina u pikantnoj šalši
Fini gulaš od gljiva
Teleći odresci u umaku od višanja
Krem juha od tikvica
Piletina na kijevski način
Vege odresci s marinadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Umak od limete (Molho de limao)
Proljetno meso i povrće iz woka
Prežgana juha
Voćna juha od višanja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna pureća rolada
Riba u bijelom umaku
Povrtni lonac
Grdobina s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill vratina u sendviču
Grickalica slanutak iz pećnice
Brusketa s avokadom
Lazanje s lignjama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pirjani kunić
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rajčica s kukuruzom
Belgija - Salade Liégeoise
Ramsteak u seksi umaku
Urbana pola
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Irska janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći savici u umaku od grejpa
Račići na posteljici od povrća
Piletina Kiev
Hlebinska i pretepena juha
Salata od liganja
Kaštelanski makaruni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Meksička party salata
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zabavni kineski ravioli
Aromatizirani kruh
Blagdanska rolada
Svinjski file s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Manastirski đuveč
Mesne okruglice
Kunić na bijelo
Povrtni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Meso s repom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od tikvica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kroketi od piletine
Hrskava pileća krilca
Delikatesna junetina na češki
Odresci od morskog psa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Miješani grill
Pohani tofu s povrćem
Mediteranski špageti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusni nadjev od riže, usitnjenih krakova lignji i bijelog vina čini ovaj recept zaista posebnim. Dopustite ovoj harmoniji okusa, boja i mirisa da zavlada vašim nepcima.

Sastojci

700 g srednjih očišćenih liganja s krakovima
8 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
120 g riže
150 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 kg krumpira
100 g luka
sol
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
1 grančica ružmarina

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Lignje operite i osušite, a krakove nasjeckajte.
  • 2 Na 4 žlica ulja popecite nasjeckani luk do zlatne boje, dodajte protisnuti češnjak i narezane krakove.
  • 3 Kratko popecite, dodajte ocijeđenu rižu i uz podlijevanje 100 ml vina i vodom pirjajte oko 10 minuta, da riža bude napola kuhana. Pred kraj umiješajte Vegetu i peršin.
  • 4 Krumpir narežite na ploške, stavite u veću vatrostalnu posudu, dodajte na četvrtine narezan luk, sol, papar, ružmarin, pouljite ostatkom ulja, promiješajte i stavite peći na 220 °C oko 15 minuta.
  • 5 Za to vrijeme nadjevom napunite lignje i zatvorite ih uz pomoć čačkalica. Preko krumpira posložite lignje, podlijte ostatkom vina i sve zajedno pecite 20 minuta.

Posluživanje

Poslužite toplo uz zelenu salatu.

Male tajne

Otkrit ćemo vam i malu tajnu o tome kako napuniti lignje. Za punjenje uvijek koristite veće lignje koje ćete pri vrhu zarezati pa će se tako lakše i brže napuniti. Isto tako, nemojte ih puniti do vrha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 509.88 64 64
Kalcij mg 158.9 16 16
Kalij mg 1575.56 43 43
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 13.61 97 68
Vitamin E mg 8.42 38 38
Vitamin A μg 115.75 3 2
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 34.59 - -
Vlakna g 7.3 - -
Ugljikohidrati g 66.89 - -
Masti g 29.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke