Meni Search

Ful nabrijana

Nadjevene lignje

Zlatna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Mirisna pečenka
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice na ražnjiću
Manastirski đuveč
Sočna rebarca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prežgana juha
Povrtni ražnjići
Meso s repom
Marinirana piletina s roštilja
Brancinovo oko
Popečci od tikvica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fina pikantna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Povrtni lonac
Umak od limete (Molho de limao)
Proljetna janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci u umaku s češnjakom
Kroketi od piletine
Pohani tofu s povrćem
Lungić s povrćem
Mini lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Blagdanska rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill vratina u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina na kijevski način
Mediteranski kruščić s lovorom
Šampinjoni u palačinki
Viška pogača
Pizza sirni jastučići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata s mora
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fileti lososa u finom umaku
Grill povrće na salatu
Pogača sa sardinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Aromatizirani kruh
Kuhano meso s umakom od hrena
Lungić u sendviču
Pirjani kunić
Sendvič s avokadom
Ljetni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočni pureći ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Turske pizze
Kobasica u pivu i pecivu
Rajčica s kukuruzom
Krem juha od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Irska janjetina
Fish&Chips u tortilji
Fini gulaš od gljiva
Lignje s manistrom u škartocu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Belgija - Salade Liégeoise
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna pureća rolada
Proljetno meso i povrće iz woka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Roštilj s umakom Romesco
Lagana sarma
Voćna juha od višanja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pečena piletina s limunom
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina laganini
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Čarobna ljetna piletina
Hrskavi trokuti
Uzbudljivi kolač od blitve
Martinjska guska s hajdinom kašom
Tjestenina fuži s tartufima
Vege odresci s marinadom
Riba u bijelom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Zabavni kineski ravioli
Hlebinska i pretepena juha
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kunić na bijelo
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pizza s tunom
Rolice od blitve
Ražnjići od lososa
Piletina sa šafranom
Lazanje s lignjama
Miješani grill
Lignje na šumskom rižotu
Špageti s ribom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grdobina s povrćem
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Kaštelanski makaruni
Hrskava pileća krilca
Mediteranski špageti
Odresci od morskog psa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mini shepherd's pie
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Račići na posteljici od povrća
Urbana pola
Brusketa s avokadom
Piletina Kiev
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od liganja
Svinjski file s povrćem
Ossobuco
Mesne okruglice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusni nadjev od riže, usitnjenih krakova lignji i bijelog vina čini ovaj recept zaista posebnim. Dopustite ovoj harmoniji okusa, boja i mirisa da zavlada vašim nepcima.

Sastojci

700 g srednjih očišćenih liganja s krakovima
8 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
120 g riže
150 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 kg krumpira
100 g luka
sol
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
1 grančica ružmarina

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Lignje operite i osušite, a krakove nasjeckajte.
  • 2 Na 4 žlica ulja popecite nasjeckani luk do zlatne boje, dodajte protisnuti češnjak i narezane krakove.
  • 3 Kratko popecite, dodajte ocijeđenu rižu i uz podlijevanje 100 ml vina i vodom pirjajte oko 10 minuta, da riža bude napola kuhana. Pred kraj umiješajte Vegetu i peršin.
  • 4 Krumpir narežite na ploške, stavite u veću vatrostalnu posudu, dodajte na četvrtine narezan luk, sol, papar, ružmarin, pouljite ostatkom ulja, promiješajte i stavite peći na 220 °C oko 15 minuta.
  • 5 Za to vrijeme nadjevom napunite lignje i zatvorite ih uz pomoć čačkalica. Preko krumpira posložite lignje, podlijte ostatkom vina i sve zajedno pecite 20 minuta.

Posluživanje

Poslužite toplo uz zelenu salatu.

Male tajne

Otkrit ćemo vam i malu tajnu o tome kako napuniti lignje. Za punjenje uvijek koristite veće lignje koje ćete pri vrhu zarezati pa će se tako lakše i brže napuniti. Isto tako, nemojte ih puniti do vrha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 509.88 64 64
Kalcij mg 158.9 16 16
Kalij mg 1575.56 43 43
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 13.61 97 68
Vitamin E mg 8.42 38 38
Vitamin A μg 115.75 3 2
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 34.59 - -
Vlakna g 7.3 - -
Ugljikohidrati g 66.89 - -
Masti g 29.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke