Meni Search

Fitness freak

Nadjevene lignje

Salata od tune i povrća
Grill oslić u aromatičnoj korici
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Cartoccio od bijele ribe
Prilog od prokulica
Ražnjići od lososa
Popečci od tikvica
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lignje s povrćem i smokvama
Salata s neobičnim preljevom
Pita s crnim pivom
Brzi detoks doručak
Kokošja juha s požirakima
Ljubavne šurlice
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Topla salata barba Frane
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Špageti s acetom balsamicom
Uzbudljivi kolač od blitve
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bruskete od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Meksička party salata
Brzo jelo od teletine i povrća
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Ljetni ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Rižini ravioli s mozzarellom
Rolice od blitve
Krem juha od tikvica
Račići na posteljici od povrća
Čarobna ljetna piletina
Čudotvorni čaj za detoks
Raskošna ljetna tava
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni ražnjići
Energetske kuglice s kurkumom
Pikantne grickalice
Zelena torta
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto na španjolski način
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Punjeni filet brancina
Fina pikantna piletina
Salata od quinoe i povrća
Vege odresci s marinadom
Marokanska salata s cous-cousom
Salata od liganja
Teriyaki piletina
Mediteranski špageti
Polpete od slanutka s kurkumom
Grill povrće na salatu
Polupunjene paprike
Juha od kelja sa sirom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Cous-cous s povrćem
Popečci od cvjetače
Crveno ljetno varivo
Kaštelanski makaruni
Orada s krumpirom i mladim lukom
Oslić s maslinama
Mediteranski grill
Dip od južnog voća
Marinirana piletina s roštilja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kineska juha s račićima i gljivama
Ljetna pileća salata
Zapečena ricotta
Palamida s čilijem i mangom
Rižoto s tunom
Ljetni lungić
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od bulgura s umakom
Tjestenina mediterana
Sočni pureći ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Beskvasne calzone
Caponata alla Podravka
Finska - Juha s lososom
Riblja juha s Malte
Kozice s rižom
Salata sa skutom
Grčka seljačka salata
Juha od bundeve s jabukom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Piletina u finom mediteranskom umaku
Bruskete s povrćem
Mirisni prilog iz pećnice
Osvježavajući smoothie
Mediteranska rapsodija
Brancinovo oko
Belgija - Salade Liégeoise
Osvježavajuća juha od krastavaca
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Vol-au-vent s gljivama
Salata s mora
Tjestenina fuži s tartufima
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Salata s okruglicama od sira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brusketa s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusni nadjev od riže, usitnjenih krakova lignji i bijelog vina čini ovaj recept zaista posebnim. Dopustite ovoj harmoniji okusa, boja i mirisa da zavlada vašim nepcima.

Sastojci

700 g srednjih očišćenih liganja s krakovima
8 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
120 g riže
150 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 kg krumpira
100 g luka
sol
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
1 grančica ružmarina

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Lignje operite i osušite, a krakove nasjeckajte.
  • 2 Na 4 žlica ulja popecite nasjeckani luk do zlatne boje, dodajte protisnuti češnjak i narezane krakove.
  • 3 Kratko popecite, dodajte ocijeđenu rižu i uz podlijevanje 100 ml vina i vodom pirjajte oko 10 minuta, da riža bude napola kuhana. Pred kraj umiješajte Vegetu i peršin.
  • 4 Krumpir narežite na ploške, stavite u veću vatrostalnu posudu, dodajte na četvrtine narezan luk, sol, papar, ružmarin, pouljite ostatkom ulja, promiješajte i stavite peći na 220 °C oko 15 minuta.
  • 5 Za to vrijeme nadjevom napunite lignje i zatvorite ih uz pomoć čačkalica. Preko krumpira posložite lignje, podlijte ostatkom vina i sve zajedno pecite 20 minuta.

Posluživanje

Poslužite toplo uz zelenu salatu.

Male tajne

Otkrit ćemo vam i malu tajnu o tome kako napuniti lignje. Za punjenje uvijek koristite veće lignje koje ćete pri vrhu zarezati pa će se tako lakše i brže napuniti. Isto tako, nemojte ih puniti do vrha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 509.88 64 64
Kalcij mg 158.9 16 16
Kalij mg 1575.56 43 43
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 13.61 97 68
Vitamin E mg 8.42 38 38
Vitamin A μg 115.75 3 2
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 34.59 - -
Vlakna g 7.3 - -
Ugljikohidrati g 66.89 - -
Masti g 29.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke