Meni Search

Superman

Nadjevene lignje

Piletina s kozjim sirom
Grill vratina u sendviču
Sočna pureća rolada
Špageti mediteraneo
Nadjeveni kaneloni u umaku
Koprivnički odojak
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskava pileća krilca
Hrskavi trokuti
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Srneći file na salatu
Pohani zamotuljci
Macho hamburger
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina u aromatičnom omotaču
Kaštelanski makaruni
Ramstek i salata s roštilja
Piletina u pivu
Svinjski file s povrćem
Bruskete s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Meksička party salata
Piletina s mascarponeom
Kokošja juha s požirakima
Roštilj s umakom Romesco
BBQ cheeseburger
Piletina Kiev
Pileći gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižoto s tri vrste gljiva
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s nadjevom od ajvara
Janjetina s medom od kadulje
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski gulaš
Špageti na kineski način
Kroketi od piletine
Brusketa s avokadom
Proljetna janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Pileća prsa iz pećnice
Brancinovo oko
Mladi krumpir s ajvarom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lazanje u tavi
Brownie s kajenskim paprom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mini lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni lungić
Tuna burger
Mesne okruglice na ražnjiću
Bruskete od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Dječje lazanje
Piletina sa šafranom
Vratina sa sezonskim povrćem
Pizza sirni jastučići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zlatna piletina
Odresci s umakom od kupina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavo pečeno pile
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s grilla
Velika Britanija - Pastirska pita
Bugarska pita od krumpira
Kuglice od riže i svježeg sira
Dip od južnog voća
Fish&Chips u tortilji
Slatka patka
Ljetni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s dagnjama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rebarca s graškom
Svinjski file s grila
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pašticada s njokima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa punjena čvarcima
Finska - Juha s lososom
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Goveđa rebarca sa zeljem
Mirisna pureća rolada
Salata s mljevenim mesom
Riba u škartocu
Tjestenina u finom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od cvjetače
Obojeni hamburger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teriyaki piletina
Pureća rolada s mlincima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kunić na bijelo
Ramstek s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusni nadjev od riže, usitnjenih krakova lignji i bijelog vina čini ovaj recept zaista posebnim. Dopustite ovoj harmoniji okusa, boja i mirisa da zavlada vašim nepcima.

Sastojci

700 g srednjih očišćenih liganja s krakovima
8 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
120 g riže
150 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 kg krumpira
100 g luka
sol
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
1 grančica ružmarina

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Lignje operite i osušite, a krakove nasjeckajte.
  • 2 Na 4 žlica ulja popecite nasjeckani luk do zlatne boje, dodajte protisnuti češnjak i narezane krakove.
  • 3 Kratko popecite, dodajte ocijeđenu rižu i uz podlijevanje 100 ml vina i vodom pirjajte oko 10 minuta, da riža bude napola kuhana. Pred kraj umiješajte Vegetu i peršin.
  • 4 Krumpir narežite na ploške, stavite u veću vatrostalnu posudu, dodajte na četvrtine narezan luk, sol, papar, ružmarin, pouljite ostatkom ulja, promiješajte i stavite peći na 220 °C oko 15 minuta.
  • 5 Za to vrijeme nadjevom napunite lignje i zatvorite ih uz pomoć čačkalica. Preko krumpira posložite lignje, podlijte ostatkom vina i sve zajedno pecite 20 minuta.

Posluživanje

Poslužite toplo uz zelenu salatu.

Male tajne

Otkrit ćemo vam i malu tajnu o tome kako napuniti lignje. Za punjenje uvijek koristite veće lignje koje ćete pri vrhu zarezati pa će se tako lakše i brže napuniti. Isto tako, nemojte ih puniti do vrha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 509.88 64 64
Kalcij mg 158.9 16 16
Kalij mg 1575.56 43 43
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 13.61 97 68
Vitamin E mg 8.42 38 38
Vitamin A μg 115.75 3 2
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 34.59 - -
Vlakna g 7.3 - -
Ugljikohidrati g 66.89 - -
Masti g 29.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke