Meni Search

Ful nabrijan

Nadjeveni kaneloni u umaku

Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mediteranski kruščić s lovorom
Bugarska pita od krumpira
Piletina laganini
Nadjevene lignje
Irska janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Umak od limete (Molho de limao)
Povrtni lonac
Roštilj s umakom Romesco
Sočna rebarca
Urbana pola
Proljetna janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina s povrćem
Lungić s povrćem
Pirjani kunić
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mirisna pečenka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ražnjići od lososa
Rolice od blitve
Lignje na šumskom rižotu
Lagana sarma
Kroketi od piletine
Dagnje na buzaru
Piletina Kiev
Fina pikantna piletina
Delikatesna junetina na češki
Janjetina s medom od kadulje
Uzbudljivi kolač od blitve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kunić na bijelo
Pizza s tunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Pečena piletina s limunom
Vege odresci s marinadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje s povrćem i smokvama
Sendvič s avokadom
Lungić u sendviču
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prežgana juha
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Aromatizirani kruh
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Povrtni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kobasica u pivu i pecivu
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice
Janjetina na padelu
Pohani tofu s povrćem
Grill povrće na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Miješani grill
Teleći odresci u umaku od višanja
Šampinjoni u palačinki
Piletina sa šafranom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Voćna juha od višanja
Rajčica s kukuruzom
Meksička party salata
Salata s mora
Fileti lososa u finom umaku
Pizza sirni jastučići
Blagdanska rolada
Okruglice u umaku od rajčice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Račići na posteljici od povrća
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rezanci s krušnim mrvicama
Fish&Chips u tortilji
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileći bataci s umakom od luka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni ražnjići
Krem juha od tikvica
Pašticada s njokima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Proljetno meso i povrće iz woka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Brusketa s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mediteranski špageti
Vratina sa sezonskim povrćem
Grill vratina u sendviču
Salata od liganja
Svinjski file s povrćem
Riba u bijelom umaku
Manastirski đuveč
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Belgija - Salade Liégeoise
Grill pirjana piletina s roštilja
Jabučni krumpirići s cimetom
Čarobna ljetna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od tikvica
Kaštelanski makaruni
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grickalica slanutak iz pećnice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice na ražnjiću
Meso s repom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nadjevena tjestenina u umaku razveseliti će ljubitelje talijanskih kulinarskih dostignuća. Kaneloni inače spadaju u prve oblike tjestenine: radili su ih još i stari Rimljani, spajajući kvadrate tijesta u oblik cijevi.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
naribani parmezan
2 žlice vrhnja za kuhanje
1 jaje
500 g svježeg špinata
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
300 g mljevene junetine
2 češnja češnjaka
50 g luka
200 g kanelona
Za umak:
1 žlica maslinova ulja
½ žličice majčine dušice
½ žličice Vegeta Maestro bosiljka
½ žličice Vegeta Maestro origana
3 žlice Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka
1 češanj češnjaka
500 g rajčica
100 g Pancete Podravka
50 g luka
1 žličica Vegete

Koristili smo

Bosiljak

Bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite luk narezan na kockice, dodajte protisnuti češnjak, junetinu, sol, papar i pirjajte 20 minuta uz podlijevanje vodom.
  • 2 Na kraju umiješajte kuhani, ocijeđeni i narezani špinat. Kad se smjesa ohladi, umiješajte jaje koje ste razmutili s vrhnjem.
  • 3 Umak pripremite tako da na ulju popečete narezani luk i pancetu narezanu na kockice.
  • 4 Dodajte oguljene i narezane rajčice, protisnuti češnjak, koncentrat rajčice, origano, bosiljak, majčinu dušicu, Vegetu i pirjajte podlijevajući vodom na laganoj vatri 15-ak minuta, dok ne dobijete polutekući umak.
  • 5 Kanelone napunite pripremljenim nadjevom.
  • 6 Dno vatrostalne posude prelijte s malo umaka od rajčice, posložite napunjene kanelone, prelijte ostatkom umaka i pospite parmezanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40 minuta.

Savjet

Umak mora biti dovoljno tekuć da kaneloni budu sočni.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 524.77 66 66
Kalcij mg 337.87 34 34
Kalij mg 1570.64 42 42
Niacin mg 16.72 119 84
Vitamin C mg 71.23 95 79
Vitamin D μg 24.03 12 12
Vitamin A μg 9604.93 240 192
Sol g 3.87 0 0
Bjelančevine g 40.29 - -
Vlakna g 7.28 - -
Ugljikohidrati g 53.36 - -
Masti g 42.44 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke