Meni Search

Ful nabrijan

Nadjeveni kaneloni u umaku

Bugarska pita od krumpira
Grill povrće na salatu
Irska janjetina
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina laganini
Janjetina na padelu
Povrtni ražnjići
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna rebarca
Mediteranski špageti
Grdobina u pikantnoj šalši
Rezanci s krušnim mrvicama
Čarobna ljetna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pizza s tunom
Krem juha od tikvica
Pečena piletina s limunom
Manastirski đuveč
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Belgija - Salade Liégeoise
Uzbudljivi kolač od blitve
Grdobina s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina s medom od kadulje
Jabučni krumpirići s cimetom
Meso s repom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Voćna juha od višanja
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočna pureća rolada
Piletina Kiev
Vratina sa sezonskim povrćem
Zlatna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od tikvica
Grill vratina u sendviču
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Salata s mora
Račići na posteljici od povrća
Lungić u sendviču
Delikatesna junetina na češki
Ramsteak u seksi umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Povrtni lonac
Fina pikantna piletina
Pirjani kunić
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Proljetna janjetina
Mini lazanje
Ražnjići od lososa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mirisna pečenka
Proljetno meso i povrće iz woka
Zabavni kineski ravioli
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Blagdanska rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kunić na bijelo
Dagnje na buzaru
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sendvič s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kaštelanski makaruni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tjestenina fuži s tartufima
Riba u bijelom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza sirni jastučići
Brusketa s avokadom
Lungić s povrćem
Aromatizirani kruh
Fish&Chips u tortilji
Rajčica s kukuruzom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rolice od blitve
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Urbana pola
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mesne okruglice na ražnjiću
Miješani grill
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kroketi od piletine
Brancinovo oko
Vege odresci s marinadom
Svinjski file s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fini gulaš od gljiva
Lagana sarma
Lignje s povrćem i smokvama
Pašticada s njokima
Meksička party salata
Prežgana juha
Sočni pureći ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Nadjevene lignje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata od liganja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina sa šafranom
Lignje na šumskom rižotu
Šampinjoni u palačinki
Marinirana piletina s roštilja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kuhano meso s umakom od hrena
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskavi trokuti
Okruglice u umaku od rajčice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nadjevena tjestenina u umaku razveseliti će ljubitelje talijanskih kulinarskih dostignuća. Kaneloni inače spadaju u prve oblike tjestenine: radili su ih još i stari Rimljani, spajajući kvadrate tijesta u oblik cijevi.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
naribani parmezan
2 žlice vrhnja za kuhanje
1 jaje
500 g svježeg špinata
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
300 g mljevene junetine
2 češnja češnjaka
50 g luka
200 g kanelona
Za umak:
1 žlica maslinova ulja
½ žličice majčine dušice
½ žličice Vegeta Maestro bosiljka
½ žličice Vegeta Maestro origana
3 žlice Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka
1 češanj češnjaka
500 g rajčica
100 g Pancete Podravka
50 g luka
1 žličica Vegete

Koristili smo

Bosiljak

Bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite luk narezan na kockice, dodajte protisnuti češnjak, junetinu, sol, papar i pirjajte 20 minuta uz podlijevanje vodom.
  • 2 Na kraju umiješajte kuhani, ocijeđeni i narezani špinat. Kad se smjesa ohladi, umiješajte jaje koje ste razmutili s vrhnjem.
  • 3 Umak pripremite tako da na ulju popečete narezani luk i pancetu narezanu na kockice.
  • 4 Dodajte oguljene i narezane rajčice, protisnuti češnjak, koncentrat rajčice, origano, bosiljak, majčinu dušicu, Vegetu i pirjajte podlijevajući vodom na laganoj vatri 15-ak minuta, dok ne dobijete polutekući umak.
  • 5 Kanelone napunite pripremljenim nadjevom.
  • 6 Dno vatrostalne posude prelijte s malo umaka od rajčice, posložite napunjene kanelone, prelijte ostatkom umaka i pospite parmezanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40 minuta.

Savjet

Umak mora biti dovoljno tekuć da kaneloni budu sočni.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 524.77 66 66
Kalcij mg 337.87 34 34
Kalij mg 1570.64 42 42
Niacin mg 16.72 119 84
Vitamin C mg 71.23 95 79
Vitamin D μg 24.03 12 12
Vitamin A μg 9604.93 240 192
Sol g 3.87 0 0
Bjelančevine g 40.29 - -
Vlakna g 7.28 - -
Ugljikohidrati g 53.36 - -
Masti g 42.44 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke