Meni Search

Ful nabrijan

Nadjeveni kaneloni u umaku

Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ražnjići od lososa
Grickalica slanutak iz pećnice
Miješani grill
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill pirjana piletina s roštilja
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina Kiev
Riba u bijelom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza sirni jastučići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fini gulaš od gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina s medom od kadulje
Rajčica s kukuruzom
Čarobna ljetna piletina
Krem juha od tikvica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Povrtni ražnjići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mini lazanje
Dagnje na buzaru
Piletina sa šafranom
Vege odresci s marinadom
Zlatna piletina
Mesne okruglice
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Urbana pola
Zabavni kineski ravioli
Grill povrće na salatu
Šampinjoni u palačinki
Kunić na bijelo
Mediteranski kruščić s lovorom
Hrskavi trokuti
Janjetina na padelu
Pašticada s njokima
Bugarska pita od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Voćna juha od višanja
Piletina laganini
Blagdanska rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni lonac
Kuhano meso s umakom od hrena
Salata s mora
Kroketi od piletine
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata od liganja
Brancinovo oko
Aromatizirani kruh
Lungić s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Sočna pureća rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Grill vratina u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tjestenina fuži s tartufima
Jabučni krumpirići s cimetom
Grdobina s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Nadjevene lignje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lagana sarma
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mirisna pečenka
Sendvič s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza s tunom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pirjani kunić
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje na šumskom rižotu
Grdobina u pikantnoj šalši
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rolice od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Fina pikantna piletina
Pohani tofu s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pečena piletina s limunom
Fileti lososa u finom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna rebarca
Belgija - Salade Liégeoise
Kaštelanski makaruni
Proljetna janjetina
Meksička party salata
Račići na posteljici od povrća
Lungić u sendviču
Mediteranski špageti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lignje s povrćem i smokvama
Proljetno meso i povrće iz woka
Vratina sa sezonskim povrćem
Popečci od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Meso s repom
Rezanci s krušnim mrvicama
Irska janjetina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Delikatesna junetina na češki
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Prežgana juha
Manastirski đuveč
Brusketa s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nadjevena tjestenina u umaku razveseliti će ljubitelje talijanskih kulinarskih dostignuća. Kaneloni inače spadaju u prve oblike tjestenine: radili su ih još i stari Rimljani, spajajući kvadrate tijesta u oblik cijevi.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
naribani parmezan
2 žlice vrhnja za kuhanje
1 jaje
500 g svježeg špinata
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
300 g mljevene junetine
2 češnja češnjaka
50 g luka
200 g kanelona
Za umak:
1 žlica maslinova ulja
½ žličice majčine dušice
½ žličice Vegeta Maestro bosiljka
½ žličice Vegeta Maestro origana
3 žlice Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka
1 češanj češnjaka
500 g rajčica
100 g Pancete Podravka
50 g luka
1 žličica Vegete

Koristili smo

Bosiljak

Bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite luk narezan na kockice, dodajte protisnuti češnjak, junetinu, sol, papar i pirjajte 20 minuta uz podlijevanje vodom.
  • 2 Na kraju umiješajte kuhani, ocijeđeni i narezani špinat. Kad se smjesa ohladi, umiješajte jaje koje ste razmutili s vrhnjem.
  • 3 Umak pripremite tako da na ulju popečete narezani luk i pancetu narezanu na kockice.
  • 4 Dodajte oguljene i narezane rajčice, protisnuti češnjak, koncentrat rajčice, origano, bosiljak, majčinu dušicu, Vegetu i pirjajte podlijevajući vodom na laganoj vatri 15-ak minuta, dok ne dobijete polutekući umak.
  • 5 Kanelone napunite pripremljenim nadjevom.
  • 6 Dno vatrostalne posude prelijte s malo umaka od rajčice, posložite napunjene kanelone, prelijte ostatkom umaka i pospite parmezanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40 minuta.

Savjet

Umak mora biti dovoljno tekuć da kaneloni budu sočni.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 524.77 66 66
Kalcij mg 337.87 34 34
Kalij mg 1570.64 42 42
Niacin mg 16.72 119 84
Vitamin C mg 71.23 95 79
Vitamin D μg 24.03 12 12
Vitamin A μg 9604.93 240 192
Sol g 3.87 0 0
Bjelančevine g 40.29 - -
Vlakna g 7.28 - -
Ugljikohidrati g 53.36 - -
Masti g 42.44 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke