Meni Search

Ful nabrijan

Nadjeveni kaneloni u umaku

Rolice od blitve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill pirjana piletina s roštilja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Umak od limete (Molho de limao)
Lungić s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjevene lignje
Salata s mora
Hrskavi trokuti
Miješani grill
Popečci od tikvica
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Belgija - Salade Liégeoise
Fileti lososa u finom umaku
Mini lazanje
Kobasica u pivu i pecivu
Dagnje na buzaru
Kaštelanski makaruni
Pizza sirni jastučići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna rebarca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Blagdanska rolada
Pečena piletina s limunom
Tjestenina fuži s tartufima
Grdobina s povrćem
Meso s repom
Lagana sarma
Janjetina s medom od kadulje
Kunić na bijelo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Delikatesna junetina na češki
Brusketa s avokadom
Pašticada s njokima
Rezanci s krušnim mrvicama
Riba u bijelom umaku
Fina pikantna piletina
Povrtni ražnjići
Vege odresci s marinadom
Šampinjoni u palačinki
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prežgana juha
Mediteranski špageti
Fini gulaš od gljiva
Ljetni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kuhano meso s umakom od hrena
Jabučni krumpirići s cimetom
Zlatna piletina
Zanimljiva salata s kikirikijem
Čarobna ljetna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Teleći savici u umaku od grejpa
Mediteranski kruščić s lovorom
Lungić u sendviču
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mirisna pečenka
Ramsteak u seksi umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice
Irska janjetina
Manastirski đuveč
Grill povrće na salatu
Meksička party salata
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Uzbudljivi kolač od blitve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni lonac
Pizza s tunom
Marinirana piletina s roštilja
Vratina sa sezonskim povrćem
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Rajčica s kukuruzom
Urbana pola
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kroketi od piletine
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina Kiev
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje na šumskom rižotu
Sočna pureća rolada
Okruglice u umaku od rajčice
Zabavni kineski ravioli
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brancinovo oko
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Voćna juha od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill vratina u sendviču
Piletina laganini
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sendvič s avokadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Lignje s povrćem i smokvama
Račići na posteljici od povrća
Pohani tofu s povrćem
Aromatizirani kruh
Ražnjići od lososa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pirjani kunić
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata od liganja
Proljetna janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nadjevena tjestenina u umaku razveseliti će ljubitelje talijanskih kulinarskih dostignuća. Kaneloni inače spadaju u prve oblike tjestenine: radili su ih još i stari Rimljani, spajajući kvadrate tijesta u oblik cijevi.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
naribani parmezan
2 žlice vrhnja za kuhanje
1 jaje
500 g svježeg špinata
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
300 g mljevene junetine
2 češnja češnjaka
50 g luka
200 g kanelona
Za umak:
1 žlica maslinova ulja
½ žličice majčine dušice
½ žličice Vegeta Maestro bosiljka
½ žličice Vegeta Maestro origana
3 žlice Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka
1 češanj češnjaka
500 g rajčica
100 g Pancete Podravka
50 g luka
1 žličica Vegete

Koristili smo

Bosiljak

Bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite luk narezan na kockice, dodajte protisnuti češnjak, junetinu, sol, papar i pirjajte 20 minuta uz podlijevanje vodom.
  • 2 Na kraju umiješajte kuhani, ocijeđeni i narezani špinat. Kad se smjesa ohladi, umiješajte jaje koje ste razmutili s vrhnjem.
  • 3 Umak pripremite tako da na ulju popečete narezani luk i pancetu narezanu na kockice.
  • 4 Dodajte oguljene i narezane rajčice, protisnuti češnjak, koncentrat rajčice, origano, bosiljak, majčinu dušicu, Vegetu i pirjajte podlijevajući vodom na laganoj vatri 15-ak minuta, dok ne dobijete polutekući umak.
  • 5 Kanelone napunite pripremljenim nadjevom.
  • 6 Dno vatrostalne posude prelijte s malo umaka od rajčice, posložite napunjene kanelone, prelijte ostatkom umaka i pospite parmezanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40 minuta.

Savjet

Umak mora biti dovoljno tekuć da kaneloni budu sočni.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 524.77 66 66
Kalcij mg 337.87 34 34
Kalij mg 1570.64 42 42
Niacin mg 16.72 119 84
Vitamin C mg 71.23 95 79
Vitamin D μg 24.03 12 12
Vitamin A μg 9604.93 240 192
Sol g 3.87 0 0
Bjelančevine g 40.29 - -
Vlakna g 7.28 - -
Ugljikohidrati g 53.36 - -
Masti g 42.44 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke